A munkából hazafelé jövet én is pont a fórumon gondolkodtam. Az járt a fejembe, mit írjak Nektek. És persze Szasza Te egy picit meg is előztél....
Tényleg jó ezt a fórumot olvasni. Miért is?
Azért mert Kedvesen, Szeretettel és nem utolsó sorban Tisztelettel szólunk egymáshoz. Mndegy, hogy van-e közöttünk egy generáció vagy sem. A lényeg, hogy kialakult közöttünk egyfajta Szeretet egymás iránt, még így ismeretlenül és távolról is!
Tetszik és egyben szeretem is, hogy nem csak 4-5 mondattal reagálunk le egy egy bejegyzést, hanem megosztjuk egymással a "belső világunkat", érzéseinket, történéseinket ok sok soron és mondaton kerszetűl.
Én is mindig imádom olvasni a bejegyzéseket, és várom hogy minél előbb reagáljatok rá. Sokszor egy nap többször is ránézek munkaközben a fórumra, hátha írt valamelyikőtök. És amikror van egy új bejegyzés, mindig mosolygok magamban, mert örülök annak, hogy nem csak egy odaröffenés a válasz. Azt látom hogy szakítunk egymásra időt és persze energiiát azért, hogy minél többet bemutassunk magunkból, illetve a gondolatainkból. Sokat segít például, hogy Kleo egy csomó linket és leírást megoszt velünk, mert így könnyebb kiválasztani melyik sorozatot érdemes megnézni, ha valaki szereti a sorozatokat. Ez is egy ajándék, hiszen a kevés idejét áldozta ránk, ami mindannyiunknak kevés van. Ezt már én is érzem így 50 évesen.
Tényleg köszönöm Mindenkinek a válaszokat élvezet és megmosolyogtató olvasni! Gyönyörű estéket, okoztok nekem ezzel!
És igen! Szasza nyugodtan hidd el azt amit leírok, mert úgyis gondolom! Szükség van Rád, szükség van Rátok!
És mélyen tisztelem Benned, és bűszke vagyok Rád hogy használod a számítógépet! Amikor fiatal voltam kb. 25 éves akkor az egyik kolléganőm pont a számítógép miatt ment el akkor nyugdíjba, mert félt tőle és nem akarta megtanulni a kezelését. Szerintem az lenyűgöző, hogy már nem csak a "fiatalok" használják az új technológiákat. Most anyósom is nyomkodja az okostelefonját, és a tabletet. Vettünk neki is egy számítógépet, hogy ne kis képernyőn nézegesse a facebookot. Mert ő facebookol rendesen!!!! (82 éves). Nagy rajongója. Anyukám pedig az okos telefonnal fényképeket készít. Olyan mint egy kisgyerek, mindent lefényképez....
Szasza! Nagyon vigyázz magadra. Ahogy már írtam nálunk megjelent a vírus. Most a kolléganőimet tesztelték ma és ha pozitív lesz a teszt engem is le fognak tesztelni. Persze nem dolgozhatom otthonról, de sebaj, majd vigyázok, amennyire tudok. Remélem elkerülöm, mert én veszélyeztetett vagyok.
Ha gondolod, megszerzem ÍNeked a könyvet. Nálam a közelben Óbudán a Flórián téren van könyvesbolt. Ha írsz nekem (itteni nevem és utána @gmail.com), akkor megszerzem Neked és megoldjuk hogy eljusson Hozzád!
Éva Drága!
Élvezd nyugodtan Can Yaman filmjeit. És nem baj ha azt gondolják hogy beleestünk. Biztos így lesz, csak nem akarjuk bevallani. Végül is a szerelem kortalan. Nekem lassan kettő lesz, így majd azt mondják háremet tartok....
Kleo!
Téged is pusziillak és gratulálok ahhoz, hogy festesz. Nem kis dolog! Pont az jutott az eszembe, hogy a Végtelen szerelemben a lány és a nagynénje is rajzol, vagy fest. Ez egy szép munka illetve hobbi. Én pont ezért örülök a gobelinnek. Hiszen szép képeket tudok vele készíteni, bár az is igaz, hogy rengeteg időbe telik. Ugyanakkor amikor kész akkor csodás ajándék, vagy éppen fali dísz. Van olyan kép amit egy éven át hímeztem. Most lesz majd olyan is amit több, mint egy évig fogok, mert remngeteg öltés, és ráadásul kis öltések.
Most én is befejezem, mert nem maradhatok fent mindig sokáig hiszen reggel korán kelni kell.
Most nem a török sorozatok miatt jöttem ide, most "pihentetem" a török filmek világát. :D
Csupán azt szeretném elmondani, hogy olyan cukik vagytok! Igen, így ismeretlenül is olyan jó ide jönni! Mert oly kedvesen, szeretettel szóltok. Olyan érzése van az embernek, mintha szükség lenne rá?!
Oly kedvesen olvasom amikor "említve" vagyok! :D Hogy Szasza így, Szasza úgy, hogy " Szasza már mondta, Szasza már összefoglalta vagy szeretettel írjátok, hogy vigyázzatok magatokra szükségem van rátok, sok puszi " meg ilyenek, blablabla. Nos, én meg elhiszem mindezt! Mert az olyan jóóó! :D
És nekem is olyan jó érzés, hogy én is teszek le valamit, egy szeletet az asztalra ha idejövök és valamennyire egy kis hasznosat is csináltam.
Netán valakinek éppen örömet tudtam okozni?! ( Igaz, megkínlódok a hosszú írásokkal, mert mire megírom, keresek kutatok hozzá, másolok a magam kis primitív módján nem ismerve úgy a technikát, mint a fiatalok, akik okostelefonnal jönnek a világra. :D Holott vakon verem a klaviatúrát, de az nem tudás, nem hozzáértés, hanem az a koromból, és a korom adta rutinból ered. Szóval köszönöm, hogy szívesen olvasgattatok és köszönöm a kedves szavakat!
Kleo drága, te mindig olyan választékosan, szabadosan írsz, hogy élmény olvasni. Amit most utoljára írtál a munkáról, illetve annak hiányáról (a vírus miatt), teljesen átéreztem. Főleg,hogy az aktív dolgozókat érinti! Én már nem vagyok az, de leállni, nem igazán lehet. Így is késztetést érzek arra jobb híján mondjuk például, hogy"verjem a klaviatúrát", hogy másnapra mindig legyen egy célom (bármely pici is legyen az!), mert ha nincs cél, akkor halott az ember! És ez nem üres szólam, hanem kőkemény igazság!. Szerintem.
Örömmel olvastam, hogy festegetsz főleg azért, mert azt képzelem, hogy egyben tényleg teljesen kikapcsolódsz, ki tudod zárni a külvilágot. Ezt gondolom Krisztinél is amikor gobelinezik. Én nagyon irigylem azokat, akiknek van hobbija! Az meg külön csodálatos lehet, ha valakinek pont a hobbija a munkája is egyben.
Krisztikém drága, nem felejtettem el a könyvet, már előzőleg is feljegyeztem magamnak. Sőt, most utána néztem az írónő életének is. (Az is egy nagyon érdekes, nem mindennapi.) Ott találtam egy olyan hosszú ismertetést az "Ahol a folyami rákok énekelnek" c. könyvről, hogy szinte megismerhette az ember a könyv teljes tartalmát.
(Ugyanúgy jártam itt a részletes fejezetenkénti ismertetéssel, mint előzőleg a "Végtelen szerelem" c. sorozat tartalmának teljes ismertetésével, amiről már beszámoltam Nektek. Íme a könyv részletes ismertetése, erre gondoltam.https://en.wikipedia.org/wiki/Where_the_Crawdads_Sing
( Ahol a folyami rákok énekelnek )
( És valóban igaz a könyvről, szívszorító történet veszteségről, magányról, kétségbeesésről, kitaszítottságról, túlélésről szól. Kya 6 évesen maradt magára kis viskójukban, Észak-Karolina lápvidékén, ahol mocsár lett a családja sirályokkal, gémekkel. Hiába várja vissza édesanyját, aki apja ütlegelései elől menekül. Iskolába egyetlen napig jár, kigúnyolják, mocsári patkánynak nevezik. Éveken át vágyott arra, hogy befogadják, neki is legyenek barátai, családja, de ő csak a kitaszított Lápi Lány maradt. Sorsára hagyták, kigúnyolták, mezítlábas mocsárlakóként elszigetelten él, állandó ugrásra, menekülésre, rejtőzködésre kényszerült. Nem tud olvasni vagy írni, Kya támaszkodik arra, hogy anyja régi akvarelljeivel festette a madarakat vagy a partokat, ahol az elemeket megtalálta. (Ezt az "akvarelles" dolgot is szeretném majd megérteni!)
Két segítője egy néger házaspár, és a „madártollas fiú”, aki megtanítja írni, olvasni, szerelem is szövődik közöttük, de a zaklatott, fura lányt ő sem meri a külvilágba kivinni. Teljes életútját nyomon követhetjük. Egy különleges hangulatú, lenyűgöző, lelkünkig hatoló történet, varázslatos képi világgal.)
És nemcsak azért raktam ide a linket, hogy a könyv 32 héten át vezette New York Times Fiction bestsellereit. Hanem azért, mert nem világos előttem az, hogy hogyan jön a képbe és miért van említve a link végén, Reese Witherspoon színésznő?! Nekem úgy jött le az egész, hogy Ő, vagy valaki más megvásárolta a jogot a megfilmesítéshez, vagy esetleg az említett színésznő játszaná a főszerepet?! (De jó lenne, egyszer megnézni majd a filmet is!)
Már igencsak kíváncsi lettem a könyvre és arra, hogy egyszer majd lapozhatok benne! :D
Sajnos, tartva a fránya vírustól nem szívesen vonatozom be a Westend könyvesboltjaihoz ( igaz, innen a "medvefarmoskisvárosunkból" a Bp-Nyugati pu.-hoz bő fél órás az út, de a vonat tele diákokkal, dolgozókkal ) és jobb félni, mint megijedni, nem igaz?!
De megtalálom az alkalmat a könyv beszerzésére az tuti. ( Nekem az E könyvek, mind olyanok ridegek ,nekem, kell a manuális tapogatás! :D)
Krisztikém mosolyogtam azon ahogy írtad, "..mert a végén megkapjuk, hogy plátói szerelmet táplálunk irántuk. Az meg már a mi "korunkban" ciki lenne....." Bizony én ezt megkaptam! :D De nem baj! Örülök, hogy te is észrevetted!
De mosolyom tárgya igazán a "mi korunkban" van. Hiszen drága "gyermekem" megszólítás után már megbeszéltük, azt a fránya pár évtizedet, ami köztünk van, hááát elfelejtetted "kislányom" ?!! Ejnye, ejnye! Hol vagy te még a "fél évszázaddal" a "mi korunkhoz" megjegyzéshez "??!! Még ha én mondanám ezt, mivel ugye én egy generációval feljebb vagyok!
