Keresés

Részletes keresés

szklara Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8292
Kisbugi!
Vakond koma remekül van, a nadrágzsebéből azóta kikerült a madzag és a gomb, a piros orra erősen leamortizált és folyton nyálas:-))
Mindenhol óriási sikere van, akárhova visszük (jellemző módon a szülőknél).
Egyébként referálhatnál a szülinapi ajándékokról, hagy csorogjon a nyálunk!
szklara
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8291
nyugi Andrea-r! Attól még Te nagyon jó anyja vagy!! Majd belejöttök.

A Babavárban írtak a matracokról, eszembe is jutott, hogy nekünk a kókuszmatraccal van 1 problémánk. Néhány nap alatt ott, ahol kisLackó feje szokott lenni, besüpped eléggé és úgy is marad. Nem hiszem, hogy a Kicsink lenne ilyen.. "nehézfejű" :) Nektek van ilyen tapasztalatotok?

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8290
Sziasztok!

Köszi Szilvásgombóc!
Tudom, csak... Megvolt az első tápi-evés. Volt 1 kis sírás, de inkább azért, mert egy kicsit túl meleg volt, egyébként vígan benyelte. nekem sem volt annyira rossz, hiszen Apát idézve: ezen az alapon még 6 évesen is szoptatnod kellene. Azért a vacsi ciciből lesz.

Szia Gyapot!
Menet közben kicseréltem a cumit, mert a kislukúból nagyon lassan jött. De a nagyból meg ömlött, nem bírta nyelni. Így visszacseréltem a kicsire. Nincs olyan, ami a kettő között van?

Andrea

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8289
sziasztok :)

simine: én is azt teszem, amit Tímeáék tanácsoltak, próbálok rosszallóan is nézni, de az nem mindig sikerül, mikor felnéz rám kacarászva.. Úgy tűnik, kevesebbszer harap.

Andrea-r: nemáár!! Nem cserbenhagyás ez!! Te is nagyon jól tudod!!
Holnap oltják kisLackót, ez a 4. Már előre felék megint..

Budapesten is hiány az ACO szappan?

simine Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8288
Sziasztok!

Konyu azt mondani, hogy vegyem ki a cicit a szajabol, ugyanis a kisasszony azt csinalja, hogy a vege fele mikor rapihen a dologra, az also es felso inye kozott tartja a cicit szorosan hogy ki ne csusszon mikozben o pihenget, nezelodik. Na most ezt mar novekvo fogakkal teszi:(( Ha ki akarom huzni meg jobban raszorit. Persze igyekszem kihuzni, de nem tul egyszeru.
simine

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8287
Sziasztok!

Köszi Gyapot!
Ma lesz az első próba. Remélem, elfogadja a tápit.
Kicsit rosszul érzem magam, mert eddig csak tej volt és egy kicsit most olyan, mintha cserbenhagytam volna. Vagy ez hülyeség?
Túl nagy a lelkem?

Andrea

Előzmény: Gyapot (8285)
Kisbugi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8286
Mert aki 4 fokos vizben tud furdeni, az irni is tud...
;o)
Előzmény: Gyapot (8285)
Gyapot Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8285
Szia Andrea,

Nálunk Panna maga döntötte el, hogy melyik cumiból issza meg a tápit. Kb 15 hasznalatlan cumi hever otthon. De az biztos, hogy pici lukas cumival issza.

Kisbugi,

Nem is mondtad szombaton, hogy tudsz irni.

Előzmény: Andrea-r (8282)
Kisbugi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8284
Bocsi, nem jelentkeztem at.
Előzmény: Bugi bacsi (8283)
Bugi bacsi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8283
Szia szklara!

Koszonom kerdesed, remek!
Sok fenykep keszult, majd apa bemutat nehanyat. Jo hangulat volt, lufival, medencevel, sok jatekkal. :o)

Hogy van Vakond koma?

Előzmény: szklara (8277)
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8282
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Akárhogy is igyekszem, estére mindig elfogy a tejem. Kecskeruta ide, pihenés oda, nálam sajna nem jött be az, hogy minél többet cicizik a baba, annál több lesz a tej, mert délutánra-estére elfogyott. Így most a délutáni hamit tápival (utálol a tápszer szót!) fogom helyettesíteni és így estére talán összegyűlik egy jó vacsira való mennyiség.
Nem örülök a dolognak, de megpróbálom azzal vígasztalni magam, hogy 4 teljes hónapig csak anyatejet kapott a babácskám.
Amihez a segítség kellene, hogy milyen cumiból adjam: kislukúból, vagy nagyobb lukúból?

Andrea

cár Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8281
Sziasztok!

