Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.09.02 0 0 843
savanyu kép))
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
moes Creative Commons License 2002.09.01 0 0 842
az nem olyan egyszerű :-((
kölcsön kell kérni az informatikáról a digi fényképezőjüket. és az nem az én épületemben van. szóval megvárom, míg összegyűlik egy adagra való dekupázs és üvegfestés. persze belehúzhatnék, az tény :-)
Előzmény: 4Hópihe (841)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.31 0 0 841
meg kéne mutatni))
Előzmény: moes (840)
moes Creative Commons License 2002.08.31 0 0 840
na végre alkottam. már kb. két hete lefestettem két cserepet. írtam is itt? nem tudom. temperásak. az egyik tökjókék lett, és egy vitorláshajó van rajta, a másik meg natúrszínű és őszi falevelek díszítik. most, hogy írom, rémlik, hogy írtam már, de sebaj :-)
aquila Creative Commons License 2002.08.30 0 0 839
ide is beírom, hogy nagyon tetszik:-)
Előzmény: dalia (836)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.30 0 0 838
jo lett)))
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.30 0 0 837
Nagyon edesek lettek a barik! =O)
dalia Creative Commons License 2002.08.30 0 0 836
Sziasztok,

hónapokkal ezelött kérdeztem, hogy szerintetek lehet-e tapétából, konkrétan tapéta bordürből dekupázsolni, most végre eljutottam a megvalósításig, az üvegfestés topicban agicza bárányai ihlették, és kicsilányom ágya fölé, a plafonra fog kerülni ez a bárányos kép.
[50 cm átmérőjű hungarocell alapra készült, elővizezett, amjd ragasztólakkal több rétegben átkent tapétából. Nagy előnye, hogy szuperkönnyű, így nem aggódok, hoyg balaset lesz ha ráesne a gyermekre...]

d.

4Hópihe Creative Commons License 2002.08.30 0 0 835
igen)))
Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.30 0 0 834
Pihe!
A Revell color a "kisvasútfesték"?

A citromkarikákat és is úgy gyártom mint Pihe, eddig nekem imaradt az Akrilan lakkal való lefújás, de most már azt fogom én is tenni, mert a cirtomok valóban eléggé besötétedtek.

Előzmény: 4Hópihe (833)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.29 0 0 833
citromos ötlet nagyon ttszett))-ellopom töled.
itt hevernek az elmult évben készitett visszamaradt citrom és narancskarikák.
a festék márkát megnéztem neked pontosan:Revell color a neve.OBiban kaphato olcso lakkbenzinnel higithato ,de nem kell csak az ecsetmosáshoz...
Előzmény: Hatsepszut (832)
Hatsepszut Creative Commons License 2002.08.29 0 0 832
Hópihe!
Köszönöm a villámgyors választ! A kisvasutas festéket kipróbálom, lesz egy csomó szép dobozom!!!!
A gyümölcsszárítás miatt meg érdemes várnom a telet. Amit egyébként utálok.
Ha már publikálható állapotban lesznek a műveim, jelentkezem!
mzsperx Creative Commons License 2002.08.29 0 0 831
tegnap voltam a móricnál lévő boltban, állati szép szalvéták vannak! vettem is 13-at! :-) vagy :--(((
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.29 0 0 830
szia. lavazzás dobozt találsz az adataimnál a képtárban.én kisvasut modellezö festékkel kentem le.mázas jol fed fényes,sok szinben van 15ml legalább))-200ft.arra kentem a fehér alapot az akrylt a szalvéta miatt.
gyümölcskarikát télen érdemes legalábbis nekem akkor bejött felszeletelve a radiátoron száritottam ki utána pedig akryllakkal kezeltem.ami nem lett kezelve lakkal az az idö k során tovább sötétedik és már csak sejthetö rola,hogy citrom volt valaha...vékonyan vágd-szeleteld.4-5mm-re.a vastagabb nálam is berohadt a radiátor ellenére
Előzmény: Hatsepszut (829)
Hatsepszut Creative Commons License 2002.08.29 0 0 829
Sziasztok mindenki!
Egy pár hónapja találkoztam először a découpage technikával, tetszett-tetszett, de csak érdeklődési szinten. Egészen addig, amíg meg nem találtam ezt a topikot, és végig nem olvastam. Felbuzdulva lelkesedéseteken és a bemutatott munkáitokon, én is késztetést éreztem rá, hogy kézzelfogható formába öntsem érdeklődésemet. Gyorsan beszereztem a ragit hozzá (2 in 1 - ragi+lakk egyben), meg egy-két szalvétát, és hozzá is kezdtem, egy kis gyakorlás után már egészen pofásak kezdenek lenni az "alkotásaim", lassan már bemutatható formába kerülnek. Már ott tartok, hogy sk. gipsz képkeretet öntök, és abba dekopácsolom a szalvétát, meg a műanyag tégelyeket is szeretem (cserepet még nem próbáltam).
Két kérdésem volna, hátha tud rá valaki válaszolni (vagyis lehet, hogy hogy csak nekem újoncnak talányok ezek):
1. Megszámlálhatatlan mennyiségű Lavazza kávés dobozom van, amit ha dekopácsolnék, gyönyörű tárolódobozaim lennének. De ezek a fránya dobozok gyárilag feketék. Szóval valahogy le kellene "alapozni", mert így nem látszik rajta a minta, nagyon átüt a fekete a szalvéta alatt. Gondolom, le lehet festeni valamilyen festékkel, de mivel érdemes?
2. Vannak szép gyümölcsös szalvétáim (az interneten rendeltem a hobbyboltból), és azokat szeretném gipsz keretbe tenni. És ezt a keretet szeretném díszíteni sk. készített szárított gyümölcsökkel, pl. alma-, citrom-, narancskarika. Próbáltam úgy, hogy papírtörlő közé tettem a gyümit, és lepréseltem, de inkább rothadt, mint száradt. Csinált már valaki ilyet?
Köszi előre is a segítséget!

