Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.08.18 0 0 783
ez fadoboz jol láttam???

gyni én ugy szoktam,hogy halványan ceruzával körbejelölöm hol kell alán fehéret mázgálni.és utána festem körbe a másik szinnel.
Előzmény: Törölt nick (780)
GinY Creative Commons License 2002.08.18 0 0 782
Ja és Sigue, a dobozod gyönyörű lett! :))
GinY Creative Commons License 2002.08.18 0 0 781
Aquila, hát az úgy volt, hogy lekentem testszínű akrillal a cserepet, aztán maszatoltam bele titánfehér és aranyokker akrilt és napsárga hobbyfestéket, így lett végül ilyen foltos. Mázli, hogy a citromok is látszanak (ahhoz ugyanis nem lett volna türelmem, hogy a kivágott szalvétaminta alatt precízen-pontosan lefessem fehérrel:))).
Előzmény: aquila (779)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.18 0 0 780
Koszonom szepen! =O)

Csak egy szalvetat raktam ra. A sarkat. Ragasztas es szaradas utan megcsiszoltam, hogy kopott legyen, azutan lakkoztam de ujra fogom lakkozni valam icsonaklakkal ,ha majd lesz. Akkor meg oregebbnek fog hatni.

A gyongyeim mar igy is nagyon buszkek az uj lakasukra! =O)

Előzmény: 4Hópihe (778)
aquila Creative Commons License 2002.08.18 0 0 779
Sigue, ha minden első munkád ilyen remekül sikerül, akkor panaszra semmi ok:-) Nagyon szép lett!

GinY, nekem a pipacsos doboz a kedvencem:-) A citromos cserép mindenhol sárgára lett festve, és mégis látszik rajta a citrom? Annak a helyét nem kellett fehéren hagyni?

Előzmény: Törölt nick (776)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.18 0 0 778
nagyon tetsz.)
két szalvéta van feldolgozva???

Giny az ujak is klasszak.))
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.18 0 0 777
Ugy ertem : doboz! =O)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.18 0 0 776
GinY Creative Commons License 2002.08.18 0 0 775
Sziasztok!

Fölkerült pár új kép az oldalamra :)

Leander Creative Commons License 2002.08.17 0 0 774
Köszi, Aquila!
Szia, Rincike!
Megcsináltam.
Agyag cserépalátét belsejét kentem le először sárga akrillal, majd repesztő délelőtt, este meg a kék akril. Nagyon csinos, különböző méretű repedések lettek rajta. A hozzá tartozó cserepet meg a fordítottjára gondoltam.
Hogy ezek után merek-e még szalvétát is rátenni, azt még nem tudom. Úgyhogy az csak kicsit később derül majd ki, hogy ilyen hosszasan vajon OFFtopic voltam-e.
Ps
A drukkolótáborban biztos hamarabb is:)
Előzmény: Rincike (773)
Rincike Creative Commons License 2002.08.17 0 0 773
Szia Leander!
Én is akrilfestékkel próbáltam. Fontos hogy a -repesztőlakk után várjál a harmadik réteggel. Valahol (lehet, hogy itt) olvastam, hogy minél többet vársz annál nagyobbak lesznek a repedések, ha ez a cél. Én este szoktam lakkozni és másnap délelőtt ráfesteni. A harmadik réteg felvitele tünt nálam a legnehezebbnek mert elsőre egyenletes vastagságban kell átkenni az egészet, mivel ahol 2xer kened ott nem fog repedni. Lehet, hogy másnak rögtön sikerült nekem csak a 3. próbaálkozásra lett elfogadható minőségű a művem de az sem tökéletes.
Ps
mikor futunk össze gondolom októberben mindenképpen ugye ::))
Előzmény: Leander (770)
moes Creative Commons License 2002.08.17 0 0 772
hát, a Lehel csarnokba nem jutottam el a kaspóért, de vettem ma az osan áruházban 2 cserepet. le is festettem őket temperával. az egyik kék lett, a másik natúrszínű. a kékre egy vitorláshajó kerül majd (vagy kettő :-), a másikra pedig őszi falevelek. remélem, jók lesznek, talán még ma megcsinálom őket.

szép hétvégét nektek!

aquila Creative Commons License 2002.08.17 0 0 771
Szerintem csak akrilfestékre működik, de ez csak tipp.
Előzmény: Leander (770)
Leander Creative Commons License 2002.08.17 0 0 770
Jó reggelt!
Vettem Marabu szalvétatechnikás repesztőlakkot. Az van ráírva, hogy akrilfesték, repesztőlakk, akrilfesték a megfelelő sorrend. Ez azt jelenti, hogy más fajta festéket nem is hajlandó repeszteni?
Gondoltam, megkérdezem, mielőtt még sok mindent elrontanék.
Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.17 0 0 769
Azt hiszem szep lesz a dobozom. =O)
A rancok kisimultak es mar elkezdtem csiszolgatni, nagyon igeretes. Viszont azt hiszem valami olyan lakk kellene ra ami kicsit elszinezi a fat, patinas arnyalatot ad neki.
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.08.16 0 0 768
Ja, és még egy vázát is szebbé tettem...
Előzmény: kockasfulunyul (767)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.08.16 0 0 767
Titeket olvasva annyira kedvet kaptam a dologhoz, hogy csináltam egy lisztesdobozt, aztán a kulcstartó fadobozkánkra egy hóvirágot raktam, és csináltam 16 db poháralátétet, 8-on napraforgóval, 8-on barackkal. Jaj, nagyon szépek! És még van sok szép szalvétám, most azon gondolkozom, hogy a vett mackós szalvétát hova rakjam fel a kisnyuszi szobájában... :-))
GinY Creative Commons License 2002.08.16 0 0 766
Szia Rincike! :)
Ha gondolod, küldheted a képeket és most a hétvégén fölteszem őket.

