Szerintem ne idegességből sikerüljön neki! Márcsak azért sem mert kicsit túlzás 80 napon át idegesnek lenni.
Feladás, indoklás
versenysportban is sokszor csak mentegetőzésnek tűnik. itt szerintem teljesen felesleges indokolni. Mondjuk olyan mint a magasugrás: léc felett=siker, a többi tökmindegy
Vlaszij! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy most te vagy itt az agy, vagy földi irányítóközpont vagy űrbázis vagy mifene. Van egy olyan programterv, hogy mikor melyik szakaszon konkrétan hány órakor lehet csatlakozni? Nem vagyok ilyen precíz alapból, de nem mindegy, hogy az ország végébe elmegyek Joey-t üldözni, és csúszok pár órát ide-oda!
Amúgy a 80nap.hu-n nem tolonganak a csatlakozók...
"arról, hogy mi a lelkesedés és a kitartás közötti különbség. "
ezt nagyon jol mondtad!!!
"Bár, ha Asciimo biztatna, női posztereket mutogatva! :o)"
majd viszek olyan LCD-kijelzot, ami a kocsikban az elso ulesek fejtamlajara szerelheto. Felrakjuk az elotted halado egyen hatara, es berakunk valami jo motivalo filmet. :)
A karácsonyi topik-túrán volt szerencsém hosszassabban is beszélgetni Joeyline-nal, beszéltünk Zsiga Gyuláról is, kérdeztem, hogy volt az a nagyon gyors feladás (a Földközi-tengert megkerülő kerékpártúrát Velencében adta fel), de ő nagyon udvariasan kitért a válasz elöl.
De nem csodálkozom a feladáson, és remélem, hogy Joeyline-nak nem szegi ez kedvét. Úgy is veheti, hogy most egyedül arathatja le a babérokat.
Hajrá Joeyline, ne add fel!!!!
Egy számomra nagyon visszatetsző apróság:
Tegnap néztem a 80nap.hu fórumát, két topik volt rajta. Az egyik "ajjaj" címmel nyílt, és olyan valaki írt benne, aki személyesen is ismeri ZsGy-t. Azt kérte Gyulától, hogy most az egyszer próbálja meg megvalósítani, amibe belefogott.
A topikot mára kimoderálták. No comment.
Sajnos az ilyen komolytalan vállalkozások (kizárólag ZsGy-re gondolok) tovább nehezítik az olyanok helyzetét, akik tényleg komolyan gondolják a küldetésüket, és félő, hogy az ilyen esetek tovább nehezítik a szponzort keresők dolgát.
szerintem az a tag lesz az, a foszervezo, Zsiga György. Kicsit tragikomikus, hogy a bemutatkozasban azt irta magarol a 80nap.hu-n, hogy jobban birja a hideget az atlagnal.
Ha hozzavesszuk, hogy allitolag osszetort a kiserokocsi, eleg sok a pech.
Kissé későn ugyan de beszámoló:)
80 nap második napja:)
Képek fent a képtáramban!!!
Nos 8 ra értem fel Dobogókőre ahol minden minden havas volt és még havazott is és kábé30-35 centis hó volt..:)
Joeyline ék 8:20 raértek fel de még elmentek a szállásra a cuccokért és még reggeliztek is egyet így 9 után indultunnk neki de már csak hárman!!!!
mert ez hír!
Az expedició másik tagja alig 12 óra után feladta a túrát!!!!! hát nem tartott sokáig az tutti:))))
Nos így azért hárman mert szóljak a túra másik résztvevőjéről:)
Papp Zsolt Egerből pontosabban Felnémetről aki Joey t Hollóházáig kíséri kisebb megszakítással merthogy dolgoznia kell!
Nos így ők ketten meg én indultunk neki a napi távnak ahol már nem az volt kiírva az erdőre hogy veszélyes hanem az hogy LEZÁRVA!
