Keresés

Részletes keresés

larzen Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6444
Mér, titkos? :)
Előzmény: Törölt nick (6443)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6442
Nahát, de rég írtál! Üdv újra itt!
Előzmény: ktaxxyxx (6439)
Váci Creative Commons License 2004.03.17 0 0 6441
Sziasztok!

Egy gyors kérdés: mennyire problémás a Kőszeg-Abláncmalom szakasz? Neki "szabad" indulni forditva is (az atlaszhoz képest)?

Mák Virág Creative Commons License 2004.03.16 0 0 6440
80nap/JOEY:

JOEY nagyon jól van, ma többször is beszéltünk telefonon, vidám volt és elégedett, mert ma már fél 5-kor a napi szálláshelyen volt. :)
A füzéri önkormányzat este teljes körűen vendégül látta, fogadták-örömmel várták, találkozott a helyi vezetőkkel, kapott rendes vacsorát...
Holnap délben lesz egy kis ünnepség Hollóházán, az OKT végén, aztán utána még megkezdi az AK-t, Karos helyett csak Alsóbereckiig. (Ott találtam szállást.)
Caütörtökön és pénteken Gyulaházán, rokonoknál alszik, névnapi buli is lesz! :) (Én is megyek.)
Hétvégére és a jövő hétre népesebb társasága lesz, többen jelezték csatlakozási szándékukat.

Ma kiderült, hogy a HONLAP frissítés amiatt akadozik, mert a technika ördöge folytán az elküldött emailek egy részét nem kapták meg.
Ma elküldtük újra, remélhetőleg holnap felkerül.

M.V.

Előzmény: ICPX (6437)
ktaxxyxx Creative Commons License 2004.03.16 0 0 6439
OKT

Sárvártól keletre, a 84-es főútnak új elkerülő szakasza épül! Kiindulópontja a 84-es főút sitkei elágazója (körforgalom lett), mellette áll a térkápen is jelzett URH-adó. Innen a kerülőút (a domb gerincével párhuzamosan) 340 fokra észak-északnyugatra tart, és az ostffyassszonyfai műutat annak 0+950 - 1+000 km-szelvényei környékén metszi. Ahol a kék jelzés metszené az új utat, ott ma 5 méter mély rézsű tátong! Utolsó kék jelzés Sárvár felől a Hegyközség végét jelző táblán van. Valószínűleg az út átadása után keresnek új nyomvonalat a kéknek. Addig szerintem célszerű az ostffyassszonyfai út csomópontjában keresztezni azt, és utána valahol jobbra fordulva megkeresni a kéket. (Nekünk erre már nem maradt időnk!)

Güsziológus Creative Commons License 2004.03.16 0 0 6438
10 megye 100 nevezetessége
Csesztve

Az érintőpont a „Palóc 40” teljesítménytúra egyik ellenőrzőpontja egyúttal, ha szabályosan követjük a S- jeleket, akkor kis sem kerülhetjük a Madách Emlékházat.

Csesztve nem nagyon esik útba jövet-menet, épp ezért nagyon örültem, hogy az emlékház felkeresését összeköthetem a túrával. Tavaly, a múzeumlátogatás ideje még szintidőn kívüli volt („első bálozóként” akkor kihagytam), idén ez az ösztönző már nem működött. Kár.

Nem tudom, ki hogy van vele, én általában kihasználom a lehetőséget, és egy kicsit megpróbálok ismerkedni a „ponttal” (műemlékkel, múzeummal, templommal, stb.), ha már részt veszek a mozgalomban. Azt hiszem, ez a mozgalom célja. Most is így tettem. Lehet, hogy egy kicsit az is inspirál, hogy a „kéken” nagyon ritkán sikerült beilleszteni a látnivalók felkeresését.

Mindenesetre nagyon furcsa volt, hogy az egyik túrázó csak úgy beüttetett egy bélyegzőt a szomszédos boltban (a kocsmáros nem bélyegzett). Az már csak hab a tortán, hogy mindjárt két füzetbe.

Az Emlékházban szép képeslapot is árultak. Lehet, hogy vegetációs időszakban is fel fogom keresni a települést? A környék mindenesetre nagyon izgalmas. Csak ne lenne olyan messze!