Ez a lényeg! :DDD
Évikém drága!
Olyan jó olvasni, hogy milyen szépen "beszippantott" a sorozat! :D
Olyan jó olvasni, hogy milyen szépen "beszippantott" vele együtt a fórum is! :DDDDD
( A tv-ben ma este nálam az Álmodozó c. sorozat 62-63. része megy, gondolni fogok rád!)
Búcsúzom, most egy kicsit csendben leszek. Vigyázzatok Ti is magatokra, nekem is szükségem van Rátok! Puszit küldök én is!
( Ugyan nem tudom, hogy mely sarkában éltek ennek a nagyvilágnak, de üzenem Nektek, hogy ha "errejártokamedvefarmkörül" megkapjátok a puszit! :D )
Élményt jelent számomra veletek beszélgetni, köszönöm Can Yaman-nal kapcsolatos részletes és tartalmas információkat. Én sajnos úgy gondolom, hogy "török sorozatok" témában leragadok egy színésznél.
Csatorna váltások közben megtaláltam az Igazgyöngy c. sorozatot, melyről azonnal el is kapcsoltam.
Álmodozó c.sorozat egyes szerepek, szereplők eleinte borzasztóan idegesítettek, mára kezdem szokni a "hülyeséget".
Konkrétan a 37.részt melyben Can Yaman szerelmet vall, bevallom többször megnéztem, s lenyűgözött mind tartalom mind forma, s laza eleganciája vonatkozásában. A zenei tartalomról nem is beszélek.
E vonatkozásban a rendezőt is zseniálisnak tartom.
Szerelem íze c. sorozat után alig tudtam rá venni magam, hogy bekapcsolódjak az Álmodozó c. sorozatba, a rendkívül módon megváltozott főszereplő külsejét is nehezen szoktam, mára tetszik, rá jöttem ha ebben is öltönyben makulátlan eleganciával rendelkezne unalmassá válna.
Bevallom kevés színészt láttam még így megváltozni, átalakulni egy szerepkedvéért, és megjegyzem működik.
Így vagyok a sorozattal kiragadott részletekben látom a zsenialitást s nem az egészben, ezek a részletek tartják fenn érdeklődésemet a sorozat további részei iránt.
Köszönöm, hogy szívesen böngészitek a szubjektív sorozatajánlómat, természetesen én sem egyvégtében néztem ezeket a sorozatokat, évek tapasztalatának gyűjtése….Szasza drága, maga a kis összeállítás pedig nem volt fáradság, a „munka” illúzióját adta a „hasznosság” érzetével elegyítve…. Tudod, mindkettő mennyire fontos. Az utóbbi időben kevesebb az igazi munkám (vírushelyzet), nehezen bírom szöveg, betű nélkül, fájdalmas, ha nincs megszabott feladat, s a holtidőben muszáj valamit kitalálni….pótcselekvés ugyan, de valahol, valakiknek talán éppen ez segít valamit elfeledni, a gondokat túlélni….vagy csak egyszerűen kikapcsolódni -, és ez jó érzés! Maximálisan egyetértek, kell a változatosság, a filmnézés ne írjon felül mindent. (Én akvarellezem, virágcsendéleteket festek és akkor se nem látok, se nem hallok, nagyon megértem Nkriszt, aki gobelinezik!)
Évike, én is olvastam mindenfélét Can Yaman szerencsétlen nyilatkozatáról, de a média híres az ügyek túllihegéséről, másrészt elolvadt már a tavalyi hó, a nagy médiapaláver legalább annyit használt is neki, mint esetleg ártott. Kicsit csöndre intették a menedzserei, de ez a malőr nem állította le a karrierjét, hiszen az idén már forgatja a Bay Yanlist és kilátásban van számára Robin Hood a jövő évre.
Kedves Nkrisz, Veled együtt szurkolok, hogy legyen igazad, fusson be a „mi fiunk” a nagy álomgyárban! Burakról láttam, hogy az Oszman című nagy történelmi filmsorozatnak a főszereplője mostanság, hosszú hajjal, szakállal nagyon ütős a kinézete! Egyébként biztosan tudod, modellként kezdte pályafutását, mint sok török színész, színésznő, vitán felül szépséges, de hiába, én (most) Cant kedvelem. Haladok lassacskán én is a Makacs szerelemben, már akkor is "nagyon, nagyon, nagyon" helyes volt és nekem abban is nagyon tetszik ő maga és a karaktere is! És nagyon kedvemre való az ottani partnernője is!
Igen, már többször csevegtünk róla, végtelenül túltolják a komikus helyzeteket az Álmodozóban, tekerd, tekerd szorgalmasan az idióta részeket, de le ne maradj a lényegről!!!
Ismerkedjetek meg idővel majd Ibrahim Celikkol filmjeivel is, amikor a Fekete fehér szerelmet vagy a legújabb sorozatát, a Szülőházad a sorsodat néztem, hát.... mitagadás őt is nagyra értékeltem.....no, hát ilyen nagy a mi rajongó szívünk.....úgyhogy én megértem, hogy Neked most Burak áll a többiek fölött.
Visszatérve Can nyilatkozatára ( Szasza idézte a magyar sajtó összefoglalását) hozzátartozik, hogy a közönség annyira imádta őket az Álmodozó párjaként, hogy azt kívánták, az életben is alkossanak egy párt. Mindenáron ezt akarták belőlük kihúzni a riporterek is, és állandóan a köztük lévő esetleges kapcsolatot firtatták. S egy alkalommal Can válaszában túllőtt a célon. Amit mondott, annak a lényege, hogy nagyon fontos a filmekben a szerelmespárt alakító férfi-nő közötti libidó. Közöttük Demet Özdemírrel ez erős volt, ezért hitelesebb az alakításuk. Sajnálatos módon hozzátette, hogy ő nagy vágyat érzett a színésznő iránt, s az sem kishúgaként viselkedett vele a forgatásokon. A török filmvilágban ezen a megnyilvánulásán háborodtak fel.
Azt sérelmezték, Can ezzel a kijelentésével a színészi játékot becsülte le, mert egy jó színész mindent, a legnagyobb vágyat is el tudja játszani, akkor is, ha egyébként teljesen közömbös a másik iránt, mert megvannak hozzá a színészi eszközei. Nyilván így is igaz az esetek többségében (jól is nézne ki a színházi és filmvilág, ha minden szerelmespárt játszó színész az életben is szerelmes lenne a másikba, de azt is halljuk, hogy azért bizony vannak nagy egymásra találások egy-egy szerepnek köszönhetően, és arról is olvashattunk már, hogy annyira nem jött ki egymással a két főszereplő, hogy le kellett cserélni valamelyiküket. Úgyhogy én Cannak is igazat tudok adni, forróbb az a jelenet a néző számára, amikor a két színész között a szerepjátékon túl, valódi érzelem, vágy is izzik. Persze Törökorszában vagyunk, ahol a színészeknek is kötelező a szemérmes (gyakran persze álságos) viselkedés, Demet Özdemír tagadta is, hogy a barátságon és a maximális egymásra hangolódáson kívül bármi lett volna, lenne közöttük. De azért a lesifotósok állandóan a nyomukban jártak, és internetre is került pár fotó itt-ott (eldugott helyeken egymás mellett mutatva a párt). Persze bármilyen is a viszonyuk, újabb képeken is láthatjuk, hogy eleget tesznek a közönség igényének és folyamatosan fotózkodnak együtt, Can már a Bay Yanlis rövidhajú karakterével ölelgeti a színésznőt.
Hogy mi van a valóságban, azt csakis ők tudják……nekünk elég, hogy az Álmodozóban elhitetik az igaz szerelmet és gyönyörködhetünk bennük!
Vigyázzatok magatokra! Most az otthoni elfoglaltságok a legbiztonságosabbak!
Jól összefoglaltad! Én sem tudok többet Canról. Szerintem csak simán együtt vannak Demet Özdemirrel. Dúl a szerelem és gyártják a filmeket.
Örülök, hogy nem akarsz egy színésznél leragadni. Én sem szeretnék, mert a végén megkapjuk, hogy plátói szerelmet táplálunk irántuk. Az meg már a mi "korunkban" ciki lenne....
Ne felejtsd el elolvasni " Ahol a folyami rákok énekelnek" című könyvet! Én nem tudtam letenni, és gyorsan kiolvastam. Kiváncsi lennék a véleményedre!
Nálunk a munkahelyen már megjelent a járvány, így kérlek, nagyon vigyázz Magadra/vigyázzatok Magatokra! Inkább maradj/ maradjatok otthon és filmezz/filmezzetek! Most ez az elsődleges feladat!
Még annyit fűznék hozzá, hogy szerintem Can Yaman simán befuthat hollywoodban.
Csak jó manager kell hozzá aki kitapos neki egy jó szerepet. Hiszen Jean Reno, vagy Terence Hill is játszott amerikai filmben, pedig az egyik francia a másik olasz. És mindenki imádta őket. Azt hiszem a Nevem Senki amerikai film és Henry Fondával játszik együtt. Az sem volt egy egyszerű szürke színész. Vagy ott van Sylvester Stallone, aki szintén olasz és szinte csak amerikai filmekben szerepel. Persze Demet Özdemirre ez nem feltétlenül igaz, lehet hogy ő nem fog oda eljutni, mert sok tehetséges fiatal színésznő van jelenleg az amerikai piacon. De persze majd meglétjuk pár év múlva, amikor a jelenlegi filmcsillagok már kifutóban lesznek, hogy kinek sikerül a helyükre beférközni....
Ahogy látom lentebb már megköszönték Neked azt a rengeteg időt amit a mi tájékoztatásunkra fordítottál, de nem szeretnék lemaradni, így én is köszönöm az érdekes és egyben részletes tájékoztatást! Sok puszi érte!!!
Emiatt azt hiszem a Végtelen szerelmben játszó Emír filmjében bele fogok nézni, mivel kiváncsi vagyok a "másik arcára" is. Rengeteg török sorozat van, így nehéz lesz majd a választás, de valószínűleg majd a téma fogja megadni, mit nézek még meg azon kívül.
Visszatérve egy két gondolat erejéig Can Yaman és Burak Özcivitre, illetve Alain Delon és Belmondóra. Szerintem nem lehet őket kinézet alapján párba állítani. Szerintem Can és Burak mind a ketten egy nagyon jóképű színész. Szinte nem lehet különbséget tenni közöttük. Most is csak azért tettem különbséget, mert Can változtatott a kinézetén ,és így nekem jobban bejön a "hagyományos" kinézet. Jobban szeretem az öltönyös, vagy sima öltözéket és kevésbé díjazom a macho kinézetet. De elismerem ez jól áll Cannak, és más vele, mint a Szerelem ízében volt. Ha megnézitek a makacs szerelemben, ott még csak 25 éves, de nagyon helyes pasi. Szerintem vetekszik a felkapott hollywoodi filmcsillagokkal pl. Brad Pritt, vagy Tom Cruise-sal, stb.
