Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6585
Amióta topik cd van, azóta nem tettem fel új igazolólapokat, az utolsó a DDP volt, de az biztos, hogy rajta van már a CD-n.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (6580)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6584
Igen, benne van. Köszike
Mák Virág Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6583
Hahó, topiklalók!

Van köztetek valaki Bács-Kiskun megyéből?????

A 80 NAPOS EXPEDÍCIÓ részére kellene sürgősen 2 db BÁCS-KISKUN MEGYEI KÉKTÚRA IGAZOLÓFÜZET és valahogyan el kellene juttatni Joeynak, legkésőbb Öttömösig, azaz 2004.04.07 szerda estig.

MTSZ-nél nem kaptam, postai küldözgetésre meg már nincs idő (a posta az utóbbi időben 1 hét alatt szállította háztól házig a küldeményeket, már amit megkaptam egyáltalán).
Tudtok segíteni???

Egy illetékes mobiltelefonszáma a B-K megyei szövetségtől is segítene.

Amúgy Joey nagyon jól van, kissé megfogta már a tavaszi nap, már óracsörgés nélkül is felébred reggel fél 7-kor, hetek óta nem kellett cipelnie a nagy csomagot (mindig átszállítják a következő napi szálláshelyre), nagy szeretettel fogadták/látják vendégül több helyen is és mostanság megszaporodtak a csatlakozók is.

A honlap frissítés továbbra is gond, de ezt nem is kell mondani, úgyis látjátok - eccer maj'csak összejön az is....

Üdv:
M.V.

asciimo Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6582
tudtommal a Börzsönyi Kekhez nem kapcsolodik jelvenyszerzo mozgalom.
Előzmény: cejas (6578)
cejas Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6581
Kösz, jók ezek a szkennelt igazolólapok :).

Ezt ismeritek?
http://www.eszaktura.ngo.hu/ oldalon vizslassátok a Túrák az abaúji földvárakhoz és várakhoz linket. Igazi pdf: http://www.eszaktura.ngo.hu/TÚRÁK%20a6.pdf

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6580
Most látom, hogy a http://www.fejer-tura.hu/fmt.html címről letölthető a Fejér megye túrázója iglap is. Bogi, benne van a gyűjteményedben? Olyan jó lenne logolni a fejlesztéseket a következő CD-hez, de nincs energiám.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6579
A vármozgalom igazolólapját a bogi.atw.hu-ról letöltheted. Lehet a börzsönyivel kombinálni.
Előzmény: cejas (6578)
cejas Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6578
Sziasztok!

Tapasztaltabb kollégáim segítségét szertném kérni két jelvényszerző túramozgalommal kapcsolatban.
A Börzsönyi Kék-ről semmit nem tudok, az sem biztos, hogy jelvényszerző, de ha igen, akkor ki szervezi?
A másik a Magyar Várak (?). Nem tudom a nevét rendesen, de tudom, hogy elég sok fokozata van. Ilyenek: apród, hadnagy, kapitány... Ezt össze lehet kapcsolni a regionális mozgalmakkal (pl. Börzsönyi várak)?

HEV Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6577
Holnap azaz szombaton KDP ünnepélyes nyitány Várpalotán !

Részletek a fejér megyei TSZ honlapján

http://www.fejer-tura.hu/piros.html

" 2004. április 3-án (szombaton)

a Keleti-Bakony teljesítménytúrához kapcsoljuk az útvonal ünnepélyes avatását
és az igazoló füzet bemutatását Várpalotán

6 óra 30-kor a Faller Jenő Szakközépiskolában (Szent István tér 1.), a túra rajtjakor a résztvevők számára rövid ünnepséget, füzet bemutatót és árusítást tartunk.

10 órakor Újlaki- (Thury-) vár dísztermében (Szent István tér) meghívott vendégekkel nagyobb ünnepséget tartunk azon túratársak részvételével, akik erre az időpontra jönnek.

stb. stb.....

ssimi Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6576
Egyelőre nem gondolkodunk ilyenen. A jelvényeket majd postán fogjuk eljuttatni, vagy előzetes egyeztetés után személyesen is át lehet majd venni.

