Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26112

nem tudom mi az a gingstom.!!!!

haj ez nagy élvezet a mult héten velem is szembejött egy hasonló mentalitásu turkáló....és méterekben darabra hevertek vadiuj rongyok.. 130ftért legalább 3táskára valót vettem.kellemes butorkárpitnak valót  rongyocskát.mert az aznapra beállitott árhatár 50%-ba ment..

óriási sikerélmény volt.. utoljra akkor jutottam filléresen ilyen rongyocskához mikor pár éve az anyukám egy muzeumnak varrt jelmezeket fotozáshoz..a hulladék kuka volt igy landolt nálam,mert a munkaadónak nem kellett a maradék anyag.

és szert tett a lánykám még egy börtáskára is csuda helyes.. kerek 250ft-ért...

nem szeretek turkálóba járni, régen nem voltak sikereim ezzel, de ha nagy láz indul be itt a turkálózás után vagy sikertörténetek, akkor engem is elkap a vágyodás.. most  baromi nagy sikereim voltak..

Előzmény: Mvirág (26107)
tallina Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26111

IO, lehet, hogy susztermanó voltam előző életemben, de annak jó nagy. Mondjuk egy óriásmanó... Most rájöttem, hogy imádok cipőt varrni. Már Anti bácsi topánját is szerettem. Legjobb benn a kitalálás és a modellezés, a második jó meg amikor kész lesz.

Aledi, a csúszós anyag varrás titka a jó sok (inkább rengeteg!!!) gombostű. Ha túl finom az anyag, vagy nagyon precíz akarok lenni, akkor előveszem a jó öreg fércet. Nem férc-cérnával, az túl durva, hanem vékony varrócérnával fércelek. Jó, jó, a virágos fával talán kicsit elvetettem a sulykot :-) A konyhaablakom előtt egy mandulafa van én azt bűvölöm naponta, mikor lesz már tavasz. Az erkély is jó lesz, persze.

Nagyon jó a testanyag, ha utadba esik a bolt, vennél nekem 1-2 métert, ha van még belőle? Áutalom az árát meg a postaköltséget, ha megoldható. Felénk nics ilyen jó bolt. Igaz, most nyárig majdnem minden héten Pestre megyek 1x, de nem tudom, hogy a suliból hogy tudok megszabadulni, meg mennyi időm lesz. Hátha valamenyilőtökkel összefutok valahol, valamikor.

Réka, a fonalat megnézem, talán van mifelénk is ilyen.

Megnéztem az indexbabán a gurulósokat, jó termés volt az idén. És jó, hogy egy kattintásra meg lehet nézni az elkészülteket, köszi IO a kényelmi funkciót.

Pihe, tündéri a minimacid!

Na most már eldugulok, mert ritkán írok, de akkor regényt, nem akarom, hogy megunjátok.

A ruha és cipő szm-mel hamarosan jelentkezem.

Előzmény: Törölt nick (26077)
Mvirág Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26110
Édi a brumika, no és a szemüveg! Szuper!!!
Előzmény: 4Hópihe (26109)
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26109

csupa kék és jég körülöttem a világ.. ezért csakis hópihét -jégvirágot kaphatott a mancsába a brumi... filcböl van és ezüsttel beglittereztem,hogy jeges legyen

:o)

Előzmény: Skippo (26100)
ezkriszti2 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26108
Nem kell aggódni. Stiglinc babájá várja a ruháját. Az arccal is haladtam. Múlt szombaton nagy foltvarrós esemény volt, arra kellett varrni, meg azért dolgozni is kell. LBZS nem rokonom, még csak egyszer találkoztunk, de ahogy le tudja írni hogy Babzsák... :-)
Előzmény: Skippo (26103)
Mvirág Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26107
Ez jó kérdés, most hogy így mondod! Valami bélésnek csak kell lennie vagy esetleg olyan tömőanyagot kell használni. Csíkokra vágott rongyot? A vinyom az hamar megtelne, látod a lemez nem is jutott eszembe. Gingstom-ot használtam egy ideig, három betelt.
Nagyon szép babácskák születtek. A lila ruhás, igazi kislányálom. Ma voltam turkálni, pedig megfogadtam, hogy mostanában NEM, aztán nem tudtam ellenállni. Vettem 100 % pamut függönyöket, nagyon szépek. Pécsett van egy jó turi, kb. akkora, mint egy tornaterem, hétfő/1.200,-/kg, kedd/900,-/kg, szerda/600,- Ft/kg...stb, péntekre szinte nem marad semmi. Oda "rongyosok"-nak nem ajánlatos bemenni, mert csődbe viszik a családot. Ezért ritkán viszem magam arra :-)).
A "tikomat" még mindig nem találom :-))
Előzmény: 4Hópihe (26014)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26106

jesszus! Ez ilyen pici???????????? De ééédes lett!