Sajnos nem láttam Burakot még hasonlóban szerepben sem, mint az Álmodozó szerepe. Így nehéz megmondani, hogy egy ilyen szerepet el tudna-e játszani, vagy sem. A Végtelen szerelem cselekményében és stílusában is teljesen más, mint az Álmnodozó. Ezérrt tűnhet merevnek. Aki szereti a krimiket, az akció filmeket annak talán jobban bekjön a Végtelen szerelem, mint az Álmodozó. Nálam ezt történik. Nem szeretem a bugyuta megnyilvánulásokat. Pl. Sanem és Dzsédzsé viselkedését, amit Can ajtaja előtt müveltek 4-5 epizoddal ezelőtt. Vagy amikor Sanem majd elájult Can kinézetétől. Ezek engem nagyon idegesítenek, és emiatt a film értéke nálam csökken. Még a szép jelenetek sem hozzák kellően vissza. De elismerem, hogy Sanem és Can szép jelenetei tényleg szépek.
Egyébként Szasza ismertetése után én is elkezdtem kutakodni a Végtelen szerelem témában. És érdekes, hogy 2017-ben azt találták a legjobb török sorozatnak, bár annak nem néztem utána hogy hol, milyen nézettségi körben. Viszont utána is benne volt az első 4-ben. Tényleg sokaknak tetszik annak ellenére, hogy nem egy hagyományos love story.
Mindezek ellenére nem adom fel az Álmodozókat, csak mindig utólag nézem meg, hogy a számomra felesleges részeket átugorhassam.
Egy élmény Veletek beszélgetni! Köszönöm szépen Mindenkinek!
Éva kedves, Can Yamannak erre a nyilatkozatára gondoltam. Hiszen tud Ő rossz fiú is lenni??!! :D
" CAN YAMAN EZÚTTAL BUDAPESTRE MENEKÜLT A BÍRÁLÓ VÉLEMÉNYEK ELÖL .2019. dec 29.
Can Yaman – akit a török Jason Momoa becenévvel is illetnek, mert nem lehet nem észrevenni hasonlóságukat – év végi pihenésre Budapestre utazott. Az utazás célja csak részben vakáció, mivel Can Yaman az utóbbi hetekben egy szerencsétlen nyilatkozata miatt teljes hallgatásra lett ítélve, és gyakorlatilag menekül az országból az őt érő támadások elől.
Amikor a sorozat lekerült a műsorról, a főszereplők továbbra is a sajtó és a nézők figyelmét élvezték, főleg mikor nyilvánosságra hozták, hogy a kamerákon kívül is párt alkotnak. A férfi azt nyilatkozta: a 20. epizód óta szerelmesek egymásba. Demet Özdemir játszotta szerelmét a filmben, és a férfi szerint nagyon összeillő párost alkottak a szerepben, de az életben is. Amit mondott idáig nem jelentene gondot, ám kiegészítettea mostanra már híres „libidó nyilatkozattal”. Szerinte a főszerepet játszó szerelmespárnak magas libidóval kell rendelkeznie. Ráadásul hozzátette: „Szerintem a színészek két részre oszthatók: a libidóval rendelkezők és a nem rendelkezők”.
Óriási visszhangot okozott a nyilatkozat és számtalan színésztársa rögtön le is csapott rá. Csak néhány példa a számtalan bírálatból: Enis Arıkan: „Akinek nincs libidója, ne tweeteljen!”, Berrak Tüzünataç: „Bölcs embertől, bölcs szavak”, Tuba Ünsal: „Ha kilépnénk a macsó létből és a valós művészeti értékről beszélnénk …”, Nilgün Belgü: „40 éve vagyok színész, először hallok ilyet”, Genco Erkal: „Libidó helyett nézzük meg van-e esze vagy nincs”.
Ezekután gyakorlatilag némaságra ítélték tanácsadói. Hetek óta semmi nem jelenik meg róla a közösségi oldalain, illetve külföldre – Brazíliába – utazott. Pár napra visszatért Isztambulba, hogy találkozzon a családjával, ám december 27-én ismét a repülőtéren fotózták le, amint elutazik. Ezúttal Budapestre, ahol az év végét tölti egy barátjával. "
Éva drága, mintha a "saját fertőzésem" történetét olvasnám vissza a soraidban! :D
Én is ezt írtam amikor a fórumra jöttem. De olyan sokat írtunk már, hogy bizonyára ez már felejtésbe is merült, persze nem csodálom, a hosszú litániák miatt. :D A Szerelem íze után most az Álmodozó c. sorozatot nézem (szigorúan tv-n keresztül), kb, három hét múlva lesz vége. Ugye mindkét sorozatban Can Yaman a főszereplő. Közben még három sorozatba tekintette bele, melyekben szintén ő a főszereplő. De én most leragadtam az Álmodozóknál, nem akarom keverni a sorozatokat, mert korábban nem voltam sorozatnéző.
Én is kutakodtam Can élete után. Tudjuk a Wiki-ből, hogy jogászként, több nyelven beszélő intelligens ember, nemcsak jóképűnek mondott. De itt beszélgettünk már arról is, hogy vannak tőle "szebbek" is, de az egész egyéniségében van valami huncut, megnyerő, megfoghatatlan valami, (nézése, mimikája stb.) ami szépségideálok mellett is, őt teszi szimpatikussá. Persze, már akinek?! Hiszen tudjuk kinek a pap, kinek a paplan?! :D
Én is találtam egy rosszul sikerült nyilatkozatot Can Yamantól, amit majd külön belinkelek . De úgy érzem egyről beszélünk, Ez után a nyilatkozata után Budapesten "talált menedéket."A mi álmodozó Sanemünkkel (Demet Özdemirrel) való kapcsolatáról sokat írtak ezt-azt, de én többet nem tudok róluk. (Ha jól emlékszem Can nyilatkozta, hogy az Álmodozó c. sorozat talán 20. részénél szerettek egymásba az életben is. Hogy elvette-e feleségül, vagy együtt élnek-e még, nem tudom.
(A török színészekkel kapcsolat azt tapasztaltam, hogy Wikipédia igen hiányosan működik, ennek bizonyára oka van, dehogy mi, azt nem tudom.(
Éva kedves részemről ennyire telt, de bízom benne, hogy a "többi fiatal fórumtársaink" többet tud majd segíteni.
(Gondolok itt arra, hogy bizonyára ők fönt vannak a facél is (én nem!), és vannak olyan csoportok, vagy nagyobb az információ ott.
További szép napot! Ne törődj a függőséggel, amíg nem betegít meg! :DDDDDD
Avval kezdeném, hogy az első sorozat amit megnéztem a Szerelem íze volt.A főszereplő Can Yaman személye felcsigázta érdeklődésemet, oly annyira hogy az Álmodozó sorozat sajnálatos módon függővé tett.
Can Yaman személye után kutakodva megtaláltam a 2019. decemberi rosszul sikerült nyilatkozatát, nyilatkozatával (gondolom nem szándékosan) megsértve pályatársait, s e miatt aggodalommal tölt el színész jövője, tartok tőle, hogy karrierjének esetleg végét jelenti, avagy jelentheti.
Demet Özdemírrel való kapcsolata is igen zavaros számomra.
Kérlek benneteket, a fenti témával kapcsolatban bővebb információval rendelkeztek osszátok meg velem.
Kleo drága, én is csatlakozom az előttem szólóhoz, és megköszönöm a felkínált lehetőségeket!
(Nem kevés munka volt így összeszedni egycsokorba rakni a tálalt lehetőségeket?!)
A 101 szerelem c. sorozat 8 részébe bele is tekertem! :D
Így is eltöltöttem egy jó pár órát a "sorozat társaságában!" :D (Kíváncsi voltam a Végtelen szerelemből megismert Emírt játszó színészre ) És valóban már az első perctől feltűnt a szabadszájúság. Tetszett nagyon, ahogy felvállalták és kiálltak magukért akár a tanárnő, akár a diákok.
A film után próbáltam összerakni gondolataimat és egy nóta meg egy könyvvel kapcsolatos szitu jutott eszembe.
A nóta a "Más föld, nás táj, más ég más nép"
A könyvvel kapcsolatban pedig az ( Könyvmoly vagyok és épp ezért éjjeli bagoly is!) Anno ajánlottak egy könyvet. Elolvastam. Majd elolvastam az írónő szinte az addig megjelent összes könyvét is. De utána nagyon nehezen olvastam más írók könyvét, mert annyira megszoktam már az írónő "nyelvezetét", az ötven-hatvan könyve után. Nehezen ment az újabbak elfogadása, olvasása. Ezért, nem szeretek semmihez sem kötődni, csak egyet kedvelni, csak egy dologra "ráállni" mert igen nehezen tudom elereszteni a dolgokat. ( Vagyiis, filmnézést is módjával intézem már. )
A ajánlataidat elmentettem, jól jönnek majd a szürke téli hónapokban! :D
A következő sorozat majd a " Szülőhazád " lesz, mert szeretném megismerni Sanemünk (Demet Ozdemír) másik arcát is ebben a drámai sorozatban.
Örülök, hogy elkalandoztatok a linkek segítségével. Bátorságot kaptam, és alább egy kis sorozatajánlót állítottam össze, különböző periódusaimban nekem mind nagyon tetszett! Hátha Ti is találtok közöttük éppen kedvetekre valót!
Jó híreim vannak azoknak, akik követik a Bay Yanlis kedves kis vígjátéksorozat fordulatait. Olvastam, hogy eldőlt, az év végéig biztosan forgatják a sorozatot, tehát még jó néhány részre számíthatunk. Arról is tárgyalnak Can Yamannal, hogy a 2021-re tervezett, török Robin Hood sorozatnak ő legyen a főszereplője! Az olaszok pedig meg akarják nyerni az olasz Survivor – túlélő show műsorvezető házigazdájának, ha sikerül a forgatásokat összehangolni.
Írtad Szasza, kíváncsi lennél, milyen karriert futhat be kedvencünk. Úgy gondolom, Hollywoodra nem igazán jellemző, hogy nagyon merítene az európai filmszínészekből, leginkább Angliából, Ausztráliából szokott. (Gondoljatok arra, a legnagyobb francia, olasz sztárjaink sem jutottak el oda, vagy esetleg egy-egy szerep erejéig.) Üdítő kivétel pl. Antonio Banderas, aki így hirtelen eszembe jut - mint világsztárrá vált spanyol színész. De persze a török sorozatgyártó stúdiók összessége maga az arab világ hollywoodja, óriási területekre eljutnak a sorozataik és valamelyest közvetítik a hagyományokhoz ragaszkodó iszlám világban a modernebb életszemléletet is.
