Keresés

Részletes keresés

log18 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 2634

Sziasztok!

Használt mosógép direkt drive motort keresek.

Ha valakinek van ilyen szóljon v. infó ,h hol lehet kapni Bp-n.ujat is.

Köszi

Sanyooo!

Te a vadász sanyooo vagy?

Üdv log18

Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.13 0 0 2632

Kössz a bíztatást - az én zacsim is rendben van még....bár az utobbi időben jobban óvom ám a brutálisabb igénybevételektől.

A Daewoo zacsija viszont kifejezetten jó álapotban van !!!

Ha igaz az, hogy egy házti-gép életében 1 év az 7 ember-évnek számít (mint a kutyuknál) - akkor ez a masina most 77 évesnek felel meg.

77 évesen viszont ilyen jó börben lévő zacsi ??? - hát ez ritkaság ám :-))))

.

Előzmény: sanyooo (2631)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.13 0 0 2631
Az jó ha a zacsid rendben van! Főleg, hogy olyan brutális igénybevételnek van kitéve, mint mondod!
Előzmény: Steve Kovács (2630)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.13 0 0 2630

Sanyoooo kollega. Az én általam dícsert távolkeleti masinákat valóban (és szigorúan) 2000 előtt gyártották.

Ez alól tán csak a lapos (40 centis) Samsung a kivétel - jóllehet az még csak 1 éves lesz...tehát nem nagyon lehet még a tartósságáról nyilatkozni. 

Ha abból az analógiából indulunk ki, hogy a 2000 előtt gyártott német autók is még járműre hasonlító tárgyak voltak -  akkor kénytelen vagyok elhinni nektek, hogy a mai koreai mosógépek sem azok már - mint az általam ismert valamikoriak.

A 11 éves "Daewoo-bugyborékos" sztoriját meg valóban nem heccnek vagy bosszantásnak szántam - az tényleg egy kivételesen korrektül elkövetett gép. Csakhogy azt is 94 tájékán gyártották.

Olyan apróságok sem mentek még tönkre rajta, mint az a lehelet-vékony szöszmők-zacsi - ami tényleg brutális igénybevételnek van kitéve - és ami gyakorlatilag fogyó-eszköz is lehetne. Komolyan le fogom fotózni - hogy elhigyjétek: újszerű állapotban van - még 11 év intenzív használat után is...és ráadásul minden intervenció nélkül.

Azt viszont töredelmesen be kell ismerjem - és ez is ritka :-))) -  hogy a minap látott hasonszőrű buborékosok már a kivitel finomságában sem messze nem ugyanazok már - mint a régi gép.

Mintha spóroltak volna a műanyaggal, vékonyabb a tető (nem is zár már úgy mint a "nagy elődnél"), durvább a porfestés (jó narancshéjas), primitívebb a vezérlő-panel dizájnja (másszóval: igen ronda), trehányabb a dob kivitelezése (jó kis sorja van a lukak mentén)...szóval jócskán el vannak már "európaisodva"  ezek is.

.

Előzmény: sanyooo (2628)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2629

"lásd, utoljára milyen jókedvel közölte azt, hogy egyszerre két kóreai gép is beszart a keze között ?"

Nem a kezem között romlott el a gép! Azért hívtak, mert elromlott! :)))))))

Amúgy nem széles jókedvemben mondtam ezt a tényt! Igyekeztem a tényeket ütköztetni a Te állításaiddal! :((((

Előzmény: Steve Kovács (2626)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2628

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Legalább olyan komolyan gondoltam, mint te, hogy egy mosógép 11 évig megy MINDENFAJTA komolyabb karbantartás nélkül! :((((

Karbantartáson a szakember által elvégzett kisebb-nagyobb beavatkozásokat értem!

Előzmény: Steve Kovács (2624)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2627
Azért voltak itt erősebb kifejezések is. Csak lapozz vissza! Nem kötelező senkivel sem jóban lenni. De ezt meg lehet mondani másféleképp is.
Előzmény: Steve Kovács (2626)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2626

Szerintem senki nem beszélt itt "mosdatlan" módon.  Az, hogy én picit érzékenykedek a kis pedofil-vádakra - az még nem lenne vulgáris - nem igaz?

Köztem és Sanyoo közt van egy régebbi nézeteltérés: én komálom a távolkeleti gépeket - ő meg nem. Ő szakember - én csak egy házti-gépeket kedvelő ürge vagyok.

Ebből néha akadnak nézeteltéréseink -  lásd, utoljára milyen jókedvel közölte azt, hogy egyszerre két kóreai gép is beszart a keze között ?

Ezzel nincs is semmi gond....ilyen a box. A barátnőmről meg küldök majd egy fényképet - megnyugtatásúl. OK?

.

Előzmény: Zsolti2003 (2625)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2625
Nem lehetne az egyes vulgáris kifejezéseket irodalmibb formában kifejezni? Attól senki sem lesz nagyobb és több, amikor ocsmányúl beszél. Mossátokki a szátokat!
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2624

Igen - picit felidegesítettél. Eddíg csak sportszerűen le-hatökröztél - de most már olyat is mondsz, hogy 11 éves barátnőket tartok.

