Soha ilyen, mivel az SX4-ben más gondok voltak, nem egy visszahívási akcióval orvosolva (kézifék, katalizátor, oldalsó tükrök). Most pedig mindenki háborodjon fel, egyszerre! :)
Segítseg!1.4 kia ceed ablak spricc nem mukodik.A szivattyu zugasat sem hallani.Melyik bitositekhoz tartozik,?Hol van az ablaktorlo motor vagy szivattyu?
Csak azt nem ertem, h ha nem tudjak megmondani, h mi valtozik a muszerfalon es a masik kijelzon kivul akkor honnan jon az info, h esetleg kivesznek par dolgot amire neked meg epp lehet, h szukseged lenne?
A dragulas ugye fix sajna, max a merteke nem biztos meg, de a 200e magassaga azert sejtheto.
Ha nem kapsz valaszt a kereskedestol esetleg erdeklodj v.hol mashol.
Azert mert ha megno az ara 200e ft-al es kivesznek a felszeretsegbol szamomra 1-2 fontos dolgot (ugy nez ki egyebkent h igy lesz) akkor mar eszembe sincs megvenni es meg tudnel rendelni mas autot ahol tudnak arat is mondani....
A bátyám szeretett volna rendelni kb. 6 hónapja egy mondeot. Ott ugyanez volt a helyzet. mondták vagy vigyen készletről vagy majd jöjjön vissza kb. egy hónap múlva mert az új mondeot még nem lehet egyenlőre rendelni... semmilyen infot nem tudnak róla stb.
Úgyhogy elment és rendelt egy fullos VW arteont már használja két hete. Ő emiatt váltott.
Ez rendben is van,csak mashol nem 2 honap a leallas,ami egyebkent is erthetetlen h mi koze van a rendelesnek a gyartosor leallashoz de mindegy is, a masik pedig h tudnak arat mondani mashol ha ilyen van,arrol nem is beszelve h egy meg 1 eves modellrol sem beszelunk szoval olyan extrem nagy valtozas nem valoszinu...
En korabban (Junius) mar belefutottam ebbe a dologba egy kulfoldi kereskedesben. Konkretumot akkor nem tudtak mondani, csak annyit, h az uj modell dragabb lesz (~800EUR-t rebesgettek)
Anno meg nem volt rola szo, h a muszerfal is valtozik csak annyit tudtak, h a kozponti kijelzo lesz nagyobb 8.1` --> 10.1` (ha jol tudom akkor ez a valosagban 10.25` lesz)
Anno nekem mar azt is mondtak, h ujat rendelni biztosan nem lehet augusztus elott es valoszinusithetoleg a gyarats csak augusztus utolso heteben indul be igy a frissitett peldanyok valoszinuleg csak szeptember vegen erkeznek majd meg a megrendelokhoz.
Tovanbba azt is mondtak, h a keszleten levo autok sem valaszthatoak meg (akkor meg juniust irtunk) mert nem tudjak, h mennyivel adjak majd olcsobban.
Szerintem nem kell ezt tullihegni. Mashol is van ilyen max ott nem mondjak meg. Van a kozeli ismeretsegi korben olyan akinek a 6-8 hetre igert auto a valosagban a 17. heten erkezett es meg csak annyit sem mondtak, h bocs.
Abszolut egyetertek...minden gyartonal van nyari leallas,de olyan egyiknel simcs h 2honapig nem lenet autot rendelni,sot mitobb arat se tudnak mondani h mennyibe fog kerulni...a suzukinal is volt leallas igen 2 het... az opelnel is volt 3 het,de nem ket honap! Felhaborito en emiatt lehet mas markat valasztok mert nonszensznek tartom h az ember itt all x millio forinttal es 2 honapig meg egy rohadt arat se lehet tudni es meg utana varjak 4-5 honapot mire megjon az auto..vicc kategoria
A hibajavítasok nem ezalatt a pár hét alatt lesznek kifejlesztve, hanem jóval előtte, még a kisszériás gyártást megelőzően, mert le is kell tesztelni mindent, beszállítói oldalról is (design verification, dauerlauf tesztek, hogy a német autóipari terminológiánál maradjak).