ICPX Creative Commons License 2004.03.15 0 0 6437
Joeval ma beszeltem, uzeni hogy holnaputan fejezi be a OK Eszaki felet. Szerda delben egy kisebb unnepsegen is reszt vesznek majd .Holnap Fuzerre erkeznek meg.
asciimo Creative Commons License 2004.03.15 0 0 6436
Latod Güszi,

frappansabb valasz nem is lehetett volna a kerdesedre, mely szerint izgat-e valakit a BZ-s beszamolod.

Előzmény: Homer0212 (6434)
mosomedve Creative Commons License 2004.03.15 0 0 6435
Szia Homer0212!
Csak (budai-)H.G. el ne olvassa a leveledet, mert a még kiír egy 4.Bz fokozatot is! :-)
Előzmény: Homer0212 (6434)
Homer0212 Creative Commons License 2004.03.15 0 0 6434
Sziasztok!

Új vagyok itt, úgyhogy egy rövid bemutatkozás: Attilának hívnak, Salgótarjánban élek, és Debrecenben járok egyetemre (agrár). Az elmúlt napokban végigolvastam az elmúlt néhány hónap hozzászólásait, és igen érdekesnek találtam az írásokat. Én magam eddig nem sokat túráztam, de ez hamarosan változni fog, az idén több túra is be van tervezve.
A sok téma közül különösen érdekesnek találtam Güszi hozzászólásait Bz-ügyben. Nos, én magam nagyon sokat vonatozom, rengeteg helyen jártam már az országban. Bz-kkel ritkábban, de mindig érdekeltek ezek a vonatok. Úgy gondoltam tehát, hogy én is belevágok a motorvonatozásba, idő függvényében :) Viszont gondoltam egy merészet: nem állnék meg 2500 km.-nél, hanem végigmennék a teljes távon, tehát a mintegy 4500 km.-en. Persze nem folyamatosan, hanem szakaszonként, időtől és anyagi lehetőségektől függően. Talán sikerül :)

És ha már a vonatoknál tartunk, a kiíráshoz két pici észrevétel:

- A 101. sz. vonalon (Debrecen – Füzesabony) tudtommal nem járnak Bz-k, csak Bd-vonatok. Pirosnak az is piros, csak nagyobb :)

-A 115. sz. vonalon is jár IP Tiborszállás és Mátészalka között. Ez Nagykárolyból jön, de a fent említett viszonylatban beszámítható lenne mint IP-vonal.

Güszi, még az 5954-es hozzászóláshoz néhány gondolat (2004-01-26 12:24:46; 10 megye 100 nevezetessége /Kisterenye (Bátonyterenye), Salgótarján/)

-„Térkép a Főtéren nincs”

-Lesz, megígérték.

-„Élet sem nagyon van”

-Van, csak rossz időpontban jöttél. Látnád péntek reggel meg délelőtt. Mint a heringek… :)

-„Átkeltünk a patakon. Nem volt nehéz, mert be van fedve. Eszembe jutott, hogy jó két évtizeddel ezelőtt milyen bűz fogadott, mikor nyáron jártunk arrafelé”

-A patak egykori bűzét az Acélgyár és társai által rendszeresen beleengedett szennyvíz okozta, de ahogy leépültek a gyárak, megszűnt a bűz is. Mondjuk a színe néha nem túl egészséges :( Egyébként nem csak a bűz miatt fedték be, hanem új sétálóutcát is akartak ott építeni, és a patak tetejére építettek volna egy üzletsort. Néhány üzlet el is készült, és megvolt a díszkövezés is, de semmi több… Sajna ez a terv is elakadt valahol…

-„Rögzítettem” a Május 1. utat, majd irány dél.
Egy új tér, szoborral (Térképcentrum térképén nincs, Salgótarján térképem fogalmam sincs, hol van).”

-Az az új szobor már nem annyira új, Szent István szobra ha egyre gondolunk. Ott szokták tartani az augusztus 20.-i ünnepségeket. Azon nem csodálkozom, hogy a Térképcentrumos térképen nincs rajta. Sok minden nincs azon rajta :( Egyébként ez nem külön tér, hanem a Kassai sor része.

