Keresés

Részletes keresés

Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2607

Annyit azért fogadj el mentségül, hogy kizárólag csak a mosógép-gyártó szakmunkások eurós fizetését feszegettük....a porszívó-gyártókét például sohasem.

Zsur sörikéjét meg szívesen meginnám veletek - pláne ha jó hideg :-))))

.

Előzmény: Tr Józsi (2605)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2606
Tr Jozsi. . .neked is hozok. . .:))

Előzmény: Tr Józsi (2605)
Tr Józsi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2605

Bocsi a beleugatásért, DE, mostmár fejezzétek be ezt a vitatkozást. A mosógépipar a szemétgyártás szintjén van jelenleg.

Két márkát tartok én számon AEG-Electrolux és a Miele, a többi fos.

A piacról az Energomattal eltűntek a mosógépek, ami van használtan az van, de új nyet.

Ez a topic a tanácsadásról, eszmecseréről szól, de nem a bérmunkások eurós keresetéről és a piacgazdaság buktatóiról.

Tr Józsi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2604

Szia sanyoo!

Milyen automata mosógépeket is gyártanak Magyarországon???

Én jelenleg nem tudok semmiről, a fos Zerovatt óta, meg van valami New Energomat, de azt még én boltban nem láttam.

Előzmény: sanyooo (2599)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2603
Igen, az internet tud rossz hatassal (is) lenni az emberek kozotti kapcslatra.

Meg kellene tudni toleralni egymas velemenyet jobban. . .meg tobb empatia. Elhinni, hogy van mas szukseglet is mint az amit eddig megismertunk.

Szivesen segitenek a talalkozoban - de nagyon messze vagyok! Persze, ha hazalatogatok egyszer, vegre, akkor szivesen!!! Addig is surun bekepialni :))!
Előzmény: Steve Kovács (2602)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2602

Háááát .... ez nagyon kedves dolog volt a részedről.

Igazából nem vagyok én ellensége a sanyooo-nak (1 km-ről is kiszagolom a szaktudását) - csak vannak dolgok, amiben nem mindig értünk egyet. Ennyi az egész.

Egyébként - a jósorom úgy hozta, hogy kerek egy hónapot lébecoltam a Balatonon. És tudod kivel találkoztam ott - személyesen ???

Egy másik topik-beli társsal - aki ott csesztetett engem a topikban, ahol csak ért.

Mindennek lehordott a vállakozói mivoltam miatt, ami csak a moderációig beklefér. - az "adócsaló", "vérszívó", az "ingyenélő" kifejezések a finomabbak között voltak - a részéről....felém.

Egyébként egy nagyon művelt, nagyon tájékozott fiatalembert ismertem meg benne...nagyon kellemes és tartalmas órákat töltöttünk együtt.

Szerintem sanyooo sem vaddisznó - és sokat tudnánk mesélni egymásnak - ha a te közreműködéseddel öszejönnénk. Na? Itt a feladat :-))))

.

Előzmény: ZsuR (2601)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2601
Most pedig leultok szepen mind a ketten, es megisszatok a bekepipat. . .addig nem johettek ki jatszani, amig ki nem bekultetek.

Aztan ne kelljen meg egyszer mondanom!!!

Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2600

Sanyooo - Nyugaton, egy arab, indiai, vagy ázsiai vendégmunkás a négyszeresét keresi egy magyar, öshonos, szakmunkáshoz képest - Magyarországon, a saját hazájában.

Ne egymást marjuk - ez a kurva nagy, szomorú valóság. Boccs, ha néha kiakadok - de ezesetben gondolom jó célért háborgok.

.

Előzmény: sanyooo (2599)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2599

Ostobaságokat beszélsz, de tőled nem szokatlan!

"Ki nem szarja le azt, hogy Mo.-n mennyit keres egy nyomorúlt melós? "

Szerintem neked kéne visszavonni szavaidat.

"De érdekes módon - valamiért Magyarország mégsem gyárt automata mosógépeket - még ilyen olcsó munkaerővel sem. Szerinted miért nem?"