Ugye, ezt nem gondoltad komolyan???

.

Előzmény: sanyooo (2623)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2623

Ideges vagy barátom??? :))))

Előzmény: Steve Kovács (2622)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2622

Amit a barátnőm kapcsán kérdeztél - annak a révén azt is mondatanám, hogy menj a picsába...mert nem vagyok én pedofil. Senki a családból sem volt az.

Más kérdés, hogy a volt barátnőm 24 évesen vette használatba a kóreai mosolygó-gépet - amelyik a mai napig is hibátlanúl fungál.

Te egy szar szériát fogtál ki - örülj neki. A barátnőm kóreai "mosolygolyából" biztos nem élnél meg - mert az Istenért sem akar elromlani. 11 éve egyszer sem adta be a kulcsot - újszerű állapotban van.

Pedig 2-3 kutya után mos - szinte naponta. Mégsem akar elromlani - a legnagyobb bánatodra.

Akkor mi legyen?  Zúzzam be az elektrónikáját - hogy legyen egy jó napod? Vagy mit tegyünk a 11 éves kóreaival? - ha egyszer nem akar elromolni?

.

Előzmény: sanyooo (2621)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2621
A Barátnőd volt 11 éves? Mennyi volt amikor "megismerted"?????????     :))))))))))))))
Előzmény: Steve Kovács (2619)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2620
Mesélj Seherezádé, mesélj! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Steve Kovács (2619)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2619

Le vagyok döbbenve.

Most jót szórakozol, mi? A volt barátnőm 11 éves Daewoo-ja viszont faszáúl müködik - pedig csak az FTC gyeptégláit nem mosota még ki benne eddig.

Hiába - a koreaiak sem a régiek. Teljesen el-európaenizálódtak.  Vagyis pont olyan szarokat gyártanak, mint az euórópaiak.

Akkor halgass rám: kínait kell venni. De csak egy feltétellel: meséljek???? Tudom a trükköt...nahát????

.

Előzmény: sanyooo (2617)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2618

Szia!

Szvsz érdemes!

A Maytag jó! :)))))))

üdv sanyooo

Előzmény: dinicat (2615)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2617

Szia Smissz!

A héten két buborékos Daewoo-ba is cseréltem szivattyút, DWD-F 1011 típus!

Az egyik kicsivel túl, a másik innen volt az egy éven, még garanciális! Elveszett a garanciajegy! Mindkét szivattyúnak a lapátkereke tört le a tengelyről ugyanazon a helyen! Ez nem lehet véletlen! A Daewoo az koreai, nem?

Azért mondtam el neked, hátha boldoggá teszlek! :DDDDDDDD

sanyooo

ui: jó bele a Plaset!  Érdekes, úgy látszik a globalizáció körbeért a földön, az olasz dugó jó a koreai lyukba!  :))))))))))))

Előzmény: Steve Kovács (2614)
sanyooo Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2616

Szia!

www.hajdurt.hu     Igaz, mosthogy megnéztem csak a keverőtárcsást ajánlja, külön centrifugával, ami, mármint ez a "választék" szerintem a nemzet szégyene! :(((

Tehát Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!  :)))

Mikor legutóbb a honlapjukon jártam volt egy elöltöltős fotója, de lehet, hogy ez a magas technikai színvonal meghaladta a kisz-titkárokból milliárdossá vált tulajdonosok "tehetségét"!  :((( De nem politizálok, mert még szmissz "lehatökröz"!

:-DDDDDDD

Előzmény: Tr Józsi (2604)
dinicat Creative Commons License 2006.08.12 0 0 2615
Sziasztok
A mosógép (Whirlpool-kb 6 éves) centrizés közben dübörög. Csapágyas? Érdemes még adott esetben javittatni? A Maytag-ról mi a véleményetek?
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.10 0 0 2614

Ne rágj be naaa - nem vagyunk mi ellenségek.

A 852-est meg hogy a rákba ne ismerném? - '92 nyara óta csépelem a keyboardot - amikor a vindósz még csak egy színes játék volt az (amber) Herkules monitoromon....biztos tudod miről beszélek.

Abban igazad van, hogy néha sikerül kiakasszam a kollegákat - pedig csak arról van szó - hogy ha meg vagyok győzödve valamiről - akkor azt igencsak határozott módon fogalmazom meg. Pl. amikor elkezdem a "koreázást"....azt nagyon nem szeretik.

De ismerd be: ha tévedek, vagy rosszul láttam valamit - akkor azért van még annyi vér a "leürítő-csövemben" - hogy elnézést kérjek ...és kijavítsam a dolgot.

És pihend ki magad (ez tényleg baráti tanács) - anno, nekem is voltak 50-60 órás "futamaim" - kilókat fogytam napok alatt - közben azt hittem, hogy nagyon fontos dolgokat művelek.

Az import-vagonjaimat szedettem ki vonatszerelvények kellős közepéről - december 24.-én, amikor a család a fa allatt ünnepelt...én meg a rendezőpályaudvaron Karácsonyoztam. Mai ésszel inkább már csak szégyelem a dolgot...mintsem hogy büszke lennék rá.