-„Az utca végén van a múzeum. Sajnos, már zárva volt, de a parkba be lehetett menni. Itt fogok bélyegezni, majd legközelebb. Az utca másik oldalán van a tárna bejárata.”

-A tárnába levisznek a múzeumból. Érdemes lemenni!

-„Megtaláltuk a „December 8.” teret is. Ez sincs a Térképcentrum térképén.”

-Régen ez volt a Vásártér, ha jól tudom a névtábla ma is ott van valamelyik épület falán, de hivatalosan December 8. tér. Itt meg Október 23.-án és December 8.-án van ünnepség (a sortűz évfordulója).

Üdv:

Attila

olahtamas Creative Commons License 2004.03.15 0 0 6433
Köszi a híreket !
Továbbra is drukkolunk az expedíciónak. Mi is most jöttünk meg Várkútról és ki vagyunk éhezve az információkra. Ott is mutogattam a jelvényt és meséltem az expedícióról pár ismerősnek.
A 80nap.hu most nem akar bejönni.
E-mail hírlevél lenne a legjobb talán.

Előzmény: Mák Virág (6431)
nyomdász Creative Commons License 2004.03.14 0 0 6432
Ott van egy tök nagy cég, amit Aggteleki Nemzeti Parknak hívnak.
Nem tudta őket meghívni az üzemi étkezdéjébe ebédre? Körülbelül ebédidőben járhattak Aggteleken, vagy Jósvafőn.
Vagy nem is vettétek fel velük a kapcsolatot?

Ámbátor a múltkor a BKV-sokkal ott túrázott csiga58 barátom, aki szintén három napig csipszen meg nápolyin élt - bevallása szerint. Két nap múlva felhívtam a Cseppkő Szállót, s akivel beszéltem azt állította, hogy teljes üzem van a szállodában, az étteremben lehet kajálni.

Nem értem az egészet.

Most, amikor ezt írom, már a Zemplén utolsó kilométereire készülnek.
Bízom benne, hogy azért ült le a topik, mert mindenki kéktúrázik - Joe-ékkal.

Üdv. nyomdász

Előzmény: Mák Virág (6431)
Mák Virág Creative Commons License 2004.03.12 0 0 6431
80nap/Joey:

JOEY jól van, tegnap este találkoztam vele Szelcepusztán, felettébb vidám volt, fűtött, tiszta turistaházban, rendes ágyban szállás, na meg most könnyebb terepen járnak. (Joey + P. Zsolt.) A meghűlése múlik, már nem fújja az orrát. Fizikailag OK mindketten, csak hiányzott nekik egy kis meleg kaja, már két napja csak hideget ettek.

A honlap frissítése nem az igazi, sajnos, de Joey naponta BESZÁMOLÓT ír/diktál, előbb-utóbb a honlapra is felkerülnek, a végén az egész együtt, fotókkal közre lesz adva!

Hogyléte felől nála is tudtok érdeklődni, telefonszáma közismert, de megtalálható a honlapunkon is, Kapcsolatok menüpont alatt. Örül a hívásoknak! :) Többnyire össze is jön, kivéve az olyan napokat, mint a mai, amikor a térerő = 0.

Ja, és
CSATLAKOZZATOK minél többen!!!! Egy napra, fél napra, több napra, mindegy...kinek mi tetszik. A tervezett útvonal a mai naptól megegyezik a neten közreadottal. Ha megint változás lesz, jelzem.

80nap - Körbe a Kéken KITŰZŐT, ha megyek túrázni, viszek magammal, akit érdekel, 250 Ft/db áron vehet! Támogatja vele az expedíciót!

Márc. 15. A Gyermekvasút nyomában-ra biztosan, márc. 27-28. Somló 15 éjszakaira valószínűleg megyek, a többit még nem tudom...

Üdv:

M.V.

kektura@80nap.hu
http://www.80nap.hu

Írnék híreket többször is, de nem tudok. Vagy nincs hozzáférésem, vagy az index olyan amilyen..

Előzmény: csacsana (6428)
Nevko Creative Commons License 2004.03.12 0 0 6430
Sziasztok!

