Keresés

Részletes keresés

iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12101
Már elindítottam a szabadalmak elökészítéstét!
Előzmény: tegla (12100)
tegla Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12100
Tégla: ".. csinálj meg az elméleted alapján egy örökmozgót, egy hidegfúziós erőművet, jósolj meg egy eddig nem ismert asztronómiai jelenséget (nem csak általánosságban, persze), .." Ilyent persze - bocsánat - csak hülye fizikusok mondhatnak.

Jaaaaa, hogy a te elméleted olyan, hogy gyakorlati haszna nincsen, szemmi nem építhető vele, és semmiféle konkrét eredményt nem jósol meg?

Akkor szerintem jobb, ha azokat a dollármilliárdokat meghagyjuk a tudósmaffiánál.
Előzmény: iszugyi (12086)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12099
Ez preciz és megérthetö volt?
Előzmény: Gézoo (12098)
Gézoo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12098

Rettenetesen sajnállak!  Ekkora félreétést...borzasztó.

Hát ezért ragaszkodsz butaságokhoz! Ezért állítasz olyan dolgokat amik

nem igazak... de bizonyítani látszanak a félreértésedet!

Igazán sajnálom!  Hogy ezt pont nekem kellett észrevenni... ez is pech!

A franba!... 

Előzmény: iszugyi (12094)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12097
Nem tudom mi a problémád? Fejezd ki magad precízen és megérthetöen, ha lehet!
Előzmény: Gézoo (12095)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12096
Ez nem vicc, a Természet ezt úgy csinálja (nem én)!
Előzmény: Gézoo (12093)
Gézoo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12095

Te jóságos Ég!  Iszugyi! Te egy teljesen más, dolgot vettél alapul...

Ó, az egészen mást jelent!  Ezek szerint a teljes elméleted alaptalan!

Eddig adtam esélyt az elméletednek, mert a sok zöldség mögött feltételeztem,

hogy van valami olyan, amit eddig figyelmen kívűl hagyott a tudomány....

DE! Ezzel szemben kiderűl, hogy Te olvastál figyelmetlenűl!!!

Ez katasztrófálisan nagy gáz!  Ezt egyszerűen el sem hiszem!

Évek óta erőlködsz, de az kiindulási alapod egy óriási félreértés!

Ó, Te szegény! Nem is tudod, hogy most mennyire együttérzek veled!

Előzmény: iszugyi (12069)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12094
Na intergrálhatják az amcsik, Abelberger, C. Will és hasonlók, a nem-konzervativ gravitációs gradienst, amiböl megtudhatnák miért nem stimmeltek eddig a Pioneer és Voyager szondák kiszámitott pályái.
Előzmény: Gézoo (12090)
Gézoo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12093
Ez ugye vicc??
Előzmény: iszugyi (12087)
Gézoo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12092

Te figyúú!  Valami nem stimmel!

Tegnap este láttam egy filmecskét, vákumcsőben egy kb 1 cm-es pihét,

és 1 cm átmérőjű ólomgolyót ejtettek le... És képzeld! Annak ellenére,

hogy kb 1000-szer nagyobb volt az ólom súlyos tömege, mégis

mindkettő egyszerre tette meg a teljes!!!! utat.

Ez hogy lehet????

Előzmény: iszugyi (12088)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12091
Lingarazda, Te jövendöbeli hortobágyi kanász, nem tudsz egy ilyen egyszerü számítást elvégezni?
Előzmény: iszugyi (11946)
Gézoo Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12090

Szia!

No nem egészen!  A gravitációs gradiens integráljának eredményeként születő

vektor felszínnel párhuzamos komponensét méri! 

Még viccelődtek vele az amcsik, hogy a "Gróf úr faktor"  mert ha mozgunk

a környezetében akkor a mi testünk, gravitációs mezőt torzító hatása is kimérhető!