Magyarország gyárt autómata mosógépeket! Nem kéne bocsánatot kérned???

sanyooo

Előzmény: Steve Kovács (2597)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2598

Sanyoo kollega: Jó lenne, ha elnézést kérnél ezért a mondatodért "....Vazze, hagyd már abba ezt a 2.000 euro szajkózást!" :

Szerinted mégis mennyit keres egy nyugati, mosógép-gyártó szakmunkás? Francia, olasz, svéd...vagy német?

Csak akkor beszélj így - ha meg is tudod cáfolni. Konkrét számokkal.

Persze, vannak szegényebb helyek, ahol csak 400 ezer Ft-nak megfelelő pénzt keres egy mosógép-gyártó szakmunkás - de ettől ne idegeskedjél.

Oda kell menni - és nem engem baszogatni európai evidenciákért. Világos?

.

Előzmény: sanyooo (2596)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2597

Miről beszélsz te itt??? "...Magyarországon egy melós 80.000-120.000 Ft-ig keres! Max 400 euro!"

Ki nem szarja le azt, hogy Mo.-n mennyit keres egy nyomorúlt melós?

Most azt akarod megcáfolni, hogy akik az európai "finom" mosógépeket gyártják, azok kurvára nem 400 Eu-t keresnek - vagy mi akarsz bizonyítani?

Bizony-bizony (és lári-fári) de azért - 5-600 ezer forintnak megfelelő pénzeket keres egy mosógépes melós nyugaton - jobb ha tőlem tudod meg ezt a realitást.

Ha Magyarorság is gyártana  olyan automata mosógépeket, amit 80-120 ezer Ft-os melósok állítanának össze - akkor más lenne a helyzet.

De érdekes módon - valamiért Magyarország mégsem gyárt automata mosógépeket - még ilyen olcsó munkaerővel sem. Szerinted miért nem?

Vagy a románok mégis miért gyártanak ??? Ötlet van...vagy hasonló?

.

Előzmény: sanyooo (2596)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2596
Vazze, hagyd már abba ezt a 2.000 euro szajkózást! Magyarországon egy melós 80.000-120.000 Ft-ig keres! Max 400 euro!  ÉRTED??????
Előzmény: Steve Kovács (2594)
Garfield007 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2595
Na, megint kezdenek elszabadulni az indulatok...
A felsorolt naciokbol csak az "indiai szoftos"-hoz van kis kozom. de:
- a 90%-uk tokeletesen beszel angolul
- informatikai kepzettseguk tobb, mint eleg
- a munkahoz valo viszonyuk kb. olyan, mint a japanoke

Kihangsulyozom csak azokrol tudok nyilatkozni, akiknek kozuk van az "europai ipar"-hoz. Kina es India reszerol sok erdekes meglepetes varhato meg...
Előzmény: Steve Kovács (2594)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2594

Hülye európai ipar. Olcsó horvát mérnök, olcsó román gépész, olcsó indiai szoftos - és ez az olcsó a 2 ezer Euró alatti gázsit jelenti. Azaz az 550 ezer Ft alattit.

Senki nem érti a másikat -egy a fontos: a határidő. Na akkor itt van nekünk. Ahogy sanyoooo mondja:

Nem fürdőszobába tervezik. Akkor hová??? a hálószobába???

.

Előzmény: Majdnem (2592)
Majdnem Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2593
még ma is képesek bakelit nyomtatott áramköri lapot használni igen komoly berendezéseknél, mert valamivel olcsóbb  ...  nem beszélve a védőlakkok, spec tömítő masszák elspórolásáról
Előzmény: Steve Kovács (2591)
Majdnem Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2592

én csak értetlenül nézem, érzelem nélkül, de el tudok képzelni agyament fejlesztési és gyártási irányelveket...

a pözsóm elvileg hülyére van szigetelve, de most a nagy esők után néha rávillog a szembejövőre önhatalmúan  ...  senki se fogja megjavítani, az tuti!

