A rossz minőségű üzemanyagra való figyelmeztetés tényleg jogos! A szombathelyi szervizben van egy ismerős szerelő és mondta,hogy volt egy dci tulaj,aki csak egy alkalommal tankolt számára ismeretlen eredetű gázolajat és utána komplett üzemanyagellátó rendszert kellett csréltetnie (magasnyomású szivattyú + közös nyomócső )ami kb.úgy fél millába bír fájni.
Állítólag nem árt mindig ugyanannál a kútnál,de legalábbis ugyanannál a társaságnál tankolni,és minden alkalommal rendszámos számlát kérni,mert így probléma esetén lehet valamit keresni!
Ne mogyorózzunk sokat. Adott. Gusztustalan okker mezőben ezüst színű v... Na és azon BELÜL az RTC betűk mongyok feketével. ( Rönyó Thalicska Klub ) Találjátok ki mekkora legyen, mint matrinca, oszt +érdeklődöm, hogy hogyé csinálnák. Persze nem a külsejére raggasztva, hanem az üvegre rája bévülről. Merhogy a kasztnit nem mindenki akarná összeragacsozni. Bár lehetne főnyomni az lökhárítóra is. Döncsetek.
Szerintem két szabály igazán fontos, ebből az egyik írva vagyon a használati útmutatóban!
1)A bejáratás alatt a dizeleknél KŐKEMÉNYEN BE KELL TARTANI A FORDULATSZÁM KORLÁTOZÁST. MAX.:2500 A MEGENGEDETT AZ ELSŐ 1500KM-en! Téli beüzemelésű autónál különösen fontos a hidegen való pörgetés mellőzése!
2)Csak minőségi üzemanyagot tankoljatok. A dCi alig "eszik"; nem érdemes kétes eredetű "ócsó" naftával kiütni a motort!
HÁJ EVRIBÁDI!
1.Jó a wiccy ötlete, de inkább valamilyen világos kütmüty kellene, ui. a sötét szalag engem másra asszociál...
2. Nemtom,hogy csináltam, de a hétvégén mentem 600 km-t és 33 liter tankoltan uannál a kútnál, ahol lenulláztam a kmórát(1.4/8V). Mindig kattanásig nyomom benyót!
A Thalics megy mint az állat! (vagy én vele?) :)))
Amiért írok:
Ha lát vmelyiktek egy kék-fehér Mercedes Sprintert
böszme nagy ARAL feliratokkal, az nyugodtan villogtasson, nem fogom hülyének nézni!
Tuti, hogy én vezetem! (Az országban bárhol előfordulhatok és csak ez az egy van az országban)
A másik:
Kéne vmi ismertető a forumozók autójára, nem?
Egy sötétkék szalag az antennára vagy várom ajobb ötleteket!
Ha minden igaz én is egy thaliga tulaj leszek pár héten belül mégpedig egy dci !Elég kedvező feltételeket kínált a szombathelyi baumgartner,így hát belevágtam.Eredetileg 206 hdi-t szerettem volna,de az hasonlo felszereltség mellett kb.4 kilóval lett volna drágább,nekem a csinosabb forma ennyit nem ért meg,ill.a 405-ösömet is csak itt számították volna be reális áron.
Szombaton voltam Kaposváron és a belvárosban többször is összefutottam egy pezsgő(?) zöld Thalia-val. Nem valamelyikőtök volt? A rendszám három betűje meg is van.
Lehet, hogy párotoknak ismerős a Nickem tőrzsgyökeres Meganeklub tag vagyok.
Ami miatt Hozzátok fordulok az az, hogy egy ismerős fiatal pár megkért segítsek nekik jó áron, kis családi autót választani.
A héten veszik át a dci Thalicskát, mert szerencsére volt is készleten Prestige. Elfogadták a tanácsomat, szerintem nem fogják +bánni. Remélem...:-)
Nagyjából tudom a bejáratást (hiszen nálunk is egyre több dci fut), de megköszönném, ha leírnátok amit fontosnak tartotok a bejáratással, vagy bármi mással kapcsolatban.
Látom, hogy az ősrégi problémák (lsd. tücsök) még léteznek alkalmasint.
Előre is köszönöm,
Luki
ui: A 7-en lehet, hogy még1-et rendelünk, mert úgy látszik a barátnőm szüleire is sikerült 6nom dci ügyben.