Előzmény: iszugyi (12089)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12089
Gergo73! Eötvös torziós inga kisérletek alapfeltétele, hogy csak a vonzó erö és nehézségi erö van jelen, nem felel meg a kisérleti valóságnak. Ezért az ilyen tipusú mérések nem tudták a súlyos és a tehetetlen tömeg különbségét kimutatni. A kisérletek eredményéböl nem lehet az m(g) = m(i)-re következtetni.
Előzmény: iszugyi (12088)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12088
Gergo73! A régi keletü probléma 2004-ben eldölt: A tömegvonzás független az anyag minöségétöl, de a nehézségi erötérben változik a gyorsulás az anyagi minöséggel! Galilei ejtési kisérletei és Newton lengésidö megfigyelései nem tudták ezt a különséget a fizika kezdetén eldönteni.
Előzmény: iszugyi (12082)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12087
Kölönben örökmozgó tégyleg létezik a Természteben. Ilyenek a neutrínók, ha nem zavarja öket semmi. Ez nem produkál de nem is használ el energiát. A neutrínókat kitevö részecskék örökké csak mozognának, ha nem zavarná öket semmi.
Előzmény: iszugyi (12086)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12086
Tégla: ".. csinálj meg az elméleted alapján egy örökmozgót, egy hidegfúziós erőművet, jósolj meg egy eddig nem ismert asztronómiai jelenséget (nem csak általánosságban, persze), .." Ilyent persze - bocsánat - csak hülye fizikusok mondhatnak.
Előzmény: tegla (12076)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12085
... jó, nekem ebböl elég volt!
Előzmény: iszugyi (12084)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12084
Kedves Tegla! Ha a vita mellett nem gondolkozunk, akkor tényleg abba kell hagyni a vitát. Gondolkozás nélkül persze hogy nem lehet meggyözni senkit! Hiába esküdött össze a kutatómaffia a Természet ellen az csinálja a maga dolgát. Én is, a Természettel való megegyezésben.
Előzmény: tegla (12076)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12083
Kedves Ciprián, légy szives hagyd abba a nem-megértésedet tovább osztani-szorozni.
Előzmény: cíprian (12077)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12082
Kedves Gergo73! A nagy baj ott van, hogy a fizika nem vette észre, hogy a fundamentális mezök nem-konzervativak és az alapvetö fizikai rendszerek nyílt rendszerek. Igy nem vette észre azt sem, hogy a testek energiamegmaradása nem alapvetö törvény. Persze hogy nem ment így a fizikusok tudatába az sem, hogy a gravitációs mezö sem konzervativ. A múlt század elején ráadásul összekeverték a tömeget az energiával, mivel a 'tömeg' fogalmát sem értették meg, egészen a mai napig. A fénykibocsátás magyarázata is ezekböl az okokból mellé sikerült. Nem tudták megérteni a Planck állandó jelentöségét sem, mert nem tudtak elszabaduli az "energiamegmaradástól". Ezek alapvetö hiányosságok miatt nem is tudtak rájönni, hogy az univerzum csak négy stabil elemi részecskéböl áll, aminek csak kétfajta elemi töltése van és csak ezek a töltések okozzák a kölcsönhatást. Ilyen háttér elött manapság nagy a fizikusok fejtelensége és frusztrációja. Az "összeesküvés" jellegét kivülröl nagyon jól meg lehet érteni. De azt nem, hogy a társadalomnak felesleges dollár milliárd kiadásokba kerül az "összeesküvést" fenntartani. Én is ezt nagyon komolyan mondom, minden irónia nélkül és harcolok a "kutatók összeesküvése" ellen. A javaslatodat tovább adom a frusztrált fizikusoknak.
Előzmény: Gergo73 (12079)
Astrojan Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12081

Úgy egyszer szeretném látni, hogyan is áll össze az UNIVERZUMUNK EKVIVALENS TÖMEGE? Így:

Az Univerzum összetétele
Előzmény: habár (12040)
habár Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12080
Érdekelne, hol találkoztál olyasféle kritériummal, mint az USP? Szívesen felváltom saját ideiglenes elnevezésem, de eddig még nem mondta senki, hogy azt másképpen hívják.
Egy fantáziadús tudós nem nevezhette azt is geostacionernak...Még az is lehet, hogy ugyanazt találtam én is ki, mint ami használatos már? Izgi...
Előzmény: habár (12078)
Gergo73 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12079
Ha összeesküvésben gondolkozol, akkor már nagy baj van nálad. Javaslom szakember (nem fizikus) felkeresését. (Ezt most komolyan, minden irónia nélkül mondtam.)
Előzmény: iszugyi (12074)
habár Creative Commons License 2005.10.21 0 0 12078
Kedves lingarázda
Az árapály esetében nem m/s2 -ről, hanem m2/s2 ről van szó.
Ezért, ha az előzőt megszorzod a tömeggel, erőt kapsz, ha a másodikat, akkor nyomatékot, energiát munkát, éppen miről van szó, csak nem erőt.

A probléma az, hogy két dolgot kevernek és gondolnak árapálynak, amelyek különbözők.

Írj most három számot egymás alá:
1. A Phobos pályasugara
2. A Mars USP-je.
3. A Deimos pályasugara.