A Netflix, amerikai médiaszolgáltató és egyre nagyobb gyártó ellenben már elkezdett sorozatokat forgatni török színészekkel, amit aztán a világ minden táján terjeszt. Elsőként Cagatay Ulusoy főszereplésével (Medcezír, Feria, Icerde). A Netflix sorozat egy fantasy, The Protector (Hakan, a védelmező) a címe, de én nem láttam, ezt a műfajt nem kedvelem, ahogy a vámpíros sorozatokat sem, de a fiatalok szeretik, s hát természetesen ők a legnagyobb célközönség. Meglehet, Can Yaman is kap előbb utóbb ilyenfajta felkérést, de nem biztos, hogy valami most divatos, fekete, vámpíros, misztikus fantasyban én már utána megyek….. megtartom az Álmodozó szerepkörében!
Cagatay Ulusoy főszereplésével két sorozatot viszont régebben láttam, és mindkettő nagyon tetszett:
Medcezir – Áradat (2013) – egy fiatalember története, akit, hogy a börtöntől megmentse, felkarol egy humánus ügyvéd, mentorálja, sőt, befogadja családjába. A fiú így csöppen be a gazdagok világába, új iskola, új barátok, új szerelem és egy kiegyensúlyozott élet reménye várja, miközben meg kell küzdenie eredeti környezete visszahúzó erejével, saját bizonytalanságaival, és az új környezet előítéletekkel terhes, bizalmatlanságon alapuló fenntartásaival….nagyon fordulatos, izgalmas és felkavaró, szép sorozat, pozitív kimenetellel! És remek zenei betétekkel! Csodaszép zeneszámok vannak benne!
A rendőrség megbízásából egy fiatal rendőrtiszt beépül a maffiába, a maffia pedig egy rendőrtisztnek kitaníttatott fiatalembert épít be a rendőrségre….ez az alapállás, amelyből rengeteg izgalom, feszültség, bonyodalom származik, természetesen van mindkét fiú sorsában szép szerelmi szál is, és számos meglepő kapcsolati szövődmény, ami fűszerezi a történetet…. Nagyon, nagyon jó, az utolsó percig fordulatos, izgalmas sztori!
Megnézegettem, hogy milyen, a nyáron kezdődött sorozatok további folytatásáról döntöttek még a Bay Yanlison kívül, örülök, hogy közöttük van a Szülőházad a sorsod – Sanemünk - Demet Özdemir új, sikeres drámasorozata, az első évadot (12 rész) láttam, és merem ajánlani!
Dogdugun ev kaderindir – Szülőházad a sorsod (2020)
Egy fiatal lányról szól, akit 7-8 éves korában a szülei - nyomorúságos körülményeikre való tekintettel - nevelésre átadtak egy gazdag, gyermektelen házaspárnak. Egyetemista korában a lány meglátogatja a vérszerinti szüleit, ott ismerkedik meg a környék köztiszteletben álló, legintelligensebb, és nagyon sármos fiújával…..szerelem, hagyomány, tisztelet, szeretet a család iránt, dilemma a vérszerinti és nevelő szülők között, lelkiismeret, emberség …egy nagyszerű férfiszínésszel a főszerepben. Ő Ibrahim Celikkol!
Elérhetőség: a Google keresőbe beütve a sorozat címét jönnek a videók.
Ibrahim Celikkolnak a korábbi évekből nagyon jó sorozatai vannak, magyar felirattal elérhető a Kördügüm (Intersection) és a Fekete fehér szerelem (de csak a Sorozatbaráton), akinek van regisztrációja.
Kedves Nkrisz! A Végtelen szerelemből ismert, Emírt játszó színész új, folyamatban lévő sorozata a 101 szerelem, 8 részes az első évad, de folytatják, szintén a Netflix a gyártó.
Ask 101 - 101 szerelem (2020)– egy középiskola legrendbontóbb diákjai, hogy elkerüljék a kicsapatásukat összefognak, hogy a tantestületből mindig őket védő tanárnőt összehozzák az újonnan érkezett testnevelő tanárral (Ő Emír), hogy az éppen költözésre, így az iskolából is távozásra készülődő tanárnőt maradásra ösztönözze a szerelem… akciójuk közepette ők is hatalmas (pozitív) változáson esnek át…..rövidebb, csak 40 percesek az egyes részek és látszik a sorozaton az amerikai gyártás…szabadosság, szabadszájúság, bizonyos jelenetek, amelyek török produkcióban biztos, hogy nem fordulhatnának elő, stb. – de a végeredmény nagyon élvezhető!
Asi (2007) – A sorozat is a forgatás idejében játszódhat. Adana közelébe, vidékre vezet bennünket a csodás történet. Asi egy vidéki földbirtokos okos, szépséges, erényes, büszke lánya, aki állatorvosnak tanult és ily módon segít apjának a birtokon. Demir, egy fővárosi, isztambuli fiatalember, egy nagyvállalat tulajdonosa, akinek a gyökerei azonban szintén erről a tájról erednek. A két család múltbéli viszonyáról Asi semmit, Demir egyoldalú információkat tud, természetesen találkozik a két fiatal és finoman kibontakozó szerelem alakul közöttük, de a helyzet sok bonyodalmat tartogat, míg eljutunk a boldog végkifejletig….nagyon szép, gyakran megrendítő, szívbemarkoló történet. Akiknek tetszett Nazli és Ferit, itt is hasonló, kis lépésekben élhetjük át a történéseket.
A főszereplő Tuba Büyüküstün gyönyörű, nekem a legszebb török színésznő. A férfi főszereplőt Murat Yildirim alakítja nagyszerűen, aki egyébként a filmjeit nézegetve kb. 5-10 éve volt igazán nagy sztár, rengeteg sorozat hőse.
A külvárosban élő Fazilet asszonynak két lánya van, mindkettő szép, de az egyik abból is akar megélni, a másik tanul és tisztességes munkára vágyik. Fazilet asszony a lányai segítségével gazdag akar lenni és ebben leginkább a befolyása alatt álló kisebbik lányát akarja felhasználni, a nagyobbik folyamatosan küzd ellene. De az anya vágyai csak ideiglenesen, vagy részben teljesülnek, pedig semmitől sem riad vissza. Természetesen vannak gazdag férfiak is a történetben, kettő közülük nagyon szimpatikus és sármos fiatalember…. nem jellemző a török sorozatok többségére, de ez igazán kiszámíthatatlan, fordulatos történet és egy igaz szerelem beteljesedését is megkapjuk a végén ajándékba, miközben felfedezünk egy remek, vonzó színészt, Caglar Ertuglurt!
A sorozat egyszerűen elérhető a Google keresőben, vagy az https://ok.ru/video/ oldalán
Kedves fórumtársak! Eddig csak olvasó üzemmódban voltam, de olvasva kedves soraitokat előbújtam megköszönni.
Most az esélytelenek nyugalmával, szép lassan csepegtetem magamnak a dózist, az Álmodozó sorozattal. A Life tv-n nézem esténként. Van amikor engem is zavar főleg Sanem környezetében élő szomszédok, illetve az utcán zajló kiabálások, veszekedések, hangoskodások zaja, annak ereje. (No de ez az etnikum ilyen, így élnek.)
Viszont kárpótol amikor megjelenik Can és Sanem! Háááát igen, a nézésük, az a bizsergés magáért beszél, és a kémiai is dolgozik rendesen közöttük. Apropó kémia, bizony forr köztük, mint az én két komponens között is, amikor kutyulom össze az ecetet meg a szódabikarbónát...... :DDDD (Ez lett a dilim, hogy ez a két komponens a legjobb tisztítószer! :DD)
A sorozatban pedig sokszor bizony Dzsé-dzsé-hez is nyugágy kell, hogy megőrizzem a nyugalmamat, amikor rájön a dühroham és elkezd ordítani, mint Bálám szamara :D
Több linket is megnézve elgondolkodtam Can Yaman sikerén.
Kíváncsi lennék, hogyan alakul majd a pályafutása? Kíváncsi lennék, hogy a csúcson tud-e maradni?! Hogyan fogja kezelni, a hirtelen jött népszerűséget? Eljut-e "Halivudba "?! Élni tud-e a hírnevével, vagy csak visszaélni?!
(Sok példa van erre is, arra is.) No, majd meglátjuk! (Sajnos, én már nem igazán!)
Kleo drága, köszönöm a jótanácsot, "mentegetek én, mentegetek én", de a technika időnként közbeszól. De én sem hagyom ám magam! :D Beszólok olykor a technikának, csak nem publikus, hogy miket, hogyan szidom a technika ördögét?! :D
Mosolyogva olvastam amit Alain Delonról és Belmondoról írtál. Örömmel konstatáltam, hogy mindkét világhírű színész igencsak közeledik a 90. évhez. Szép kor!! Igen számomra is Delon a szép fiú, Bemondo a csibészebb, a több arcú. Összehasonlítva két színész óriást a két fiatal török színésszel, én is úgy látom, hogy Can Yaman nem szabályos szépfiú. Nem szabályos férfi szépség, mint ahogy a Te kedvenced Belmondo sem. És igen, értem most már hogy miért is a "Te Belmondod, Can Yaman". :D
Így, nem marad más, mint az (igazság! ), hogy Burak Ozcivit akkor Alain Delon. :DD
Én is voltam rajongó, nekem is volt egy pár nyerő karakter az erősebbik nem között.:D Maradva az Álmodozó sorozatnál, csakis a hitelesség kedvéért, én maradok - jobb híján -, egy nagy Álmodozó! :D
És bizony, bizony igen, jól esik egy kis kikapcsolódás egy-két órára kedvenceinkkel. Olyankor még a nap is másképp ragyog!
Az égbolt is felhőtlen ha elfoglalja magát az ember a kedvenceikkel! Persze, ez csak a szórakozás része az életnek, amely nemcsak kedvencekből és nem kedvencekből áll. És a fennmaradó időben sok-sok más tevékenységgel foglalja el magát az ember, ki-ki a maga szokása, kialakított életvitele alapján. Az is igaz, hogy inkább magunktól álljunk le eltölteni kikapcsolódásként egy kis minőségi időt, mint sem az élet állítson meg.
Éva kedves, látom Te is írtál, örülök, hogy meggyógyultál. Imádtam én is a Szerelem ízét, de engem is zavart Hakan, Demet féle áskálódás. (Csak én nem tekerhettem, mert tv által néztem a sorozatot. Csak ha kíváncsiskodtam és belenéztem a videokba - és azt megtettem párszor! -, ott már "kiélhettem" magam és tekerhettem a két negatív figurát. :D
Krisztikém, látom te is nézed a sorozatot.
