Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26124
A Babakiállítást idén előre hozták.. Ha valakit még érdekel egyáltalán a dolog..
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26123
Nem nagyon szoktam nézni a statisztikát, de most elámultam: napi 70-90 látogatója van az Indexbabának! Ahhoz képest, hogy szinte semmi sem frissül.. :S Milyen kár, hogy nem lehet mérni, mit is néznek a látogatók..
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26122
Én is sajnálom, elég béna voltam, s eljátszottam itthon az időt, s erősen megkésve érkeztem.. Igazándiból azt gondoltam, mit is keresnék én itt, a foltvarrók között... aztán amikor mindnenre olyan, de olyan kevés idő maradt, akkor már tudtam, és sajnáltam..

Kérdeztem is Némát, jövőre is lesz ilyen? Azt válaszolta, ááá ez a 10 éves topicszülinap volt... nem csinálnak ám mindenhol évente talikat.. :D Mi ugye, még többször fogunk? :D
Előzmény: mehike (26121)
mehike Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26121
Sziasztok Lányok!

Milyen gyönyörű babát hoztatok össze a gurulósban.Csak ámulok és bámulok.

A hozzászólásokat meg alig bírom vissza olvasni.Hozzászólásra meg időm sincs.

Szombaton Ezkriszti jóvoltából személyesen is megismerkedhettem A Marantával.
Nagyon örülök neki.Sajnálom,hogy IO-val nem tudtam találkozni.
katafolt Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26120
Tündériek vagytok,csajok !!! Én nem szeretem ezeket a szíjneket,ettől a babától ennek ellenére elolvadok.Nagyon szépen kidolgozott minden porcikája .Főleg az tetszik,hogy ilyen jól összedolgoztatok,mindenki maximálisan idomult az előző fázisokhoz.Szép munka,gratulálok !
Előzmény: tallina (26059)
Hanna4901 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 26119
Nagyon aranyos:-)))
Előzmény: tallina (26054)
illesreka Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26118
Skippo, én ismerem a Cluedo-t - rengeteget játszottunk gyerekkoromban. Szerintem a Junior is ugyanolyan szabályok szerint játszódik... A biztonság kedvéért, azért fotózd már le a hozzávalókat!
Előzmény: Skippo (26114)
Aledi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26117
Tallina,
Szívesen megnézem az anyagot. Sajnos ezzel az üzlettel az a baj, hogy nincs állandó készlete. Amikor van akkor kell bespájzolni, mert lehet, hogy többet olyan nem lesz. Egyébként meg nagyon olcsó, 390 Ft métere. Kicsit vékony, óvatosan kell varrni, hogy ne kapja be a gép, de szépen lehet rá arcot varrni.
Effektfonalat én nem üzletben vettem, hanem turkáltam nagyon olcsón sálakat, és kibontottam.
Apropó arc, és haj. Csak most volt időm alaposabban megnézni a babát, és valami nagyon profi munka, amit beletettetek, lányok. Olyan szép apró öltéssel van a szája, mintha rajzolva lenne. És szimmetrikus, nekem mindig kicsit csáléra sikerül. Nagyon kedves ez a pofika. A haja meg olyan alaposan van rögzítve, hogy, ha akarnám se tudnék kihúzni egy szálat se belőle. A ruhán meg az a sok kis virág, meg levél, nem kis idő lehetett. Lányom kipakolta az ágyából a macikat (előző gurulóst is, a hálátlan : ) és most csak ezzel a babával alszik : ) Jó dolga van mostanában : )
4Hópihe,
Jó fej lett a jegesmaci : )
Előzmény: tallina (26111)
bvedono-Szömörce Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26116
jaj, de jó:) közben megrajzoltam a fejét a kép alapján ( én aki nem tud rajzolni, de ez most sikerült:), így csak hozzá kell illesztenem a testhez:)))
Köszi mindenkinek:))
Előzmény: Skippo (26100)
maplesyrup Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26115

Lányok, a topiktalin rendezett tombola bevételét átutaltuk Fanninak.

Köszönik, és idézek a levélből, mert benneteket is illet.

"Őszinte hálával köszönjük szépen hozzájárulásotokat, és tudjuk, őszinte szívvel külditek!

A szavak néha furcsák, de soha nem felejtünk el Titeket, higyjétek el!

Néhány apró kis babácska, akik megmaradtak annak idejéből, folyamatosan velünk vannak: pl. egyik az íróasztalom felett pont szembemosolyog velem minden nap: néha megsímogatom...mindkettőnknek jólesik."

Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26114
Én is ilyen turiba járok. A méterárutól, a lakástextilen át a megunt játékokig, könyvig minden van, nem csak ruha. De akáérhogy 500 már csak szombaton, inkább csak szígórúan havonta, kéthavonta megyek. /Így is nagyon felszaporodtak most itthon a dolgok. Gyorsan el kell varrnom a jórészét. :)/ Angol nyelvű könyvek 100 Ft-ért vannak, főképp könyvtáriak, általában jó állapotban. Találtam egy jó kis csecsemőjátékosat a múltkor. De találtam már ép, s egész társasjátékot is, csak épp a leírás hibádzik hozzá. Hátha valamelyikőtöknek meglenne: Cluedo Junior. Nagyon megköszönném! :)

Vinyó jó nagy még bírja, bár férjem egyre kevésbé, mert az ő gépén van csak net, s azt pakolom meg. :) Gép már volt férj előtt, így van több. Pedig van mobilrack, de valahogy még nem jutottam odáig, hogy arra átcuccoljam. Hamarosan kiírom DVD-re. Félő nem fog ráférni egyre. :D
BOCSOFF
Előzmény: Mvirág (26107)
ahama Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26113

Lányok, gratula :), nagyon aranyos.

Aledi, örülhet a lányod, ilyesmiket kellene árulni a játékboltokban is.

4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26112

nem tudom mi az a gingstom.!!!!

haj ez nagy élvezet a mult héten velem is szembejött egy hasonló mentalitásu turkáló....és méterekben darabra hevertek vadiuj rongyok.. 130ftért legalább 3táskára valót vettem.kellemes butorkárpitnak valót  rongyocskát.mert az aznapra beállitott árhatár 50%-ba ment..

óriási sikerélmény volt.. utoljra akkor jutottam filléresen ilyen rongyocskához mikor pár éve az anyukám egy muzeumnak varrt jelmezeket fotozáshoz..a hulladék kuka volt igy landolt nálam,mert a munkaadónak nem kellett a maradék anyag.

és szert tett a lánykám még egy börtáskára is csuda helyes.. kerek 250ft-ért...

nem szeretek turkálóba járni, régen nem voltak sikereim ezzel, de ha nagy láz indul be itt a turkálózás után vagy sikertörténetek, akkor engem is elkap a vágyodás.. most  baromi nagy sikereim voltak..

Előzmény: Mvirág (26107)
tallina Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26111

IO, lehet, hogy susztermanó voltam előző életemben, de annak jó nagy. Mondjuk egy óriásmanó... Most rájöttem, hogy imádok cipőt varrni. Már Anti bácsi topánját is szerettem. Legjobb benn a kitalálás és a modellezés, a második jó meg amikor kész lesz.

Aledi, a csúszós anyag varrás titka a jó sok (inkább rengeteg!!!) gombostű. Ha túl finom az anyag, vagy nagyon precíz akarok lenni, akkor előveszem a jó öreg fércet. Nem férc-cérnával, az túl durva, hanem vékony varrócérnával fércelek. Jó, jó, a virágos fával talán kicsit elvetettem a sulykot :-) A konyhaablakom előtt egy mandulafa van én azt bűvölöm naponta, mikor lesz már tavasz. Az erkély is jó lesz, persze.

Nagyon jó a testanyag, ha utadba esik a bolt, vennél nekem 1-2 métert, ha van még belőle? Áutalom az árát meg a postaköltséget, ha megoldható. Felénk nics ilyen jó bolt. Igaz, most nyárig majdnem minden héten Pestre megyek 1x, de nem tudom, hogy a suliból hogy tudok megszabadulni, meg mennyi időm lesz. Hátha valamenyilőtökkel összefutok valahol, valamikor.

Réka, a fonalat megnézem, talán van mifelénk is ilyen.

Megnéztem az indexbabán a gurulósokat, jó termés volt az idén. És jó, hogy egy kattintásra meg lehet nézni az elkészülteket, köszi IO a kényelmi funkciót.

Pihe, tündéri a minimacid!

Na most már eldugulok, mert ritkán írok, de akkor regényt, nem akarom, hogy megunjátok.

A ruha és cipő szm-mel hamarosan jelentkezem.

Előzmény: Törölt nick (26077)
Mvirág Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26110
Édi a brumika, no és a szemüveg! Szuper!!!
Előzmény: 4Hópihe (26109)
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26109

csupa kék és jég körülöttem a világ.. ezért csakis hópihét -jégvirágot kaphatott a mancsába a brumi... filcböl van és ezüsttel beglittereztem,hogy jeges legyen

:o)

ezkriszti2 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26108
Nem kell aggódni. Stiglinc babájá várja a ruháját. Az arccal is haladtam. Múlt szombaton nagy foltvarrós esemény volt, arra kellett varrni, meg azért dolgozni is kell. LBZS nem rokonom, még csak egyszer találkoztunk, de ahogy le tudja írni hogy Babzsák... :-)
Előzmény: Skippo (26103)
Mvirág Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26107
Ez jó kérdés, most hogy így mondod! Valami bélésnek csak kell lennie vagy esetleg olyan tömőanyagot kell használni. Csíkokra vágott rongyot? A vinyom az hamar megtelne, látod a lemez nem is jutott eszembe. Gingstom-ot használtam egy ideig, három betelt.
Nagyon szép babácskák születtek. A lila ruhás, igazi kislányálom. Ma voltam turkálni, pedig megfogadtam, hogy mostanában NEM, aztán nem tudtam ellenállni. Vettem 100 % pamut függönyöket, nagyon szépek. Pécsett van egy jó turi, kb. akkora, mint egy tornaterem, hétfő/1.200,-/kg, kedd/900,-/kg, szerda/600,- Ft/kg...stb, péntekre szinte nem marad semmi. Oda "rongyosok"-nak nem ajánlatos bemenni, mert csődbe viszik a családot. Ezért ritkán viszem magam arra :-)).
A "tikomat" még mindig nem találom :-))
Előzmény: 4Hópihe (26014)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26106

