Nekem is Giottosom van, a téma nem mozgott, úgyhogy nem ez lehet az oka. Viszont a Sigma 105-ön a fókuszgyűrűvel állítottam az éles tartományt mindig, talán ez az oka. Valami sínt beújítok én is, és tovbább kísérletezem. A hétvégén ismét csináltam 3 sorozatot, de még nem volt időm megdolgozni egyiket sem. Ha megvan beszámolok róla, hogy változott e a helyzet szellemkép ügyben.
Örökös gondom volt, a talajközeli témáknál a gép rögzítése. Ilyenkor szokás a babzsák és a mini tripod használata. Sorozathoz az előbbi nem megfelelő, az utóbbi meg plusz költséget, cipelnivalót jelent. Így született meg ez a toldat, amivel szinte a talajra letudom ültetni a gépet, és még a fototáskában is elfér.
Összeraktam Zereneben is, meg CZM-el is. Mind a kettő végeredményénél ott van a szellemkép. A netről leszedtem ( igaz kicsi képeket rak fel mindenki ), a makro-s oldalról is pár képedet, meg az itteni lepkés képeidből, azt a hármat amit feltettél, és azokon is látszódik a jelenség ( igaz sok közbenső kép kimaradt, de a jelenséget ellenőrizni talán elegendő pár kép is, olyantól, akinek nem látszódik. Nálad is látszódott, és utána utómunkázod mondjuk PS-ben?
meg talan floppy drive-ban levo menetorsobol es leptetomotorbol is lehetne csinalni mozgathatot. nem tudom mekkora terhelest birna el, de ha kicsi a surlodas, akkor siman :)
Kipróbáltam ha a fókuszgyűrűvel tologatom az élességi síkokat az egyes képek között. A szellemkép nagyon zavaró lett a képen. Lehe,t hogy látszik így kicsiben is. Zerene nem orvosolta az összeállításnál a szellemképet.