Képzeld, nekem is pont tegnap jutott eszembe a Dallas c. sorozat! Csak nekem nem Jockey Ewing, hanem az öccse Bobby ( Patrick Duffy ) miatt. És bizonyára azért, mert ő ugrott be, a népszerűség miatt talán?! Bobby-t anno kiírtak a sorozatból, de "világháború" lett belőle. A népek nagy felháborodásamiatt a forgik kénytelenek voltak és visszaírták Bobby karakterét. :D
Megnéztem most az életé a Bobby-t alakító színésznek. Túl van már a hetvenen, de nem futott be a hírnevével nagyívű kariert. (Talán nem tudott szabadulni Bobby Ewing szerepéből, melyet hosszú évekig játszott?!)
További jó fórumozást!
Sok szeretettel, kellemes időtöltést kívánok Mindenkinek, ízlés, igény, lehetőség, tehetség szerint.
Örömmel veszem a lelkesedésedet Can Yaman iránt. Hidd el, nekem is tetszik. Szerintem is egy helyes, remek színész, és én is úgy gondolom, hogy karizmatikus személyiség. Azt gondolom, hogy ha egyszer eljut Hollywoodba, akkor ott is imádni fogják. Én csak nem akarok egy színész iránt rajongani, és nem akarom csak az ő filmjeire koncentrálni a sorozat nézéseimet.
Így jutott eszembe a Végtelen szerelem sorozat, mivel azt nem látta elejétől. Most ahogy nézem, és már sok részt láttam rájöttem, hogy a második évad közepéből láttam kb. 20 részt.
Nekem nem tűnik benne Burak túl feszesnek. Szerintem a szerepéből adódóan hasonló karaktert kell játszania, mint Ferit volt. Nekem átjönnek a szép jelenetek és azok mondani valója.
Persze kíváncsi lennék hogyan alakítana egy laza szerepet....
De nagyon hosszú sorozat és már unom a sok gyűlölködést, bosszút és haragot benne. Ebben ez a sok, ezért tovább pörgetem ezeket a részeket, és itt is a szép részekre és izgalmas érdekes dolgokra koncentrálok.
Szasza említette, hogy az Emírt játszó színészt és persze a szerepét mennyien dicsérték. Erről jutott eszembe a Dallas sorozat, amiben Jockey Ewing szerepét dicsérték. Biztos nehezebb egy negatív szerepet eljátszani, mint egy pozitívat. Egyébként az életben szerintem ő is egy sármos, és szerintem laza színész.
Engem még mindig zavar és idegesít az Álmodozóban a sok fölösleges bugyuta részek, jelenetek. Emiatt nem nézem olyan lelkesen, de a szép részeket megnézem.
Említettétek, hogy azért hosszú a sorozat, mert a hazájában rajongtak érte és tovább kellett írni a cselekményt. Lehet hogy a Végtelen szerelemnél is ez történt. Ott is szerették és tovább bonyolították a történetet. De szerintem kár volt. Néha a kevesebb az több....
Egyébként lényeg, hogy olyat nézzünk amit szeretünk, és ami boldoggá teszi a napunka, bármi legyen is az.
Most már jók a linkek, beszélgetek itt magammal, de akkor már írok is pár sort.
Szasza, csak egy jó tanács, ha hosszabban írsz, amit szeretünk olvasni, akkor ajánlatosabb, ha először megírod wordben, közben mentegeted, és ha végeztél, bemásolod ide a fórumra, akkor nem veszíted el, ha közben esetleg lejár az idő, vagy valamit mellékattintasz és elrepül az egész....
Kedves Nekrisz, én is úgy gondolom, Burak nagyon jóképű és jó színész is -, amennyire láttam, ebben a végtelen hosszú, Végtelen szerelemben, hitelesen alakította a főszereplőt, bár számomra a karakter és a színész is túl feszes. Can nem szabályos szépfiú, viszont rengeteg plussz vonása van, ami számomra vonzóbbá teszi. A benne lakozó kedves csibész, a fesztelen, közvetlen magatartás, biztos, hogy ezek közé tartozik, amit még Feritként sem tudott teljesen elrejteni. Ha nem lenne színész, akkor is karizmatikus személyiség! Eszembe jut anno, kislánykorom két nagy sztárja, Alen Delon és Belmondo, mondanom sem kell én az utóbbi rajongótáborához tartoztam és az életben is ez a karakter nálam a nyerő, így aztán nem a semmiből való, hogy Cant favorizálom a török kínálatból.
Az Álmodozó Albatrosz karaktere pedig nagyon tetszetős, maximálisan idealizált, remekül felépített, telitalálat! Persze maga a sorozat, mint minden romantikus sorozat, számos klisét tartalmaz, ami lépten-nyomon visszaköszön más filmekben is, pl. valamilyen ártatlan naivitásból eredő hazugság, ami félreértések sorozatát indítja el, aztán lavinává dagad, és más kaptafák pl. majdnem elüti valami a csetlő-boltló leányzót és természetesen a hős menti meg, ketten szorulnak be valahová, hogy ott egymásra találjanak stb. A török drámáknak meg a bosszú a mozgatórugója, a végletekig elvetemülttel kell szembeszállnia a pozitív és (gyakran már idegesítően) jóhiszemű, naiv hősöknek.
És persze a törökök sajnos a komédiáikban minden komikus figurát, a drámáikban pedig minden bosszúszomjas alakot túlrajzolnak, egyik-másik ezekkel az erőteljes vonásokkal nehezen elviselhető számunkra. Túlontúl sok!
Az Álmodozóban pl. Dzsézsé, aki noha jól kitalált szereplő, de hisztérikus viselkedéséből kevesebb több lenne, nem beszélve a plátói szerelmes Zeberdzsek őrült és gyakori megjelenéséről, hozzájuk képest Sanem anyjának és apjának fellépései, örökös ellenőrzései már-már megbocsáthatóak. Ezeknek a figuráknak az eszeveszett kalandjai töltik meg a műsoridő felét, (miközben erősen folyik az ismeretterjesztés és népnevelés) amit az európai néző nehezen visel. Valójában persze ők azok, akik a sorozat igazi török hangulatát adják, nélkülük Can és Sanem története bárhol a világon megeshetne. Nem véletlen, hogy Európában a spanyoloknál, olaszoknál érte el a legnagyobb sikert, akik maguk is mediterrán népként sokkal vehemensebbek és szeretik a túláradó érzelemkitöréseket.
No, de kisebb dózisokban, ahogy a Life TV adagolja, mégiscsak megéri kivárni az álompár színre kerülését, és drukkolni szenvedélyes szerelmük beteljesedéséért, elandalodni a történéseken - kizárni a velük töltött időre - való világunk gondjait -, legalábbis én ezt teszem. Mert hát, mi is lehet egy ilyen sorozat követésének célja, mint a kikapcsolódás mindennapjaink kötelezettségeiből, egy kis felhőtlen lebzselés kedvenceinkkel!
Olaszországban és Spanyolországban végtelenül népszerű kedvencünk. Rengeteg róla a híradás, elkalandoztam az oldalakon, és párat ide is pottyantottam…..
Kevesebb mint egy év alatt a Can Yaman a nemzetközi showbusiness egyik legnagyobb emelkedő csillagává vált. Nyilvános megjelenése hatalmas szerető rajongók tömegeit vonzza szerte a világon. A török színész veleszületett karizmája, remek humorérzéke, laza karaktere és éles intelligenciája azonnal rajongóvá tenné, még akkor is, ha fogalma sincs róla, ki ő.
Volt alkalmam személyesen megismerkedni a férfival a Cannes-i promóciós turnéján, a Daydreamer című slágersorozatán. A turnéra gondolok, mert rajongói még megérkezése előtt elfoglalták a nizzai repülőteret és Cannes minden kulcsfontosságú helyszínét abban a reményben, hogy élőben láthatják. A közösségi médiában láthatta, hogy az idős hölgyek majdnem elájulnak, amikor a török sztár mellettük áll. Olyan érzés volt, mint a cannes-i filmfesztivál, és nem olyan ipari esemény, mint a MIPCOM. Tehát ebben a rövid, de különleges interjúban igyekeztem a lehető legnagyobb mértékben elkerülni az üzleti témát.
Lehet, fantasztikus év volt ez számodra és Daydreamer számára. Nemzetközi szupersztár lettél, gratulálunk! Mit gondolsz, miért vonzza ez a történet a nézőket az egész világon?
Manapság a Netflix-en vagy más szolgáltatásokon egyáltalán nincs rom com az Egyesült Államokban vagy a világon. De vannak olyan sorozatok, mint Ozark vagy Lucifer, vagy nem ismerek Sötét vagy idegen dolgokat, vagy Fekete tükör vagy Kártyák háza. Másfajta sorozatok jelenleg. A Rom com még mindig nagyon értékes, de ezt egyáltalán nem teszi senki. A régi rom komók olyanok - a srác csúnya, a hölgy gyönyörű. A srác üldözi. De itt ez más. A srác valami más, a lány pedig valami más. Mind jóképűek és gyönyörűek, mind vidámak. Improvizálnak. Általában vígjátékot a támogatott szereplők végzik. Olyan, mint egy tiszta, földhözragadt szerelmi történet. A szerelmi történet imádnivaló ott, a vígjáték pedig imádnivaló. Szerelem van, és a szereplők mind azt kérdezik, kik ők.
Képernyőpartnere Demet Özdemir. Játszod a főnökét, és beleszeretsz. Kihívást jelentett a közös munka?
Nem volt kihívás, olyan volt, mint egy felszabadítóbb dolog, mert életemben először olyan színésznővel játszottam, hogy annyira nyugodt voltam, annyira magabiztos voltam, mert nagyon tehetséges volt, és nagyon foglalkozott az improvizációval , ami nekem is nagyon tetszett, de néha kockázatos - a partnered nem tud improvizálni néha. De Demet olyan tehetséges. Mintha 60% néha rögtönzött volna a sorozatban, megváltoztattuk a forgatókönyvet, és csak gurultunk. Tudod, mire gondolok?
Nagyszerű kémia
Rendkívüli kémia közte és köztem. Ezért volt a Daydreamer az egyik legnagyobb romkompresszió, mert ott érezhető az improvizáció, és a karakterek annyira eredetiek. Például az én karakterem ez a stílusikon volt az öltözködésével, és ezeket a kiegészítőket jelenleg Törökországban és az egész világon viselik. Olyan voltam, mint egy különösen pokoli romkom, ennek a színészek közötti harmóniának, kémiának köszönhetően.
Szeretem, milyen szenvedélyes vagy, amikor erről beszélsz!
Olyan, mint a gyerekem, ez a műsor, imádom!
Másik dolog: mindannyian sztárszínészként ismerünk, de ügyvéd is vagy. Hogyan történt?
