Hétvégén, szombaton voltam ötödmagammal kékezni a Kőhányáspuszta- Szárliget közötti részen. Szinte nem hittünk a szemünknek, olyan gyönyörű volt az útunk, végig 8-10 cm-es hó és sütött a nap. Ráadásul elés sokan jöttek velünk szembe is! Eddig alig találkoztunk egy-két emberrel a túráinkon.
Lengyel - "Török sánc" (magasles mellett elhelyezett oszlopról ceruzával satírozni - igazolófüzetben van térképvázlat)
Váralja-Várfő (várhegyen oszlop, arról satírozni - nekem elég bénára sikerült a satírozás, ezért a bizotnság kedvéért le is fényképeztem az oszlopot :) )
Kakasd -Bativár (Várhegy északi részén oszlop, satíroz)
Tamási - Miklósvár (Tamási neve legyen a pecstényomón, termálfürfő pecsétje javasolt)
Szekszárd - (pecsét a Vármegyeházában lévő vmelyik kiállításról vagy a Babits Mihály Emlékházból)
(Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 7100 Szekszárd, Bajcsy-Zsilinszky endre u. 7. tel: 74 501 070)
A jelvényszerző akció elindítását a Paksi Atomerőmű Rt. támogatta :)))
A gépem frissebb, mint a reggeli harmat! Otthonról és a melóból is csak az örökös nagy feketeség. De most rájöttem, hogy ha rákattintok a linkekre. és azt mondom, hogy új ablakban, akkor bejönnek, bár marha lassan. Szerintem így nem fogom túl gyakran olvasni.
Nos:)
Mielött leszólnának hogy olvass vissza inkább mesélek:)
Newmrég jártam ott egész pontosan Január vége felé egyébként képtáramban meg ia lehet róla a képeket nézni:)
Szal semmi extra nincs:)
Dorogon körbélyegző a vasútnálKlastrompuszta vasbélyegző a régi turistaház elött egy vasoszlopon
Piliscsaba vasútállomáson van kéktúrabélyegző!
Útvonalban semmi extra eltévedni nem nagyon lehet:)
max arra figyelj, hogy nehogy véletlenül betévedj Kesztölcre mert ott be lehet tévedni talán:)
de semmi extra mondom jelek követhetők meg minden:)
Márc. végén megyünk idén először túrázni, Dorog-Piliscsaba lesz.
Bár nem tudok végig olvasni több mint 6000 hozzászólást!:-) Van valami tapasztalat?
Az igaz, hogy a nagy izgalom nem lesz...
Bodor Árpád - a gimnázium egykori tanára - közreműködésével füzetecske készült, amely a megye 12 várát/várromját mutatja be a terjedelem szabta részletességgel. Mindegyiknél rövid ismertetés és a megközelítés térképvázlata szerepel. Az igazolásokra külön betétlap szolgál, amelyet a rendezőknek kell beküldeni. A teljesítés nincs időhöz kötve.
A teljesítés igazolása után a résztvevők kitűzőt kapnak.
Az igazolófüzet beszerezhető:
Tolna Megyei Természetbarát Szövetség
7100 Szekszárd, Bajcsy-Zs. u. 7.
Jol haladok veluk, szerintem a naptari tavaszra, marcius 1-re kesz lesz! Tudod, mondtam, hogy teli esteken csinalom. Bar Sk kihirdette a tavaszt 2 hete, de ahogy az otthoni idojarast nezegetem, ezek meg teli estek.
Bevallom, a nagy rohanásban magát a Csepegős-kutat nem néztem meg (ezt majd egy cslaádi kirándulás keretén belül fogom megejteni), de szerintem működik, mert annál a helynél, ahol a térkép jelöli, a földutat vastag jégpáncél borítja.