Mi is ezt a módszert alkalmaztuk és nagyon bevált, Roli mára egyáltalán nem harapdálja a ciciket!

Üdv

Előzmény: Lovászi (8280)
Lovászi Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8280
Nem kell magyarázni! Rászólsz, hogy Nem!, és kiveszed a szájából a melled. Közben nézhetsz rosszallóan is (ha bírsz...). Utána folytathatjátok, de ha újra harap, akkor újra abba kell hagyni a szoptatást. Harapni úgyis csak akkor harapnak, ha éppen nem ömlik a szájukba a tej. Nagyon hamar megtanulják, ám, hogy ha harapnak nincs cici, bármilyen pici még. (Az én nagyobbik lányomnak 4 és fél hónaposan nőtt ki az első foga, és 10 hónaposan, amikor elválasztottam, már 8 volt neki, mégsem harapot véresre soha.)

Tímea

Előzmény: simine (8279)
simine Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8279
Sziasztok!

Es egy 4,5 honapos gyereknek hogy magyarazzam el, hogy nem szabad harapni? Ma ketszer is kaptam, igaz nem volt tul nagy de meg a fogai sem nagyok. Mi lesz ha rendesen kinonek?

simine

Elayne Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8278
Barcsak! :))
Előzmény: szinténzenész (8276)
szklara Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8277
Kisbugi!
milyen volt a BULI?
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8276
A piszkosra.
És utána Te átemelted a tisztára, merthogy a bilit se koszosan teszed alá!
:o)
Előzmény: Elayne (8275)
Elayne Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8275
Sziasztok!

Meg jo, hogy mondtam nemreg, hogy Flora mar nem harap, tegnap megint kaptam egyet, de motmar foggal. Jo vacak, minden szoptatasnal ujra felazik a seb, pedig azt az oldalt ritkitom, amennyire lehet.

Hetvegen szonyeget tisztitottunk. Talaljatok ki, a mar tiszta, vagy a meg piszkos reszre kakilt Flora? :)

Lovászi Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8274
Csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.
Nagyon határozottan szólj rá a kicsire, hogy Nem szabad!, és ha újra harap, ne szoptasd meg. Tapasztalatból mondom, hogy sokszor nem az a lényeg, hogy mit mondasz a gyerekednek, hanem az, hogy _hogyan_ mondod! Ha érzi rajtad, hogy a rászólás ellenére Te azon izgulsz, hogy ha nem szopik elapad a tejed, nem vesz komolyan.
Nekem minden gyerekem harapott egy időben, és ezzel a drasztikusnak tűnő módszerrel simán leszoktak a harapásról.
Más este kevesebb ugyan a tej, de sokkal sűrűbb!!! Szóval az a 60 ml, lehet, hogy simán megfelel egy reggeli 100-120 ml-nek. (Én amíg eladtam a tejet, 2 dl-es pohárban fagyasztottam le. Az előző adag mindig megfagyott, mire ráöntöttem a következőt. A reggeli tej szinte átlátszó volt, és rengeteg, az est meg olyan sűrű, mint a tejszín, és sokkal kevesebb.
Ja, és a babaneten olvastam, hogy valaki egy egész hetes kihagyás után kezdte újra szoptatni a babáját, és simán visszaállt a tejtermelés.

Remélem megnyugodtál :-)))

Tímea

Sírós újszülöttek szüleinek: Igaz, hogy a babás könyvek azt írják, hogy az újszülöttek egy napból kb. 20 órát alszanak, csak sajnos a babák nem olvasták ezeket a könyveket, és nem tudják, hogy mit kéne tenniük...

Előzmény: Hopihe (8263)
schgy Creative Commons License 2001.06.11 0 0 8273
Szia!
Kicsit lassan jönnek a tippek, így leírom azt, amit a nejem művelt az idősebbik sráccal, mikor ilyesmivel kezdett szórakozni.
Egyébként majdnem ugyanaz, mint amit Zsuzsó írt eggyel lejjeb (feljebb?).
Miután elvben már evett mást is, kb. egy napig mást kapott (11 hónapos korban ez már nem szörnyőség, még akkor sem, ha ma a sokáig szoptatás az éppen aktuális divat). Közben már volt persze olyan is, hogy szeretett volna szopizni, de hiába mutogatta, a feleségem kissé értetlennek bizonyult. Aztán az események elmúltával még fél évet ráhúztak "tejevés"-sel.
schgy
Előzmény: Hopihe (8263)
Zsuzsó Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8272
Sziasztok!