Előzmény: Rincike (731)
Rincike Creative Commons License 2002.08.16 0 0 765
Milyen "márkájú" csomagot szoktál venni, én a "nem vált be" csomagokat a Tescoban vettem minden féle védjegy nélkül 150 Ft körül.
Előzmény: Beebite (750)
Rincike Creative Commons License 2002.08.16 0 0 764
Oké értem meg fogom nézni a kínálatot. Én ma a Campónában vettem az első emeleti kreatív boltban szépeket.
Ott árulnak hungarocellből minden félét keret, doboz, kaspó stb dolgoztatok ilyen alapra? Valahogy nem vonzott akkor már inkább a gipsz keret mint a hungarocell
Előzmény: moes (748)
Rincike Creative Commons License 2002.08.16 0 0 763
Válszthatsz bármilyen technikát, szalvéta, üvegfestés, selyemfestés az 1.800 Ft-ban a festék szalvéta benne van, de ha nem otthonról vitt dologra dolgozol akkor azt kell kifizetni amire dolgozol. (Pl tálca fehér selyem kendő stb.)Én hétköznap voltam 1/2 4 től 2 óra. Ez alatt minimum 2 féle dolgot készíthetsz vagy egy nagyon bonyolultat. Mindenben segítenek, és nagyon kedvesek. Én 3 tizenéves korú kislánnyal voltam együtt, de állítólag van 70 éves vendég is. Ők a férfi is ott dolgozott a műhelyben egy nő pedig körbe járt és segített ahol kellett. Szóval nem olcsó de nekem fogalmam sem volt alap dolgokról amiket ott mutattak. Megjegyzem semmiben nem különbözik attól amit itt leírtatok.
Előzmény: aquila (747)
moes Creative Commons License 2002.08.16 0 0 762
még nem voltam. majd munka után megyek. remélem, megtalálom!

ja, egy metrómegállóval odébb vagyok egyébként :-)

Előzmény: szivacska. (761)
szivacska. Creative Commons License 2002.08.16 0 0 761
voltál már a lehel csarnokban? :)

...tényleg... van fáraó-mintás szalvettkád? ..ahhoz lenne a legtutibb, mert felül van rajta kicsi vésés.... ..persze másféle mintával is izgalmas lehet! :)

Előzmény: moes (760)
moes Creative Commons License 2002.08.16 0 0 760
végre fakopácsolsz :-)

nekem is szokott huplis lenni. lehet, hogy igénytelen vagyok, de engem annyira nem zavar :-)

Előzmény: Törölt nick (755)
szivacska. Creative Commons License 2002.08.16 0 0 759
:) az biztos jó lesz! :)) ..én lazúrozott fa poháralátétet csináltam úgy (az nem volt kupálva) és rém jó minták lettek benne!!! hajrá!! :))

Előzmény: Törölt nick (758)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 758
Koszi! Sniccerem epp nincs igy varok, hogy mi lesz. Viszont finom csiszolovasznat azt vettem, elore! Azt tervezem ugyanis, hogy ha csontszaraz akkor kicsit megcsiszolom, mintha kopott lenne a festes a dobozon. =O)
Beebite Creative Commons License 2002.08.16 0 0 757
Vágd sniccerrel
szivacska. Creative Commons License 2002.08.16 0 0 756
hümm-hüm... hát levágni én sem merném... :) ..hátha más is jön, akinél volt már ilyen, de én a helyedben megpróbálnám rendesen befejezni... végülis ha sikerül, akkor nyert ügy, ha meg nem, akkor fadobozról mindegy, hogy lakkal együtt, vagy anélkül csiszolod le...
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 755
Sok pici apro. Raadasul a minta elnyult amikor nedves lett. Most nagyobb mint amekkora helyre szantam...levagni meg nem merem mert az ollo mar nem nagyon viszi a vizes papirt.
Előzmény: szivacska. (754)
szivacska. Creative Commons License 2002.08.16 0 0 754
pici ráncok, vagy nagyok? nekem a lakk a végén a pici ráncokat kihúzza.. legalábbis cserépen.
(de száradás közben és végén még ráncos, csak a legvégén a lakk húzza ki!)
Előzmény: Törölt nick (753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!