Keresés

Részletes keresés

zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.24 0 0 228
A rózsás illatok nekem sem jönnek be. Pedig próbálkozom velük rendszeresen.

Az Incognito nagy sztár volt valamikor. Nálunk szinte mindenkinek volt az osztályban. Nekem is nagyon tetszett. Én még a bordót is használtam, a nevére már nem emlékszem. A piacon szoktam látni, lehet hogy kéne kicsit nosztalgiázni?

És a sárga Limara-ra emlékeztek?
Előzmény: Farthinggale (227)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.23 0 0 227
Halihó!

Köszönöm a hozzászólásokat. Mostanában nincs sok időm böngészni a neten, de ha lesz nyugisabb idő, akkor okvetlenül körbenézek. Mert igazából a fanyar illatok jönnek be nekem a legjobban. De hát ettől függetlenül vannak más parfümjeim is. Ismerem Oriflame-től az a lila jázminos parfümöt. Olyat én is rendeltem egyszer, csak nem jött meg:-) De nagyon jó illata volt. A Far Away az Avontól elég erős illat és édes, de végülis szeretem.
Viszont egyszer valami rózsás parfümöt kaptam az Avontól, amihez tusfürdő és krém is járt. Hát, az egyáltalán nem tetszett. pedig örültem neki, mert szép garnitúra volt, de végül továbbadtam. Meg még van egy-két olyan illat, amitől egyszerűen rosszul vagyok. Valahogy émelygek tőlük.

Ti hogy álltok az Impulse illataival? Én régebben imádtam, csak még gyerek voltam, mikor divatban voltak. Megvan az Incognito, de nem használom. Csak néha beleszagolok:-)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.23 0 0 226
anita.n-ak igaza van. Akkor talán itt:
http://www.parfumoutlet.hu/catalog/index.php?cPath=201
Előzmény: Farthinggale (220)
anita.n Creative Commons License 2007.01.23 0 0 225

Coco Chanel:
* Top Notes
* Angelica, Mimosa, Frangipani, Mandarin ,

Middle Notes
* Cascarilla, Orange Flower, Bulgarian Rose, Jasmine ,

Base Notes
* Labdanum, Ambrette Seed, Opopanax, Benzoin, Tonka, Vanilla,

Byzance: (inkább 35 év felett, de nekem 18 évesen is tetszett)
orientális, citrusos, virágos( jázmin, gyöngyvirág, vanilia)

So Pretty
* Top Notes
* Mandarin, Dewberry, Neroli,

Middle Notes
* Iris, Diamond Orchid, Rose,

Base Notes
* Sandalwood, Musk,
Az Ebay-en sikerült ilyen olcsón.

