Lenne 1 kérdésem az hogy lehet hogy van uv-c szűrőm és algásodik a fólia oldala?
Kb 3000l-es a tó és egy 5W os uv-c van benne (libel) ezt egy 400 l/h -ás szivattyú látja el
Úgy néz ki hogy szivattyú-uv-c-házi készítésű szűrő amibe van szívacs nadrág póló harisnya meg valami élelmiszer iparban használt sapka (fityula)
Frissen lett feltöltve vízzel van benne 1 pár tavirózsa + a halastóból gyékény békalencse a feltöltést követően a 3.napra lépett működésbe az uv-c és megy éjjel nappal kb 1 hete lett feltöltve és az aljára nem nagyon lehet lelátni pedig csak 1m mély kb 60 db hal van benne Kárász,vörösszárnyú,sügér,törpeharcsa,naphal kagyló 1db vándorkagyló kb15 a víz nem zöld de ha a kezem végighúzom a fólián akkor zöld lesz a tenyerem hát nem értem
Van valakinek ötlete a fonalas zöldalga ellen? Hihetetlenül elburjánzik, már a tavirózsáimat is kezdi elnyomni. Hogy lehet hatékonyan védekezni ellene? Akár mechanikusan akár vegyi úton.
Ha már volt ilyen kérdés léccci irjátok meg merre keressem a válaszokat.
Köszönöm a válaszaitokat, egyébként a kérdés úgy hangzott hogy hol lehetne a koi szaporulatból VÁSÁROLNI?A tisztább helyzetröl csak annyit hogy a tavunkat saját kezüleg ástuk , a cégtől még egy forintot sem láttunk. Igy aztán egy pár kollega 10-20 ezre van benne a kemény munkáján kívül.Tehát momentán nem azt kérdeztem hogy ki tud nekünk koi pontyot ajándékozni.Hiszen ezt nem várnám el senkitöl.Hanem hogy kinél lehet Vásárolni?A nemleges válaszokból természetesen nem vártam tömegével,csak( pl. egy választ hogy valaki hol tudott venni valaha ill. olyat hogy mi sajna nem tartunk koikat.)Ha valakit megbántottam volna attól Elnézést kérek , nem ez volt a cél.Kizárolag az infóra lettem volna kiváncsi.Mi továbbra is a saját pénzünkel és munkánkkal tartjuk fenn tavunkat ,amiket kaptunk azokat nagyon köszönjük az illetékeseknek.
A tűzoltók tavába még van hely jeligére a szerk. Lehet, hogy, ahogy kérted, jeligére mentek a válaszok ! :) Vagy egyszerűen senkinek sincs felesleges koi szaporulata.
Hm-hm. Mindig van egy-egy olyan sietős ember, aki úgy gondolja, gyorsan kérdez valamit, ami éppen foglalkoztatja, majd kötelező jelleggel elvárja, hogy választ is kapjon rá - lehetőleg még 10 percen belül. Ha ez nincs, akkor meg megsértődik, és közli, hogy a hely nem ér semmit...
De:
-az ide írogatók nem főállású ügyfélszolgálatosok, hanem a szabadidejüket áldozzák a fórumozásra.
-ha egy kérdésre senki nem tudja a választ, nem fogja beírni, hogy "nem tudom", csak azért, hogy legyen egy beírás.
-az ember nem szeret segíteni annak, aki követeli a segítséget. A kollega úr modora valahogy szimpatikusabb volt...
Gondolom, az eddigi tűzoltós halaitokat is kaptátok valahonnan. Nem lenne egyszerűbb megkérdezni ott, hogy nincs-e újabb fölösleg?
Tényleg jó ez a fórum kérdezek valamit, és nem válaszol senki.
De viszont az benne jó hogy közben mások is kérdeznek és azoknak talán válaszolnak.Két akvarista fórumon szoktam írogatni de azokon válaszokat is kapnak az emberek, igaz különbözö témák közül az aktuálisba szólunk hozzá.Nem ilyen közös kalapba dobál mindenki.Tehát Gerzson azt hiszem marad a zug olvasás illetve a kérdéseimet inkább ott teszem fel.Mert úgylátszik hogy itt felesleges.
Sziasztok! A csigáim nagyon elszaporodtak, a kérdésem az lenne, hogy hasznos valamire a csiga, vagy fordítva? Akinek kell csiga adok szívesen Szigetszentmártonban lakom.
Átokhínárokat gyakorlatilag bármikor lehet telepíteni, nincs késő. Egyéves növényeket nyilván már nem sok értelme van, de szerintem évelő, télálló fajokat nyugodtan lehet még ültetni jó ideig. Pl. nőszirmokat, gyékényeket, nádat, illetve a tündérrózsákat is - pláne ha ezek eleve maradnak a cserepükben/konténerjükben.
Azért még a tartós fagyoktól remélhetőleg messzi vagyunk. :)
Nem tudom, nekem nem tűnik jó ötletnek, hogy a baromi szapora aranyhalaimat baromi szapora sügérekkel tartsam kordában. :-) Maximum úgy, hogy egy darab sügért teszek be, egyedül csak nem szaporodik. :-)
Én is ebben bízom, mert így sosem lesz szép a víz! Sok a hal, ami megeszi az összes vízinövényt (hínár, nyílfű...) ezért az egyensúly felborult.
Nem tud valaki sügért szerezni. (sokáig boncoljuk a témát estére krokodil lesz belőle)
Nem tudom hallott e már valaki arról, hogy a faszén (jutazsákba) tisztítja a vizet, öli az algát. Olyan mondta, aki ezt használta. Mi a véleményetek???
Ossza be! Szerintem 80db kishallal csak el "szöszöl" egy ideig. Ha mindet megenné kb. 2kg. lenne hirtelen.:-) Egyébként ezek nagyon szaporák, mint a nyulak!
Mivel nem nől nagyra a sügér, így rá fog fanyalodni a vízben lévő férgekre, ízeltlábúakra, stb, tehát az apróbb vízi élőlényekre. Nem fog elpusztulni ne izgulj! Rosszul mondtam nem rá fog fanyalodni, hanem vissza fog térni ezekre az élőlényekre, mert ezekkel is táplálkozik. Mert ő is jobban szereti a nagyobb falatot egyben, mint a sok kicsit külön-külön.
Máskülönben pedig be fog állni majd egy egyensúly a szaporodásában, ugyanis, ha nincs élelem akkor jóval kevesebbet fog ikrázni. És ha kevés a ragadozó akkor több a "fehérhal" állomány, akkor megint többet tudnak enni, akkor megint több lesz a sügér ikra és így tovább. Tehát egy kicsit hullámzó majd kiegyenlítődő egyensúly jön létre.