Nincs véletlenül olyan leírásotok v. táblázat, amely a
DDK tura szintemelkedéseit tartalmazza (mindkét irányban) az egyes
állomáshelyek között?

Segítségeteket előre is köszönöm:

Nevko

kvte Creative Commons License 2004.03.12 0 0 6429
Index, te!

Katt ide:
http://www.termeszetjaro.hu/alap/menu/okttura/oktbejhe.htm

friss és hivatalos OKT bélyegzőlista

2003-as teljesítők hol érhetők el?

kvte

Előzmény: Múzsla (6427)
csacsana Creative Commons License 2004.03.12 0 0 6428
Megritkultak a hírek Joeyline-ról :-(((
Kinek van híre róla?
Múzsla Creative Commons License 2004.03.12 0 0 6427
Most nézegetem a 2003. évi OKT teljesítők névsorát.
Mintha sétálósbácsi is szerepelne rajta.
Ha igen, akkor gratulálok az újabb topikos teljesítőnek.
kvte Creative Commons License 2004.03.11 0 0 6426
Cikk a mai Népszabiból

Turistautak, források, barlangok
Mecsek Egyesület: a természet értékeiért, az erdőjáró emberekért
NSZ • 2004. március 11. • Szerző: Roszprim Nándor

A teljesen felújított és megtisztított Barátság-forrás (kép: Mecsek Egyesület)
„A Mecsek, sorsunk áldott hegye, a hideg szelek porkolábja, jelképes magaslat. Vonulata minden mérnöki tervnél célszerűbben úgy helyezkedik el, mint az örökké élő, izmos és fiatal Heraklész melegen ölelő és oltalmazó férfikarja, azóta, hogy kibújt a tenger alól, átvészelte a jégkorszakokat és meglátta lábánál az első embert. Hullámtörőgát, védőpáncél, pajzs, melynek menedékében bizton alkothat, pihenhet és örülhet a szárnyai alá bújt szelíd nép. Nem csak véd, táplál is. És gyógyít!” – írta egykoron Baranyai Aurél gyógyszerész, természetjáró, a hegy szerelmese.

Azt pedig, hogy nagyon sok embernek milyen közel állt a szívéhez ez a hegység, bizonyítja, Dél-Dunántúl egyik legrégebbi civil szervezeteként már 1891-ben megalakult a pécsi Mecsek Egyesület. A célja az volt, hogy Pécs városát és környékét járható utakkal kössék össze, fasorokat ültessenek, padokat, jelzőtáblákat állítsanak.

Baronek Jenő, a Mecsek Egyesület mai ügyvezető elnöke szerint a szervezet ezt meg is valósította, hiszen fél évszázad alatt felépíttette a Mecsek-kaput, a Francia emlékművet, a misinai Kiss József-kilátót – ennek helyére épült a felhőkig nyújtózkodó tévétorony –, de turistaházak, menedékházak is a lelkes tagság munkáját dicsérik. Az elődöknek köszönhető, hogy sétautakat alakítottak ki és jelöltek meg, pihenőhelyeket, pavilonokat, meteorológiai állomást létesítettek, forrásokat gondoztak és építettek ki, túrákat, kirándulásokat szerveztek, térképeket, útikalauzokat, évkönyveket, képeslapokat adtak ki. Több száz madáretetőt állítottak fel a Mecseken és a városban, azokat rendszeresen gondozták. Városi rendeletet hozattak a védett mecseki növények kereskedelme, piaci árusítása ellen, annak betartását pedig ellenőrizték.

A Mecsek Egyesületet, a többi civil egyesülethez, szervezethez hasonlóan 1948-ban feloszlatták, ám több pécsi természetbarát vállalkozott újjáalakítására, ami 1993. április 30-án meg is történt. Az ügyvezető elnök hangsúlyozta: a 45 év után újonnan megalakult egyesület az 58 évig azonos névvel működő egyesület örökösének tekinti magát, s hasonló szellemiségben és eredményességgel dolgozik kinyilvánított céljai érdekében, a mai kor igényeinek megfelelően. Hat szakosztály működik, rendszeresen szerveznek összejöveteleket és túrákat, a tagok szépítik a Mecseket, tisztogatják a forrásokat, az utakat, kutatják és feltárják a barlangokat. Mindannyiuk életéhez ezer szállal fűződik ez az erdőkkel borított hegyes, dombos táj. Az egyesület tagjainak, pártolóinak akad munkájuk bőven, ugyanis a Mecsekben 680 kilométer jelzett turistaút kanyarog hegyen, völgyön át.

