Vasi Volános Setra buszok-Kiegészítés:
A múltkor kissé figyelmetlenül írtam. Van olyan változata is, amiben kényelmesebb ülések vannak, és Vasi Volános arculatú függöny. Bár a korábbiakban emlegetett cikk a műanyagüléses változatról szólt. Megpróbálok menni egy kört vele, aztán majd többet írok.
Ezek a Vasi Volános vacakok tényleg rettenetesek. 4 éve Szombathelyen egy átbulizott éjszaka után láttam, ahogy reggel fél 7-körül ilyen ment Keszthelyre és Nagykanizsára is, sőt, volt egy majdnem ugyanilyen helyijárat is!!!
Más Volánok is vettek ezekből, de legalább csak helyközi járatokra használják. Ami tetszik bennük, az a jó gyorsulásuk.
Az utasoktól nemegyszer hallottam, hogy "teknő"nek nevezték őket. Ha valaki ült már ilyenen, akkor tudja miért.
Itt még nem mutakoztam be. Hobbim az autóbuszok, ezért olvassgatom már egy hónapja a jelen ill. VÉEVK topicot. E két topic ill. olyan weblapok, mint az extrán a Távolsági és helyközi közlekedés (remélem jól idezem) és az IKarus oldalak ösztönöztek arra, hogy belekezdjek gyűjteményem teljes közzétételébe a
www.extra.hu/busmaniac/
oldalon.
Ma elindult, bár kevesebb anyaggal, mint terveztem. Most éppen 24 autóbusz műszaki adatainak feldolgozásán vagyok, ezek már lehet hogy ezen a héten láthatók lesznek. (Remélem a konkrét műszaki adatok közlése nem sért semmit, vagy senkit). Ha pedig valakinek van olyan kapcsolódó anyaga, képe stb. amit lenne kedve ide feltenni, kérem jelentkezzen.
Az oldalon megtalálható az IK412 műszaki leírás (egyelőre rövidebb formában) és képek (IK260T, IK242, IK286, IK290, IK416 stb.)
és az IKARUS-STEYR 200 fotoja, még a régi kacsakaringós volán jellel.
Szörnyü! En meg a múlt csütörtökön láttam egy hasonlót. A Somló Volán a 1733-as Veszprém-Keszthely vonalon a szokásos légkondicionált GYB-711-es rendszámú E95-öse helyett egy Ik 266-ost küldött, azt hiszem a BSL-423-t. Bár másnapra már helyreállt a "rend".
Szörnyü! En meg a múlt csütörtökön láttam egy hasonlót. A Somló Volán a 1733-as Veszprém-Keszthely vonalon a szokásos légkondicionált GYB-711-es rendszámú E95-öse helyett egy Ik 266-ost küldött, azt hiszem a BSL-423-t. Bár másnapra már helyreállt a "rend".
Ja, Keszthelyen is láttam tiszta égô, ilyen müanyagüléses vacakot Szombathelyrôl Keszthelyre. Csak 1 jó dolgot tudok ezekrôl mondani, hogy csendesek. Ha ide kattintasz, láthatod a csúf kinézetét!
Szerintem idegrohamot fogok kapni, de két éve a Pilisben kirándulva, Pilisszántónál egy enyhén szemétlerakónak használt helyen átbotorkálva láttam egy rakás IKARUS modellt olyan 60-70 cm hosszúak voltak és enyhén összelapítva korrodálódott állapotban hevertek. Bevallom ha kocsival vagyok, összeszedtem volna őket, még a belső terük is rendesen ki volt képezve, gondolom valamiféle prototipus modellek lehettek, nem értem, miért kerültek kidobásra.
Az egyiken VOLÁN-os festés volt.
Bocs haver, de elszurtam a postai dolgot, a heten megkapod,hacsak a posta el nem keni valahova...
1000 bocs!!!Speci dolgokat kapsz,+kuld haver neked 1 IKARUS 250-est,persze HAJDU volanost....
Szoval a heten....
Minden jot addig is,jo vadaszatot..
Amugy CTC-417-nek ki lett cserelve a muszerfala,sot, nemregen az alapmotorjat is D10-esre csereltek(kb.0,5 eve..),s raadasul a valtoja is cserelve lett.......Szoval oda van a "regi" ,jo kis hangja........
Egyszer pénteken láttam Miskolcon parkolni egy ik266-os Nógrád Volán buszt. Na gondoltam, szép kis banda, ennél jobb buszt nem tudnának adni másodrészbe a 15.30-as járatra? Aztán kiderült, hogy rosszabb a helyzet, mint vártam. Az illető autóbusz nem a másodrész volt, hanem maga az alapjárat.
