Keresés

Részletes keresés

e-cet Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22564
Én egy speciális és igen költséges célszerszámot használok. A neve WC kefe :-))
Előzmény: Don_Corleone_HUNgary (22561)
lldi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22563

A monori kisállatbörzén szokott lenni.

hogy a következő mikor lesz azt a Monor város honlapján meg lehet nézni, okt. 8. rémlik (vasárnap szokott lenni).

Előzmény: zumi79 (22557)
djbaro Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22562

Hello

Lenne 1 kérdésem az hogy lehet hogy van uv-c szűrőm és algásodik a fólia oldala?

Kb 3000l-es a tó és egy 5W os uv-c van benne (libel) ezt egy 400 l/h -ás szivattyú látja el

Úgy néz ki hogy szivattyú-uv-c-házi készítésű szűrő amibe van szívacs nadrág póló harisnya meg valami élelmiszer iparban használt sapka (fityula)

Frissen lett feltöltve vízzel van benne 1 pár tavirózsa + a halastóból gyékény békalencse a feltöltést követően a 3.napra lépett működésbe az uv-c és megy éjjel nappal kb 1 hete lett feltöltve és az aljára nem nagyon lehet lelátni pedig csak 1m mély kb 60 db hal van benne Kárász,vörösszárnyú,sügér,törpeharcsa,naphal kagyló 1db vándorkagyló kb15 a víz nem zöld de ha a kezem végighúzom a fólián akkor zöld lesz a tenyerem hát nem értem

Don_Corleone_HUNgary Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22561

Sziasztok!

Van valakinek ötlete a fonalas zöldalga ellen? Hihetetlenül elburjánzik, már a tavirózsáimat is kezdi elnyomni. Hogy lehet hatékonyan védekezni ellene? Akár mechanikusan akár vegyi úton.

Ha már volt ilyen kérdés léccci irjátok meg merre keressem a válaszokat.

Köszi.

roden116 Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22560

Köszi a választ, igen szoktam pótplni a vizet a kertünkben fúrt kútból.

A víz minőségéről sajnos nem tudok nyilatkozni, a tóban mért pH étéke

7 és 8 között van.

Előzmény: Jahno (22559)
Jahno Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22559

Barna szöszös cucc az barna alga lesz, ilyen időjárás felé meg majdnem természetes, ha sárgulnak a rózsa levelei. Ez van, utáljuk a telet.

Kérdés, pótlod-e a vizet valamivel, és ha igen mivel? Az ilyen kipusztulás még mindenféle nem túl jó minőségű kútvíztől is lehet...

Előzmény: roden116 (22558)
roden116 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22558

roden116

Üdvözöllek Benneteket, akik csak úgy olvassátok a Fórumot, és azokat,

akik aktívan résztvesznek a szerkesztésében hozzászólásaikkal !

Párommal ez év tavaszán vásároltunk egy 75o l-es előregyártott

műanyag tavat, amit annak rendje-módja szerint kertünk annak meg-

felelő szegletében leástunk. A meder felső szélén található kb.

10 cm-es vájatot /úgy, ahogy nem kellett volna, most már tudom/

feltöltöttük jó kis fekete kertifölddel, majd a már meglévő, előző évről

diszperzites vödörben a pincében átteleltetett tavirózsánkat átültettük

ugyancsak kertiföldbe egy műanyagkosárba, elhelyeztük a tó aljába

és feltöltöttük vízzel.

Időközben kolokánt, vizijácintot, vizisalátát, aprógyékényt, vizimentát,

hídőrt, süllő- és tündérhínárt telepítettünk még a kis tóba.

Egy hónap elteltével vásároltunk 4db aranyhalat, kisunokánk pedig

egy közeli patakból kifogott 5 db kárászt /10-15 cm-eseket/, melyeket

betettük a tóba.

A halacskák jól érzik magukat, virgoncak, szépen fejlődnek, a növé-

nyek viszont sínylődnek. Leveleik elsárgulnak, az új levelek picik.

A tavirózsa kezdetben hozta leveleit, virágzott is, de mostanra levelei

aprók, hamar elsárgulnak és már nem hoz új virágokat.

A vízről nem mondhatom, hogy kristálytiszta, de a napos déli órákban

lelátni a tófenékre. A növényeket időnként ellepi valami barna szöszös

aprólék, amitől elég csúnyán néznek ki.

Ti gyakorlott Tavasok, mi a véleményetek ? Mi lehet a baj, és mit

tehetek ?

Üdv.

zumi79 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22557

Szia quess.who !

