még a nyáron történt: csak egy nagy zuhéban voltunk (és nem ködben) az autópályán.
120-130kmh, Ausztria.
eccer csak látom, hogy:
" jéé ott van egy kocsi elöttem ugy 1 km-re , de csak az egyik helyzetjelzője ég"
nos az igazság a következő volt
A "fél helyzetjelzős" kocsinak a ködzárófényét láttam. ÉS MÍG BEÉRTEM AZT A KOCSIT 3, AZAZ HÁROM MÁSIK ÉGŐ HEJZETJELZŐJŰ KOCSIT HAGYTAM LE!!!:
ezeket 1km. ről nem lehetett látni!
a normál helyzetjelző a felvert vizen nem látszik át csk kb 5000 m-re, ami kevés!
Iszonyat, milyen szómenés van mostanában a fórumon! Két nap alatt két oldal...
Na szóval, csak lassan a pénzgyűjtögetéssel: a weblapot én szívesen, és ingyé' hostolom a jó ügy érdekében (saját szerver, 100Mbps az Interware-nél). Persze, ha a RH-val megegyezésre jutunk, akkor nem tiltakozom, ha valamennyit szponzorál a költségből... :-)) Diesel_uberalles, a költöztetés, frissítés, DNS regisztráció stb. technikai részleteit mail-ben megbeszélhetjük!
A megspórolt tagdíjból meg lehet sörözni az alakuló gyűlésen. :)
A társegyesület-dolog a Megane-osokkal szerintem nagyon jó 5let, egy lelkes szervező egyén ezt elintézhetné. Több ember -> nagyobb befolyás, több kedvezmény...
Egy jó hete sötétben, tejködben autóztam vagy 150 km-t.Tapasztalatok:
1)Az újabb autóknál mindíg csak egyoldali ködlámpa világlott hátul; méghozzá feltűnően nagyobb vattszámmal; mint a normál hátsó világítás.
2) Az egy ködlámpás kocsik is jól láthatóak és feltűnőek voltak; a fékezési szándékot pedig egyértelműbben jelezte a "másik" oldali felvillanó + erős fény; mint a régi kétködlámpás (pl. Wartbi 1,3)kocsik esetében!
3)A tervzők nem feltétlenül hülyék és spórolók; én tuti, hogy nem duplázom meg a ködzárófényt!!
1)A hét végén lesz időm regisztrálni; tehát jövök.
2)Az ezer pénzes indúló tőkével egyetértek; ha lesz számlaszám -utalom!
3)Eger környékiek esetében digifotózást tudok vállalni.
Hi Laja73!
Az igaz, hogy a mostani csekken magassabb összeg szerepel, de én azt hittem, hogy az árfolyammozgás produkálja(múlt hónap 256/eur mostani259,8/eur)
Üdv Nagya
Hi mindenkinek!
Székesfehérvár és környékén én is vállalom a fényképezést, bár a netre felrakni majd valami jobban képzett Thalicskás tásat kérek fel(céges a net, nem merem vállalni)
Üdv Nagya
Tényleg jó ötlet a Renault Hungáriát beszervezni szponzornak. Sőt! rátehetnénk az összes Renault szerviz cimét, telefonszámát is legördithetően a honlapra, ha szponzori pénz üti a markunkat. Ha viszont a Renault nem partner ebben, akkor más autógyárat is meg lehet kérdezni...
A Renault Hungaria-ra (RH) gondoltam, mint szponzor. Volt kapcsolatom veluk, nagyon korrektek voltak. A lenyeg, hogy ha bevallalnak, akkor a felmerulo szamlakat mar a RH-nak (web, matrica) lehetne kiallitani. Hogy mi ebben az uzlet neki? Errol csak annyit, hogy nem kis szerepe volt ennek a forumnak abban, hogy a thaliat valasztottam. Egy probat meger...
Ha gondoljatok kapcsolatba lephetek veluk, de kesobbiekben szerencsesebb lenne egy pesti thalicskas.
Nem esküdnék meg rá, de kutyust mintha láttam volna a Váci úton a Kossuth mozi melletti autósboltban...
A hátsó fék felől a minap én is hallottam némi ütemesen surlódó hangot, ami fékezésre abbamaradt, majd a pedál felengedésekor megint jelentkezett és a kerék fordulatával együtt gyorsult. Pár száz méter és egy-két fékezés után abbamaradt, de egész úton hazafelé ezt füleltem. Ha megint előjön, lehet, hogy kihasználom az őszi meleget és lekapom a fékdobot, belesek alá, mert onnan ilyen hangnak nem szabadna jönni (a szagszervizben meg annyira nem bízom :().
Klubot és matricát én is támogatom.
Majd a honlapon jelentkezem.
Esetleg lehetne érdeklődi a Meganosoknál nem lehetne-e társklubként csatlakozni.
Így talán a nekik élő kedvezményeket könnyeben át lehetne venni.
Más:
A hátsó fék klaffogás nálam is megvan, bár eddig nem is hallottam, mert mindíg szól a rádió, csak most kipróbáltam.
Szerintem nincs jelentősége csak az alaphelyzetbe visszatérő fékbetétek hangja ez.
Most voltam 30 ezres szervízen a budaörsi Baumgartnernél.
28e-ből megúsztam és a jobb első gömbfejet is kicserélték ( állítólag :-))) ) szó nélkül szavatosságban.
Bár kicsit sokat kell várni mert elég nagy a forgalmuk, nekem még nem volt rossz tapasztalatom náluk. ( Mondom NEKEM !!! :-))) )
Ma reggelre kiégett a jobb első tompított mingyá megyek cserélni, most majd kiderül nekem hogy megy.
Nálam még egész jól bírta. :-)
Lehet valahol kapni még bólogató kutyát és szőrős dobókockát a tükörre? :)
Amúgy egy kérdés:
Xikla felajánlotta régebben, hogy Debrecen környékén tudna fotót készíteni a tagok autójáról. Van még ilyen lelkes felhasználó, aki ezt a nemes társadalmi munkát végezné lakóhelyén? :)
A reklámcsík jó ötlet, de ki hirdetné magát nálunk? Tud valaki olyan hirdetőt, aki számla nélkül hirdettetné magát? (merthogy ugye a klub nem igazán számlaképes). Egy sima banner-exchange miatt viszont kár megtűzdelni reklámokkal az oldalt :(
Amúgy partnerség ügyében mit szólnánk a fóti Békésihez? :) Van valakinek ismeretsége?
(Ha nem muszáj, én a Renault Budapest "barátságát" hanyagolnám, mert átlag felhasználóként nem volt felhőtlen a kapcsolatunk :)
Elnezest, ha egyenlore kivulallokent beleszolok az alakulo "gittegylet" dolgaiba, de szvsz az ilyen akcio szponzoralsara biztosan partner lenne a RH esetleg valamelyik markakereskedes. Egy reklamcsik talan meg elferne a honlapon es nem kellene "peznbehajtassal" bajlodni. Ez nekik tem tetel. Amit talan egy kicsit hianyzik: a telepules megadas, ami szerintem fontos lenne tudni. (Rema.com es en mar megcsodaltuk egymas thalicskajat itt Debrecenben.)