Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2001.07.04 0 0 989
vegyé elő viennát, oszt szerkessz saját készletet!!! :o)

A lájv a rendszermemória 50% áig képes hangmintát használni...
Ha 64 akkó 32, 128 akkó 64, stb...
A cimbimnek van 1G ramja, simán feltoltunk 512M hangmintát!!! (de ennyi már szerintem f3elesleges, akkor inkább GigaStudio...)

Próbálj visszaolvasni a topicban...
Sancho "mágus" hómpajzsán szinte mindent megtudhatsz a lájvban rejlő lehetőségekről!!!

Előzmény: kaviat (988)
kaviat Creative Commons License 2001.07.04 0 0 988
ugyanis szerintem nagy becsapások ezek a bankok, az ember fáradságot nem kimélve leszedegeti azt a rengeteg 20 - 30 MB-os sf2-t, aztán kiderül, hogy mind tele van bénábbnál bénább general midi cuccokkal.. azt se nagyon hiszem, hogy mindig szükséges, hogy benn üljön a memóriában a számtalan fagott, klarinét egyebek.. ha valaki megpróbálná mindegyik hangot megszólaltatni ami ezekben a bankokban van, akkor élvezhetetlen kakaofónia lenne belőle.. akkor már inkább bogarásszon az ember, és pakoljon össze magának sok kicsi bankot, amiból mindig csak azt tölti le amit használ.. [na persze okosakat mondani tudok, de be kell valjam, baromira nincs időm mostanában szöszölni ezekkel a cuccokkal]

.kav]4t r.e.b.

kaviat Creative Commons License 2001.07.04 0 0 987
mondom mégeccer, miután telepakoltam rammal a gépemet, több mint 32 MB-os bankokat tudok letolteni [3as driver].. [más kérdés, hogy én nem hiszek ebben a way-ben, ami nem fér bele 32 MB-ba, az 96 MB-ban se fog szerintem jobban szólni]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tamastamastamas (986)
tamastamastamas Creative Commons License 2001.07.04 0 0 986
Köszi, ezen leszek. Ellenben valahol azt írta valaki (na szép kis referencia!), hogy állítólag egy Live! kártya csak max 32 MByte-ot tud kezelni. Szóval a mostani 64 MByte éppen elég - egy kártyához. Ez igaz vagy csak rémhír?
Előzmény: kaviat (985)
kaviat Creative Commons License 2001.07.04 0 0 985
nyomjál bele a gépbe több ramott, a felét ki tudja valameddig használni [nem tudom hol a határ, ennek még nem néztem utána arra emléxem, hogy miután beleraktam x MB-t a gépbe, 40 - 50 MBos bankok simán elférnek]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: tamastamastamas (984)
tamastamastamas Creative Commons License 2001.07.04 0 0 984
Hello!

Én tök új vagyok az index oldalain (bocs) és nagyon trülök, hogy ráakadtam SBLive!-os emberekre. Lehet, hogy ez a kérdés már fel lett téve korábban, akkor bocs:
Én összeszedegettem vagy 3-500 MByte soundfont-ot innen-onnan azután összeállítottam belőlük egy "tuti" készletet. Ami rittig, hogy 31.99 MByte lett. A legigényesebb hangszerek hangmintáit lecsökkentettem (kidobáltam minden második hangmintát és a maradékot két-háromszor annyi billentyűhöz rendeltem hozzá) és így hozzá tudtam adni néhány újabb hangszert. Persze megint elértem a 32 MBytos korlátot. Szóval, ha ez még mindig nem elég a kedvemre való zenéléshez, akkor segíthet-e két Live! kártya paralell használata?

Pyramyd Creative Commons License 2001.07.04 0 0 983
Ya, ha nagyon "nemmegy", és pesti vagy, akkor szakajthatok rá időt, hogy kivasaljuk!!!
Előzmény: Pyramyd (982)
Pyramyd Creative Commons License 2001.07.04 0 0 982
tessék körülnézni DMA és IRQ környékén, meg letiltani az alaplapi szutykokat!!!
Ja nézd meg a bios beállításait PCI IRQ holder...
Előzmény: KILGORE TROUT (980)
attilahun Creative Commons License 2001.07.04 0 0 981
Egyik ismerősömnek hasonló problémája volt, egy új driver megoldotta a kérdést.
Előzmény: KILGORE TROUT (980)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2001.07.04 0 0 980
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni!

A régi jól bevált SB live hangkártyám cserben hagyott. A PII alaplapot és CPU-t PIII (133x5,5)-ra cseréltem és azóta nem megy a Win98 alatt a kártya. Semmi ütközés, semmi erőforrás probléma mégis végzetes hibát követ el az EMU10K1.EXE. Hiába az teljes újratelepítés, másik slotba helyezés.