Köszönöm a válaszaitokat, egyébként a kérdés úgy hangzott hogy hol lehetne a koi szaporulatból VÁSÁROLNI?A tisztább helyzetröl csak annyit hogy a tavunkat saját kezüleg ástuk , a cégtől még egy forintot sem láttunk. Igy aztán egy pár kollega 10-20 ezre van benne a kemény munkáján kívül.Tehát momentán nem azt kérdeztem hogy ki tud nekünk koi pontyot ajándékozni.Hiszen ezt nem várnám el senkitöl.Hanem hogy kinél lehet Vásárolni?A nemleges válaszokból természetesen nem vártam tömegével,csak( pl. egy választ hogy valaki hol tudott venni valaha ill. olyat hogy mi sajna nem tartunk koikat.)Ha valakit megbántottam volna attól Elnézést kérek , nem ez volt a cél.Kizárolag az infóra lettem volna kiváncsi.Mi továbbra is a saját pénzünkel és munkánkkal tartjuk fenn tavunkat ,amiket kaptunk azokat nagyon köszönjük az illetékeseknek.

Köszi,üdv:Zümi

vértes Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22556

Föleg az ebihalak ellen akartam bevetni őket,szaporitani egyáltalán

nem állt szándékomban.Mindent levadásznak ami apró és mozog.

Előzmény: Peti-to (22550)
Jahno Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22555

Nem vagyunk főállású hivatásos válaszolgatók, ha meg azok lennénk, akkor sem mennél semmire a részemről beírandó "nem tudom" típusú válasszal.

Aztán nyugodtan meg lehet sértődni.

Előzmény: zumi79 (22552)
Ladybee Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22554

Szevasz!

A tűzoltók tavába még van hely jeligére a szerk. Lehet, hogy, ahogy kérted, jeligére mentek a válaszok ! :)  Vagy egyszerűen senkinek sincs felesleges koi szaporulata.

-guess.who- Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22553

Hm-hm. Mindig van egy-egy olyan sietős ember, aki úgy gondolja, gyorsan kérdez valamit, ami éppen foglalkoztatja, majd kötelező jelleggel elvárja, hogy választ is kapjon rá - lehetőleg még 10 percen belül. Ha ez nincs, akkor meg megsértődik, és közli, hogy a hely nem ér semmit...

De:

-az ide írogatók nem főállású ügyfélszolgálatosok, hanem a szabadidejüket áldozzák a fórumozásra.

-ha egy kérdésre senki nem tudja a választ, nem fogja beírni, hogy "nem tudom", csak azért, hogy legyen egy beírás.

-az ember nem szeret segíteni annak, aki követeli a segítséget. A kollega úr modora valahogy szimpatikusabb volt...

Gondolom, az eddigi tűzoltós halaitokat is kaptátok valahonnan. Nem lenne egyszerűbb megkérdezni ott, hogy nincs-e újabb fölösleg?

zumi79 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22552

Sziasztok !

Tényleg jó ez a fórum kérdezek valamit, és nem válaszol senki.

De viszont az benne jó hogy közben  mások is kérdeznek és azoknak talán válaszolnak.Két akvarista fórumon szoktam írogatni de azokon válaszokat is kapnak az emberek, igaz különbözö témák közül az aktuálisba szólunk hozzá.Nem ilyen közös kalapba dobál mindenki.Tehát Gerzson azt hiszem marad a zug olvasás illetve a kérdéseimet inkább ott teszem fel.Mert úgylátszik hogy itt felesleges.

Köszi,üdv:Zümi

Moszkvaiőr Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22551
Sziasztok!
A csigáim nagyon elszaporodtak, a kérdésem az lenne, hogy hasznos valamire a csiga, vagy fordítva? Akinek kell csiga adok szívesen Szigetszentmártonban lakom.
Peti-to Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22550

Szia Vértes!

Szerencséd volt, hogy pont párban voltak és nem két egynemű sügért tettél a tavadba. Mert akkor most csak az a kettő lenne és nem 50.

Egyébként ivadék pusztításra szerezted be őket vagy csak úgy?

Hy!

Előzmény: vértes (22549)
vértes Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22549

Szia, nekem van sügerem tényleg nagyon szapora 2 db.-t raktam

a tóba most van vagy 50 db.

Előzmény: Peti-to (22547)
-guess.who- Creative Commons License 2006.09.15 0 0 22548

Átokhínárokat gyakorlatilag bármikor lehet telepíteni, nincs késő.  Egyéves növényeket nyilván már nem sok értelme van, de szerintem évelő, télálló fajokat nyugodtan lehet még ültetni jó ideig. Pl. nőszirmokat, gyékényeket, nádat, illetve a tündérrózsákat is - pláne ha ezek eleve maradnak a cserepükben/konténerjükben.