Így kézben tartva jobban érzékelem a méretét, mint centikben megadva... nem semmi... hanem pont hogy tündéri:-)

Előzmény: 4Hópihe (26099)
Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26105
Jah, hogy még nem jött meg? Hú de félreolvasok. :D Stornó. :)
Előzmény: stigglinnc (26104)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26104

Megbocsájtok:-)))

Érdekes, nekem se az illesreka által hiányolt tavaszi színek, se egy nagymama nem jutott eszembe, mikor készült:-)

A babafigura meglehetősen "potrohos", hasas, én inkább egy kismamának képzeltem, aki a gyenge tavaszi nap felé nyújta a pociját és magát, mintegy energiát gyűjtve a szülésre:-) (A bokája is erősen dagadt, bár ez időseknél is előfordul.)

Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26103
Nem, akkor szólni kell, hogy a saját babád kész, megjött, s mutatni a puccos kis testit képen. :) Elmondani mit szerettél volna, mit láttál bele... Nem lelőni a poént! :)
Aztán én mutatom a haját, Szerika az arcát, Kriszti a ruháját, s aztán a végén elmondod tetszik-e egyáltalán. :)
Előzmény: stigglinnc (26102)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26102

Lányok, mi ez? Egy pillanatra félrenézek és máris oldalakat dumcsiztok tele:-)))

Aledi, illesreka, IOkaste, tallina - elbűvölő kis lényt alkottatok, gratulálok!

Minden fázisa pontjó, a ruházat és a díszítés feltette a koronát a közös munkára, ahogy kell. Csodaszép!

Nekem legjobban a ruházat színbeli összhangja tetszik - a cipőcskébe külön szerelmes vagyok.

Apropó, énhozzám még nem jutott el az öltöztetnivaló, meg a saját babám készen - vagy az ugyanaz?:-)

4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26101
gyanitom a te vinyód is leszakad akkor a rengeteg szabásmintától..) nekem már külön kreativ vinyó van berakva.
Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26100
Először is megkövetném Stigit, mert legutóbbi bejelentkezésem alkalmával kifelejtettenm a „babáját”, aki már nagymama. Nagyon profi munka! Nagy ötlet a szendergés. :)

LBZS! Milyen kopogtató nyulam-bulamról van szó? :)

Hú ez az Aledi körös baba nagyon ott van! Tényleg a tavsszal toppant közénk. Maga a Tavasz! Szép munka lányok! :) Olyan cipőcskét énisz tudok már varrni, vagy hasonlót.. :)

Ezkriszti LBZS Ti valamilyen rokonsági kapcsolatban álltok? :)

Pihe! Nagyon mosolyogtam, mikor már görényképű is lett… De nagyon édespofa így kis vaksin. :) Mi az a kezében? Csak nem hópihe?

Szömörce! Ha kell valami sikíts. Fél évig csak anyagot gyűjtöttem, mielőtt elkezdtem volna varrogatni. :) Nanaá, hogy van valami hasonló. A szárnya más csak, meg kicsit hosszabb a nyaka, de ebből már könnyű átalakítani. :)
Libaba
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26099

stigi ,réka)

nem sikerült jobb fotót a valóságban sokkal izgalmasabb- beleszerettem.

intellektuális  jegesbrumi lett,

Előzmény: illesreka (26026)
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26098
óóóó be gyönyörüséges)))))
Előzmény: tallina (26054)
pági (prücsök) Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26097
Tallina,
Ez a ruha!!! Most aztán nagyon irigy vagyok Aledire, hogy ilyen tavaszi gyönyörűséget kapott.
Nagyon klasszul összedolgoztatok lányok, teljes a harmónia.

Levendula fesztivál Tihanyban lehet, ha minden igaz.
Június 19-e már fix, csak a helyszín nem?
gabicza Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26096

Sajnos ezt nem ismertem, erről nincs minta. Viszont az előzőről küldöm.

