Keresés

Részletes keresés

tekiteknos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 903
a házi prakitikát megszoktad venni?
abban valahol le van írva, hogy lehet papírból képkeretet készíteni gipszre, amibe szalvétét lehet ragasztani.
ha gondolod megkeresem, vagy utána nézek. úgy emlékszem mindent dublám vagy négyszeresen kell kivágni, de nem akarok hülyeséget mondani, ha érdekel megkeresem.

én épp ma jártam a kreativ hobbíban és vettem 3 féle képkeretet, már 2 volt, de azokat agyon gipszelgettem.
nem egy olcsó, de praktikus, könnyen lehet vele dolgozni. saját készítésüvel még nem próbálkoztam.

Előzmény: 4Hópihe (902)
4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 902
ja nem a kisformákra gondoltam a hütömágnesnek valoval én is elöre gyártok,már csak azért is,mert van amikor egykét napra cserélünk az ovonénikkel akkor le kell gyártani sokat...
a nagyobb képkeretekre gondoltam...
most végre lett egy sajátom is..és szivesen neki esnék rögtön a decoupnak...
keretre nincs valami tipped??? van egy farostlemezem arra rámennék valami szépséggel,de nem tudom mi legyen a keret körbe,hogy esztétikus is legyen..háromnapja ezen kinlodom...mini hullámpapir felmerült,de nem tudom képileg meglátni....elrontani pedig nem szeretném...
Előzmény: tekiteknos (900)
tekiteknos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 901
a cserepekhez hozzászolva, én az obiba vagy praktiker már nem is tudom, ott találtam pici cserepeket, olyan kaktusznak valót, élég kis aranyosak. kb 100 Ft-ért, a nagyobb méret olcsóbb.
én is beszalvétáztam már kb 25 cserepet, kicsitől a nagy méretig.
szerintem a Tesco meg ilyen helyeken is kereshetsz én ott is láttam.
tekiteknos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 900
szia hopihe!

én már elég sok formát beszereztem, képkeretek, hűtőmágnes figurák, ékszertartó stb. szóval mielőtt nekiállok a " koszcsinálásnak " előtte kikészítem a formákat, plusz az akasztónak valót. majd ásványvises üveget levágok ( abba szoktam keverni, mert utána kidobható ) és megcsinálom a masszát. ha vizesesebb akkor sokáig tarta a kiszáradás, ha sűrűbb, mint én csinálom, hamarabb kiveheted a formából, én egyszerre sokat szoktam csinálni, majd kiveszem azokat és hagyom kb 1 hétig teljsen kiszáradni. próbáltam úgy hogy már másnap befestettem, működik úgy is, csak még nehéz lesz a agipsz, de idővel már kész állapotban is kiszárad, szerintem várd meg míg teljesen kiszárad, úgy konnyebb is dolgozni vele, de mondom úgy is jó ha 1 nap múlva esel neki.

nekem most itt a szobában elég szép kis mennyiség szárad, mindig mikor kedvem van készítek egy párat, majd ha van megszáradott állapotú akkor nekiesek az alkotásnak.

4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 899
légy üdvözölve ebben a dekopos kis családban.)
kiváncsiak leszünk a munkáidra.
a tejfölnél sürübbet én is kiprobáltam ki boritottam,de utána kéthétig száradt ki teljesen- a folyamatos kifehéredéséböl következtettem erre...
te mit tapasztaltál??,
Előzmény: tekiteknos (898)
tekiteknos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 898
sziasztok!

kb 3 hete találtam rá erre a forumra, eddig tartott amíg az egészet a kezdetektől elolvastam. kíváncsi voltam miket írtatok, láttam műveiteket, le a kalappal mind remek munka.
szóval sokat tanultam tőletek, ugyebár én is beleszerelmesedtem a dekuba.
van pár hozzászólásom:
én alapozáshoz hobby festéket ( Kreativ Hobby-ból ) használok, ami bevált ezidáig. lakkot is próbáltam, de elég drágának találtam a deko boltokban lévő csöpp mennyiséget, ezért gondoltam kiprobálok valami mezei olcsóságot. bementem egy festékboltba és vettem: trinát lakkot, ami 0,5 liter ( jó sok ) és 420,- Ft volt, ami a kis mennyiséghez képest fillérke. tapasztalat: ragad de nagyon, büdos is az elején, de a célnak megfelel. Főleg a gipszre ( ha valaki arra is szalvétézna ) arra viszont nagyobb mennyiség kell, így ez tökéletesen bevált nálam.
A gipszre rátérve: próbálkozom azzal is, ha a gipszet sűrűbbre keveritek ki, kb tejföl sűrűségnél még sűrűbbre , így az hamar, szinte 2 perc alatt megköt, kb 10 perc után már kilehet venni a formából. én nem olajozom, simán kiesik a keretből. ja és akasztónak rafiát használok, ami szép természetes hozzá.

dekuhoz még valami: idáig lelkesen vásárolgattam a speciális deku ragasztót , majd gondoltam kipróbálom a tapétaragasztót, olyan filléres neylon zacsis ( mintha kókuszreszelék lenne ) félét vette. kikevertem, eleinte fura volt, de pár óra mulva használható lett, mitőbb fantasztikusan ragadt a szalvi mindenre.