Azért még a tartós fagyoktól remélhetőleg messzi vagyunk. :)

Előzmény: Mr Síroller (22546)
Peti-to Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22547

Hello LacaT!

Merre felé laksz? Mert megpróbálhatok sügért szerezni/fogni az egyik hozzám közeli tóból. Nem ígérek semmit.

Hy!

Előzmény: LacaT (22540)
Mr Síroller Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22546

Szerintem nem álltál neki későn, én még csak most fogom kezdeni.

Igaz, növényekig nem fogok eljutni.

Szeretnék bele halakat !

Németországban egy kb 150 négyzetméteres vízfelületű tóból merítették a halakat és a gk. bejárón is hal forma jelezte a halsütöde cégért.

A tó meg csak úgy ott a ház oldal kertjében, nagyon szép volt!

Előzmény: mamuth1 (22541)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22545
Nem tudom, nekem nem tűnik jó ötletnek, hogy a baromi szapora aranyhalaimat baromi szapora sügérekkel tartsam kordában. :-) Maximum úgy, hogy egy darab sügért teszek be, egyedül csak nem szaporodik. :-)
Előzmény: LacaT (22539)
LacaT Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22544
Szia! Ahogy a fotóból kiveszem, csak simán rátette a szélére, és az egészet juta takaróanyaggal (tóhoz lehet kapni) lefedte. Szerintem!
Előzmény: Tátrai (22543)
Tátrai Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22543

Bucibá!

Bucibát nem érem el. Szerintetek hogyan rögzíthette a "telifa" (?) cölöpöket? Gondolom a fóliát nem szúrta át!

http://www.kertito.hu/keptar/buciba-1.html

Tamás

Előzmény: bucibá (445)
mamuth1 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22542
Az öcsém gyári tószűrőjéhez adtak  zsákba faszenet, gondolom használ.
Előzmény: LacaT (22540)
mamuth1 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22541

Sziasztok.

Most áltam neki a tóépítésnek, tapasztalatotok szerit nem túl késön?

Még idén hal nélkül de növényekkel gondoltam a teleltetését.

köszi

LacaT Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22540
Én is ebben bízom, mert így sosem lesz szép a víz! Sok a hal, ami megeszi az összes vízinövényt (hínár, nyílfű...) ezért az egyensúly felborult. Nem tud valaki sügért szerezni. (sokáig boncoljuk a témát estére krokodil lesz belőle) Nem tudom hallott e már valaki arról, hogy a faszén (jutazsákba) tisztítja a vizet, öli az algát. Olyan mondta, aki ezt használta. Mi a véleményetek???
Előzmény: Peti-to (22538)
LacaT Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22539
Ossza be! Szerintem 80db kishallal csak el "szöszöl" egy ideig. Ha mindet megenné kb. 2kg. lenne hirtelen.:-) Egyébként ezek nagyon szaporák, mint a nyulak!
Előzmény: Törölt nick (22536)
Peti-to Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22538

Hello!

Mivel nem nől nagyra a sügér, így rá fog fanyalodni a vízben lévő férgekre, ízeltlábúakra, stb, tehát az apróbb vízi élőlényekre. Nem fog elpusztulni ne izgulj! Rosszul mondtam nem rá fog fanyalodni, hanem vissza fog térni ezekre az élőlényekre, mert ezekkel is táplálkozik. Mert ő is jobban szereti a nagyobb falatot egyben, mint a sok kicsit külön-külön.

Máskülönben pedig be fog állni majd egy egyensúly a szaporodásában, ugyanis, ha nincs élelem akkor jóval kevesebbet fog ikrázni. És ha kevés a ragadozó akkor több a "fehérhal" állomány, akkor megint többet tudnak enni, akkor megint több lesz a sügér ikra és így tovább. Tehát egy kicsit hullámzó majd kiegyenlítődő egyensúly jön létre.

Jahno Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22537
Tavaszi kishal adagig megint kihúzza. De mióta kenyérrel is fogtam sügért, azóta bármit elképzelek róluk.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22536
És mi történik, ha elfogynak a megehető kishalak? Átmegy vegetáriánusba?
Előzmény: Peti-to (22535)
Peti-to Creative Commons License 2006.09.14 0 0 22535
Helyes. Mert szerintem a célnak ez felel meg a legjobban. És ő csak az ivadékokkal "foglakozik", a nagyokat nem bántja.
Előzmény: LacaT (22534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!