Egyébként nem is ok nélkül....:)
Dobogókőröl lefele ösvénynek nyomnak nagyjából semmi jele de 35 centi friss hó van én meg mint hótaposó elszegődtem melléjük így törtem utat és mentünk amerre tudtunk... Itt még csak a nagy hó volt a lassító tényező..:)
Első pont Sikárosnál gyors pecsétek GPS adatok feljegyzése és tovább, merthogy Pilisszentlászlón vártak minket a polgármesteri hivatalban! 12 körül értünk oda és a polgármmester nagyon szívéjesen fogadott minket és egy kis beszélgetést csaptunk a faluról a sportéletről és a terveikről ami nagyon nagyon pozitívak voltak idei tervek között szerepel a tájékztatúó útmutató táblák felújítása a falu körül és jelzésfestés is ebben a körzetben:)
Innét továbbindulva nagyon szorított már minket az idő merthogy a fél 4 es kompt akarták elérni de már akor kissé kilátástaan volt....:(
Papréti erdészház elött ért minket talán az eddigii legnagyobb meglepetés...:)
a betonútról feltérve ismét az ösvényre normális időben egy fiatalosban megy az ember egy széles ösvényen.....:)
de most más volt... az összes fa behajolva 5 centis jégréteggel ösvényssehol csak dzsungelharc hogy átjussunk az ösvényen a sok fatető között!!!! durvás volt:))))
Papréten egy kis energiafelvétel meg pecsételés után hajrá tovább és itt már aránylag nyilvánvaló volt hogy nem lehet elérni a fél 4 es kompot bár sebességet fokoztuk, de végülis Nagy villámnál ez bebizonyosodott hogy nem lehet elérni és innét egy laza séta volt Visegrádig:)
4 re értünk oda ők mentek át komppal én meg haza busszal:) és ahogy hallom fél 9 körül fel is értek Törökmezőre!
Klassz volt jó volt de tényleg nem ajánélatos még ott arrafele túrázni...:)
HÍR:) Most beszéltem egyébként JOey ékkal és Csóványoson vannak így már csak egy két ugrás Nógrád..:)
Keresgélés közben nemrég találtam angol nyelvű lapokat a magyar vasúthálózattal kapcsolatban. Részletes leírások voltak az általam keresett település megközelíthetőségéről, a menetrendről. Azt hiszem azoknak készül, akik vonaton élik az életüket.
Engem érdekelnek a közlekedési lehetőségek, a vasúthálózat, és a pontok felkeresését próbálom összehangolni az utazással. Önmagában az utazás azonban nem téma.
És ha kitavaszodik végre, akkor irány az erdő.
Nem olyan egyértelmű.
Mikor én jártam arra, akkor még nem volt "hivatalos" bélyegző, a tulaj ui. kiadta a boltot. Beszéltem vele telefonon, azóta visszavette, és ezek szerint most már van bélyegző is. A tulaj egyébként ott is lakik, nagyon csinos felesége van. Teljesen feldobódott, mikor a tulaj lányának tituláltam, mint kiderült, Ő a feleség. Bélyegzője, sajnos nem volt:o(
Karján kisbaba volt, és várta az urát, mielőtt valaki másra gondolna.
Sajnálom, hogy szívtál, de azt hiszem, felfedezted a régi utat. A füzet ui. hibás, erről írtam anno. Az én irányomból a libatanyánál balra kellett volna fordulni, de a jelek miatt jobbra mentem és megtaláltam a körkörösen festett betonoszlopot a rét közepén.
Namármost annak, aki ellenkező irányból jön, a vasúti kereszteződés után egyértelmű az erdő sarkáig, itt jön a "zárt" rét. A jobb oldalon egy nagy fán van egy régi jel, de visszafelé is az átlós átkelés a nyerő. Ez tehát sikerült, még a magasleseket is megtaláltad. Kellett lenni jelzésnek is!
Amikor elérted a tanyát, akkor balra indult egy nagyon hosszú, egyenes út. Ez lett volna a nyerő. Rövidebb is lett volna:o(
Az igazság az, hogy el voltam foglalva azzal, hogy én jó irányba megyek-e, ezért nem figyeltem, hogy mi van az ellenkező irányból. Pedig szoktam:o)
Nyáron is kellemes a hosszú erdőnyílás, mert gyakorlatilag "fedett". A homok azért más nyáron.
Nem írtál a bélyegzésről Dobó-tanyánál.
