Keresés

Részletes keresés

Vissai Creative Commons License 2000.04.27 0 0 0
Hat nem elszurtam a cimet ?
De azert ne 0azzatok, jo ?
Előzmény: Vissai (-)
Vissai Creative Commons License 2000.04.27 0 0 topiknyitó
Ahogy a minap ballagtunk hazafelé a boltból egy barátommal, megosztottam vele az erről a kérdésről alkotott elméletemet.
Miszerint.

Egy átlagos pár zokni élete valahogy úgy néz ki, hogy az ember megveszi, aztán egy reggel felveszi, este leveszi, beteszi a szennyestartóba, utána bekerül a mosógépbe, majd a szárítóra, végül a fiúkba, ahonnét az ember előbb-utóbb ismét kiveszi, felveszi, satöbbi.

Ám egy napon - ami pont úgy indul, mint más napok, azaz az ember reggel felkel, na szóval egy napon az ember benyúl a fiókba, és a kezébe akad egy fél pár - teszem azt - skótkockás zokni. Amint elkezdi keresni a másik fél párat, egyre erősebb benne a meggyőződés, hogy a napja csak akkor lehet sikeres, ha skótkockás zokni van rajta. Ebből már ki lehet találni, hogy akár abba is hagyhatja a keresgélést, mert az a fél pár zokni már a múlté.

Szerintem - ez persze egyéni vélemény - a mosógépek és fiókok körül sokkal vékonyabb a dimenziónkat más dimenzióktól elválasztó fal, mint másutt. A zoknik megtalálják ezeket az elvékonyodásokat, réseket, és átsurrannak rajtuk. Nem mind egyszerre, az túl feltűnő lenne, csak szépen, egyenként, legfeljebb párosával.
Esetenként, ha úgy hozza a sors, másutt is megtalálják ezeket a réseket (lefekszik az ember ruhástul, és reggel már csak fél pár zokni van a lábán, ami vagy előkerül a fűtőtest és az ágy közötti résből, vagy nem).

Már van is egy elméletünk, hogy mit csinálnak a fél pár zoknik odaát.
Mivelhogy zoknik tömegesen tűnnek el, pólok (például) valamivel ritkábban, cipők még annál is ritkábban, olyanról pedig még soha nem hallottam, hogy egy egész kabát eltűnt volna, na szóval ez jelent valamit.
Odaát talán egy egész világ épült már fel elkóborolt ruhadarabokból. Legalul a pórnép, a zoknik állnak, talán állandó elnyomás alatt (aki arra gondol, hogy akkor meg minek mentek át, próbálja magát a talprész helyébe képzelni), utánuk az alsógatyák és a bugyik (vissza akarom kapni a fekete Sloggimat !!!!), melltartók, majd a pólók/blúzok/egyéb felsők, azután a cipők, végül a pulóverek és a blézerek, és azután jön a csúcs, a kabátok. A sálak és egyéb kiegészítők (fülbevalók, nyaláncok, sapkák) tanácsadói szerepet tölthetnek be.
Vagy valami hasonló.

Azt még nem tudjuk, miért is mennek át a zoknik odaátra - hogy önszántukból, az biztos, elvégre ahhoz, hogy erőszakkal vigyék át őket, léteznie kéne egy speciális kommandónak, akik zsákot húznak a fejükre és átvonszolják őket, de ez azért nevetséges, nem ?.
Taán egy jobb életben reménykednek ? Vagy csak az újra vágynak ?

-----------------
Aki azzal a röhejes ellenérvvel jönne, hogy "de hát fél pár zoknik azért előkerülnek néha", akkor annak azt üzenem, hogy egyrészt NÉHA, másrészt meg biztosan akadnak olyan zoknik, amelyek nincsenek megelégedve az ottani életkörülményekkel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!