Sanyoooo kollega. Az én általam dícsert távolkeleti masinákat valóban (és szigorúan) 2000 előtt gyártották.
Ez alól tán csak a lapos (40 centis) Samsung a kivétel - jóllehet az még csak 1 éves lesz...tehát nem nagyon lehet még a tartósságáról nyilatkozni.
Ha abból az analógiából indulunk ki, hogy a 2000 előtt gyártott német autók is még járműre hasonlító tárgyak voltak - akkor kénytelen vagyok elhinni nektek, hogy a mai koreai mosógépek sem azok már - mint az általam ismert valamikoriak.
A 11 éves "Daewoo-bugyborékos" sztoriját meg valóban nem heccnek vagy bosszantásnak szántam - az tényleg egy kivételesen korrektül elkövetett gép. Csakhogy azt is 94 tájékán gyártották.
Olyan apróságok sem mentek még tönkre rajta, mint az a lehelet-vékony szöszmők-zacsi - ami tényleg brutális igénybevételnek van kitéve - és ami gyakorlatilag fogyó-eszköz is lehetne. Komolyan le fogom fotózni - hogy elhigyjétek: újszerű állapotban van - még 11 év intenzív használat után is...és ráadásul minden intervenció nélkül.
Azt viszont töredelmesen be kell ismerjem - és ez is ritka :-))) - hogy a minap látott hasonszőrű buborékosok már a kivitel finomságában sem messze nem ugyanazok már - mint a régi gép.
Mintha spóroltak volna a műanyaggal, vékonyabb a tető (nem is zár már úgy mint a "nagy elődnél"), durvább a porfestés (jó narancshéjas), primitívebb a vezérlő-panel dizájnja (másszóval: igen ronda), trehányabb a dob kivitelezése (jó kis sorja van a lukak mentén)...szóval jócskán el vannak már "európaisodva" ezek is.
Szerintem senki nem beszélt itt "mosdatlan" módon. Az, hogy én picit érzékenykedek a kis pedofil-vádakra - az még nem lenne vulgáris - nem igaz?
Köztem és Sanyoo közt van egy régebbi nézeteltérés: én komálom a távolkeleti gépeket - ő meg nem. Ő szakember - én csak egy házti-gépeket kedvelő ürge vagyok.
Ebből néha akadnak nézeteltéréseink - lásd, utoljára milyen jókedvel közölte azt, hogy egyszerre két kóreai gép is beszart a keze között ?
Ezzel nincs is semmi gond....ilyen a box. A barátnőmről meg küldök majd egy fényképet - megnyugtatásúl. OK?
Nem lehetne az egyes vulgáris kifejezéseket irodalmibb formában kifejezni? Attól senki sem lesz nagyobb és több, amikor ocsmányúl beszél. Mossátokki a szátokat!
Amit a barátnőm kapcsán kérdeztél - annak a révén azt is mondatanám, hogy menj a picsába...mert nem vagyok én pedofil. Senki a családból sem volt az.
Más kérdés, hogy a volt barátnőm 24 évesen vette használatba a kóreai mosolygó-gépet - amelyik a mai napig is hibátlanúl fungál.
Te egy szar szériát fogtál ki - örülj neki. A barátnőm kóreai "mosolygolyából" biztos nem élnél meg - mert az Istenért sem akar elromlani. 11 éve egyszer sem adta be a kulcsot - újszerű állapotban van.
Pedig 2-3 kutya után mos - szinte naponta. Mégsem akar elromlani - a legnagyobb bánatodra.
Akkor mi legyen? Zúzzam be az elektrónikáját - hogy legyen egy jó napod? Vagy mit tegyünk a 11 éves kóreaival? - ha egyszer nem akar elromolni?
A héten két buborékos Daewoo-ba is cseréltem szivattyút, DWD-F 1011 típus!
Az egyik kicsivel túl, a másik innen volt az egy éven, még garanciális! Elveszett a garanciajegy! Mindkét szivattyúnak a lapátkereke tört le a tengelyről ugyanazon a helyen! Ez nem lehet véletlen! A Daewoo az koreai, nem?
Azért mondtam el neked, hátha boldoggá teszlek! :DDDDDDDD
sanyooo
ui: jó bele a Plaset! Érdekes, úgy látszik a globalizáció körbeért a földön, az olasz dugó jó a koreai lyukba! :))))))))))))
www.hajdurt.hu Igaz, mosthogy megnéztem csak a keverőtárcsást ajánlja, külön centrifugával, ami, mármint ez a "választék" szerintem a nemzet szégyene! :(((
Tehát Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! :)))
Mikor legutóbb a honlapjukon jártam volt egy elöltöltős fotója, de lehet, hogy ez a magas technikai színvonal meghaladta a kisz-titkárokból milliárdossá vált tulajdonosok "tehetségét"! :((( De nem politizálok, mert még szmissz "lehatökröz"!