Hatsepszut

4Hópihe Creative Commons License 2002.08.27 0 0 828
köszi kifogom probálni azt is.elöbb utobb valamelyik csak meglesz a megfelelö helyekre))
Előzmény: Leander (827)
Leander Creative Commons License 2002.08.27 0 0 827
Szia, Pihe!
Nekem Marabu repesztőlakkom van (Krakelee-Medium). A repedés nagysága a várakozási idővel egyenesen arányos: ha száradás után kb. 1 órával kenem, akkor kicsi, ha estétől másnap reggelig várok vele, akkor szép termetes repedések keletkeznek.
Előzmény: 4Hópihe (826)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.27 0 0 826
te milyen repesztöt használsz???
kezdem megunni ezeket az apro repedéseket,nagyobbakra vágyom.
Előzmény: Anci72 (825)
Anci72 Creative Commons License 2002.08.27 0 0 825
Szia Giny!

NINCS róla kép, esetleg lefotózom, aztán majd bescanneltetem... "olyan" gépem sajna nincsen...

Az egyik bordó karimájú és olajzöld alj, megrepesztve a másik (cserepek :)) ) A másik felül zöld, amin körben a karimán kis minták vannak, mintha ékkövek lennének, 6-8 szögletűek, alul az alsó réteg zöld, repesztés és fölötte sárga. Nna illlyen! :)

A.

4Hópihe Creative Commons License 2002.08.26 0 0 824
nálam meg a gyomi nem müködik sajnos.
Előzmény: Törölt nick (823)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 823
ezért írtam, hogy saját tapasztalat! :)) lehet, hogy "máshogy félhomályosban" másmilyen :)
Előzmény: 4Hópihe (822)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.26 0 0 822
mindet ismered vagy küldjek fotokat rola???
csokros inda szebb a fényben de nálam gyakran vannak kisérleti darabok is.sötétet is jol birta.
Előzmény: Törölt nick (821)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 821
gyompalmam mar volt. Eleg jol is birta, tovabb mint a tobbiek.....
Akkor a hiba az Ön készülékében van! :))))

A csokrosindáról az a tapasztalatom, hogy nálam jobban szeret fényben élni, sokkal élénkebb zöld a levele akkor.

De mielőtt átváltoztatnánk a topikot, befejezem! :)))

Előzmény: Törölt nick (820)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 820
Pihe, egy angyal vagy!

=O)

Cicvareknak is koszi a tippet, gyompalmam mar volt. Eleg jol is birta, tovabb mint a tobbiek.....

Előzmény: 4Hópihe (819)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.26 0 0 819
SIGUE
nah utána néztem.
amit ajánl cicvarek
dracéna-sárkányfa de vastagabb törzsü erösebb fajtában gondolkozz és csak a sima zöld levelüben
botanikai neve dracéna marginata
a gyompálma szintén)))
a fikusz fajok közül a
fikusz benjamina,a sima zöld levelü.
zöldike-csokros inda-clorophitum
kukoricalevél-aspidistra elatior
filodendron fajták
rákvirág-aglaonema
vénuszhajpáfrány
pletykafélék
dieffenbachia-de nem a sárgacsikos levelü.
Előzmény: Törölt nick (816)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 818
Én meg a konzervdobozokba vagyok beleesve, 7végén is gyártottam kettőt, meg a fehér műanyag gombtartó-dobozkámat is kidekoráltam, majd mellékelek fotókat is alkalomadtán...

off
Sigue!
Nekem az északi fekvésű szobámban - ráadásul két büdös nagy fa is van az ablak alatt, ergo nem úszik fényárban - igaz, hogy az ablakhoz közel, de van egy dracénám, meg egy gyompálmám. És el kell mondanom, hogy kitűnően érzik magukat a (majdnem) félhomályban, heti egyszeri öntözéssel.
offoff

Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 817
Pihe, már meg sem dícsérlek, Te mindig csodálatosakat alkotsz! :))
Előzmény: 4Hópihe (802)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.25 0 0 816
Koszi szepen! =O)
Előzmény: 4Hópihe (815)
4Hópihe Creative Commons License 2002.08.25 0 0 815
összeszedek neked sötétben is elleledzö növényeket...a sötét miatt illetve a direkt napfény hiányában kevesebbet is kell locsolni.
kisvirág pedig alapvetöen nehzene éli tul a helyváltoztatást és nyilvánvilágos helyröl származnak...van hét kötet kertészetem-utánajárok...
Előzmény: Törölt nick (814)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.25 0 0 814
Sotet az van, inkabb csak nincs direkt napfeny.
Locsolni mar mindenhogy probaltam, legutobb anyu mondta hogy minden masnap "fejenkent" fel deci legyen. Kicsi viragokrol volt szo...de ma dobtam ki az utolsot...
Előzmény: 4Hópihe (813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!