Nos, színésznek lenni olyan, mint egy álom, de ha valamit tanulmányozni kell - sokat foglalkoztam az olvasással. Olasz középiskolában tanultam, és nyelvekkel foglalkoztam. Nagyon jó memóriám van. Könnyen emlékszem a szavakra, és jól olvastam, és sikeres hallgató voltam. Társadalmi ember vagyok, és meggyőztem az ismert embereket, nemcsak törökül, hanem más nyelveken is. Tehát úgy döntöttem, hogy jogot tanulok, és nagyon szerettem tanulni, megoldani a jogi problémákat. De amikor gyakornok voltam, rájöttem, hogy a gyakorlat nagyon különbözik az elmélettől. Különösen Törökországban sok a korrupció. Ügyvédként kezdtem a PwC-nél. De ott voltak mindannyian a számítógépeiken minden, én pedig hiperaktív voltam, megőrültem, és csak ki akartam menni
Mi lenne a tévével? Mik a kedvenc műsoraid?
Mindenféle sorozatot és filmet próbálok nézni. Szeretem az összes amerikai sorozat régi cuccait, mint például a Californication, a How I Met Your Mother, Friends, House, Prison Break. Az új amerikai sorozat inkább a fikciót, a fantáziát és a technológiát foglalja magában. Különböző dolgok jelenleg. Mindez, az összes Netflix sorozat valóban különbözik egymástól, de én jobban foglalkozom ezzel a régi dolgokkal, földhözragadt dolgokkal. Milyenek a karakterek? Mint House vagy mint a Prison Break fickó, aki nagyon okos. Inkább karaktereket nézek a műsor helyett. Ha imádom a karaktert, ha viszonyulok a karakterhez, akkor nézem a sorozatot, vagy a filmet.
Can Yaman 1989-ben született albán és észak-macedón származású szülőktől. Miután befejezte az isztambuli olasz középiskolát, 2012-ben diplomázott a Yeditepe Egyetem Jogi Tanszékén. Ügyvédi gyakorlata csak hat hónapig tartott, és 2014-ben debütált a Gönül İşleri sorozatban. Első főszerepét 2015-ben kapta. eltalálta İnadına Aşk. Szerepelt továbbá a Hangimiz Sevmedik és a Dolunay filmekben is, de áttörése 2018 nyarán következett be a Daydreamer premierjével, amely a Star TV azonnali slágerévé vált. A szerep számos török és nemzetközi díjat kapott a legjobb színésznek, köztük az E! 2019. évi vezető férfi díját. Ő egy nem angol műsor első szereplője, aki megnyerte ezt a nemzetközi közvélemény-kutatást.
A tömeg öt napot és öt éjszakát várt egy római szálloda előtt, hogy közelebbről megismerhesse bálványát, Can Yaman török színészt . A HELLO! Török kiadása megtiszteltetésnek tartotta, hogy az olasz fővárosban interjút készítsen a világot elsöprő televíziós sztárral. Az egyik dolog, ami a legmeglepőbb, ha találkozunk vele, impozáns testalkatán és természetes báján kívül az az erős kötelék, amely a rajongóihoz köti. Ilyen hála és csodálat érzi irántuk, hogy a hajnali kettőkor véget ért fotózást követően is átöltözött, és lement a szálloda ajtajához, hogy találkozzon a napok óta várakozó követőkkel.
A 30 éves, a török sztár ért el hatalmas nemzetközi vetülete az ő főszerepét a sorozatban Erkenci Kus : Dreaming Bird , amely óriási sikert ért el Spanyolországban . Szeptemberben az E! Televíziós vezetővé nevezte ki a szavazatok több mint 90 százalékával, ezzel először jelezve, hogy egy színész elnyeri ezt a kitüntetést egy sorozattal, amely nem angol. Most, hogy Európában turnézik, Can Yaman képes napi három órát beszélgetni és fényképezni azokkal az emberekkel, akik egyszerűen megfordulnak, hogy megkeressék őt.
SZIA! Törökország Rómát választotta , ahol a színész élt, és rajongói is vannak, hogy kivételes jelentést készítsen a pillanat színészével. Mivel Spanyolország szerepel a listán következő célállomásként, az Örök Várossal pózol háttérként, és beszél velünk életéről, karrierjéről és a pozitív energia terjesztésének küldetéséről.
"Egy ideig az Egyesült Államokban éltem, amikor középiskolás voltam, és Olaszországban is. Ügyvédként dolgoztam, és most öt évig a kamera előtt megállás nélkül" - vallja be a színész, hogy a rajongói jelenség ellenére, amely körülveszi, Győződjön meg arról, hogy a lábad a földön van. " Kiegyensúlyozottan nőttem fel, szeretettel neveltem, nagyszerű barátaim voltak és sportoltam. Szóval tudom, hogyan maradjak nyugodt, még akkor is, ha a dolgok izgalmasak. Néha ezt arroganciának fogják fel, de nem az. Arról szól, hogy bízz magadban. " elismeri a vonzó előadót, feltárva személyiségének néhány tulajdonságát.
Yaman nagy büszkeséggel beszél arról a sorozatról, amellyel rajongók légióját szerezte szerte a világon.
"Tisztában vagyok az érdeklődéssel irántam, de megvannak . A nézők imádják a karaktert, majd érdeklődni kezdenek a színész iránt. Még ez a szeretet is fokozódik, ha barátságos és őszinte módon lépsz kapcsolatba velük" - vallja be, miközben elismeri, hogy sok benne a karaktere. "Nos, 51 részt forgattunk, és rengeteg gesztusát megszereztem . Nagyon világos elképzelésem volt arról, hogy ki ő, és lehetővé tették számomra, hogy felhasználjam a kreativitásomat. A rendező eleinte nem volt egészen biztos abban, ahogyan a hajamat akartam viselni, tetoválás és ékszer, de sikerült meggyőznöm. "
Kinézete rajongói bánatára nem fog örökké tartani. " Nemzeti katonai szolgálatom előtt állok, ezért elveszíti a szakállat és a hajat, amelyet ehhez a karakterhez növesztettem . " Ezenkívül elárulja, hogy szeret kreatív lenni, "ezért minden egyes szerepnél mindig 180 fokos fordulatot veszek. Színészként az a feladatunk, hogy egy karaktert alkossunk és életre keltsük".
Ami a következő projekteket illeti, Can Yaman még mindig nem tud semmit elárulni előttünk hivatalosan. "Még nincs semmi végleges, de remélem, hogy képesek leszünk megtalálni egy olyan karaktert, amely fejlődhet. Szeretnék egy olyan történet része lenni, amely lehetővé teszi. Az egységes, sztereotip karakterek nagyon felszínesek."
Köszönöm szépen soraidat, jó volt olvasni. Köszönjük, hogy ennyi időt szántál ránk hiszen megírni sem 5 perc volt!
Kedves Fórum társak!
Akkor most én írok a Végtelen szerelemről:
Nem akarok senkit sem agitálni, hogy nézze meg! A közel 250 részével én is nagyon hosszúnak tartom, és ráadásul nem egy normál romantikus sorozat boldog befejezéssel.
Tele van cselszövéssel, árulással, bosszúval, gyűlölettel, haraggal, és sok sok érdekes fordulattal. De ugyanakkor benne van a végtelen szerelem is!
Én nem olvastam róla véleményeket, és nem olvastam Wikipédiát sem.
Ha tudtam volna talán el sem kezdem nézni. De elkezdtem.... mert arra emlékeztem hogy tetszett. (persze csak 15-20 részt láttam a végéből)
Én már nagyjából a felén túl vagyok. És mivel nagyon kíváncsi voltam a végére szombaton megnéztem. Ekkor döbbentem rá, hogy korábban nem az utolsó 20-25 részt láttam, hanem csak az utolsó részek egy részét.
Szasza - előre is elnézést kérek hogy idézek a leveledből!
"A vége pedig ledöbbentett!Szép-szép az önfeláldozás, meghalni valakiért, de sokkal jobb, ha a szerelmesek boldogan élnek és meg nem halnak egy sztori végén."- Szasza ebben igazad van. Én sem értettem, hogy miért így fejezték be az alkotók. Talán azért, hogy ez más legyen, térjen el a megszokottól, ne legyen sablonos, illetve nem mindig a szerelem győz. Van amikor a az ámokfutónak, a félőrültnek sikerül a tervét végrehajtani.
"Így nem csak a sorozat hosszúsága, hanem a szomorú befejezés el is vette a kedvemet ennek a sorozatnak a nézésétől."- Őszintén szólva engem is elszomorított. Szombaton úgy gondoltam, na most itt be is fejezem, hiszen nem szeretem a szomorú történeteket. De több lehetőség is van:
1. egyáltalán nem nézitek meg a sorozatot
2. megnézitek úgy ahogy van
3. valahol a vége felé ahol esküvő van ott befejezitek- én valószínűleg ezt választom a csalódás helyett
4. vagy elképzelitek, hogy a végén nem az történik, amit az alkotók készítettek- hogy Emir hal meg Kemal helyett.
"Érdekes volt számomra az is, hogy a Végtelen szerelem fórumozói zöme a negatív szereplőt Emírt dicsérte mindenki a film fórumán. Hogy eredendően nem is gonosz, csak őszinte szeretetre vágyik, amit nem kapott meg soha. Annyira szereti Nihánt és a lányát Denizt (aki ugye Kemal lánya!) hogy ezért is dicsérik.
És azért is, hogy sokkal több kémia volt Emir és Nihán között, mint a Kemál-Nihán szálban?! " - Én nem csodálkozom azon, hogy dicsérték Emírt. Mert nem egyszerű egy megszállott, félőrültet eljátszani. Ugyanakkor szerintem megvan a kémia Kemal és Nihan között. Azt gondolom, hogy Burak Özcivit jól alakítja a szerepét. Szerintem ő is tud úgy nézni, hogy elhisszük szerelmes, vagy elhisszük neki hogy mérges stb... Bár én nem láttam tőle más filmet, nekem jobban tetszik, mint Can Yaman. Szerintem ő egy tipikus török pasi.- bár őket pedig nem igazán szeretem....
"Aztán nemcsak az a bajom, hogy nagyon hosszú a Végtelen szerelem c. sorozat. Hanem a sorozatról fent leírtak alapján hiába kedvesek és szeretnivalók a főszereplők, de annyi viszály, ármánykodás, zsarolás, a szereplők elrablása, eltávolodása egymástól időben ( mely egyben igencsak elnyújtja a sorozatot), a rosszindulatok elszabadulása, a börtön és szenvedés, ezek nekem nem hiányoznak. (Akár Kegyetlen szerelem is lehetne a sorozat címe! )
Elég az élet dobta gondokat viselni, élni és mosolyogva várni a holnapot, Az életet nem csak túlélni akarom, hanem így a vége felé megélni is! Nem vagyok hajlandó befogadni újabban a sok negatív dolgot!"-Ebben teljesen igazad van! Ezért megértem ha nem nézed meg!