A 852-est meg hogy a rákba ne ismerném? - '92 nyara óta csépelem a keyboardot - amikor a vindósz még csak egy színes játék volt az (amber) Herkules monitoromon....biztos tudod miről beszélek.
Abban igazad van, hogy néha sikerül kiakasszam a kollegákat - pedig csak arról van szó - hogy ha meg vagyok győzödve valamiről - akkor azt igencsak határozott módon fogalmazom meg. Pl. amikor elkezdem a "koreázást"....azt nagyon nem szeretik.
De ismerd be: ha tévedek, vagy rosszul láttam valamit - akkor azért van még annyi vér a "leürítő-csövemben" - hogy elnézést kérjek ...és kijavítsam a dolgot.
És pihend ki magad (ez tényleg baráti tanács) - anno, nekem is voltak 50-60 órás "futamaim" - kilókat fogytam napok alatt - közben azt hittem, hogy nagyon fontos dolgokat művelek.
Az import-vagonjaimat szedettem ki vonatszerelvények kellős közepéről - december 24.-én, amikor a család a fa allatt ünnepelt...én meg a rendezőpályaudvaron Karácsonyoztam. Mai ésszel inkább már csak szégyelem a dolgot...mintsem hogy büszke lennék rá.
Most nem fogok visszakeresni, nem fogok cafolni, egyszeruen majd visszaterek a dologra. A tegnapi amokfutasombol is latszik, hogy nem vagyok a toppon, 52 orat voltam fenn, kicsit zuros az eletem mostanaban. Az egesz tegnapibol megis fenntartom, hogy hulyesegeket irsz, de nem gond, ha lesz idom meg a heten, akkor kimazsolazom a hozzaszolasaid...
Az hogy Te oktatsz ki es kered szamon, hogy ekezetek nelkul irok, eleg nevetseges, a parasztozas meg inkabb, mert en mar itt az indexen is leirtam parszor, hogy apai agon kb. 20. generacios paraszti sarj vagyok, igy nyugodtan mondogasd. Mar egyszer beleszaladtunk ebbe a vitaba, akkor is leirtam es most is leirom. Amig nem tudod, hogy mi a 852-es kodtabla es nem tudod, hogy milyen atallni, ha annak hianyat szoktad meg, addig ne nagyon beszelgessunk. Nem, nem napi 3 hozzaszolas mennyisegu gepelesrol van szo... De megnyugtatlak, a hivatalos es maradando dolgaim ekezetekkel irom. Itt a forumon altalaban rohanok, aki akar igy is megert. Ha zavar, akkor nyomj pgup-ot. Koszi!
Jóvanna - én hajlok a jószóra. De ha a szakik megint lehatökröznek - arra megint csak írok valamit :-))))
Közben egy gyékényen árulunk - csak történetesen én nem mosógép-javításból éltem - hanem annál egy sokkal neccesebb melóból tengettem (TV-k, videók, stb.).
És még szabadlábon is megúsztam a dolgot - de még gipszben sem volt egyik végtagom sem. Jóllehet, arra mindig vigyáztam, hogy igen gyors autóim legyenek :-)))
Azt mondtad: "....hogy Steve neha hulyesegeket beszel," Kifejtenéd ezt tételesen is - de idézetekkel, ilyesmikkel?
Vagy csak úgy általában mondtad - amit mondtál? Mazsolázz ki általam írt hülyeségeket - és megbeszéljük. Jó?
És cseppet se törődj azzal, hogy ékezetek nélkül írsz magyarul - én biztos nem foglak leparasztozni ezért.
Ez most úgymond: trendi - persze, csak bizonyos körökben. De ha gondod van a magyar billentyűzettel - akkor szívesen segítek - tényleg ingyen van ...és akkor te is írhatnál ékezethelyesen.
Most, mea culpazok es helyesbbitek, itt csak fogjak, en kerek elnezest, hulyesegeket beszelek, megyek aludni, tekintsetek nem letezonek. Ma inkabb nem irok tobb hulyeseget, sok volt ez a mai nap, alkalmatlan vagyok gondolkodni, majd holnap...
Jozsi, azt meg megertem, hogy Steve neha hulyesegeket beszel, de Te miert kerdezel olyat, hogy hol gyartanak Mo.-n mosogepet? Az altalad emlitett Electroluxokat hol is rakjak ossze???
Annyit azért fogadj el mentségül, hogy kizárólag csak a mosógép-gyártó szakmunkások eurós fizetését feszegettük....a porszívó-gyártókét például sohasem.
Zsur sörikéjét meg szívesen meginnám veletek - pláne ha jó hideg :-))))