MidiTom Creative Commons License 2001.06.06 0 0 979
Igen, Porpucine, ezt az árnyékolás - földhurok dolgot a gyártók is gyakran elég félvállról veszik. A dolgozó meg esetleg jót szenved vele.
Előzmény: Porcupine (978)
Porcupine Creative Commons License 2001.06.05 0 0 978
Az elektronikához semmit nem értek, ilyen tudományos nem lehetek, de valóban megoldodott a problémám a kábelek cseréje után. Bár, ha pontos akarok lenni, akkor egy ToHost kábel volt az egyik résztvevő és a bűnös is valószínűleg. Egyébként mindegyiket magamnak forrasztottam, mert bótban 10x annyit kérnek érte, mint az alkatrész ára. Így a magam tökéletlensége folytán nem voltak "szaványosak". Amúgy jó a hozzászólás, ha fel tudom majd fogni, mert sajnos a legtöbb helyen csak azt adják meg, hogy a csatlakozó melyik pontját kell a túloldallal összekötni és az árnyékolásról egy szó sem esik, pedig elég lényeges a tapasztalataim alapján.
Előzmény: MidiTom (977)
MidiTom Creative Commons License 2001.06.05 0 0 977
Porpucine,
Hivatalból a midi vezeték és az audio kábel is helyből árnyékolt. A földhurkot pont az árnyékolás okozza. A midi szabvány szerint az OUT csatlakozóban be van kötve a középső (test) láb, az IN-ben nincs. A kábelek árnyékolásáról (egyik végén, vagy mindkét végén) megoszlik a vélemény.
A PC midi kábelek nagy részénél is be van kötve mindkét csatlakozón a test, ami eleve aggályos földhurok szempontból. Hegyes csípőfogóval ki lehet csipni a középső lábat, akkor ez a probléma megszűnhet.
A gond igazi forrása inkább ott szokott lenni, hogy a hangszerekben a védőföldes test, az analóg test és a digitális test nincs mindig megfelelően elkülönítve. Ha a midi kommunkiáció, ami ugye áramhurkos, hat valamennyire a digit testről az analóg testre, ennek hatása csak akkor fog előjönni, ha egy megkerülő úton keresztül (pl. midi árnyékolás - PC test - hangkártya test - audio kábel árnyékolás) záródik egy test kör. A külső tápegységes hangszerek, meg keverők ilyen szempontból jobbak, hiszen legalább a védőföldön nem képződik hurok. A hangfrekis árnyékolás teljes eltávolítása nyilván nem lehetséges, mert akkor mindenféle zavart összeszed a vezeték. A midi kábel árnyékolását is legalább egyik végén illik bekötni, ott meg pont azért, hogy ne sugározzon jobban, mint muszáj.
Ja, és az azért fontos, hogy a cuccból egy berendezés, leginkább a PC jó minőségű védőföldes konnektorba legyen dugva.
Előzmény: Porcupine (976)
Porcupine Creative Commons License 2001.06.05 0 0 976
Nekem volt hasonló problémám és a vezetékek cseréje hozta meg az eredményt. Mind a MIDI-t és az audiót lecseréltem árnyékoltra és elmúlt a percegés.
Előzmény: g_za (972)
MidiTom Creative Commons License 2001.06.05 0 0 975
G_za,
persze, itt nem az 50 Hz kavar be, ez egy kicsit rusnyább dolog. Lökj át emailben valami sémát, hátha tudunk valami okosságot kitalálni rá!
Előzmény: g_za (974)
g_za Creative Commons License 2001.06.05 0 0 974
Viszont a zaj nem alacsony frekvenciás konstans zaj, hanem magas frekvenciás "pattogás". És csakis a MIDI üzenet átvitelének ideje alatt. Lehet, hogy egy másik hangszerrel kellene kipróbálnom... Mert egyébként a rendszer eléggé zajmentes. Ha kell, akkor küldhetek sematikus ábrát az összekötésekről. Nem olyan komplikált.
Előzmény: MidiTom (973)
MidiTom Creative Commons License 2001.06.03 0 0 973
g_za,
amiben Te vagy, az egy földhurok.
Valószínűleg meg lehet szüntetni, vagy legalábbis erősen le lehet csökkenteni a hatását. Vannak általános elvek, de igazából látni kéne teljes rendszert, a pultot, a hálózati kábeleket, az összekötő vezetékeket, és a helyszínen ki lehetne találni rá a megfejtést.
Előzmény: g_za (972)
g_za Creative Commons License 2001.06.02 0 0 972
Hello!

