Nekem még amúltkori kasszafióknak való rongyolás után egy kis ponton kemény görcsöt tudok kitapintani. Pontosan a combhajlatban. A véraláfutás már elmúlt, meg nem is fáj. DE ha 5 centivel odébb találom el a fiók sarkát, akko azt hiszem nem úszom meg ilyen könnyen. Akkor pont a vágásnál értem volna a fiók sarkát. Így is fájt akkor ott frissibe, meg utána egy kicsit, de aztán javult a helyzet. MIndenhol máshol is fájt volna az ütközés.
A legfontosabb az én koromban a mértékletesség.Mondani könnyü betartani elég nehéz.Én a cukorszint visszaszorítása érdekében kezdtem el aktívabban mozogni........lehet,hogy kicsit túllőttem a célon.De ne térjünk el a tárgytól ma is egy kiadósat sétáltam a budai várhegyen.
Nos hamár ennyire erőszakokodtok akkor elárulom,hogy azért van a dalmata név után a 13 mert egy 13 éves dalmatának felelek meg.Van néhány hónapom nyugdíjig.Elárulom,hogy ezen a nyáron akartam venni otthonra egy kisebb súlyzókészletet,egykezes kétkezes sulyzókat,szabadidőmben felfutkostam a Gellérthegyre,meg a nyolcadik emeletre és naponta lenyomtam párszáz fekvőtámaszt és felülést.Na ezektől vagyok most megfosztva.Az orvos meg sebész meg nem mérlegelt semmit.megműtött és kész.A fönököm apját is megműtötték pedig az 80-on felül van.És szeretnék annyira rendbejönni,hogyha nem is olyan de hasonló formában legyek mint műtét előtt,És soha nagyobb bajom ne legyen se Nekem se Nektek mint egy sérvműtét.Egyébként ezt az altató orvos mondta nekem a bemutatkozáskor és igazat adtam neki akkor és most is.
Hidd el, hogy idősebb korbn nem automatikusan küldik a pácienst a műtétre. Mérlegelik az orvosok a beteg életvitelét. Aki nem aktív már, azt nem műtik meg ha nincs különösebb panasza. Írnak fel sérvkötőt neki. Más a helyzet aki aktív, dolgozik, munkálkodik.
Csak nem azt akarod mondani, hogy nyögdíjas vagy? Egyébként idős korban már nem nagyon szokták műteni a pácienst, mert úgysem cipekedik, nem erőlködik (kivéve ha szorulása van) így a kizáródás veszélye szinte nulla. MInt ahogy nem műtik meg az ágyban fekvő betegségben szenvedőket em, mert minek?
Ami a gyógyulást illeti egy tényezőről sose esik szó,szerintem ez is befolyásolhat,ez pedig a kor.Egy 20-30 éves és egy 60-70 éves szervezete.......Aztán lehet még egy két hátráltató ok.PL cukorbetegség,vagy magas cukorszint is késleltetheti a seb gyógyulást.És hát bevallom nekem nincs hova ,miért különösebben sietnem.A pénzt ,anyagiakat,munkahelyet nálam már régóta übereli az egészség.Egyébként hálóval műtöttek.És nemigen látni már a mozgásomon a beavatkozást.Talán bizonyos helyzetekben óvatosabb vagyok még a kelleténél.
dalmata: milyen módszerrel műtöttek, hogy ilyen sokáig lábadozol, Engem vagy öt éve operáltak a hagyományos szabó-varró, tehát háló nélküli eljárással, de azért négy hét után már viszonylag virgonc voltam. Pedig eleinte azt hittem, sosem gyógyulok meg. :)
ma egy hónapja keltem fel a kórházi ágyból ,ugyanilyen szép napsütéses reggel volt.Szerencsére az egész táppénzes időmre ez volt a jellemző Szép ,sétára csábító, napos idő.Latyakos ,fagyos időben bizony nehéz még kimozdulni is.Ma egy kicsit nehezítek a sétán,felgyalogolok a budai várba.
hmmm.szerintem a lágyék az a combhajlattal párhuzamos.Nekem a combhajlattal párhuzamosan vágták is fel.lásd a rajzomon a piros vonal a kollégám meg a kék.
Köldök alatt egy tenyérrel kicsit balra helyezkedik el, tehát valószínű az a helyzet mint a kollegádnál. Tehát ha nem erőltetem meg magamat nem kell tartanom rosszabodástól? Köszönöm a válaszokat, tanácsokat, sokat jelent számomra.
Nos,bizony előbb jobb ha orvos is megnéz ha két orvos egymástól függetlenül az meg még jobb.Valszeg hasfali sérved lehet.Köldök alatt van?A hason -laikusan-a köldöktől a tökünkig terjedő elég nagy felületet értjük,habár a szeméremdomb az már lágyék.Kollégámnak köldök alatt egy tenyérrel baloldalt volt,vizszintes vágással intézték el szerintem az,neki, hasfali sérv volt.Ahogy többen is írták/tuk már, kerülni kell a nagy bekajákásokat,fájdalom esetén hanyattfekvés,de a fekvés anélkül is jólesik legalábbis nekem nagyon bejött .Amikor nálam előjött napokig csak heverésztem.Amitől az a csalóka érzésem is támadt néha,hogy elmúlt vagy lehet,hogy el fog múlni.Sajna nem múlik el.Műteni kell.