Bár abban az esetben elképzelhető leállás modelfrissítés esetében, ha nincs más lehetőség mint a jelenlegi gyártósort átalakítani.
Astra J 1,7 Cdti bőrkormány 181 ezernél szinte olyan, mint a gyári. Teszek majd róla fel egy képet. És az autónak sem volt eddig semmi baja gyakorlatilag, alapjárati szelepet cserélni kellett tavaly, mert ingadozott az alapjárat. Ennyi. 90 ezer körül fékbetétek lettek cserélve elől, 125 ezernél a vezérlés, és 150 ezer környékén a hátsó fékbetétek. De ez nem hiba, hanem kopás...
Nálam pl. soha többé... VW. Bár mint ismert, soha ne mond, hogy soha. Pedig a Cee'd-re váltás előtt, bő harminc évig használtam a konszern termékeit. Minden autócserém alkalmával adtam még egy esélyt, eddig.
Ez így van. Más nagyon sok éve ez a rendszer az autógyártóknál.
Személy szerint én drukkolok, hogy a Riónál is legyen valami kis frissítés. Mondjuk szövetbetét kerüljön az ajtókra, ill. valami jó kis akciós UEFA modell az árlistán. :-)
Környezetemben egyre több az új ceed. Árulja már el valaki nekem, hogy mi a fészkes fenének kellett ezt a nagyon gagyi hatású alufelnit szerelni az alacsonyabb szintű modellekre? Nagyon olcsó kinézete lett, ronda..költségcsökkentés ide-oda. Amúgy az autóval (5 ajtóssal, de nekem kombi kell, az továbbra sem tetszik farban) úgy ahogy látványra megbarátkoztam, de még mindig nem cserélném la a JD-t. :-)
Óóó..VW...csak érintőlegesen tapasztaltam kölcsönvett más autójánál a 0 fok alatt belülről nem nyíló ajtókat, valamint a szétfagyó motorblokkot az eldugult páraelvezető kapilláris cső miatt...stb...:-)
A legtöbb autógyárnál van nyári leállás. Sok gyártó ezt arra is felhasználja, hogy kisebb módosításokat eszközöljön a gyártásban. Ezek lehetnek hibajavítások, fejlesztések (új audió rendszer, okosabb navi, újabb színek, új alufelnik, új extra cuccok) és költségcsökkentő módosítások is (ezeket általában nem verik nagy dobra). 3-4 évente pedig ráncfelvarrás is történik - szintén ekkor, nyáron. Sőt, a modellváltások is ekkor vannak. Ezek a módosítások úgy vannak nyilvántartva, hogy modelléveket különböztetnek meg melyek nyártól nyárig tartanak, nem januártól decemberig.
Tehát most a legtöbb autógyárban szünetel a termelés, a 2019-es modellév június körül véget ért. Augusztusban pedig indul a 2020-as modellévű autók gyártása.
A köztes időszakban előfordulhat, hogy nem tudnak még konkrétumot, hogy mi lesz az új modellben és mennyibe fog kerülni. Addig a készletes, már legyártott autókból lehet válogatni. Ez van.
Pl. a Suzukinál több héttel ezelőtt már mondták, hogy pár napig tudnak még 2019-es modellévű autóra gyári rendelést felvenni, utána már csak a 2020-as modellre, amelybe bekerül például a benzines részecskeszűrő, a kisebbik turbós motor meg kikerül a palettáról és nem lehet azzal már autót rendelni.
A nyári szezon ilyen. A KIA is ellőtte már a nyárindító kedvezményeket, több héttel ezelőtt volt, hogy bárkinek megadták 1 hétig a flottakedvezményt ami egy Ceed esetén 250e Ft a kedvezményes árból!
Talán ősszel majd lesz valami megint, de ahhoz az kell, hogy beinduljon a gyártás és legyen mit eladni vagy lehessen konkrét gyári rendelést leadni a rendszerben.
Én már csak rácsodálkozok néha az emberekre. Kaptál egy információt. Minek hisztizel, várjál augusztus végéig, vagy vegyél készleten lévő autót, vagy vegyél mást. Milyen segítséget vársz totál kívülállóktól?