Az egyesület az elmúlt esztendőben is kiemelt jelentőségű feladatának tartotta az Orfű közelében lévő Vízfő-barlangrendszer feltárását, hiszen ha akár csak egy részét is látogathatóvá lehetne tenni, páratlan természeti értékkel gyarapodna Baranya megye. A Vízfő-forrás mögött húzódó barlangrendszer – az egyesület barlangkutató osztályának kutatásaival igazoltan – megközelítőleg 8 kilométer hoszszúságú, teljes feltárása esetén az ország első 10 legnagyobb barlangja között tarthatjuk majd számon. E nagy barlangrendszerből ma közel 960 méter ismert, amelyek jelenleg még külön barlangokat jelentenek; így a Vízfő-barlang (200 méter hosszú), Spirál-barlang (300), Szuadó-barlang (200), Trió-barlang (230), Gilisztás-barlang (30 méterr). Az idegenforgalom számára ki nem épített barlangok kiemelt értékei a Mecsek természeti együttesének, azonban látogatásuk csakis képzett barlangászok segítségével történhet. A jövő egyik feladata, hogy a terület „gazdájának”, a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának szakmai javaslatai alapján ez az érték hasznosuljon, minél többen lehessenek csodálói a nem mindennapi föld alatti csodáknak…

Ahhoz, hogy a közhasznú szervezetként működő Mecsek Egyesület dolgozhasson, vállalhassa a természeti értékek felkutatását, megóvását, segíthesse a Mecsekben túrázókat, kirándulókat a tájékozódásban és tájékoztatásban, Baronek Jenő szerint nem lenne lehetőségük olyan természetszerető emberek nélkül, mint amilyen Somosi László, az egyesület elnöke. De olyan támogatók nélkül is nehezebb lenne a dolguk, mint például a Mecseki Erdészeti Rt. és a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Rt., amelyek mindenben segítik az egyesület munkáját, s rajtuk keresztül a Mecseket szerető, erdőjáró embereket.

187 forrás vize olthatja a túrában megszomjazó vándor szomját a Mecsekben. Több mint érdekesség: hazánkban ez az egyetlen olyan hegység, ahol a túrázó akár a kulacsot is otthon hagyhatja, mert gyaloglás közben, amikor megszomjazik, biztos, hogy talál kristálytiszta vizet adó forrást. Persze a tavalyi csapadékszegény időjárás a Mecsekben is gondot okozott, sok forrás kútja a nyári hónapoktól száraz volt, ám úgy tűnik – legalábbis a természetjárók jelzései alapján –, hogy február elején ezekből a forrásokból is elkezdett csordogálni a víz. Igaz, az egyesület tagsága is mindent megtesz azért, hogy a források és a kutak „működjenek”, tavaly például teljesen felújították a Marika-, a Barátság-, a Melegmányi-, a Kánya-forrást, az Anyák kútját.

HEV Creative Commons License 2004.03.11 0 0 6425
a www.fejer-tura.hu oldalrol idézve:

A FEJÉR - KOMÁROM-ESZTERGOM és VESZPRÉM

MEGYEI TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉGEK

szeretettel hívják a természetjárókat és az érdeklődőket a közösen megrendezendő

Közép - Dunántúli Piros Túra
avatására

2004. április 3-án (szombaton)

a Keleti-Bakony teljesítménytúrához kapcsoljuk az útvonal ünnepélyes avatását és az igazoló füzet bemutatását

Várpalotán.

6 óra 30-kor a Faller Jenő Szakközépiskolában (Szent István tér 1.), a túra rajtjakor a résztvevők számára rövid ünnepséget, füzet bemutatót és árusítást tartunk.