Műveim már nekem is születtek, sajna még nyilvánosságra nem tudom hozni,

na de nem szeretnék túlirni senkit az oldalról, mert még az elején kiutáltok innen.

üdv
tekiteknos

4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 897
a virágpiacon a legolcsobbak ezek a mini cserepek...
az üllöiuti hobbyban is van a muzeummal szemben...
Előzmény: moes (896)
moes Creative Commons License 2002.09.17 0 0 896
na ezek jó kérdések :-)

mini-cserép kapcsán nincs túl sok ötletem, én az auchanban veszem a normálisakat, de ott nincs pici. de szerintem jól felszerelt virágboltban kellene lennie.

a gyertyaöntésre csak tippelni tudok: mivel a festés-repesztés kívül van, az öntés meg belül, szerintem nem kellene zavarják egymást.

Előzmény: kockasfulunyul (895)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.09.17 0 0 895
Hol lehet kapni sima cserepeket mini méretben? Olyan, amibe később gyertyát lehet önteni akár: Tényleg, ha befestek egy cserepet és repesztem, akkor utána lehet bele gyertyát önteni?
Előzmény: moes (894)
moes Creative Commons License 2002.09.17 0 0 894
tyűha, hirtelen mennyit írtatok :-))) nem baj, sőt!

a talit támogatom. hova megyünk? mikor? nekem 8-ra tornázni kell menni a móriczra... pl. egy teázó?

én a cserepeket eddig temperával festettem (de le kell lakkozni) vagy hobbifestékkel - szintén le kell lakkozni. lehet kiégetős kerámiafestékkel, hideg télies estéken akár jól is eshet bekapcsolni a sütőt :-)

a móriczon levő boltban tényleg szép szalvéták vannak, szóval érdemes arra vetődni.

na hirtelen annyi.
hahó
moes

Camea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 893
Ez a SK keret tök jó, már kezdem bánni, hogy megvettem a kész keretmintát. Amíg szárad az egyik, kipróbálom a másikat. Köszi.
Előzmény: outdownS (892)
outdownS Creative Commons License 2002.09.17 0 0 892
Közönséges gyurma-gyurma kell hozzá. (Persze nem színes.) Legalább 2, de még jobb ha 3 csomagot szerezz be. 2 sima lapot kell nyujtanod belőle, egy kisebbet, meg egy nagyobbat. A kisebbiket ráfekteted a nagyobbikra, ammennyire az kilóg, olyan széles lesz a kereted. Azután az egészet körülveszed egy lapos szalagból készült "kerítéssel", és azt hozzányomkodod a lapokhoz. Őrizni fogja a kezed nyomát, és olyan aranyosan bumfordi lesz. Könnyen leszedheted a kész gipszről, és ha nem nyomorgattad meg nagyon, újra használhatod. (Vagy kezded előlről.)

Temperából nekem művész van szinesben, ehhez vettem még külön kínai fehéret (hiszen a szalvéták alá többnyire pasztell szín kell). Szerintem a sulis is jó lesz.

Az ajtóra tedd ki a "ne zavarjanak" táblát. (-:)

Előzmény: Camea (891)
Camea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 891
Még nem csináltam öntőformát gyurmából. Levegőn száradót vettem a domború mintákhoz, hát az jó drága volt. Nem biztos, hogy öntőformát csinálnék belőle. Lehet másikból is? A gyerekeknek karácsonyi öntőformáik vannak, azt még nem próbáltam ki, hogy mit tudok vele kezdeni.
Temperából valamilyen művésztemperát használtok, vagy a sima sulist? Én nem tudok kimenni az udvarra sajna (panel), tehát odabenn maszatolok. A tapasztalatom, hogy mindig olyankor esik be valaki, amikor a legnagyobb maszatban és munkában vagyok... nem baj, csak irigykedjenek... :-))
Előzmény: outdownS (889)
outdownS Creative Commons License 2002.09.17 0 0 890
Ezt az olajozósdit nem tudtam, nekem kijöttek az öntvények így is (a szélén kellett egy kis lazítás), de az öntőforma alja többszöri használat után kissé reszelőssé vált.
Előzmény: mouser (886)
outdownS Creative Commons License 2002.09.17 0 0 889
Saját tapasztalataim: nagy maszattal jár, erre számíts! Én a kertben csináltam egy barkács-munkaasztalon, ott elment. Csak előtte meg kellett vizsgálnom, vízmértékbe van-e állítva az asztal. (Nem kell hozzá célszerszám, teleöntöd a formát vízzel, ha mindenhol addig ér ameddig kell, akkor jó.) A szükséges vízmennyiséget készítsd előre oda! Én félliteres tejfölöspoharakat használtam, azzal mértem ki a gipszet, és abban is kevertem. Durván annyi pohárnyi gipsz kellett, mint víz. Az akasztónakvalót szintén előre készítsd el. Mivel nem tudtam megbecsülni, mennyire erősen fogja majd a gipsz, jó arasznyi drótokat vágtam, a közepébe hurkot formáltam, a kiálló szárnyait elegyengettem. Nagyobb, vastagabb keretnél úgy csináltam, hogy a két sarokba jusson egy-egy hurok, ezek majd damilon lógnak. Ha kiöntötted a formát, fél percen belül helyezd bele az akasztót.