Üdv
ssimi

Előzmény: Zete (6575)
Zete Creative Commons License 2004.04.02 0 0 6575
Köszi. Olyan lehetőségben nem gondolkodtok, mint a Vörösmarty Mihály Mátrai Emléktúra esetében, hogy a Gyöngyösi Tourinformnál lehetne átvenni a túra végén a díjat? Ez nagyon praktikus lennne.
/forrás: természetesen a www.matrahegy.hu :-)/
Előzmény: ssimi (6561)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6574
Azóta már megjött, csak még nem volt időm letölteni a leveleket.
Előzmény: asciimo (6570)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6573
Nem az a baj, hogy megnövekszik a táv, hanem hogy bHG a vasutasoknál csak csökkentett pontértékkel tudja elszámolni a megközelítést. :-)
Előzmény: Zete (6569)
asciimo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6572
"Mivel kőkemény tempóban mentem,"
Huha, ha en ezt elkepzelem... Legkozelebb ird meg az Autos szegyentabla topikba is, tudjuk, hogy mely utakat kell elkerulni.. :)

Előzmény: Törölt nick (6571)
asciimo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6570
pedig aol.hu-t irtam. Na talan az is lassu. vissza (még) nem dobta.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (6567)
Zete Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6569
"Hevesi hetvenkedés 70 "

(Nem vagyok benne biztos, hogy nem off itt a téma, ha igen, akkor felőlem áttérhetünk a szomszéd topikba is)

Nem célom, hogy elvegyem a kedvedet a rendezéstől, de több mindent furcsállok a terveddel kapcsolatban:

Miért ilyen nehezen megközelíthető helyre tetted a rajtot? Az időpontról nem is beszélve (4 óra). Szerintem ttúráknál a rajt jó megközelíthetősége nagy jelentőségű, jó, ha netán még BP-ről is oda lehet érni reggeli indulással. Ráadásul így a táv is egyből megnövekszik, hacsak nem ott éjszakázik valaki a hegyen...

A megadott idő (17 óra) kevésnek tűnik, a nagyrészt jelzetlen szakaszoknak bizonytalan a bejárhatósága.

"Ezzel elsődlegesen az a célom, hogy a vidéki ember, és a túrázó között közvetlenebb kapcsolat jöhessen létre. Bízom a falusiak híres vendégszeretetében! "

Hát, ilyen szintidő mellett legfeljebb arra jut idő, hogy leöntse az ember a sörét a kocsmában, aztán lódulni kell tovább. Mi valósulhat meg ebből, egy ilyen húzós túrán? (Meg, teszem hozzá, akármelyik teljesítménytúrán?)

De leszögezem, a túra útvonala amúgy szimpatikus, az ötletet is jónak tartom. Tényleg nagy kihívás, és komoly teljesítmény lehet a majdani szintidőn belüli teljesítés.
Ha megvolt a bejárás, biztosan sokmindent másképp fogsz látni - kíváncsian várom a fejleményeket.

Előzmény: hallgatoozoo (6528)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6568
Én lni? És ráadásul ha már lni, akkor pont fitymálni? Távol álljon tőlem! Csak a közkeletű elnevezést használtam, amit sajnos nem én találtam ki. :-) Ez olyan, mint amikor a "Rockenbauer Pál emlékúton Zalában" helyett Rokit mondanak, azon se ütközik meg seni. :-)
Előzmény: hallgatoozoo (6565)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6567
Nem jött meg. Ugye aol.hu-t írtál és nem comot?
Előzmény: asciimo (6566)
asciimo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6566
Hacsak ugy nem..
amugy Sk, az aolra kuldtem egy jo fotot :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (6564)
hallgatoozoo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6565

efemm, asciimo
NE OFFOLJATOK!!! :)))))))

Az előzmény (ha megnézitek a Palagyinak adott válaszomnál!) ez volt: 6505!
(Azért köszi a túrás ötletemmel kapcsolatos véleményeteket! =-)

SK!
Kéretik nem fitymálni!