A következő problémámra szeretnék segítséget kapni: adva van egy szinti (Roland XP-60) amely egy GRAVIS MIDI adapteren keresztül van kötve oda-vissza egy Terratec EWX 24/96 kártya MIDI portjához. Ezen kívül a szinti MIX OUT-ja egy mixerre megy, amelynek egyik kimenete vissza van kötve a hangkártya line-in-re. A gond a következő. Ha a PC be van kapcsolva (azaz az adapter működik), bármilyen MIDI eseménynél bármilyen irányban is menjen a jel (ez ugye lecsekkolható az adapter ledjén) a szinti MIX OUT-ján megjelenik egy kis zaj. És csakis ott. A szinti füles-kimenetén nem hallatszik. És nem is a hangkártya line-out-járól jön a zaj, ellenőriztem (pl. direktbe erősítettem ki a szinti jelét). Ez főleg controller-paraméterek vagy sysex-üzenetek átvitelénél zavaró. Utánanéztem a témának, előfordulhat, hogy maga a GRAVIS adapter optocsatolása a problémás és valami földelési probléma jelentkezik? Próbálkozzak más adapterrel vagy valami spéci MIDI-kábellel? Volt esetleg hasonló tapasztalatotok? Előre is köszi a segítséget.

G.za

Rommeo Creative Commons License 2001.05.15 0 0 971
Üdv.

A GigaStudio-m nem igazán megy az SBLive Value-val, pedig letöltöttem a legújabb VXD drivereket, ahogy az írva vagyon (a vévsztrím' nem tetszik neki :( )

Any ötlet?

tenx előre is.

zEd Creative Commons License 2001.05.14 0 0 970
Köszi , megtaláltam.
Nem tudtok még ilyen címeket ahol sf2-et lehet letölteni vagy *.gig fileokat ?
tarp Creative Commons License 2001.05.14 0 0 969
Az SFPACK (nem sfark) progi freeware, és SF2 fájlok ki- és becsomagolására szolgál. Csaknem 50%-os tömörítést tud!
Előzmény: zEd (967)
Topy Creative Commons License 2001.05.13 0 0 968
Keress rá az SFARK progira, azzal tudod kibontani.

Topy

zEd Creative Commons License 2001.05.13 0 0 967
Sziasztok!

Egy kicsit lentebb olvastam azt a címet ahol SoundFontokat kehet letölteni. A baj csak az, hogy nem tudom , hogy hogyan kell beolvasni. Ha átírom sf2-re akkor nem megy.
Szóval hogy kell kezelni ezt az sfpack-ot. Kell valami extra progi hozzá ?
Kösz a segítséget. A Vienna sem kezeli. Most akkor mi ez ?

zEd

Sancho Creative Commons License 2001.05.12 0 0 966
Élek és virulok. Csak nem ismétlem önmagam, amit már egyszer megírtam. :))
Sancho.fw.hu
ptr Creative Commons License 2001.05.11 0 0 965
en tegnap este toltottem le, de nincs sehol minidisc link. mind1, rajta van az install cdken, csak nekem nemet nyelvu :(

viszont a zajos dolog meg mindig fennall. vettem egy catch sound nevezetu usb -> optika ezkozt, es azzal tokeletesen megy! nincs zaj!

azert koszi

Előzmény: fasparagus (964)
fasparagus Creative Commons License 2001.05.11 0 0 964
Én a napokban töltöttem le a liveware 3-at, és a Launcherben van egy MiniDisc center link, de MD hiányában nem próbáltam.
Előzmény: ptr (959)
MidiTom Creative Commons License 2001.05.10 0 0 963
lemy,
milyen programmal ügyködsz?
Előzmény: Törölt nick (962)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 962
MidiTom, Fatar+SBLive

nekem meg az a problem, hogy néha 'beragadnak' a hangok, egymás után lenyomok pár akkordot. Olyankor, ha megnyomom azt a billentyűt, ahol a hang úgymaradt, akkor abbahagyja. Ez a mi a fene lehet?
lemy

Előzmény: MIDI Láma (919)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 961
Sziasztok!

Ide raktam nehány nótácskát SBLive-val készülteket: www.extra.hu/ymel
Sancho barátunk mintáival. De mi van Sanchóval? Ezer éve nem láttam.
lemy

Beha toll Creative Commons License 2001.05.09 0 0 960
Sziasztok !
Itt letölthető a Roland Virtual Sound Canvas ,és a Yamaha S-YXG program : http://www.midi.ru/soft.htm,
és itt pedig sok sound font található : http://www.thesoundsite.net/sf_c_dirlist.tml
üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!