A települést a Szeged - Üllő közötti országút (Üllő még Csongrád megye) szeli ketté. Az út meglehetősen forgalmas, hisz végső soron ez a Kiskunhalas - Szeged közötti legrövidebb út is.
Bordánynál csatlakozik a Mórahalom - Zákányszék - Bordány országút (Mórahalom város!!!). Ezen kell kutyagolni Zákányszéktől mintegy 6 kilométert!
Ahol a két út találkozik, ott van a kocsma. 6:00 előtt nem biztos, hogy nyitva van, de egy kicsit tovább, Szeged felé van egy benzinkút. Lehet, hogy MOL. Ennek nyitvatartási idejét sem tudom, de a mai kommunikációs lehetőségek nem ismerik a lehetetlen fogalmát (see below).
Nem minden busz áll meg a kereszteződésben, a távolsági buszok ui. csak egy kicsit odébb, Üllő irányába, a főtéren állnak meg. A tuti tipp tehát a buszjegy.
Fentiek jegyzeteim részét képezték volna, ha leírtam volna.
Elnézést az enyhe iróniáért (ha érezhető egyáltalán), de még az én megítélésem szerint is extrém, ahogy járod az utad.
Más.
Dobó tanya megállóiról nekem is voltak élményeim. Alaposan fel kell készülni VOLÁN-ból, hogy megértse az ember a közlekedés rendszerét. Ráadásul hibás is a menetrend, bár lehet, hogy azóta kijavították. Én írtam, de nem válaszoltak.
80/1. nap: A túra kezdetének történéseit Vlaszij sporttárs már ismertette, így azzal nem is foglalkoznék.
"Virágos nyeregben lent a menedékházban az óbudaiaik()11?kerületiek???) pompázatos fogadást csaptak és megvendégeltek minket virslivel teával és üditővel:) Köszöönjük azt hiszem mindenki nevében a szívélyes fogadtatást:)"
Csatlakozom! De III. kerületiek! A XI. kerületi én vagyok!
"Innét már tulajdonképpen leszakadtak sokan tőlünk így a társaság már csak a két túrázóra akaommondani három mert egy srác megy velük hollóházáig és még három emberből állt így már lehetett haladni és 14:45 re értünk le a Rozáliához:) Én itt akadtam le róluk, merthogy engem már várt itthon a túrógombóc:)"
A téglagyártól Csobánkáig emelkedett a létszám, mivel a csatlakozott Joey néhány egyetemi társa. Eredetileg Pszentkeresztig jöttek volna, de végül a késés és a sötétedés miatt letértek Csobánkára.
Így a Szentkeresztig a maradék 8 km-t öten tettük meg: Joey&társa, a Hollóházáig haladó sporttárs, ot. Farkas Vali és én. A Szent-kút környékén sötétedett ránk. A Szurdok előtti parkolónál a helyi sportegyesület vezetője üdvözölte a csapatot és tájékoztatott bennünket a ránk váró útviszonyokról. Elmondása alapján a Szurdokon át tudunk kelni, de a falu után az út tele van keresztbedőlt fákkal, 60 cm hó, sűrű köd, katasztrófa-súlytotta övezet...
Ehhez képest a Szurdok sem volt könnyű. Sötét, a letaposott ösvény meglehetősen csúszós, és egy-egy keresztbedőlt fa. Éppen ott, ahol a legmeredekebb a hegyoldal, a legkeskenyebb az ösvény, alulról közvetlenül az első híd előtt. A patak meg nem volt stabilan befagyva, helyenként látszott a víz felszíne.
A jelentős késés és az egyesületi vezető tájékoztatása alapján Joeyék úgy döntöttek, hogy Pilisszentkereszten szakítják meg a túrát, és másnap, autóbusszal visszatérve onnan folytatják a menetet. Kíváncsi vagyok, milyen sikerrel.
A pecsétekkel nem volt gond, kivéve a rajtot. Mivel a Gyermekvasúton egész héten üzemszünetet tartottak, az állomás zárva volt, de Pálmai Vencelék jelenléte talán kisegíti őket ebből a helyzetből. A pecsétet meg majd tudják pótolni május 18-án, ha nem érkeznek túl későn :o)
Készült néhány fotó is, de még nem kerültek fel az albumba, kéretik türelemmel viseltetni :o)
Güszi, ez legyen a legnagyobb probléma...!