Előzmény: bvedono-Szömörce (26088)
Aledi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26095
Évi mondta a Margitszigeti foltos talit, hogy esetleg csatlakozhatnánk, ez van júni. 19.-én?
Előzmény: Törölt nick (26093)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26094
:)) Az biztos!
Előzmény: illesreka (26092)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26093
:DD Na, jóóó. de holnap antihalogató, h aesetleg nyomasztana a restanciád.. :D

Én is megyek..
A 2010-es gurulós képtárba tettem egy kis kényelmi extrát: ha a 2010-re klikkeltek, csak az elkészült babák fotóit látjátok.. Felette látszik a csoportbeosztás, a kész babák tulajának nevére klikkelve kijönnek a fázisfotók és a kommentek. :D Aledi szép új Bóbitája is fent van már. Ha esetleg valami hibát találtok, vagy vmi nem működik, kérlek,
szóljatok..

Skippo képeinek linkjét is feltettem a találkozókhoz, a többi fotót egyelőre nem találtam meg..

A jún. 19-ét előre felírjam, mint köv. tali időpont? Így azért elég sokan tudnak majd előre tervezni.. :D Szombaton felmerült, hogy esetleg a valamilyen balatonparti? Levendula fesztivállal is össze lehetne kötni, s ott rendezhetnénk meg a találkozót..
(Már évek óta készülünk egy nyári talira, tavaly már minimál létszámmal majdnem tali volt is, jó lenne, ha idén tényleg lenne.. meg Karácsony előtt is, s akkor egyikre csak el tud jönni mindenki..)
Előzmény: ezkriszti2 (26089)
illesreka Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26092
Aledi, tedd fel egy fára, és kivirágzik! ;-))))
Előzmény: Aledi (26091)
Aledi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26091
Köszönjük a babát lányok : ) Igazi kis tündérmanó lett. A lányom kommentjei a ruhához: jaj de szép (kb. 5X), de jó, hogy le lehet venni, mennyi szép virág. A cipőre már nem is igazán talált szavakat. Én sem : ) Tüneményes darab, kis patenttel záródik.
Virágos fán, Tallina? Honnan? De azért készítek az erkélyen közeli képet róla.
Tallina, hogy a csudába tudsz varrni ilyen csúszós anyagot ilyen szép pontosan? Nem csúszik el?
Ez a test anyag nincs festve, gyárilag ez a színe. Az olcsó körúti üzletből van.
Előzmény: tallina (26060)
Camea Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26090
ÓÓÓÓóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó Áááááááááááááááááááááááááááááá
Előzmény: tallina (26054)
ezkriszti2 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26089
Csak az ügyvédem jelenlétében válaszolok!
Most mennem kell kertészkedni.....
Előzmény: Törölt nick (26087)
bvedono-Szömörce Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26088
Amúgy ehhez keresek mintát, legalábbis hasonlót:)

A csajnak nagyon édes nyulakat is csinált:)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26087
Jaaaa, hogy ez a Te köröd volt!! Akkor meg TABU!!! (Te megvarrtad a tavalyi pótufódat?)
Előzmény: ezkriszti2 (26085)
bvedono-Szömörce Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26086
Köszönöm ez lehet, hogy jó lesz, ezt már áttudom alakítani:)
Előzmény: gabicza (26074)
ezkriszti2 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26085
Nem provokálom, csak szeretném ha átlendülne a gáton és befejezné.
És mivel volt a kezemben a baba, nem is egyszer, kb. tudom mit érezhet.
Előzmény: Törölt nick (26081)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26084
Neked még bőven van időd, mert mire az én ufóm odáig elér, rutinos vén róka leszel.. :D
Bár aki ilyen Ancsát varr, nem tudom, mire is panaszkodik igazán.. :D
Előzmény: illesreka (26082)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26083
Gurulós (hiányok) sommázva:

2008: Némakertész babájáról nincs egy árva fotó sem.
2009: rendkívül foghíjas még mindig (vagy volt már valamelyik baba mutatva ezek közül?)

1. kör: Ezkriszti, Camea
2. kör: Ktimó, Amaranta, Beszand
3. kör: Ahama, IOkaste

Az idei év sokkal lendületesebbnek tűnik. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!