Sokszor tűnik nekem úgy, hogy mintha a 266-osoknak az alváza oldalról nézve nagyon enyhén szivárvány-alakú lenne. Hát ezé a buszé biztosan az volt, mire fölszállt rá a 150 ember.
Egy olvasói levél szerint a Vas Népéből a múltkor a Győr Szombathely autóbuszjárat egy Setra Kaesbohrer típusú, leselejtezett osztrák busz volt. (Vasi Volános)
(A levélíró nem írta a típust, csak én tettem hozzá.)
Ebből két változat van. Helyi és helyközi. Eltérés csak az ülésszámban van. Az ülések műanyagok, vékony textillel borítva. Rosszabb mint egy IK 260-as. :(
Főleg abban a kánikulában.
Sziasztok!
A Vasi Volános honlapot tényleg érdemes megnézni,talán a legjobb a vidéki helyijáratosok közül- igaz,hogy még nincs nagy verseny.
Nagyon jók a linkek is. Nekem pl. újdonság volt Salgótarján helyi menetrendje:
www.extra.hu/komes/menet
Most már versenyen kívül:nemzetközi helyijárat a salzburgi "R" is Freilassing-ba(Németo.)
Üdv.:sosiforda
valami marha nagy lagzi volt az Oktogon meletti házasságkötő teremben, az esküvői konvojban egy csuklós Rába Contact Volán busz is volt mint Különjárat, meg is lepödtem rendesen, elég ritkán jár ilyen az Erzsébet körúton...
le is fotóztam elöbb egy IK280 majd egy IK435 villamospótló társaságában...
háát jó hamar lelőttétek a poént, mert én a Komárom-Révkomárom járatra gondoltam... a Volán menetrendben van benne, és ugye helyi, mert egy telelpülésen benül megy... egy 96/97-es távolságibusz-menetrendben találtam.. (mint nemzetközi járat) érdekessége, hogy van iskolásjárat is benne, reggel révkomáromból hozhatja a magyar diákokat valamelyik Komáromi iskolába. ez asszem a határon mindössze 5(!) percet áll..(a nem iskolajáratok 20 percet..)
Ez már igazán helyijárat... kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha belépünk az EU-ba... és ha a szlovákok is belépnek...
Kíváncsi vagyok, hogy a diákokkal mindennap vetetnek jegyet, vagy van-e rá bérlet....?
kicsit OFF de erről a nemzetközi helyijáratról ez jutott eszembe: pár hónapja a szobi vonal átépítése idejen volt ilyen a Nyugatiban: "Nemzetközi gyorsvonat indul Szob-Sturovo... ... a vonat minden állomáson és megállóhelyen megáll." :-)))
Azt nem tudom, hogy Magyarorszaghoz legkozelebb hol van nemzetkozi-helyi autobuszjarat, de a tudtommal leggyakrabban kozlekedo a Szingapur-Johor Bahru kozotti 170-es jelzesu jarat, ami emlekeim szerint esetenkent 2 perces kovetessel jar, es menetideje kb. 100 perc.
névtelen barátunk jópár napja feldobott egy találós kérdést és azóta hagyja a topic népét kétségek között őrlődni. Mikor halljuk a megfejtést? Siess, mert már épp azon a véleményen vagyok, hogy a 28-as villamosra gondoltál. Legalábbis akárhányszor utaztam rajta, tele volt kínaival, vietnamival és dakotával ;-)
OK, örömmel megteszem. Előtte azért néhány kérdés:
1. ki fogja olvasni a faxból kijövő cetlit?
2. Ikarus 30 = orrmotoros, egyetlen harmonikaajtóval az első tengely mögött, elöl a fényszóró és az irányjelző függőlegesen egymás alatt? (ezen már nincs meg) - csak hogy biztos legyek a dolgomban.
Balatonfüred, Tihanyi pályaudvar VOLÁN menetrendje, esetleg a füredi helyi járatokról 3-as especially nincs valakinek menetrendje valahol a neten?
Július közepe felé mennék csobbanni és nem vagyok benne biztos, hogy a tavalyi menetrendek még aktuálisak, megaztán nem is találom őket sehol, szokásom, hogy bejárom a környéket VOLÁNnal, ehhez jönne jól, hogy könyebben megtervezhessem a körútat. ;-))