10 órakor Újlaki- (Thury-) vár dísztermében (Szent István tér) meghívott vendégekkel nagyobb ünnepséget tartunk azon túratársak részvételével, akik erre az időpontra jönnek.

Az igazoló füzet a helyszínen megvásárolható 700 Ft/db árban.

Az ünnepség után lehetőség lesz városnézésre, múzeum látogatásra, fakultatív túrák keretében a túra tetszőleges szakaszának megtételére, az igazoló füzet „felavatására”.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

a rendezőség

Zete Creative Commons License 2004.03.11 0 0 6424
"A jelzések jók. "

Ennek örülök. Tavaly jártunk arra (Mansfeld Péter emléktúra), akkor Eplénytől a Papodig nem túl sok jelzést láttunk, főleg az elején. Szalagok voltak itt-ott, azok viszont szerencsére jó helyeken.

Szép ez a környék nagyon. És Eplény környéke is kiváló, a másik irányból jövet is érdemes megközelíteni a P útvonalon.

Előzmény: Güsziológus (6420)
HEV Creative Commons License 2004.03.10 0 0 6423
Használta valaki mostanában a TURA listát? Szerintem egy hónapja áll !
olahtamas Creative Commons License 2004.03.10 0 0 6422
Most kerestem ki a riportot. Aki meg akarja hallgatni az megteheti Itt 14:04 kor kezdődött
További sok sikert. Remélem nekünk is sikerül még találkozni majd az expedícióval.
Előzmény: Mák Virág (6417)
Güsziológus Creative Commons License 2004.03.10 0 0 6420
Észak-Dunántúli Piros
(Hárskút – Eplény)

Mustra
A szombati Árvalányhaj túra utolsó 12 kilométere a térképen már jelzett túra útvonalát követi, kis kitérővel.
Hárskúton nagy hó, a Lókútra vezető műút elzárva, hóátfúvás miatt még a KRESZ táblát is leragasztották:o)
A túra az elején furcsa kerülővel éri el a gerincen haladó szekérutat, talán a barlang meglátogatására inspirálják a szervezők a túrázókat? Egy rövid szakasz tehát szalagozott, de lényegében végig a P- jeleket követtük.

Hárskút elég magasan van és csodás a panoráma. Látszik a Kőris-hegy gömbje is. A szintkülönbség innen tehát nem sok, hisz a Papod „csak” 644 méter magas. Azért kell kapaszkodni! A csúcs egy fennsíkon van, panorámával a Séd völgyére. Messze ellátni jó időben. Az hiszem a Papod a Magas-Bakony legdélibb csúcsa. Veszprémből nézve impozáns méretű a hegy.
A csúcstól közel 8 kilométer Eplény, végső soron végig lefelé, bár vannak dombok, melyeket útközben le kell küzdeni. Hatalmas vízmosáson is át kell kelni és vannak váratlan kanyarok. A jelzések jók.
Az út végig erdőben vezet, vegetációs időszakban hangulatos lehet. Szombaton sok hó volt. És erre még ráesett! Elolvad vajon három hét alatt?

A vasútállomásnál érjük el a műutat.
Remélem, mihamarabb lehet már „élesben” is taposni a túra ösvényeit!

kvte Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6419
Valaki elmesélné röviden, bulvárstílusban, hogy az MTSZ miért keres 3-4 hónap után ismét főtitkárt? Mi történt? Mi nem történt? Rakaczky nem vált be? Elég jó ambíciói voltak, legalábbis az egyik interjú alapján ezt szűrtem le.

kvte

olahtamas Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6418
Laci is elkészítette a DDK "beszámolót"
Szekszárd-Szálka-Mecseknádasd
Előzmény: olahtamas (6408)
Mák Virág Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6417
80 nap/Joey:

Sajnos nem tudunk olyan sűrűn anyagokat küldeni a weblapra, amilyen sűrűn szeretnénk, és amikor végre mégis összejön, a webmester nem pakolja fel azokat akkor, amikor kellene! :((

Joey tegnap és ma egyedül ment. Zsolt holnap csatlakozik újfent – volt egy kis technikai szünet, mert dolgoznia kellett. Joey meg van fázva egy kicsit, de talán nem nagy a baj, láza nincsen, megy tovább.

