vegyé elő viennát, oszt szerkessz saját készletet!!! :o)
A lájv a rendszermemória 50% áig képes hangmintát használni...
Ha 64 akkó 32, 128 akkó 64, stb...
A cimbimnek van 1G ramja, simán feltoltunk 512M hangmintát!!! (de ennyi már szerintem f3elesleges, akkor inkább GigaStudio...)
Próbálj visszaolvasni a topicban...
Sancho "mágus" hómpajzsán szinte mindent megtudhatsz a lájvban rejlő lehetőségekről!!!
ugyanis szerintem nagy becsapások ezek a bankok, az ember fáradságot nem kimélve leszedegeti azt a rengeteg 20 - 30 MB-os sf2-t, aztán kiderül, hogy mind tele van bénábbnál bénább general midi cuccokkal.. azt se nagyon hiszem, hogy mindig szükséges, hogy benn üljön a memóriában a számtalan fagott, klarinét egyebek.. ha valaki megpróbálná mindegyik hangot megszólaltatni ami ezekben a bankokban van, akkor élvezhetetlen kakaofónia lenne belőle.. akkor már inkább bogarásszon az ember, és pakoljon össze magának sok kicsi bankot, amiból mindig csak azt tölti le amit használ.. [na persze okosakat mondani tudok, de be kell valjam, baromira nincs időm mostanában szöszölni ezekkel a cuccokkal]
mondom mégeccer, miután telepakoltam rammal a gépemet, több mint 32 MB-os bankokat tudok letolteni [3as driver].. [más kérdés, hogy én nem hiszek ebben a way-ben, ami nem fér bele 32 MB-ba, az 96 MB-ban se fog szerintem jobban szólni]
Köszi, ezen leszek. Ellenben valahol azt írta valaki (na szép kis referencia!), hogy állítólag egy Live! kártya csak max 32 MByte-ot tud kezelni. Szóval a mostani 64 MByte éppen elég - egy kártyához. Ez igaz vagy csak rémhír?
nyomjál bele a gépbe több ramott, a felét ki tudja valameddig használni [nem tudom hol a határ, ennek még nem néztem utána arra emléxem, hogy miután beleraktam x MB-t a gépbe, 40 - 50 MBos bankok simán elférnek]
Én tök új vagyok az index oldalain (bocs) és nagyon trülök, hogy ráakadtam SBLive!-os emberekre. Lehet, hogy ez a kérdés már fel lett téve korábban, akkor bocs:
Én összeszedegettem vagy 3-500 MByte soundfont-ot innen-onnan azután összeállítottam belőlük egy "tuti" készletet. Ami rittig, hogy 31.99 MByte lett. A legigényesebb hangszerek hangmintáit lecsökkentettem (kidobáltam minden második hangmintát és a maradékot két-háromszor annyi billentyűhöz rendeltem hozzá) és így hozzá tudtam adni néhány újabb hangszert. Persze megint elértem a 32 MBytos korlátot. Szóval, ha ez még mindig nem elég a kedvemre való zenéléshez, akkor segíthet-e két Live! kártya paralell használata?
A régi jól bevált SB live hangkártyám cserben hagyott. A PII alaplapot és CPU-t PIII (133x5,5)-ra cseréltem és azóta nem megy a Win98 alatt a kártya. Semmi ütközés, semmi erőforrás probléma mégis végzetes hibát követ el az EMU10K1.EXE. Hiába az teljes újratelepítés, másik slotba helyezés.
Az elektronikához semmit nem értek, ilyen tudományos nem lehetek, de valóban megoldodott a problémám a kábelek cseréje után. Bár, ha pontos akarok lenni, akkor egy ToHost kábel volt az egyik résztvevő és a bűnös is valószínűleg. Egyébként mindegyiket magamnak forrasztottam, mert bótban 10x annyit kérnek érte, mint az alkatrész ára. Így a magam tökéletlensége folytán nem voltak "szaványosak". Amúgy jó a hozzászólás, ha fel tudom majd fogni, mert sajnos a legtöbb helyen csak azt adják meg, hogy a csatlakozó melyik pontját kell a túloldallal összekötni és az árnyékolásról egy szó sem esik, pedig elég lényeges a tapasztalataim alapján.
Porpucine,
Hivatalból a midi vezeték és az audio kábel is helyből árnyékolt. A földhurkot pont az árnyékolás okozza. A midi szabvány szerint az OUT csatlakozóban be van kötve a középső (test) láb, az IN-ben nincs. A kábelek árnyékolásáról (egyik végén, vagy mindkét végén) megoszlik a vélemény.