Előzmény: anita.n (223)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.23 0 0 224
Tengerillatról konkrétan a CSP-s Aqua Motu ugrik be illetve Davidoff Cool Water-je.
De tenger és fenyőillat egyben? Esetleg itt nézz körül:
http://www.vip-parfumeria.hu/404/vaqua.htm
Előzmény: Farthinggale (219)
anita.n Creative Commons License 2007.01.23 0 0 223
Nehéz! Talán az unisex illatok között keress. A fenyő, moha, tölgymoha inkább a férfi illatokra jellemző.
Előzmény: Farthinggale (219)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.23 0 0 222
A Coco-t nem illatoltam még:( Nekem a Coco Madmoiselle volt, de egy idő után nagyon kiszerettem belőle.
Az Allure finom, de magamon nem tetszik. Talán túl feltűnő.
A Byzance-t az outleten vetted ilyen olcsón? Az milyen illat?
Cartier-től nekem csak a Must de Cartier tetszik, olyan elegáns, púderes illat.
Előzmény: anita.n (217)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.23 0 0 221
Régen én is Oriflame-eztem. Tény, hogy azokból megengedhetett magának az ember többet is. Nagyon tetszett a Volare, Serene, meg volt valami lila színű keleties jázminos illat:) A mostaniak közül a Saga tetszik. Olyan friss, zöld.
Avonból meg a Far Away Sensuelle. Ez volt az a ritka kivétel, amiből két üveggel is vettem. A sima Far Away meg szerintem olyan mint Chopard Cashmer-ja.
Előzmény: Farthinggale (216)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.23 0 0 220
Az Aqua Frais így néz ki. Kicsit sötét a kép, de nem találtam róla mást.
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.23 0 0 219
Amúgy tudtok konkrétan olyan parfümöt, ami fenyő, tengerrillatú, illetve ami kicsit fanyar? Csak azért kérdem, mert mikor betérek egy parfümériába, ott lehetetlen rátalálni ilyen illatra, mert egyszerre túl sok illatot érez az ember. Ha esetleg ismeritek az Avon Aqua Frais-ét, akkor körülbelül ilyen illatot keresek.
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.23 0 0 218
Nálam a nyerő az Anontól az Aqua Frais volt. Én a hűvösebb illatokat szeretem, a moha, fenyő, tengerillatokat, ami kicsit fanyar. A nagyon édes-virágillatokat általában nem szeretem, de a hangulatomtól is függ. Sajnos az Aqua Fraist már nem lehet kapni, így nincsen, ezért kicsit kipróbálok más illatokat is, most ilyen a Chanel 5. Nagyon tetszik. De amúgy sajnos szerintem fanyar illatot nem olyan könnyű kapni, sokkal több az édes és virágillat. A Chanel valahogy olyan érdekes.
A szép üvegeket én is szeretem, ha kifogy a parfüm, nem dobom el, hanem dísztárgynak használom.
Előzmény: anita.n (217)
anita.n Creative Commons License 2007.01.22 0 0 217
Nem győzök olvasni! Én szeretem a márkás parfümöket, nekem csak ilyenek vannak, évek alatt gyűltek össze. Imádok válogatni közöttük. Én nem csak az árát nézem, hanem a nevet, gyártót, üveget. Utálom az egyenüvegeket. A Chanelt én is szeretem, bár az én kedvencem a COCO. De van Nr19 és Allure is. Bár az Allure nekem túl"modern". Én a romantikus, de nem édes illatokat szeretem. A Nr5 is tetszik, de amikor használtam, megfájdult tőle a fejem és kavargott a gyomrom is. Igy jártam annak idején a So Pretty-vel is (Cartier). De az örök szerelem a GEM. (Van Cleef and Arpels) Egyébként most szereztem be egy 100 ml-es Byzance-t 4.000 Ft-ért.
Előzmény: zöldmazsola (204)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 216
A helyzet az, hogy az évek során felgyülemlett jápár parfümöm, de ezek olcsóbb fajták voltak, így az ember könnyebben megengedhette magának. Így nem mindig ugyanazt az egyet használtam, és így lassan fogytak. Most már egy hónapja csak a Chanelt használom:-)
Ha belelépsz az illatba, akkor az nem lesz olyan erős, mintha magadra fújnád, de lehet érezni. Ezt akkor szoktam csinálni, ha mondjuk fehér inget veszek fel. Vagy pedig távolabbról fújom magamra a parfümöt.
Egy időben az Avontól az Aqua Frais és a Far Away tetszett. Ez most is tetszik. Aztán Oriflame Divine-je is nagyon jó, szeretem az Exclamationt, a Neomagicot, és még sok mást...:-)
Előzmény: zöldmazsola (215)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.22 0 0 215
Ez a belépős módszer tetszik:) Tartós is?
Az jó, ha egy illattal elvagy évekig, nekem mostanában elég gyakran tetszenek meg újabb és újabb illatok. Csakhát azok a piszkos anyagiak:( Így marad a vágyakozás és az illatminták.
Előzmény: Farthinggale (214)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 214
A Chanel is fogja a ruhát, bár halványan. fehér ingre nem teszek, hanem csak a bőrömre. Amúgy az a módszerem, hogy magam elé fújok, és "belelépek" az illatba. Így nem fogja meg a ruhát, lesz is rajtam illat, de nem az a nagyon tömény.
Egy másik parfümöm is megfogta a ruhámat, az mosásnál csak dörzsöléssel jött ki. Csak félek, hogy igazából, ha mindig a bőrömre teszem a parfümöt, hogy az egészségtelen. Bár lehet, hogy csak vészmadár vagyok.