Előzmény: Steve Kovács (2591)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2591

Akkor te is belefutottál ebbe, mi?

.

Előzmény: Majdnem (2590)
Majdnem Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2590

sajnos én ilyen komplex berendezés (röntgengenerátorok) tervezési-gyártási gyakorlattal rendelkezem, úgyhogy nem mondok semmit...

Előzmény: Steve Kovács (2589)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2589

Persze, persze. Én is erre gondoltam: "...meg köll fűteni, akkor nem csapódik le a pára..."

Majd megtanítom Anyút, hogy (ha mosni akar)  kapja le a gép fedelét és hajszárítóval küldje meg az ólajtónyi panelt - 170 Celsius fokon...kiszáradásig.

Mondd: szerinted tényleg normálisak ezek a tervezők - vagy mi vagyunk lúzer-júzerek?

.

Előzmény: Majdnem (2588)
Majdnem Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2588

Az én "török-román baráti" gépemnek az irka-méretű panelja sem volt az égvilágon semmivel se levédve pára ellen - még párataszító lakkréteget sem véltem felfedezni rajta. Nevezhetsz hatökörnek - de ez tényleg túllépi a megértési szintemet

meg köll fűteni, akkor nem csapódik le a pára, a nyitott panelről gyorsabban elmegy mint a zártról, a párás levegő cirkulációjának jellege beleszól a lecsapódásba, a tiszta desztvíz rosszul vezet ...  :)

Előzmény: Steve Kovács (2587)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2587

Naháááát: "...Lepárásodik a panel! Az indesitet nem fürdőszobába tervezték! :))))"

Még ha ki is tetted a "vigyori-jelet" a végére - tartok tőle, hogy mégis sok az igazság-tartalma a mondatnak.

Az én "török-román baráti" gépemnek az irka-méretű panelja sem volt az égvilágon semmivel se levédve pára ellen - még párataszító lakkréteget sem véltem felfedezni rajta. Nevezhetsz hatökörnek - de ez tényleg túllépi a megértési szintemet.

Ma (főleg nyugaton) egyre elterjedtebb lett (megint) az alagsori úgynevezett "mosókonyha".

Jobb hijján ott teregetnek is - oztán van ott olyan relativ meg abszolut páratartalom - hogy a fal csorgatja le a másikat.

Anno - amikor laborműszereket alkottunk - a pára miatt és főleg kínunkban - már kemény poliészter-gyantába öntöttük a paneleket (nem voltak rugalmas, szilikon-gumiszerű anyagok akkortájt).

Ennek az lett a vége - hogy bár javíthatatlanná váltak a panelek - de a kivezetések mentén mégis bekúszott a nyavaja  - és gyönyörködhettünk a méregdrága, zöldülő panelvégeken - a gyanta alatt.

Ezek meg a vízes-üzemű gépnek nyitva hagyják a cuccost - hiába: modern idők.

.

Előzmény: sanyooo (2585)
frontec Creative Commons License 2006.08.08 0 0 2586

Hát nem tudom. A panel még egy belső műanyag borítóban van, ami tele van szellőző nyílásokkal. Nehezen tudom elképzelni h. pára volt, de nem lehetetlen az igaz.

Gyanakodtam még a vízszint jeladójára is, csak sajna nem tudom h. mennyit pislogott a lámpa. Olyan 5 és 8 között lehetett így utólag belegondolva. De igazából nekem fel se tűnt, h. villogott.

Ha van kedved elmondhatnád melyik villanás mit jelent...

Előzmény: sanyooo (2585)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2585
Lepárásodik a panel! Az indesitet nem fürdőszobába tervezték! :))))
Előzmény: frontec (2584)
frontec Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2584

Jelentem megcsináltam!

Hazajöttem, bekapcsoltam, hogy tutira meg tudjam számolni, hányat villan az a mocsok lámpa... tessék a csoda: mos mint az őrült. semmi baja, pedig össze vissza tekergettem nyomogattam, még a dugóból is kihúztam meg bedugtam menet közben vagy ötször...

semmi baja...

remélem így marad. a szerelőt lefújom...remélem nem szaladok lyukra.