A PC midi kábelek nagy részénél is be van kötve mindkét csatlakozón a test, ami eleve aggályos földhurok szempontból. Hegyes csípőfogóval ki lehet csipni a középső lábat, akkor ez a probléma megszűnhet.
A gond igazi forrása inkább ott szokott lenni, hogy a hangszerekben a védőföldes test, az analóg test és a digitális test nincs mindig megfelelően elkülönítve. Ha a midi kommunkiáció, ami ugye áramhurkos, hat valamennyire a digit testről az analóg testre, ennek hatása csak akkor fog előjönni, ha egy megkerülő úton keresztül (pl. midi árnyékolás - PC test - hangkártya test - audio kábel árnyékolás) záródik egy test kör. A külső tápegységes hangszerek, meg keverők ilyen szempontból jobbak, hiszen legalább a védőföldön nem képződik hurok. A hangfrekis árnyékolás teljes eltávolítása nyilván nem lehetséges, mert akkor mindenféle zavart összeszed a vezeték. A midi kábel árnyékolását is legalább egyik végén illik bekötni, ott meg pont azért, hogy ne sugározzon jobban, mint muszáj.
Ja, és az azért fontos, hogy a cuccból egy berendezés, leginkább a PC jó minőségű védőföldes konnektorba legyen dugva.
Viszont a zaj nem alacsony frekvenciás konstans zaj, hanem magas frekvenciás "pattogás". És csakis a MIDI üzenet átvitelének ideje alatt. Lehet, hogy egy másik hangszerrel kellene kipróbálnom... Mert egyébként a rendszer eléggé zajmentes. Ha kell, akkor küldhetek sematikus ábrát az összekötésekről. Nem olyan komplikált.
g_za,
amiben Te vagy, az egy földhurok.
Valószínűleg meg lehet szüntetni, vagy legalábbis erősen le lehet csökkenteni a hatását. Vannak általános elvek, de igazából látni kéne teljes rendszert, a pultot, a hálózati kábeleket, az összekötő vezetékeket, és a helyszínen ki lehetne találni rá a megfejtést.
A következő problémámra szeretnék segítséget kapni: adva van egy szinti (Roland XP-60) amely egy GRAVIS MIDI adapteren keresztül van kötve oda-vissza egy Terratec EWX 24/96 kártya MIDI portjához. Ezen kívül a szinti MIX OUT-ja egy mixerre megy, amelynek egyik kimenete vissza van kötve a hangkártya line-in-re. A gond a következő. Ha a PC be van kapcsolva (azaz az adapter működik), bármilyen MIDI eseménynél bármilyen irányban is menjen a jel (ez ugye lecsekkolható az adapter ledjén) a szinti MIX OUT-ján megjelenik egy kis zaj. És csakis ott. A szinti füles-kimenetén nem hallatszik. És nem is a hangkártya line-out-járól jön a zaj, ellenőriztem (pl. direktbe erősítettem ki a szinti jelét). Ez főleg controller-paraméterek vagy sysex-üzenetek átvitelénél zavaró. Utánanéztem a témának, előfordulhat, hogy maga a GRAVIS adapter optocsatolása a problémás és valami földelési probléma jelentkezik? Próbálkozzak más adapterrel vagy valami spéci MIDI-kábellel? Volt esetleg hasonló tapasztalatotok? Előre is köszi a segítséget.
A GigaStudio-m nem igazán megy az SBLive Value-val, pedig letöltöttem a legújabb VXD drivereket, ahogy az írva vagyon (a vévsztrím' nem tetszik neki :( )
Egy kicsit lentebb olvastam azt a címet ahol SoundFontokat kehet letölteni. A baj csak az, hogy nem tudom , hogy hogyan kell beolvasni. Ha átírom sf2-re akkor nem megy.
Szóval hogy kell kezelni ezt az sfpack-ot. Kell valami extra progi hozzá ?
Kösz a segítséget. A Vienna sem kezeli. Most akkor mi ez ?
nekem meg az a problem, hogy néha 'beragadnak' a hangok, egymás után lenyomok pár akkordot. Olyankor, ha megnyomom azt a billentyűt, ahol a hang úgymaradt, akkor abbahagyja. Ez a mi a fene lehet?
lemy
Sziasztok !
Itt letölthető a Roland Virtual Sound Canvas ,és a Yamaha S-YXG program : http://www.midi.ru/soft.htm,
és itt pedig sok sound font található : http://www.thesoundsite.net/sf_c_dirlist.tml
üdv.