Ildikó, köszönöm. Már tudja, mert én csak segítséggel tudom ide feltenni és nem akartam várni , a keretet ő fogja kiválasztani. Örült neki, mert nagyon szereti az állatokat ezért csinálok neki állatos képet.
Ha sikerül tavasszal a volt kedvenc kutyáját /nápolyi masztiff/ képét szeretném goblennek elkészíteni. Majd elkészíti a leszámolható mintáját és akkor neki állok.
Eszembe nem jutott volna, hogy azt az oldalt egy férfi viszi... nagyon jó; egy csomó mintát leszedtem már onnan, betűtipusokat, népi motívumokat... grat. :) A mintakészítőddel csináltam egy Nagymagyarország-mintát; kicsit tisztázom, és szerintem egész jó lesz.
Igen, a qtp-st én írtam (ahogy az egész oldalt is egyedül szerkesztem).
Természetesen amint meglesznek a betűtípusok, akkor elérhetővé teszem. Azt még nem találtam ki milyen formában. Valami olyan megoldást kell találnom, hogy 3-4-5 kattintással hozzá lehessen jutni a mintához.
Sajnos a kattintgatást nem tudom kikerülni, ugyanis itt néhány ezer képről beszélünk, amit máshogy nehéz lenne áttekinteni (egy betűtípusnál 2 jobbra, 2 balra dőlt, és az eredeti már 5 kép, a félkövér vátozattal már 10. Ezek mondjuk 6-8 méretben, kontúrral, félszemmel már valahol 100 körüli kép lesz. S ez csak egyetlen betűtípus.)
Valami olyasmi megoldás a cél, mint a házi áldásnál (ahol van 9000 minta, mégis 2 kattintással tudsz választani)
Még ugyanúgy áll mint amikor írtam. Tehát a kontúrokkal van egy kis probléma, és a betűk vonalának a közepét nem tudom megtalálni (kis méretű betűk esetén ugye csak a középvonalat -mint kontúrt- kellene kiraknia, illetve nagyon vékony betűtípusnál is.
Illetve még egy kis problémát meg kell oldanom. Viszonylag kevés a szabadon használható font készlet. Tehát nem tehetem meg a fizetősökkel, hogy online elkészítem a feliratot. Így azt is meg kell valahogy oldani, hogy ezeket legálisan lekezeljem. A betűtípusról készített képekkel nincs ilyen gond.
Mondjuk így végiggondolva, előfordulhat hogy az eddigieket összerakom, és a vékony vonalak nélkül elkészítem és feltöltöm (ez is legalább 1-2 hét).
Leginkább az idő hiánya szab gátat a terveimnek :-)
Jól értettem, azt a programot te írtad? Nagyon tetszik; már jóideje ismerem, és használom.
Abban reménykedtem, hogy hátha van valakinél elfekvőben egy ilyen minta... de végül megint a mintakészítő lesz a megoldás. :) Más: lentebb olvastam, hogy egy olyan progin dolgozol, ami számítógépes betűtípusokat írna át keresztszemes minta formátumba. Nagyon tetszik az ötlet; érdeklődnék, hogy hogy állsz a dologgal? S ha nem pofátlanság, a progi elkészülte után nagyon megköszönném, ha valahogy hozzá férhetnék... Előre is kösz. :)
Üdv mindenkinek! Keresem Nagymagyarország keresztszemes mintáját. Ha lehet, ne az a közismert kontúros-határvonalas verzió legyen, hanem valami olyasmi, ami a Magyarország térképként is megjelent... szóval domborzati, vagy politikai, ha lehet. A segítséget előre is köszönöm.
szia.még új vagyok.Én is varrogatok és mintákat keresek.tetszik ez a tigris és szeretném megkérdezni hogy esetleg el-e kérhetném ezt a mintát.Elküldenéd nekem e-mailben?wawasombrita20@citromail.hu
Őszintén megmondom, ha a neten fellelhető és valóban szabályos módon csinálnám a BW hímzést, akkor szerintem igen macerás lenne.
Igazad van Grea, hogy úgy biztosan szebb. Én a keresztöltésnél sem tudom mindig betartani a szabályos öltéseket. Főleg, mikor 2 szemenként kell váltani a szineket. Persze főleg képeket készítettem, ott nem látszik a hátulja. :-)))
Lívia! Látom már kaptál jó tanácsokat, de ajánlom figyelmedbe Rece-fice képtárát, ő nagyon sok mindent összegyűjtött a blackwork munkával kapcsolatban.
Ajánlom figyelmedbe a Kézimunka 1x1 c. könyvet Hegedüs Margit-tól 1959-ben adták ki. Az interneten lehet megkapni, ha türelmesen keresel rá akkor nagyon olcson meg lehet venni. Ebben a könyvben olyan öltések és technikák vannak amiket nem hallani/ismerni túl gyakran.
És akkor szeretnék még 1 könyvet ajánlani, bár ez nem hímzés/varrás témáju: Mindenki horgolókönyve Bokoli Gyuláné-tól. Kiadási év nincs megjelölve, de ez is az 50-es évekből származhat.
Jól emlékszem, hogy MTSA mintákat Te keresel/kerestél?
Blackwork vagy holbein öltés. Gyakorlatilag ugyanúgy kell hímezni mint az xszemesnél a kontúrt, vagy mint a szálöltést, csak itt számolod az öltéseket ugyanúgy mint az xszemesnél. Ha szépen akarod varrni először minden második vonalat bújtatsz az anyagba, majd a hiányzókat visszafelé. A You Tube-on vannak oktatók, de szerintem rém egyszerű.