Előzmény: sanyooo (2583)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2583

Hát a pénzt inkább vele beszéld meg! :)))

A led először gyorsan villog egy kicsit, majd szépen egyenletesen villog, szép komótosan 1-től akár 16-ig, majd ezeket a villanáscsoportokat folytatja, többször, hogy megszámolhasd! Persze akkor, ha épp fenáll a hiba!

Előzmény: frontec (2582)
frontec Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2582

Na felhívtam a szerelőt, nagyon profinak tűnt, de csak csütörtökön tudnak kijönni. Ő is azt kérdezte, hogy hányat villan az a kis izé lámpa. Na mindenesetre estére megszámolom, hátha nem vettem észre, hogy villog. Csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mikor baja van akkor kell neki villogni, vagy mikor bekapcsolom akkor, vagy mikor kell a villogásokat megszámolni. Mert ugye villog az ész nélkül akkor is mikor bekapcsoljuk a gépet.

Ja és még 1 dolgot nem kérdeztem tőle: Kb mennyibe kerül egy ilyen javítás ha a panelt kell kicserélni?

Előzmény: sanyooo (2581)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2581
Szerintem is panel, típushiba, sajnos! :(((
Előzmény: frontec (2580)
frontec Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2580
nem villog, hanem folyamatosan világít, de olyan is volt már, hogy szép lassan egyenletesen villogott. Na mindegy. Ma kihívom a szerelőt, mert ez nem lesz jobb. Elindul a program, majd kinyomja a vizet és kattog körbe körbe a programkapcsoló, közben pedig folyamatosan megy a szivattyú. Szerintem vezérlőpanel. Leszedtem a burkolatot, megmozgattam az összes vezetéket, de semmi hatás nem volt.
Előzmény: sanyooo (2576)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.07 0 0 2579

Ehhez egy ON analógia: "A villamoshoz annyit: vasúti pályára tervezték, nem makadámútra."

Ez olyan nekem, mintha (rendkívüli szaktudással és körültekintéssel), egy kifejezetten magyar piacra szánt mosógépet 110 Volt egyenáramra és minimálisan  20 bar hálózati viznyomásra terveztek volna. Különben nem - vagy csak szarul műxik.

Leszállítás után (!!!)  (és német precizitással) rájönni arra, hogy errefelé a városban makadám van és nem vasúti-rendezőpályaudvar - az kb. olyan, mint az első 1.000 beszart mosógép- reklamáció után csodálkozva megállapítani, hogy errefelé 230 V 50 Hz...és nem több mint max. 5 bar van a hálózatban.

Lehet én túl szigorú vagyok - de 2006-ban én már nem találok mentséget egy ilyenmérvű mérnöki trehányságra - odanemfigyelésre. Mert ez mélyen az.

Villamost 120 éve gyártanak - mindent tudnak róla - amit csak lehet. Ez nem asztali hideg-fúzió, vagy ilyesmi...ennek már nincsenek "titkai".

Mégis egy mentség: A baj az, hogy egy ilyen tranzakció esetében több a jogász-közreműködő....mint a mérnök. Az ügyvédek eljogászkodhatnak évekig - az természetes - nekik nincs határidejük (!!!) - addig is dől a busás honorárium.

De ha egyszer mégis aláírták a dolgot, akkor a mérnökök kapnak 3 hónapot (!!!) az egészre - fővesztés terhe mellet - ha ezt túllépik. És akkor meg köll csinálni - ha jó lesz...ha nem. Többnyire: Nem.

.

Előzmény: Tr Józsi (2574)
chris_mw Creative Commons License 2006.08.06 0 0 2578
Hi!

Bocsanat amiert offtopicot irok a forumra. Trjozsi, legyszi takarits kicsit a freemailes postafiokodon, szeretnek neked levelet irni :).

Meg egyszer bocsanat, maradtam tisztelettel:

Chriis_mw
Előzmény: Tr Józsi (2574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!