Van nekem minden:), de igazán nem kell fáradnod a vacsival, szerintem megemlegetnék a szomszédok is, ha beereszteném a kölkeimet:))
Ha lejárt ez a tank benzinem (most tesztelem a lightos városi vezetést, kb egy hét még), akkor összefuthatunk, még erre visszetérünk.
Hello Laja!
Nagyon drága vagy, hogy egy motor összehasonlításért vállalnád az utat. Természetesen szívesen látlak, ha van gyerkőc, család őket is. Valami kajcsival honorálnám is. A részleteket esetleg emailben.
Hello Redfox!
Én is szegedi vagyok! Csináljunk egy rögtönzött szegedi thalálkát?(Jöhetnek nem szegediek is! Jó alkalom motor összehasonlításra) Nekem 1.4/8V, és a motor nekem sem OK!
Helló Eleven26!
Neked milyen az autó motorja, mert úgy tűnik, az 1.4-nél több a gond? A probléma nálam is teljesen megegyezik a nálad tapasztaltakkal. Más márkánál nem tapasztaltam ezt a ford.szám ugrándozást meleg motornál, úgyhogy nekem ne magyarázzák a szervizben, hogy ez teljesen normális.
Azt olvastam a vásárláskor kapott Renault kézikönyv 2.10 -es oldalán hogy: "A kormányt ne tartsa hosszabb ideig ütközésig elfordított állásban, mert tönkremehet a szervoszivattyú". Akkor sem értettem és most sem értem miért, és miért pont a szervószivattyú? Talán az elfolyt olaj következményeként? Kicsit homályos a fogalmazás. És mennyi az a hosszabb idő?
Sziasztok!
Ugyan nem szegedi vagyok, hanem sándorfalvi, de az a közelben van. Egy jó ideje már nem írtam ide, hanem csak buzgón olvastam, de most gondoltam, én is leírok pár tapasztalatot. Eddig semmi komoly problém nem volt a kocsival (16000 km, 2002 augusztusi vétel, 1.4, 16v alizé felszereltség). Remélem, ez így marad még egy darabig. Egyszer ugyan elfolyt reggelre a kormányszervo, de olvastam valahol (talán pont itt?), hogy ez talán szokásos hiba a Renaultoknál (bár ez elég homályos az emlékezetemben), és akkor fordulhat elő, ha a kormányzárt a kormány végállapotánál kapcsoljuk be. Sajnos ezt már csak később olvastam, így nem emlékszem, hogy állt a kormány aznap éjjel...
A fogyasztásról: én is írogatom excel-táblába, és az eddigi átlag 6.36l/100km. Ennek kb. a fele szegedi boltok közti furikázás, a másik fele pedig hosszabb utazás ismerősökhöz/rokonokhoz. Vettünk téligumit (Sava Eskimo S3), bár eddig nem nagyon használtam ki, de majdcsak lesz hó, meg hideg. :-)
Hi mindenkinek!!!
Gyerekek, hogy ilyen szar minőségü legyen az ablaktörlő gumija, az kriminális 1év 3hónap után cserére érett. A két ablaktörlőgumi mind a két vége be van szakadva, és ráadásul nem is egyformák!!!!Pedig vigyáztam is rá!!!
Mérgemben vettem az auchanban jó minőségu komplett ablaktörlőt(skodrin is ilyen szolgált becsülettel 3 évet kibirt)800 huf/csomag.Az ablaktörlő kibontása után kiderült nincs benne a rögzítő adapter(4 csomag helyett 1 csomag), régiről levesz OK(pumpa kicsit fel),hazaér parkoló (nem a megszokott)seggel beáll, a kocsi elején beton padka, kerék le lökhárító puff, két mély karistolás:-((pumpa nagyon nagyon fel)
Üdv Nagya
most olvcastam egy mási topicon:(((
"
Az előbb jöttünk hazafelé az öcsémmel, látjuk hogy tök rossz, sötét helyen ott van az út közepén egy leszakadt kipufogódob! Megálltunk kicsit arráb, hogy arrébbtegyük (el az útról). Megyünk vissza, de már késő volt, egy Thalia telibe kapta. Rohadjon meg, aki odatette!
"
gáz, nem közülünk volt vki?
Gyere Te is :))) Én úgy voltam vele, hogy a bevándorlási hivatalnak kell kirugdosnia az országból :)) Ha mégis kocsival kell menni, az kalandos lesz: hólánc, váltás sofőr, olyan mennyiségű kávé, amitől az autó feneke megereszkedik :)) Addigra motorikusan rendbe kellene rakni, ill. a futóművet megnézetni...