Nagyon hamar megköt, de legalább egy napig hagyd a keretben, azután még pár napid száradnia kell, mielőtt festesz rá. Kár lenne, ha ez alatt toporzékolnál, addig csinálhatsz egy másik keretet. (-:) Tudod, hogy gyurmából is lehet öntőformát csinálni?

Előzmény: Camea (885)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 888
ha nem olajozod ki, akkor mi (nem) történik?
Előzmény: mouser (886)
Camea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 887
Nagyon köszi. Az akasztót máris kihagytam volna.
mouser Creative Commons License 2002.09.17 0 0 886
ad1: nagyon vékonyan (de tényleg vékonyan, különben nem bírsz festeni a kész keretre) olajozd ki a formát

ad2: képakasztónak kiválóan megfelel egy darab gémkapocs, amit öntéskor teszel a képlékeny gipszbe.

Előzmény: Camea (885)
Camea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 885
Hahó! Most jöttem a Művészellátóból (de jól hangzik, ... nálunk így hívják azt a boltot, ahol lehet vásárolni mindenféle kincset.). Vettem keretkiöntőt. Van valami amire vigyáznom kell (nehogy má a saját káromon tanuljam meg:-)), vagy csak buri bele az anyagot és kész? Amúgy mennyi időt kell toporzékolnom mellette, amire használhatom a keretet? Köszi.
4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 884
ez az ötlet nekem is jol jött,éppen elfogyott az alkoholom.
Előzmény: sakkmatt (882)
Dornburg Creative Commons License 2002.09.17 0 0 883
aha! szóval akkor csak az van, hogy nem simán festem és szidom a festéket, hogy már megint egy csomó pénzért ilyen rosszat adtak. (pedig tök jó üveg volt és úgy röpült a kukába, hogy rossz volt nézni)
Köszi a segítséget!!!
sakkmatt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 882
Tipp: ecetes papírral áttörölni
Előzmény: Dornburg (880)
4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 881
érdemes alkoholos pamaccsal átkenni,vagy a mosogatoszerrel töményen elmosogatni...
az üvegfestéseimnél amikor nem tapad helyenként megfelelöen vagy nem terül a festék akkor látom én is a töménymosogatoszeres maszatolás kevés volt.
Előzmény: Dornburg (880)
Dornburg Creative Commons License 2002.09.17 0 0 880
oksa, majd szerzek egy digitalcamerát és akkor beteszem.
De hogyan kell zsírtalanítani? Elmostam. Azon kívül még valamivel kezelni kell?
Előzmény: 4Hópihe (875)
Leander Creative Commons License 2002.09.17 0 0 879
vadcicfbi
Az Europarkban az emeleten van egy játékbolt(az INKU mellett), és ott vannak ilyen festőizék is. Ha nem tudok messzire menni, akkor az egy jó lelőhely.
És neked az még elérhető is, nem?
Előzmény: vadcicfbi (865)
sakkmatt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 878
A fiút megkérdezhetem én is, elvégre már párszor felajnálotta, hogy hazaszállítja nekem a szalvétákat :-)
Előzmény: Súsájngörl (872)
4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 877
esetleg szord be egy réteg mattlakk sprayvel.
Előzmény: Camea (876)
Camea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 876
Huha! Pedig tegnap este én is lealapoztam kettő szépséges üveget világos akryllal, de még nem nyúltam hozzá. Egész nap készítem magam a nagy műre, és lehet, hogy szomorú meglepetések várnak rám?! :-(
4Hópihe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 875
talán nem zsirtalanitottad le eléggé ,nekem hirtelen ez jutott eszembe,tapasztalat alapján és a következöréteg feloldotta az also réteget azokon a területeken ahol nem voltkellöen zsirtalan...
mutasd meg a munkáid légyszi))))
Előzmény: Dornburg (874)
Dornburg Creative Commons License 2002.09.17 0 0 874
Sziasztok Kedves Kreatív "Kollegák"!

Időnként megszáll az ihlet és belevágok a szalvétatechnikázásba. Az agyagcseréppel semmi gondom. A múlt héten azonban megpróbálkoztam az üveggel. Lealapoztam fehér akrillal, majd száradás után a szalvéta alapszínének megfelelő festéket próbáltam felvinni. Sajnos az alatta lévő festék teljesen felgyűrődőtt, sőt az egészet le lehett róla húzni. Üveghez valamilyen speckó festéket kell használni? Vagy hol rontottam el? Emlékszem - egyszer korábban már egy mázas vázával is jártam így.

Köszi a segítséget
Dornburg

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!