Ma nyilatkozott a Petőfi Rádió Terep-járó c. műsorában élőben.

Előrébb van, mint a tervezett, köszönhetően nagyrészt annak, hogy hétvégén 3 napig csomagok nélkül tudtak haladni: a mai etap Telekessy th. (Bélapátfalva) – Mályinka volt. Holnap Mályinka – Gömörszőlős a módosított tervezett táv.

Szállásügyben elkelne egy kis segítség:
Karoson vagy Alsóbereckin, esetleg Karcsán jól jönne egy szponzorált szállás/vacsora/reggeli március 17 északára, 2 főre. A Karosi Önkormányzat ma jelezte, hogy nem támogatja az expedíciót.
Márc. 20 Nyírbátor még nincs lefixálva, Nyírlugos-Szabadságtelep (márc. 21), Haláp (márc. 22.), Kepecs-tag (márc. 23.) jelenleg Debrecenbe bebuszozva van tervezve, de jobb lenne, ha nem kellene buszozni, Létavértes (márc. 24) még szintén kérdéses.
Ha tudtok, segítsetek! kektura@80nap.hu 06/70/3383-560

M.V.

Előzmény: Törölt nick (6416)
Güsziológus Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6415
Csak azért nem említettem, hogy másnak is lehessen sikerélménye:o))))))))
Volt szerencsém megtapasztalni, írtam is róla. De négy motorvonatot kifogni nem semmi!!!

Úgy tervezem, hogy ha nyár lesz, csak akkor megyek Lakitelekre (10/100 mozgalom). Meg aztán arrafelé még sohasem jártam, körülnéznék egy picit.
Ha jól sejtem, Kiskunfélegyháza és Lakitelek között csak motorvonat jár, elég gyengécske volt a sín minősége. És ha már Kiskunfélegyháza. Ott szélmalom is van (újabb mozgalom) és a Kiskun múzeum csak idényben van nyitva. Márpedig a 10/100 mozgalom miatt "illik" felkeresni a megjelölt érintőpontot. (Érdekel is!) Végül Kiskunfélegyháza azért is fontos, mert a resti nagyon kultúráltnak nézett ki, mikor arra jártam.

AZ ON/OFF témával kapcsolatban én az ON-ra szavazok, hisz jelvényszerző mozgalom. Igaz ez akkor is, ha speciális.
Eleddig még senki nem irányított más helyre, SK is szmájlival írta hizzászólását.

A hivatkozott topicot nem ismertem, bekukkantok majd oda is.
Jó motorvonatozást!

Előzmény: mosomedve (6411)
olahtamas Creative Commons License 2004.03.09 0 0 6414
A GPS típusa Garmin eMap a program oziexplorer. Habár ez már kicsit offtopic itt.
Előzmény: kvte (6410)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2004.03.08 0 0 6413
Güszi 6390

A tavalyi menetrendi időszakban kizárólag ez az egy vonat volt Szfvár-Veszprém között Bz, amely visszafelé gépmenetként közlekedett. Ezt o.t. Vné (Erzsike) nyomozta ki annak idején. Viszont azt hittem, hogy a Szfvár és Szombathely közötti személyvonatok közvetlenné tételével ezt az egy Bz-t is leváltották, de ezek szerint mégsem :o)
Az út természetesen beszámít, 20. menetrendi mező, 9052. számú vonat, 45 km.

Ja, és ha már a Bz-mozgalom van napirenden, szeretném megemlíteni, hogy az új, igényes itiner mosomedve topictárs munkája, köszönet érte :o)

A díjazás aktuális ára március 1-étől megváltozott, 150 Ft-ra emelkedett. Viszont minden eddigi és leendő teljesítő a következő teljesítése alkalmával számíthat +lepire!
(Güszi még februárban jelezte a teljesítést, valamint első teljesítőként ő még a korábbi, 100 Ft-os áron kapja a díjazást.)

Előzmény: Güsziológus (6397)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.03.08 0 0 6412
Engem pl. nem zavar, csak átlapozom. :-)
Előzmény: mosomedve (6411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!