Nekem nagyon sokáig elég egy parfüm...most évekig fogom ezt használni:-)
Előzmény: zöldmazsola (213)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.22 0 0 213
Én főleg bőrre, ruhára ritkábban teszek, mert a ruhákra óvatosan kell, jártam már úgy, hogy nyomott hagyott. Még jó hogy mosásnál kijött. És nyáron a nap is bejátszik, bőrnek ruhának egyaránt árthat, ha a parfümös részt süti. Még jó, hogy lehet alkoholmentes parfümöt is kapni.
A Chanel 5 egyébként nagyon jó választás volt!
Előzmény: Farthinggale (212)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 212
Így jártam először a cahnellel. Bementem egy parfümériába, és a tesztelő csíkocskára fújtam belőle. Persze először borzalmasan tömény volt, szinte szúrta az orromat. Betettem a zsebembe a csíkot, másnap véletlenül elővettem, megszagoltam, és istenien jó illata volt. El kell telnie amúgy is egy kis időnek amíg "hat" a parfüm. Én általában a ruhámra teszek belőle, ott is változik az illat, de a bőrön is (ha olyakor oda teszek). Szerintem ez az illat megérte.
Előzmény: zöldmazsola (211)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.22 0 0 211
Igen, ezért elég körülményes tesztelni egy illatot. Az a legjobb, ha fújsz a csuklódra és egész nap azt szagolgatod, hogy hogy változik az illata. Mert nem egy olyannal találkoztam már, hogy a fej és a szív illata borzasztó, de ha ezek elillanak, az alapillat szuper. Ezért rossz, ha beszabadul az ember egy parfümériába és mindenből fúj magára. Főleg, hogy utána elég érdekesen néznek az emberre a járműveken:)
Előzmény: Farthinggale (210)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 210
Én is így jártam vele először. Olyannak találtam, mint a vécéfrissítő illatát, olyan jó erősnek, amitől megfullad az ember. Aztán tettem magamra kicsit, és egy kis idő után isteni illata lett! Ha a pulcsit másnap is felveszem, akkor is nagyon jó illata van. Elég megtévesztőek ezek az illatok. Ami elsőre nagyon tömény, az végül kellemes.
Előzmény: zöldmazsola (207)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 209
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 208
Én ezt imádom jelenleg!
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.22 0 0 207
Én, valami miatt mindig úgy gondoltam a Chanel No5-re, hogy az egy öreges illat. Aztán egyszer rávettem magam, hogy teszteljem és nagyon kellemes csalódás volt. Egyszer biztos meglepem magam vele. Finom, elegáns és meg kell, hogy mondjam a Chanelek közül nálam ez viszi a pálmát.
Előzmény: Farthinggale (205)
Farthinggale Creative Commons License 2007.01.22 0 0 205
Én a Chanel 5-el vagyok így. Karácsonyra megkaptam a kedvesemtől, mert egyszer mondtam neki, hogy szeretnék majd egy ilyen parfümöt. csak mivel nem valami olcsó, ezért úgy voltam vele, hogy ha egyszer majd lesz feleslegbe egy kis pénzem, megveszem....de mióta megkaptam, odavagyok érte. Amúgy a sokkal olcsóbb illatokat is nagyon szeretem, pl. AVON parfümök, meg ilyenek.
Előzmény: zöldmazsola (204)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.22 0 0 204
Ennyire azért nem látom sötéten a dolgot. Ismerek olyat, aki egy fillért sem adna ki érte, mert van számára fontosabb, de ha ajándékba kapja a márkás kedvenc illatát, nagyon boldog lesz. De az tény, hogy kevesen mennek utána, inkább megveszik a "házhoz jövő" olcsó utánzatokat. Régebben mondjuk engem sem nagyon érdekeltek az illatok, de egy L'instant de Guerlain elindított a "lejtőn":)
Előzmény: anita.n (203)
anita.n Creative Commons License 2007.01.21 0 0 203
Nagy a pangás. M.o-on nem sokan szeretik, veszik, gyűjtik a valóban márkás parfümöket. Pedig nem csak pénz kérdése. (Utána kell járni. ) Engem is általában sznobnak vagy beképzeltnek tartanak, mert nem csipem a gagyi "parfümöket".
Előzmény: zöldmazsola (202)
zöldmazsola Creative Commons License 2007.01.13 0 0 202
Valaki jár még erre?
Most találtam csak meg ezt a topicot...
anita.n Creative Commons License 2006.12.19 0 0 201
Lásd: Dharma hozzászólását (193-as)
Előzmény: tundi.bandi (200)
tundi.bandi Creative Commons License 2006.12.18 0 0 200
Sziasztok

a mango Cut for woman illatát keresem, meg is találtam az illatgardrób.hu-n, de nem tudom, hogy megbízható-e.
Ha van tapasztalatotok honlapról, vagy másutt esetleg találkoztatok az illattal, írjatok kérlek

tünde
zsoltti Creative Commons License 2006.12.13 0 0 199

Sziasztok!

Karácsonyra szeretnék venni a barátnőmnek Cindy Crawford sárga, vagy őszibarackos parfűmöt, egyszer volt neki, és szerette, most nézegetem az üzletekbe, és nem találok sárga, vagy őszibarackossat, láttatok mostanában ilyen, tudnátok segíteni, vagy ez egy kifutott tipus a barackos, és jobb ha nem is keresem?

Előre is köszönöm

Zsolt

anita.n Creative Commons License 2006.11.16 0 0 198
Igen. Keress rá neten. (Magyar lapot nem találtam)
Előzmény: Vesalius (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!