Én viszont már sok részt láttam és kíváncsi vagyok jó néhány dologra. Ezért mivel hosszú, kihagyok részeket, és áttekerek részleteket, így rövidítve le.Szerintem elég fordulatos és részben izgalmas is. Én most ezt a sorozatot szeretném befejezni, annak ellenére, hogy nem egy tipikus romantikus sorozat. Viszont most úgy gondolom, hogy pl. a Makacs szerelmet meg sem fogom nézni. Bár ebben Can Yaman fiatal és jobb képű, mint a mostani filmekben, még akkor sem.
Ha végig érek a Végtelen szerelmen akkor szerintem visszafogom magam a sorozatok nézésében, mert sok időt vesz el minden mástól.
Még egyszer nem akarok senkit sem agitálni hogy nézze végig a sorozatot! Amikor ajánlottam én sem láttam az elejétől a végéig! Nem tudtam milyen lesz....
Ha valakit mégis érdekel, akkor remélem megtalálja benne azokat a pozitívumokat amiket én.
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok sok-sok szeretettel!
Eszembe jutottatok drága barátaim, ezért megírom a gondolataimat így egybe, Mindenkinek!
Próbáltam egyenként megszólítani Benneteket, el is kezdtem mindenkinek írogatni és jutott eszembe sok-sok kedves megszólítás (de elfelejtettem menteni!) és a végén a névre szóló soraim "elszálltak"! Minden a felhőbe ment! :(
Ettől függetlenül "jól vagyok" (no, azért mondtam egy-két cifrát is bevallom!), de ugye egy bizonyos kor nem betegség, csak egy állapot! No, de egy ilyen állapotban meg ne akarjon az ember számítógép zseni lenni. Ne akarja verni a klaviatúrát, mint igazi, aktív dolgozó korában. Mert elég ha csak az a fránya kisujj rakoncátlankodik és kész a bajl Megy a levél a felhőbe a "receptjeim" után! :DD)
No, de a lényeg, hogy a nemrég véget ért Szerelem íze sorozatról már ódákat zengtem. És ugye egyben ez volt az első sorozat is, amit egyáltalán végignéztem. Talán kicsit túl is toltam mindent vele kapcsolatban?! Hááát igen, ( a történet, a zene, a két főszereplő és Bulut miatt.)
De továbbra is a tv elé ültet a második török sorozat az Álmodozó is, amely párhuzamosan indult augusztus elején az akkor már vége felé közeledő Szerelem ízével. Tehát most az Álmodozó (Korai madár) c. sorozatot nézem, melyről szintén sokat írtam lentebb. Írtam arról is, hogy a múlt hét végén a két nap alatt milyen "nagy adag dózist" adtam be magamnak török sorozatból! :D
Még pedig azzal, hogy belenéztem több török sorozatba is. ( Bay Yanlis (Rossz úr), Makacs szerelem, Végtelen szerelem)
A keveredés elkerülése végett most csak egy sorozatot nézek - videókat nem! -, mégpedig az Álmodozót, mint írtam már fentebbl .
Az Álmodozó sorozatot nagy kedvvel nézem a Life csatornán, ahol ugyen nem lehet tekergetni. :D
Az apróbb hibáktól eltekintve, mint írtam már, nekem most ez sorozat a favorit, de erről, azaz Can és Sanem szerelméről, már áradoztam lentebb, most nem teszem.
Az apróbb hiba Sanem környezete, a túl harsány szomszédok, Sanem szüleinek hóbortossága. Sanem anyjának nézése, szemei. Zavart ahogy a felnőtt lányaikat ellenőrizgetik. Úgy hivogatják őket a munkahelyükön minden piszlicsáré dologgal, mintha ott is a rendelkezésükre kellene hogy álljanak?! Ők meg közben lazán élnek szinte "az utcának" kötetlen munkaidőben.
Sokszor már zavar az a hülye gyerek, aki szerelmes Sanembe és a jó édesanyjával együtt járnak hozzájuk a legnormálatlanabb időpontokban. ( Habár olvastam, hogy olyan a tradíció náluk, hogy a nap minden szakában bejelentés nélkül mehetnek , érkezhetnek mindenkihez, akár sokad magukkal is. )
Tegnap bosszankodtam azon is, hogy Sanem és Emre vitáját a vidámparkban akaratlanul, meghallotta Can. Egy világ omlott össze benne, amikor hallotta azt, ahogyan Sanem kijelentette Emrének, hogy nem szereti őt ?! Holott Can a szívét tette ki Sanemnek. Oly szeretettel dédelgeti a lányt, olyan önzetlen, tiszta szerelemmel nézi Sanem arcát, oldalról, alulról, de a lány hol azt mondja, hogy szereti, majd elküldi, szereti, majd elküldi. Hazugság cunami! No, ezért kicsit lankad is a lelkesedésem néha-néha.
Viszont csodálatos az Álmodozó sorozat! Olyan kiteljesedet a két főszereplő szerelme, olyan hiteles, hogy nem csoda, ha az életben egy pár alkotnak. És mindegy is, hogy a sorozat kezdetőtől, közben, vagy csak a végén kötötték-e össze az életüket, az életben is, nemcsak a sorozatban. Az említett apró hibák pedig, nem csorbítják a sorozat értékét.
(Egyébként érdekes, hogy Sanem környezete milyen sokat, illetve állandóan szotyolázik.
Lehet, hogy ott a szotyola/napraforgó olyan "nemzeti étel", mint nálunk a "Gulás"?!:DDDDDDD
Belenéztem a múlt hétvégén a Bay Yanlis (Rossz úr) c. sorozatba is:
A Bay Yanilis (Rossz úr) sorozat szinte kicsit már paródiát öltött. Mely vidámságot felüdülést ad és az esélytelenek nyugalmával nézheti az ember. Sok humor forrása már az is, hogy egymás mellett lakik a két főszereplő a szállodába.
Ahol szinte közös hatalmas terasz ad lehetőséget a sok félreérthető kalamajkára, vicces helyzetekre.
Pláne amikor a harcias mamák megérkeztek a szállodába, mindkét szerelmes részéről. A pereputty cirkuszai kevésbé érdekesek, de annál érdekesebb, hogy ismét együtt szerepel a Szerelem ízéből megkedvelt "Ferit és Nazli!".
A vége valószínű kedvemre lesz majd. :D ( Érdekes azonban, hogy egyáltalán nem érzem azt a bensőséges kapcsolatot a két szerelmes között, mint a Szerelem ízében. Tudom, a történet is más itt, de akkor is! :D )
Belenéztem egy hete szintén A Makacs szerelem c. sorozatba is. (És ez már a negyedik sorozat amit Can Yamannal látok!)
Partnernője szimpatikus de ebből a sorozatból láttam eddig a legkevesebbet. De már így első blikkre borítékolható, hogy nem csak a két főszereplő, hanem a testvéreik is összefognak jönni?!
Vagyis valószínű két esküvő lesz a végén, mint az Álmodozó-ban Sanem-Can és nővére Leyla és Can öccse Emre. :D
( Szinte egy kaptafára készült a sztori, kissé eltérő köritéssel. Szerintem.)
Érdekes, hogy a nőknek mennyit kell füllenteni, hogy az akaratukat megvalósítsák akárhogyan is. Abban a társadalomban a fiú olyan "testvőr", mintha "testőr" lenne! Mit művelnek a tradiciók betartásáért, röhej. De sajnos inkább zavaró a férfiak terrorja ebben a kultúrában egy más életvilelhez szokott, akár európai ember számára is.
(Kíváncsi lennék, hogy mennyit javulna a török nők helyzete, ha az Eu tagállama lesz országuk. Hagyják-e majd a rendreutasítást a soros ország, meg egyáltalán a többi Eu-s ország beleszólását az ő jelenlegi csadorosféle világukban, és sok másba??!!)
Kedveskéim, itt még nem köszönök el, mert folytatom a Végtelen szerelemmel!
A Végtelen szerelem c. török sorozatból két-három részt láttam még!
De! Beleolvastam a film fórumába. Volt rengeteg hozzászólás, de mind lehúzta a sorozatot. Mindenki teljesen feleslegesnek találta a második évadot. Mikor olvastam, hogy 250 rész lesz, már tudtam, hogy nekem ez tárgytalan. Hiszen ezért nem néztem sorozatokat a Szerelem ízéig!. (Persze soha nem mondom, soha, majd meglátom és lehet, hogy egyszer rászánom majd magam filmre.)
A Végtelen szerelemnek van Wikipédiája!
Megdöbbenve láttam, hogy az elejétől a végéig szinte részletességgel írja hogy miről szól ez a hosszúra nyújtott török sorozat. A vége pedig ledöbbentett!Szép-szép az önfeláldozás, meghalni valakiért, de sokkal jobb, ha a szerelmesek boldogan élnek és meg nem halnak egy sztori végén. Így nem csak a sorozat hosszúsága, hanem a szomorú befejezés el is vette a kedvemet ennek a sorozatnak a nézésétől.
Holott, a főszereplő a Kemalt játszó Burak Özcivit már a Szulejmán c. filmben, mint Bali bég, lenyűgözött. (Ebből a sorozatból is pár részt láttam. az elején, pont azért mer tnagyon hosszú ideig tartott.)
Érdekes volt számomra az is, hogy a Végtelen szerelem fórumozói zöme a negatív szereplőt Emírt dicsérte mindenki a film fórumán. Hogy eredendően nem is gonosz, csak őszinte szeretetre vágyik, amit nem kapott meg soha. Annyira szereti Nihánt és a lányát Denizt (aki ugye Kemal lánya!) hogy ezért is dicsérik.
És azért is, hogy sokkal több kémia volt Emir és Nihán között, mint a Kemál-Nihán szálban?! Azért ez is egy érdekes dolog?! Persze az lenne az igazi, ha megnézném, és vajon én is így gondolnám??!! Csak ne lenne ilyen hosszú ez a sorozat!
(Egyébként az életben Emír nagybátyja a kislánynak, Deniznek.)
Kemal szerepében Burak Özcivit öt évvel idősebb, mint Can Yaman. Ízlések és pofonok tudom, de megkockáztatom, hogy a két színész között nem tudnék választani, hogy melyik jobb képű?! :D (Sajnos vagy nem, de az az igazság ugye, hogy a "választás veszélye" nem is fenyeget! :DDD)
A fentiek után nekem Burak Özcivit egy helyes, amíg Can Yaman egy szimpatikus srác (talán azért is ez a szó jutott eszembe, mert őt most több szerepben is láttam??!!)
De Can, nem szebb, mint Burak az biztos. Szerintem. (De, mint tudjuk, "kinek a pap, kinek a paplan!")