Hópihe: az az igazság hogy velem csak 1-2 -szer fordult elő hogy megharapott, és úgyanúgy tettem mint Te: rászóltam hogy: Ne!!! , aztán már nem ismétlődött a dolog...
Elképzelhető, hogy a kevés tej, és a fogzás egyszerre váltja ki nála ezt a reakciót...De inkáb a keveseb tejre tippelnék, pláne, hogy esténként már előbb előfordul...Próbálj neki más vacsit adni, mondjuk főzeléket, lévén már 11 hónapos...De ez csak egy tipp, igazából csak együttérezni tudok Veled...

Zsuzsó

Sica Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8271
Sziasztok!

TéKá,
az én tapasztalataim szerint sem lehet elkényeztetni egy kisbabát azzal, hogy felveszi őt bárki. Dominika sokat volt kézben, hasfájós is volt, de mikor elkezdett mászni, és feltárult előtte a világ, akkor már nem igényelte, hogy cipeljem őt. Akkor meg pláne nem, mikor már menni is tudott. Csak akkor jön, hogy vegyem fel, ha valami baja van, vagy elesett... stb.

Segítsetek! Domcsi mostanában annyira ideges, ha valamit nem engedek meg neki, hogy dühös lesz, és megpróbál engem megharapni, majd mikor ez nem sikerül, akkor saját magát harapja meg. De nagyon! Ma is tiszta vörös volt az egyik keze, mert össze-vissza harapdálta magát. Próbáltam már elvonni a figyelmét is, valami más játékkal, de dühösen odavágja és hisztizik tovább. Ezzel lehet valamit csinálni, egyáltalán más babája is csinálja ezt? Köszi

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8270
TéKá, Trilla
6 és fél hónapos iker tapasztalatokból kiindulva nem lehet kényeztetni. Az elején igenis sír, mert valami bántja, lehet, hogy egyszerűen rossz kedve van aznap (mint sokunknak), vagy valami újat dolgoz fel több-kevesebb sikerrel, stb. Én mindig felvettem, megnyugtattam őket, ma pontosan lehet látni, hogy azért sír, mert valami baja van, vagy mert unatkozik (ekkor inkább nyafog), vagy tényleg kényeztetést "követel". Tehát úgy látom, nem lettek elkényeztetve, és ma is kordában lehet tartani az érzékenységüket. Talán érthetően fejeztem ki magam. Persze ettől függetlenül mindenki maga dönti el!!!!!
A babák nálam is sokszor aludtak nagyon keveset, meg össze-vissza. Úgy érzem, nem kell erőltetni, ha valami nem elég, az meglátszik rajta. Nagyon fáradt, stb. Akkor viszont - nagy türelemmel, energiával - rá lehet vezetni, hogy bele is szunnyadjon. Nálam ez hordozgatással, énekléssel, nyugodt környezetben sikerült. Fontos, hogy benned is nyugalom legyen, ne húzd fel magad.
Én ennyit bírok hozzátenni, ha esetleg segít!
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8269
sziasztok :)

Trilláék, TéKá: kisLackó sem akszik sokat, néha nagy sajnálatomra. Pláne hajnali 5 körül :) Gyomorfájásra az elején az óramutató járásával megegyező irányú hasmasszírozás vált be nekünk.
Elkényeztetés? Hát ez jó kérdés. Elvileg kb fél éves korukig nem lehet őket elkényeztetni (Ranschburg Jenő szerint 1 évesig). Én mindig felvettem, mikor sírt. Kialakult 1 olyan, hogy csak akkor sír, ha tényleg kínja van; lehet ezért.
Az első hetekben nem csoda ha csakúgy is sír, hisz eddig 9 hónapig szoros összeköttetésben volt Anyucival.. hiányzik Neki, törődésre vágyikstb. (mint ahogy mi is gyakran :)
Persze ez csak az én véleményem-tapasztalatom.

Lencsi Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8268
Sziasztok
Voltak mások is a Városligetben? Nekünk csak Portáskával sikerült találkozni. Tündéri kisbabája van. Úgy irigykedem, amikor ilyen pici babát látok. Bezzeg az enyém kitett magáért:
- Beülsz a kocsiba?
- Nem
- Tolod a kocsit?
- Neem
- Akarsz sétálni?
- Neeem
Szerencsére mire hazaértünk megbékélt. Nem tudom mi baja lehetett, azzal magyarázom, hogy reggel nem kakilt. Lehet, hogy őt már zavarja, ha nyilvánosan kell intéznie. Általában otthon szokott kakilni. Persze lehet, hogy a melegtől volt rossz hangulata. Remélem nem egy hisztis korszak kezdete.
Kedves Rapsonné: Hogy van Hajnácska? Remélem nem azért nem találkoztunk, mert beteg.
Mások hogy oldják meg az ilyen ismeretlen találkozókat? Mi nagyon gyanakodtunk Portáskára, ezért ott ólálkodtunk a babakocsi körül, mondtuk Patríciának, hogy nézze meg a babát, stb, de nem mertünk rákérdezni, végül ő kérdezte, hogy feltehet-e egy furcsa kérdést, na erre már nevetve mondtam, hogy én vagyok Lencsi.
mICK Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8267
Sziasztok!