.

Előzmény: Garfield007 (2613)
Garfield007 Creative Commons License 2006.08.10 0 0 2613
Most nem fogok visszakeresni, nem fogok cafolni, egyszeruen majd visszaterek a dologra.
A tegnapi amokfutasombol is latszik, hogy nem vagyok a toppon, 52 orat voltam fenn, kicsit zuros az eletem mostanaban.
Az egesz tegnapibol megis fenntartom, hogy hulyesegeket irsz, de nem gond, ha lesz idom meg a heten, akkor kimazsolazom a hozzaszolasaid...

Az hogy Te oktatsz ki es kered szamon, hogy ekezetek nelkul irok, eleg nevetseges, a parasztozas meg inkabb, mert en mar itt az indexen is leirtam parszor, hogy apai agon kb. 20. generacios paraszti sarj vagyok, igy nyugodtan mondogasd.
Mar egyszer beleszaladtunk ebbe a vitaba, akkor is leirtam es most is leirom. Amig nem tudod, hogy mi a 852-es kodtabla es nem tudod, hogy milyen atallni, ha annak hianyat szoktad meg, addig ne nagyon beszelgessunk. Nem, nem napi 3 hozzaszolas mennyisegu gepelesrol van szo...
De megnyugtatlak, a hivatalos es maradando dolgaim ekezetekkel irom. Itt a forumon altalaban rohanok, aki akar igy is megert. Ha zavar, akkor nyomj pgup-ot. Koszi!
Előzmény: Steve Kovács (2610)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.10 0 0 2612

Jóvanna - én hajlok  a jószóra. De ha a szakik megint lehatökröznek - arra megint csak írok valamit :-))))

Közben egy gyékényen árulunk - csak történetesen én nem mosógép-javításból éltem - hanem annál egy sokkal neccesebb melóból tengettem (TV-k, videók, stb.).

És még szabadlábon is megúsztam a dolgot - de még gipszben sem volt egyik végtagom sem. Jóllehet, arra mindig vigyáztam, hogy igen gyors autóim legyenek :-)))

.

Előzmény: ZsuR (2611)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2611
"Mazsolázz ki általam írt hülyeségeket - és megbeszéljük. Jó?"

Steve - ne mazsolazzatok, jo? Annyi zorgos mosogep van - legalabb ti ne zorogjetek!!!

Igyatok.
Előzmény: Steve Kovács (2610)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2610

Azt mondtad: "....hogy Steve neha hulyesegeket beszel,"  Kifejtenéd ezt tételesen is - de idézetekkel, ilyesmikkel?

Vagy csak úgy általában mondtad - amit mondtál? Mazsolázz ki általam írt hülyeségeket - és megbeszéljük. Jó?

És cseppet se törődj azzal, hogy ékezetek nélkül írsz magyarul - én biztos  nem foglak leparasztozni ezért.

Ez most úgymond: trendi - persze, csak bizonyos körökben. De ha gondod van a magyar billentyűzettel - akkor szívesen segítek - tényleg ingyen van ...és akkor te is írhatnál ékezethelyesen.

.

Előzmény: Garfield007 (2608)
Garfield007 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2609
Most, mea culpazok es helyesbbitek, itt csak fogjak, en kerek elnezest, hulyesegeket beszelek, megyek aludni, tekintsetek nem letezonek.
Ma inkabb nem irok tobb hulyeseget, sok volt ez a mai nap, alkalmatlan vagyok gondolkodni, majd holnap...
Előzmény: Garfield007 (2608)
Garfield007 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2608
Jozsi, azt meg megertem, hogy Steve neha hulyesegeket beszel, de Te miert kerdezel olyat, hogy hol gyartanak Mo.-n mosogepet?
Az altalad emlitett Electroluxokat hol is rakjak ossze???

ui.: http://press.electrolux.hu/node414.aspx
Előzmény: Tr Józsi (2605)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2607

Annyit azért fogadj el mentségül, hogy kizárólag csak a mosógép-gyártó szakmunkások eurós fizetését feszegettük....a porszívó-gyártókét például sohasem.

Zsur sörikéjét meg szívesen meginnám veletek - pláne ha jó hideg :-))))

.

ZsuR Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2606
Tr Jozsi. . .neked is hozok. . .:))

Tr Józsi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2605

Bocsi a beleugatásért, DE, mostmár fejezzétek be ezt a vitatkozást. A mosógépipar a szemétgyártás szintjén van jelenleg.

Két márkát tartok én számon AEG-Electrolux és a Miele, a többi fos.

A piacról az Energomattal eltűntek a mosógépek, ami van használtan az van, de új nyet.

Ez a topic a tanácsadásról, eszmecseréről szól, de nem a bérmunkások eurós keresetéről és a piacgazdaság buktatóiról.

Tr Józsi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2604

Szia sanyoo!

Milyen automata mosógépeket is gyártanak Magyarországon???

Én jelenleg nem tudok semmiről, a fos Zerovatt óta, meg van valami New Energomat, de azt még én boltban nem láttam.

Előzmény: sanyooo (2599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!