jesszus! Ez ilyen pici???????????? De ééédes lett!

Így kézben tartva jobban érzékelem a méretét, mint centikben megadva... nem semmi... hanem pont hogy tündéri:-)

Előzmény: 4Hópihe (26099)
Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26105
Jah, hogy még nem jött meg? Hú de félreolvasok. :D Stornó. :)
Előzmény: stigglinnc (26104)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26104

Megbocsájtok:-)))

Érdekes, nekem se az illesreka által hiányolt tavaszi színek, se egy nagymama nem jutott eszembe, mikor készült:-)

A babafigura meglehetősen "potrohos", hasas, én inkább egy kismamának képzeltem, aki a gyenge tavaszi nap felé nyújta a pociját és magát, mintegy energiát gyűjtve a szülésre:-) (A bokája is erősen dagadt, bár ez időseknél is előfordul.)

Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26103
Nem, akkor szólni kell, hogy a saját babád kész, megjött, s mutatni a puccos kis testit képen. :) Elmondani mit szerettél volna, mit láttál bele... Nem lelőni a poént! :)
Aztán én mutatom a haját, Szerika az arcát, Kriszti a ruháját, s aztán a végén elmondod tetszik-e egyáltalán. :)
Előzmény: stigglinnc (26102)
stigglinnc Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26102

Lányok, mi ez? Egy pillanatra félrenézek és máris oldalakat dumcsiztok tele:-)))

Aledi, illesreka, IOkaste, tallina - elbűvölő kis lényt alkottatok, gratulálok!

Minden fázisa pontjó, a ruházat és a díszítés feltette a koronát a közös munkára, ahogy kell. Csodaszép!

Nekem legjobban a ruházat színbeli összhangja tetszik - a cipőcskébe külön szerelmes vagyok.

Apropó, énhozzám még nem jutott el az öltöztetnivaló, meg a saját babám készen - vagy az ugyanaz?:-)

4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26101
gyanitom a te vinyód is leszakad akkor a rengeteg szabásmintától..) nekem már külön kreativ vinyó van berakva.
Skippo Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26100
Először is megkövetném Stigit, mert legutóbbi bejelentkezésem alkalmával kifelejtettenm a „babáját”, aki már nagymama. Nagyon profi munka! Nagy ötlet a szendergés. :)

LBZS! Milyen kopogtató nyulam-bulamról van szó? :)

Hú ez az Aledi körös baba nagyon ott van! Tényleg a tavsszal toppant közénk. Maga a Tavasz! Szép munka lányok! :) Olyan cipőcskét énisz tudok már varrni, vagy hasonlót.. :)

Ezkriszti LBZS Ti valamilyen rokonsági kapcsolatban álltok? :)

Pihe! Nagyon mosolyogtam, mikor már görényképű is lett… De nagyon édespofa így kis vaksin. :) Mi az a kezében? Csak nem hópihe?

Szömörce! Ha kell valami sikíts. Fél évig csak anyagot gyűjtöttem, mielőtt elkezdtem volna varrogatni. :) Nanaá, hogy van valami hasonló. A szárnya más csak, meg kicsit hosszabb a nyaka, de ebből már könnyű átalakítani. :)
Libaba
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26099

stigi ,réka)

nem sikerült jobb fotót a valóságban sokkal izgalmasabb- beleszerettem.

intellektuális  jegesbrumi lett,

Előzmény: illesreka (26026)
4Hópihe Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26098
óóóó be gyönyörüséges)))))
pági (prücsök) Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26097
Tallina,
Ez a ruha!!! Most aztán nagyon irigy vagyok Aledire, hogy ilyen tavaszi gyönyörűséget kapott.
Nagyon klasszul összedolgoztatok lányok, teljes a harmónia.

Levendula fesztivál Tihanyban lehet, ha minden igaz.
Június 19-e már fix, csak a helyszín nem?
gabicza Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26096

Sajnos ezt nem ismertem, erről nincs minta. Viszont az előzőről küldöm.

Előzmény: bvedono-Szömörce (26088)
Aledi Creative Commons License 2010.03.02 0 0 26095
Évi mondta a Margitszigeti foltos talit, hogy esetleg csatlakozhatnánk, ez van júni. 19.-én?
Előzmény: Törölt nick (26093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!