Aztán nemcsak az a bajom, hogy nagyon hosszú a Végtelen szerelem c. sorozat. Hanem a sorozatról fent leírtak alapján hiába kedvesek és szeretnivalók a főszereplők, de annyi viszály, ármánykodás, zsarolás, a szereplők elrablása, eltávolodása egymástól időben ( mely egyben igencsak elnyújtja a sorozatot), a rosszindulatok elszabadulása, a börtön és szenvedés, ezek nekem nem hiányoznak. (Akár Kegyetlen szerelem is lehetne a sorozat címe! )
Elég az élet dobta gondokat viselni, élni és mosolyogva várni a holnapot, Az életet nem csak túlélni akarom, hanem így a vége felé megélni is! Nem vagyok hajlandó befogadni újabban a sok negatív dolgot!
Egyébként, amit a sorozatokról leírtam, az csak az én kizárólagos véleményemet tükrözi. Tiszteletben tartva mások eltérő véleményét!
( És talán nem is mérvadó, mert igazából csak a Szerelem ízét láttam végig, és az Álmodozó c. sorozat kb.a feléig. )
Búcsúzom, kívánok Mindenkinek kellemes hétvégét és olyan időtöltést, ami a legnagyobb örömére szolgál!
……..hát Te is Drága Szasza!!! Hogy kedves témánkból hozzak hasonlatot, emlékszel, amikor Sanem megtudta, ki is az Albatrosz, pillangófehér ruhájában végigröpködte az utat hazafelé…..na, kb. hasonlóan röpködő örömmel olvastam én is az Álmodozó iránti lelkesedésed! Tudtam, tudtam, tudtam!!! Aki megízleli ennek a lenyűgözően vonzó párnak, hol az egekbe szökő, hol a mélységbe rántó, sodró lendületű szerelmi históriáját, az nem engedi el egykönnyen, mert gyönyörűségesen magával ragadó. Most már tudod, miért korteskedtem mellettük, amikor még mindig azt láttam, Nazli és Ferit az etalon. Nem csorbítom a történetüket, mert egy finom egymásra hangolódást, szép, szolídan egymásba kapaszkodó, meghitt szerelmet mutatott be, sok csodás zenei betéttel. Az Álmodozó ezzel szemben tele van szenvedéllyel, Can és Sanem semmit sem csinálnak félgőzzel, csupa élet mindkettő és hát, a köztük lévő nyilvánvaló kémia is perzseli a levegőt. Olvastam valahol, a rajongók mindenképpen össze akarták boronálni őket, azt kívánták, az életben is legyenek egy pár, és azért lett 51 részes a sorozat, mert egyszerűen nem akarták elengedni őket, a forgatókönyvíró pedig a nézők kedve szerint ( nagy úr a nézettség!) cselekedett…..valahol a török 44-45. rész körül én is úgy éreztem, megérett a történet a befejezésre, de aztán egy nagy csavarral ismét belevágtak, (ha beletekertél, tudod, miről beszélek). Mindenesetre egy év távolából, most magyar szinkronosan is úgy követem őket, mintha mit sem tudnék róluk.
Can Yaman rövid pályafutása alatt, egyértelműen Albatrosz szerepe számomra a nyerő, nehéz lesz felülmúlnia a következő sorozataiban (ha megmarad a romantikus komédiáknál, mert könnyen lehet, legközelebb valami drámai szerepben látjuk).
A Bay Yanlis aranyos, bohókás, habkönnyű vígjáték, helyesek, szépek benne mindannyian, luxus a környezet, varázslatosak a vidéki helyszínek, jó őket nézni, de semmiképpen nem felkavaró, mint az Álmodozó nem egy remek jelenete, ami a szíved mélyéig megindít. Hetente persze megnézem az új darabot, de így elég is, azt is elsősorban Can Yaman miatt! Úgy gondolom, nem is lesz különösebben hosszú ez a sorozat, nincs benne sok potenciál, ez az egyszerű kis történet hamar kifulladhat, a Can nélküli jelenetek, különösen annak a nagyképű plasztikai sebésznek a hosszadalmas szerepeltetése kifejezetten fárasztó, bőszen tekerem is az állandó kifogásainak sorolását.
A Makacs szerelem ellenben megélt 28 bölümöt, és noha én még csak kettőt néztem meg, de ez is összetettebb sztori, mint a Bay Yanlis. Visszafogottabb, persze 5 évvel fiatalabb is benne Can, de nagyon vagány és a többi férfi szereplővel szemben nagyon szimpatikus, haladó nézeteket vall, az ifjú leányzó pedig egy igazi kis furfangos boszorkány, és szintén nagy vagány. És a szó legszorosabb értelmében „édes” kislány. Az tetszik a legjobban, hogy komikus eszközökkel, finoman, de nagyon célirányosan kifigurázza a török társadalomban a hagyományok foglyaiként élőket (főleg a férfiakat! nagy tette ez a sorozatnak, abban az elnyomó férfitársadalomban). Látjuk, mennyi leleményt bevetnek a lányok, hogy elérjék, amit akarnak, állandóan ki kell játszaniuk a mindent felügyelő fiútestvért, el sem tudjuk képzelni, milyen szinten beleszól a bátyó, vagy a család idősebb tagja, még a legszemélyesebb dolgokba is (pl. az átöltözős, nyitó jelenet, amiből indul a történet). Egyébként ez az állandó ellenőrzése a felnőtt, de még férjezetlen nőnek Sanem karakterénél is zavaró, noha persze vígjátékba oldott Anyuci, Apuci árgus szemekkel való figyelése, de a Makacs szerelemben még bővebben jut belőle.
Nézitek a Végtelen szerelmet, én is sok jót olvastam róla és a 250 részből kb. 35-40 –et meg is néztem anno, akkor egyéb dolgaim félretettették, de igazság szerint később már nem is vágytam rá, pedig szeretnivalók a főszereplők, minden gátló körülmény dacára valóban végtelen a szerelmük, szépek, helyesek, igényesen kidolgozott a sorozat, izgalmas, fordulatos a történet, de egy idő után elegem lett a rengeteg viszályból, ármánykodásból, rosszindulatból, kelepcék állításából, a rosszak győzelmeiből, a helyzet kilátástalanságából stb. – igazság szerint a napos oldalt már jobban szeretem, nem bírom a gonoszak uralmát, a szenvedéseket (van abból elég a való világban), apropó Napos oldal, Matthew Qick remek regénye, csak ajánlani tudom, ha egy életszagú, olykor szívbemarkoló, olykor nevetésre késztető jó kis könyves történetre vágytok.
Jó kikapcsolódást, filmeset vagy könyveset, mikor mit hoz a hangulat! (és tesz lehetővé a magunkra szánt idő!)
A zenéje szép, kellemes hallgatni. A színészek szépek, bár itt is van amikor nem tetszik a főszereplő lány.
A cselekmény: izgalmas, sok benne a cselszövés és a fordulatok, viszont szerintem túlbonyolítják. Emiatt hosszú szerintem. Talán túl hosszú is. Viszont akinek van ideje és persze kedve az nézze meg. Nem egy szimpla romantikus sorozat.
Kedves Szasza! Most értem csak haza, mivel anyukánál voltam. Én is gyorsan írok pár sort, és majd reggel még munka előtt újra jelentkezem.
Addig is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Szerintem a hétvégeken fogom gyorsban végig futni az Álmodozókat.
Most a Végtelen szerelmet nézem. Nekem most ez jön be, bár rettenetesen hosszú. Eljutottam a 82. részig, de most úgy döntöttem hogy ugrok egyet benne, és mjd ha lesz időm visszatérek a kihagyott részekre.
Neked hogy tetszik? Milyen benne a fiú? Persze nem Can Yaman, de még így is elfoganám ha 20-25 évvel fiatalabb lennék. Nekem a barna fiúk a zsánereim.
A Makacs szerelemez is találtam Neked egy linket, azt majd holnap elküldöm.
Addig is élvezd a romantikát, és ne törödj azzal ki mit mond! Szerintem ezt nem kell szégyelni, hiszen nem követünk el ezzel semmiféle bűnt!
Ráadásul ezzel boldogabbak, jobb kedvűek, és szerintem kedvesebbek is vagyunk.
Ha akarsz nekem e-malt küldeni akkor csak@gmail, kell a nevem mögé írni.
Addig is sok puszit küldök és nagyon szép estét kívánok Neked, és persze a többieknek is!
Krisztikém, most csak kapkodva írok. Olvastam soraidat és az jött le, hogy megnéznéd "gyorsban" az Álmodozókat?!
Nagyon szeretnék segíteni, de az én technikai tudásom kevés ehhez. De elkezdtem gyorsan kutakodni, már amennyire ez megy nekem?! :D
Próbáltam amit itt ajánlottak lentebb a fórumon az - ok.ru/video- n keresgélni és van amikor sikerült, volt amikor nem. (Nekem már az is gond a keresésnél, hogy egy-egy sorozat amit itt emlegetünk, több címmel kereshető, több címmel vannak az interneten.
Mint az Álmodozó is (Korai madár vagy Erkenci Kus). Lehet keresni a facén is, csak én nem vagyok "facés", de úgy tűnik több csoport is van, de te ezt bizonyára jobban tudod.
Én most próbaként beütöttem a google-ba, hogy " Korai madár 22. rész" és kidobta a sorozat többi részeivel együtt.
Azt már megfigyeltem a hétvégén is, ha úgy van írva a megjelenő videók alatt, hogy Korai madár (Erkenci Kus) "akárhányadirész előzetese (Hun Sub) megjegyzéssel zárójelben, akkor összefoglalva "gyorsban" leadja az adott részt.
Egyébként most naggggyon elfoglalt vagyok! :D
Mégpedig a Makacs szerelem és az általad már ajánlott Végtelen szerelem nézésével. (Csak lassan haladok, sajnos.)
Ráadásul most van az én nyaram is, gyönyörű az idő (állítólag még egy hétig tart a vénasszonyok nyara!) és muszáj a szabadban lenni kihasználni ezt a lehetőséget még. Szerintem.
Írtad, hogy:
"Bár nem találkoztunk, de soraid által picit ismerem a lelkedet és az közel áll az enyémhez. Egyébként a horoszkópom szerint halacska vagyok 0308-al."
Nos, Halacskának üzeni a Bikácska 05.03-al, hogy az én lelkem is hasonló "szögben áll!" :DD Egyenlőre most ennyire telt, aztán majd jelentkezem hamarosan!
Kellemesen szép estét kívánok Neked, és Mindenkinek!
És még valami, amit elfelejttem leírni: sokkal könnyebb eljátszani a szerelmet, ha valóságban is jelen van két színész között. Akkor csak magukat kell adni és azt amit megélnek.
Úgy tudom Demet Özdemir és Can Yaman között a forgatás alatt kialakult, csak az a kérdés hogy már az első részeknél-e....