A nemalvással kapcsolatban hozzátennék Nándi dolgához egy érdekességet. Amikor a 20 éve ovónő előtte bölcsödei gondozó nagymaminak (akinek felbukkanása pillanatában egyébként tegnapelőtt a két órája nyafogó gyerek három órás mély álomba zuhant :-) )megemlítettük a dolgot, megvonta a szemöldökét, és kifigyelte a következő etetést, majd közölte, hogy böfi után úgy nyafog, mintha éhes lenne. Hajrá, cicire vissza (a mérések tanulsága szerint nem nagyon eszik ilyenkor már), és úgy elmúlik a hiszti, gyomorfájás, csuklás, mint a sicc.

Akkor és azóta két alkalommal bejött, kiváncsiak vagyunk a folytatásra.

Előzmény: Törölt nick (8264)
Kriza Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8266
Sziasztok,

Trilla, TéKá: Jakus is ilyen volt, szó se volt evés-alvás-evés-alvás körforgásáról. Nappal nagyon kiszámíthatatlan volt, hogy elalszik-e, nekünk még a babakocsiban sem feltétlen aludt el, mint más szerencséseknek. Viszont egyhónapos korától végig alussza az éjszakákat, és így végülis jó gyereknek számított. Pedig nem tettem érte semmi különöset, úgy értem, addig ha felsírt és enni akart, természetesen szoptattam, de onnantól ő úgy döntött, nem érdemes éjjel is kajálni. Azért napi két nappali alvás is be-becsúszott, de a hossza és ideje teljesen kiszámíthatatlan volt. Kb. kéthónapos koráig mi is sokat cipeltük, állítólag addig nem lehet elrontani őket, mert akkor még nem „manipulálnak”, hanem tényleg bajuk van. Jakusnak sokat fájt a pocakja, de volt , hogy a cipelés ellenére is üvöltött. Általában este 6h körül rázendített és fürdetésig ment a bömbölés, cipelés, rázás, stb. Aztán kikopott belőle. De hosszú két hónap is volt!!!
Szóval azt hiszem, ilyenek is tudnak lenni, és csak saját magatok tudjátok kitapasztalni, mi segít Nándin ill. Ábelen. De vigasztaljon a tudat, hogy sok ezer más mama is ezt élte-éli át Veletek együtt!
Szeretném már én is ezt a fázist, a hatalmas pocakom és 2 elefánt méretére dagadt lábam helyett!
Jó kísérletezést Nektek!
Kriza

TéKá Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8265
Trilla és a többiek, sziasztok,

én meg a 2 hét 3 napos Ábel mellől szeretném ugyanezt kérdezni, mint trilla. Nappal igen nehéz elaltatni kaja után, de már nem alszik soha 2 kaja között végig. Van hogy csak 1/2 órát és a többi időt vagy nézegetéssel vagy süvöltéssel tölti. Ez, ebben a korban jó így, vagy egy rossz alvóval van dolgom? Lekopogom kopp kopp kopp, hogy éjszaka alszik 2 evés között végig.
Másik kérdés: Egy ilyen csecsemőt még mindig fel kell venni ha sír? Úgy értem ilyenkor még nincs meg a veszélye, hogy elkényeztetjük? Merthogy bizony van hogy a vigasztalhatatlan bömbölést csak akkor hajlandó abbahagyni ha ölben van és ott nézegethet. Főleg anyuci ölében.
Előre is köszi a válaszokat.

Egy tanácstalan friss anyuka:

TéKá

Előzmény: Törölt nick (8264)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8264
Sziasztok!

Egy kerdesem lenne, az immar 8 napos Nandor mellol...
Mennyire normalis az, hogy a kicsi pocakfajas mellett a kaja utan jo orat, masfelet kell varni, hogy a Pocok elaludjon?
Ehhez kepest az atomora bakfitty a 3 oras ebredesekhez es kaja kovetelesekhez.
Nade, eszik fel ora, tente oa-masfel, es ujabb ora, max masfel mulva zajongas a kovetkezo kajaert. A gyerek igy gyakorlatilag orakat alszik csak 2 kaja kozott. Nem keves ez neki?

koszi
trilla

Hopihe Creative Commons License 2001.06.10 0 0 8263
Sziasztok!

Mi is megyünk a talira.

Kérlek titeket, hogy válaszoljatok a 8245-ös írásomra, mert a helyzet változatlan. Köszi

Sziasztok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!