Két visszatérő tévés személyiség erősíti az RTL Klubot jövőre. Kepes András két műsorban is feltűnik, de a Heti hetesben egyre gyakrabban felbukkanó Hajós András is állandó műsort kapott: a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" hetente lesz látható a képernyőn. Lehet indulni tánccal, szavalással, énekléssel, állatidomítással, bármivel - lényeg, hogy lekösse a nézők figyelmét.
Helyesbítek: nem minden produkció volt vicces, de nem is mondta senki, hogy az lesz. Voltak közöttük mókásak is, tehát a tény tény marad: lehetett rajta szórakozni jól.
Nem hatásról beszéltem. Hanem, hogy minek az eszköze. Mint mondtam, a felülkerekedési szándéké is pl. Erre kifejted , hogy mire gondoltam, és egy nagyon kedves példával bele is rágod a számba. Köszönöm értettem még mielőtt leírtam volna azelőtt is. De konkréten: (hogy értsd)
A KEHÁ-ban túlnyomórészt egy önironikus, esendő, saját bevallása szerint nem riporter alkatú műsorvezetőt láttunk, aki igyekezetét palástolva görcsös, de önirónikus formában próbált megfelelni feladatának. Ez néha sikerült, néha nem. Az irónia és az önirónia miatt nem kellett véresen komolyan venni sem a műsort, sem a műsorvezetőt: a meghívottak általában valamiféle "elit" tagjai voltak, akikkel izgalmas erőpróba volt a hatalom bírásáért való birkózás.
Itt nem erről volt szó. Az irónia a nézőknek szól, de nem a szereppel, helyzettel való küszködés jegyében, hanem éppen maximális benyalással a nézők felé. Valamiféle olyan közlés, hogy én sem gondolom ezt komolyan, stb., ezt jól írja le az index kritika.
Ok. ezesetben a totalcar fedi az én izlésemet is. Nyilván egy baginacsa forumban elmondanam, hogy mit gondolok arrol a musorrol, de kivanok neked nagyon sok baginacsat...:)
Majd lécci magyarázd el nekem mi abban a megalázó, hogy valaki nyer pénzt és megkapja. Mert én a csökkent képességemmel nem értem. Vagy most ez a kötözködés tárgya? Én nem szégyelném, ha nyernék és oda is adják.
most láttam az előzetesét a péntekinek... Elmegyek a nézőmérő készülékes haveromhoz, és belőjük a kartun netwörkre a gépet. Az kb 200.000 néző mínuszt fog jelenteni.
Ezek inkább az irónia motivációi és nem a konkrét hatásai. Kétségbeesés, félelem, bizonytalanság valóban lehet az indítóoka annak, ha valaki ironizál, de ekkor általában saját maga ellen irányul a dolog. Annak pedig szintén az – önmagunkon való - felülkerekedés a végső célja. Pl. ha azt mondom, hogy „hű de qrva bátor voltam!” azzal nem – vagy nem csak – saját magam ostorozása a célom, hanem az is, hogy a verbalitás - a kimondás – eszköze segítségével legközelebb legyőzzem a félelmem.
nem szeretek személyeskedni, de ha neked ennyire nincs humorézéked, mér' nézel vicces műsort? legközelebb egyszerűen hagyj minket alsóbbrendűeket békésen szórakozni - addig te olvass valamit vagy sportolj valami szépet.
Senkit nem zavar a fizetésed. Pusztán arra céloztam, hogy a műsor után is odamehettél volna, hogy "Kedves XY, köszi mindent, itt a nyereményed". Ehelyett inkább aláztál. De tudod mit, ez az egésszel a legkissebb probléma. Jó érzékkel reagáltál éppen erre...:)
Pedig jellem kis túlzással ugyanazt csinálta a KEHÁ-ban, mint itt a fellépők többsége. Önszántából bohócot/karikatúrát magából, illetve bizonyos jelenségekből. Mondjuk teljes egészében nem láttam a műsort, úgyhogy nem biztos hogy releváns a véleményem, de a benyomásaim alapján ez az általános felháborodás kicsit álságos.
Egyébként meg én lettem lesznobozva, én nem minősítettem embereket, maximum megközelítési módokat, leginkább azokét, akik keményen és negatívan minősítenek...