Sheffieldben voltam meglátogatni a Menyasszonyomat. De úgy néz ki, hogy megint ki kell mennem, kocsival, de valahogy nem merek elindulni vele... :/ Szó se róla, ha feleannyira húzna, mint a repülőgép, még a hangja sem zavarna :c)))
Tücsök ügyben: nekem az alkatrész csere sem segített. Ritkább a hang, de még mindig hallani. Nem viszem vissza, mert csak agyvérzést kapnék. Próbálok keresni valakit aki tényleg ért hozzá és nem néz hülyének. Gondolom sejtitek, hogy nem találtam ilyet egyelőre :))
A zajos motorral kapcsolatban: szerintem ez hangulatfüggő a kocsinál. Bemelegített motorral is szokott néha csörögni, néha pedig mintha új lenne. A hideg motor hangjáról inkább nem írnék...
Mivel egy hétig az angol tömegközlekedést élveztem, azt hiszem holnap kicsit megjáratom és kitakarítom Dénest...
1.416v vagyok én is:) jelenleg 20e-felé közelítek, de jó a gép, motorhang? minden motornak van hangja... :)
"és a háromsávos M7-en is mindenki a középső sávban kölekedik"
igen, ott (is) a jobb szélső sáv a legjárhatóbb, mindnek elvenném a jogsiját... dehát ugyanez van a belvárosban is (BP), mondig a szélső a gyorsabb, üresebb. néhányaknak csak a belsőre szól a jogsija...
Dieselhang ujra, tegnap hazaerkezve 90km utazasrol, ujra csak megcsodalhattam a "diesel hangnak" nevezett jelenseget, mikozben nyitottam a garazsajtot, hogy bealljak. Kintrol nekem nem tunik annyira dieselesnek, bentrol annal inkabb. A fordulatszam nekem is egy picit ugral 750-850 kozott kb.. A szerviz nekem mindig azt mondta, hogy semmi baja, pedig mar joparszor jartam naluk.
Erdekelne mar, hogy a tobbi 1.4 16V-nel jelentkezike ez a hang.
A zaj kattogó, és melegen hangosabb mint hidegen.
Ami gáz, hogy nem hallottam ilyet az első hónapban, pedig néha akkor is kinyitottam a motorháztetőt. Tegnap kértem a sógoromat akinek a Cliójába is a 1.4/16V motor van, Ő azt mondja neki is kopog. Én kedden elviszem szervízbe és nagyon remélem nem akarnak megdumálni, hogy így a normális.
Dizeles hang téma
Pontosítani szeretnék, a hang ami jön:
-kattogó
-nem hideg motornál, inkább meleg motornál hallható
-szerintem ez független jelenség a korábbi motorleállásos balhétól.
-1,4/8V motor
Szivesen meghallgatnám olyan márkatárs motorjának a hangját, aki nem tapasztalja, csak az összehasonlítás kedvéért. Még nem láttam,hallottam másik Thaliat "működés" közben.
Szia Laja!
Úgy, hogy hozzá sem érek a kormányhoz? És lehetőleg egyenesben van a kocsi? Egyébként én is gondoltam erre mivel a szervizben most cseréltek vmit a szervóban, mert folyt belőle az olaj, de az is lehet, hogy a tücsöktelenítést úgy oldották meg a másik szervizben, hogy megolajozták, és azt vélték felfedezni emitt.
Ma kapott egy jó pontot a Thalika. Valami barom úgy ment el mellettem balról, hogy vitte volna a bal tükrött, de kíválóan működött a tükör előre hajlása.
Azért vettünk többen dízelt, mert annál fel sem tűnik a "dízeles" hang :-)))
Egyébként lassan elérem a 30.000 km-t, két apró hibát leszámítva probléma nélkül ( egyik sem befolyásolta a menetbiztonságot ).
Átlagfogyasztás 4,9l/100 km.
Idezet a Megane forumrol, Hodhaver hozzaszolasabol:
"Az RH-nal disztarcsa akcio van, mar 3200-tol lehet gyarit venni (ez biztos 14"-os). "
Teljesen tajekozatlan vagyok a disztarcsak araban, ez vajon egy darabra ertendo vagy egy szetre, mert ha az utobbi akkor tenyleg jo ajanlat.
(ma forumos napom van :)