6-os golfról fogok ceedre váltani, csak ha Kia Magyarország is úgy akarja. Mert hogy ma voltam egy szalonban, és jelenleg csak a legyártottakból lehetne venni, mert új rendelést nem vesznek fel, mivel nincs még árlista a faceliftes modellekról. Az értékesítő annyit bírt mondani, hogy az új 1-200ezerrel drágább lesz, jön a teljes kijelzős műszerfalbetét, illetve lehet hogy a tpms indirekt lesz. Talán augusztus végén többet tud majd.
Most ez komoly? Milyen cégpolitika már ez? Hagyjuk elmenni a vásárlókat a konkurenciához? Mert simán dönthetek addig egy másik márka mellett.
Ti tudtok esetleg többet erről? Érdemes egyáltalán várni?
1. Meg se próbálod garanciában? Ne haragudj, de ez csak egy kérdés, ennyit sem ér meg neked? Akkor ne berzenkedj előre, hogy el fognak küldeni és fizetősen fogod megcsináltatni. Mert te döntöttél így. Néha egészen meglepő dolgokat is megengednek a gyártók garanciában cserélni. Sosem lehet tudni.
2. Az autógyárak manapság bőrt nem nagyon használnak kormányra, de még az ülésre se! Ezek mind műanyag vackok, vagy keverékek. Nem kell csodálkozni, hogy semeddig se tart. Nálad azért egészen jól bírta. De mi pl. egy komplett ülőgarnitúrát dobtunk ki mert a műbőr elkezdett peregni róla és az áthúzása egy új árába került volna viszont nem akartuk hogy a gyerek ilyen műbőr pikkely darabkákkal találkozzon a padlón mikor kúszni-mászni kezd.
3. Vegyél VW konszern autót. Ott cserélik garanciában a kormányt ha kopik a festék a "bőrről". Persze hogy cserélik, hiszen 20e km-t se bír ki! És ez nem egyedi hiba, kérdezz meg pár Octavia3 tulajt. De a VW Touareg-en is ilyen anyagból van a bőr kormány, mondja ezt az akinek Octavia3 és Touareg is van. Elhiszem neki.
Én nem védem a koreai márkát, mert látom, hogy ott is van baj, asszonynak KIA-ja van, én is asztalborításnál tartottam már a szervizvezetővel. De nekem Skodám van és így kicsit már árnyaltabb a kép, mert a VW konszern viselt dolgairól kisebb regény tudnék írni! Akár csak a saját Octavia2-m történetéből is.
Szóval egy ilyen kormány kopás miatt ha nem veszel többet koreai autót, akkor javaslom, hogy másmilyet se vegyél, mert ettől kicsit komolyabb hibákkal fogsz találkozni és nem 140e km után, hanem sokkal hamarabb. Suzuki, Ford, Opel, VW - sok példát tudnék mondani ettől komolyabb hibákra.
Ha nekem 124e km után csak ennyi nyűgöm lenne az O2-vel, azt mondanám, mindig Skodát veszek ezután is.
Alapban nem is a TRW vs. egyéb márkák a dolog lényege, hanem az hogy ha bécsi szeletet kérek, akkor ne rántott húst adjanak. Vagy jelezzék előre, hogy hülye vagy, a bécsi szelettől kergemarhakórt kaphatsz, jobb a rántott szelet. Vagy hogy nincs marhánk, jó lesz sertésből? És persze az ár a bécsi szelet szerint van megállapítva.
Mindegy. Visszavittük, kicserélték az egészet. Még nem csekkoltam le, lehet, nem is fogom, hogy ne idegeljem magam tovább a dolgon. Minden esetre megint kiesett egy szerviz a potenciális jelöltek közül. Végül ez az autó is egy "sufniszerelőnél" fog javulni, a "pedigrés" műhelyek meg jajgathatnak, és telekiabálhatják a világot, hogy a magyar autótulaj szarrágó, és elhanyagolja a gépet, stb, stb., stb.
Üdv ! 2013-as Kia Ceed Sw 210xxx e Km ,a fűthető bőrkormánynak gyakorlatilag semmi baja !:-) Csak feltörekvő márkát vegyetek ,nekik még bizonyítaniuk kell/kéne ,és szerintem teszik is !:D