(De lehetne például a régi kék vonalán egy új turistautat létesíteni (mondjuk kék háromszöget, hogy stílszerű legyen :) ), ami a Csepegős-kútnál ágazik ki a mostani országos kékből, és a nagy elágazásnál tér vissza bele)
Jó kérdés. Lehet, hogy a Hármashatár-hegyi építkezés miatt pl. A Cserhátban több helyen variálták az útvonalat, pl. Buják környékéről is totál elvezették - azt is jó lenne egyszer felderíteni, hátha ott is maradt valami a régi jelekből. De azért a mostani útvonal sem rossz. Aki meg a csúcsokat keresi, az úgyis eljut erre a részre valahogy :)
Mikor a Hármashatár-hegyen voltam, megnéztem a lefelé tartó "útvonal" helyét, hát, pont olyannak tűnt, amilyenek a régi leírás mondja :) A régi kopott kék jelekből amúgy a meredély mentén is feltűnt egy-kettő.
lehet, hogy az erdészet tetette át.. vadvédelem, növényvédelem, ilyesmi. vagy nagyon be volt nőve esetleg, és akkor egy jobb útra rakták, aztán most megint jól járható.
Már másodszor próbálom megnézni a lapotokat, a múltkor megnéztem a tartalékot is, ahova mondtad, hogy mennek fel az anyagok. Akármelyiken akárhova kattintgatok, soha semmi nem jön ben, csak a nagy feketeség. Ez így nem túl informatív... Legalább egyetlen bit lejönne a menün kívül...
Vlaszij a Vártömörítő !
Gratula a hétvégi baranyai vártúrádhoz !
Azt gondolom, hogy sohasem volt még senki, aki egyetlen nap alatt 9 (v. egy hétvége alatt 10) baranyai várat nézett volna végig ! - Így sejtésem szerint ez egyben világrekord is lehet, s kiérdemelted a fenti elismerő/megtisztelő címet. :-)
Zöldzoknis
Alakul.
Hogy mennyi egyéb dolgom van még ebben az 5 napban :(
Na, ami pozitív:
Holnap (kedden) hallgassátok a Petőfi Rádió Terep-járók műsorát (14.00-17.00), abban leszünk fél 4 után kb. 15 percig :)
A honlap amint látom alakul, írok a webmesternek a hibák miatt, illetve a közben bejött plusz dolgokról.
Támogassatok sok-sok pénzzel bennünket :)
Pl. SMS-t is küldhettek (úgy tudom sajnos 70-esről nem megy...) a honlapon lévő számra :)
De ha valakinek van néhány nélkülözhető tízezrese annak nagyon örülnénk, ugyanis igazából nincs meg teljesen minden, és abban bízom, hogy az egész önmaga reklámja lehet menet közben...
Ami most még fontos:
Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság gyermek-, ifjúsági és sportminisztere elvállalta az Expedíció fővédnökségét!
Még nem biztos, hogy ott tud lenni a nyitányon, ugyanis a héten jön meg külföldről, és még nem tudni az egyéb programját. Ha tud jönni, akkor természetesen Ő nyitja meg az egészet. Ami biztos, az indulásnál ott lesz és beszédet mond Kiss László, a Zala Megyei Természetbarát Szövetség elnöke! (Mint tudott, a ZMTSZ égisze alatt csináljuk a túrát)
Sajnálom Matyit, hogy nem tudott elindulni, tisztában vagyok azzal is, hogy a 42 nap jellegéből adódóan Neki többe került volna a Kék-kör, mint nekünk, és sajnálom, hogy nem jött ez így össze. Innentől kezdve viszont adott a feladat: meg kell csinálnunk a Kék-kört!
Egyébként aki nem tudná, mi Matyival személyesen is ismerjük egymást, jóban vagyunk, Ő rendszeres résztvevője a főszervezőségem alatt rendezett Deák 70 ttúrának.
Ma hívott épp egy soproni illetőségű sporttárs, mint mondja, olvasta a vállalkozásunk, Ők is hasonlóra készültek a csapatával, csak még nem annyira régóta szervezik. Jó utat, sok szerencsét kívánt. Megköszöntem.