Előzmény: asciimo (6562)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6564
efemm, asciimo
Szerintem összekevertetek valamit, itt nem a ttúráról volt szó, hanem a "Legyen ön is P-ista túrázója!" mozgalom felújításáról.
Előzmény: efemm (6563)
efemm Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6563
Szerintem magad is meg tudod saccolni az érdeklődők számát, ha megnézed a 70km feletti hosszútávú túrák résztvevőit az elmúlt évi statisztikákból.
Negatívum, hogy a rajt és a cél sem könnyen megközelíthető.
Ekkora távon az útvonal felét turista jelzés nélküli úton vinni, ez is szokatlan. (Hacsak nem a Nagy Lajost kéred fel szalagozásra.:) Ilyen távon, ennyi szint mellett senki sem szeretne eltévedni.
Talán ha rövid távokat terveznél inkább a Mátra és a Bükk kevésbé járt területeire, az mondjuk _számomra_ népszerűbb lenne.
efemm.
Előzmény: hallgatoozoo (6559)
asciimo Creative Commons License 2004.04.01 0 0 6562
mivel 77 km, ezert nem olyan sok ember, mivel a rajt es cel ilyen extrem, meg kevesebb ember, nehez lesz rentabilissa tenni. amugy az otlet nem rossz, de ebbol inkabb belterjes tura lenne.
Előzmény: hallgatoozoo (6559)
ssimi Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6561
Igen, most már ez a valós útvonal: Parádsasvár - Sós-cseri - Fényespusztai elág. - Köszörű-oldal - Parádóhuta. A Gyökeres-rétet és a Tariskát a természetvédők kérésére kellett kihagynunk, és így sikerült. Szép útvonal ez is, meglátjátok! :-))) Sajna egyelőre egyik térképen sincs rajta, de úgy tudom, hogy a nyáron jelennek meg Mátra térképek, amiken már ez fog szerepelni. Addig is összeütnék egy kis vázlatot a honlapra, csak hát az a fránya idő... de maj megoldom. :-)

Üdv
ssimi

Előzmény: Zete (6551)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6560
Sziasztok!

A hétvégén Talpalóval Drégelypalánkon és Nógrádon voltunk vártúrázni. Itt vannak a képek.

hallgatoozoo Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6559

Az eredeti kérdésem ez volt:
A véleményetek érdekelne: hogy nektek tetszik-e, csinálnátok-e, és hogy szerintetek milyen jövője lehet, vajon mekkora réteget tudna megmozgatni?

Erre írtam, hogy kár, hogy nem írt választ senki (azon az egyvkin kívül)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (6558)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6558
Nem mondtam volna, ha nem kérdezed. :-)
Előzmény: hallgatoozoo (6557)
hallgatoozoo Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6557

Csak direktbe szoktam kérdezni :-P de kösz az őszinteséget
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (6556)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6556
Ha már ilyen direktben rákérdeztél: engem tényleg nem érdekel. :-)
Előzmény: hallgatoozoo (6554)
hallgatoozoo Creative Commons License 2004.03.31 0 0 6555

asciimo
:-) De jogos talán másképp kellett volna fogalmaznom. Ezzel inkább azt akartam "kifejezni" ("sugallni"), hogy MÁS jó ötleteim is vannak - nem pedig azt hogy milyen zseninek tartom magam. De a kritika ismétlem jogos.

Nyomdász!
Köszönöm a bíztatást. Két évvel ezelőtt talán csak az igazi elhatározás hiányzott - mert lelkesedésből már akkor sem szenvedtem hiányt. Szóval komoly elhatározás született bennem! - ami azt jelenti véghezviszem... :)

Előzmény: asciimo (6530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!