Meglátod, a sorrend nem véletlen.
Nem emlékszem Te, vagy más irta, hogy nemcsak a Phobos, de a Deimos is zuhan?
Neked mi a véleményed?
Zuhan, vagy távolodik a Deimos a Marstól?
Nekem az, hogy távolodik, legfeljebb nagyon lassan.
Sokkal lassabban, mint ahogy Phobos zuhan.
Oké, erre szeretném látni a válaszod.
A többi különbségre a Roche pálya és az USP között visszatérünk még.

Ne haragudj, de nem hívhattam a Marsi USP-t geostacionernek, és mert nem találkoztam még ilyen kritériummal, hát ezt a nevet adtam neki.
Előzmény: Törölt nick (12047)
cíprian Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12077
Ez nem válasz, Iszugyi.

Minden[i/] bolygó nagytengelyének hosszúsága ezreléken belüli hibával kiszámítható a kéttest-problémával Kepler szerint, valamint az ekvivalencia elvének a feltételezésével.

Ezek alapján érthetetlen, hol találtál bármely bolygó nagytengelyének hosszúságában ezrelékes hibát.
Kérlek adatokkal érvelj, ne zsigerből.
Előzmény: iszugyi (12075)
tegla Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12076
Ez az a pont, ahol abba kell hagyni a veled való bármilyen vitát.

Elméleteidet eddig még egy fizikusnak sem tudtad konzekvensen elmagyarázni, ami két okból lehet
1 - minden fizikus hülye és csaló
2 - a te elméleted hülye

Ha minden fizikus hülye, akkor teljesen fölösleges itt lenned: csinálj meg az elméleted alapján egy örökmozgót, egy hidegfúziós erőművet, jósolj meg egy eddig nem ismert asztronómiai jelenséget (nem csak általánosságban, persze), legyél belőlük milliomos, és az röhögjél az egész tudósmaffián. Hajrá! Vigyázz, a Természetre már ne mondd, hogy ő is összeesküdött elllened...

Ha a te elméleted hülye, akkor teljesen fölösleges itt lenned: úgyse fogsz meggyőzni senkit aki ért hozzá.
Előzmény: iszugyi (12074)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12075
Mellé beszélsz kedves. De MILYEN nagyságú nagytengelyek fordulnak elö a bolgóknál? Miért nem véletlenek ezek? Ez a kérdés, és nem az amit megint emlegetsz! Nekem ne küldj továbbá ismeretterjesztö minöségü dolgokat, amit Te nem értesz!
Előzmény: cíprian (12073)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12074
Az elkerülhetetlen szégyent és presztízs vesztést a gravitációsok ma már csak falazással, a mérések és a mérési eredmények nyilvánosságrahozása megakadályozásával tudnak álcázni. E mellett mint a papagájok hirdetik a korábbi mérések kétséges eredményeit, mint a "szentírást". Ellenkezö irányú tudományos megfontolásokat és kritikákat nem engednek a szakfolyóiratokba leközölni. Ez etikátlan magatartás, amiért számok kell öket kérni és vállalni is fogják a társadalmi felelösséget..
Előzmény: iszugyi (12072)
cíprian Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12073
Tényleg nem értjük egymást.

A bolygópályák nagytengelyeire pontos eredményt ad a kéttest-probléma. Bőven egy ezreléken belül. Ezen már nem lehet már ezreléket javítani. Számítási segédlet is van hozzá a webcímen, amelyet alább elküldtem neked. Nézd meg, és vesd össze a tieddel, mert ezt nálam okosabb emberek is megjegyzik majd neked. Ha ugyan már ezt meg nem tették :-)
Előzmény: iszugyi (12059)
iszugyi Creative Commons License 2005.10.20 0 0 12072
A fizika tankönyvek 3. oldálára az kell felkerüljön, hogy a gravitációt is épp úgy töltések okozzák mint az elektromágnesességet és a töltések által okozott kétfajta mezö nagyon hasonlít egymáshoz. A stabil részecskéknek (e, p, P ,E) kétfajta töltés van és az ezekböl eredö erö 10^42 nagyságrendben különbözik egymástól. Ez azt jelenti, hogy két hidrogén atomot kb. Föld-Hold távolságba kell elvinni, hogy a közöttük ható gravitációs erö domináljon. Kisebb távolságban az e.m.-erö lesz erösebb. A fizika ezt a felismerést kb. 400 évvel Galilei kisérletei után tudta csak megszerezni. A tér meg euklideszi, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. /Az eddigi gravitációsok meg eláshatják magukat a szégyentöl, mert ennek az ellenkezöjét hitték és tanították, megfelelö mérés nélkül./

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!