Mivel a motorkocsi is végigment, semmi gáz! A tavalyi Bz-leállások idején sokkal nagyobb nehézségeket is át kellett hidalni, pl. amikor M44-es vontatott Bz-pótkocsikat (pl. a Pécs-Pécsvárad útvonalon). Ilyen esetben a mozdony számát kell felírni, és jelezni, hogy Bz-szerelvény, motorkocsi nélkül. Egy másik probléma lehet, ha lerobban útközben a motorkocsi, és azt egy másikra lecserélik. Ilyenkor mindkét motorkocsi számát fel kell írni és röviden ismertetni a szituációt (az első szám mellé beírni, hogy meghibásodott).
Ez természetes, hiszen itt dolgozott Szarvas Matyi, aki ’85-ben először vitte el a diákjait a Pilis hegységbe. Ebből alakult ki később az iskolában a Kéktúrázás hagyományai.
Az intelligencia diadala, ha elolvasod, hogy bekescsabairol van szo, nem pestirol, es tudod hogy Bekescsaban a Kvte igencsak aktiv, es a Kvte egyik tagja ide irogat! Igazan ismerhetne..
:)
A márciusi MT-ben van egy cikk a Cserhát térképekről. Abban írják többek között, hogy:
"Itt kell megemlítenem a Bujáki kikelet túrák meghirdetése kapcsán, hogy Buják és Sasbérc környékén is alig található turistajelzés, mivel ez a terület nemrég még magas rangú katonák vadászterülete volt. Ők nem sajnálták a fáradtságot, az illetékesek pedig a legmagasabb szinten is eljártak, hogy a Bujákon átvezető Országos Kék turistautat is megszüntessék, illetve a 70-es években északra tereljék, annak érdekében, hogy a turisták ne zavarják őket."
Vasárnap Győrben jártam, de kora délután elkezdett szemetelni a jeges hó és indult egy pici piros Veszprémbe:o(
Kicsit bizonytalankodtam csak, majd belevágtam. Bíztam a MÁV-ban, na és abban, hogy nem lesz hóvihar.
Bakonyszentlászlóig többször állt belém a frász, hisz a mozdonyvezető egyre gyakrabban nézelődött, itt-ott, még az egyik állomáson heves szóváltás is volt a piros sapkás és a „vezér” között. Azért haladtunk.
Bakonyszentlászlón kiderült, hogy a MÁV-nak van katasztrófaterve. Egy M47-es várt bennünket, elénk állt, és egész Veszprémig segítette, a döglődő motorvonatunkat. A motor járt!
Mivel ilyen esetre nincs megfelelő „passzus”, kicsit tanácstalan vagyok. Most motorvonattal mentem, vagy csak Bakonyszentlászlóig korrekt beszámítani a távolságot?
H.G.!
What to do?
Az út egyébként minden képzeletet felülmúlt. Az ember által érintetlen természet, Porva-Cseszneken a magányos, füstölgő kéményű ház, a havas sziklák, a félelmetes völgyek, a hósapkás fák, a viaduktok, az alagutak,… Azt hiszem, nincs hasonló kis hazánkban, talán a Putnok – Eger vonal. Nyáron se csúnya, de vonatból még a tél is szép. Voltak lábnyomok a völgyben!
Sok száz kilométert motorvonatoztam már, de ilyen „szégyen” még nem esett meg Bz-motorvonattal. Szegény olyan havas volt alul, hogy tán még fel is fázott! Még a nagy M41-es (Zircen a szembevonat már „igazi” volt) is prüszkölt a hóban.
Akárhogy is lesz, azt hiszem, nem lesz probléma újra megtenni az esetleg „kieső” 40 kilométert. A sok-sok unalmas alföldi kilométer után végre egy kis kaland.
rögtön gondoltam hogy bekescsabai, mert az egyesület oszlopban "10. Sz. Ált. Isk. Békéscsaba" szerepel, 2001-es teljesites, csak nem egyertelmu hogy ferfi vagy no?