Keresés

Részletes keresés

zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.14 0 0 464

Hm, ha voltál az utolsó kettő találkozón akkor tudhatod, hogy tavaly előtt a Magnum szerepelt a legjobban a gépteszteken, tavaly meg minden második keresős magnummal a kezében szaladgált, ez azért sokat elárul.

 

De a géptesztek mindig relatívak. Egy autós példával élve, ha egy terepjárót és egy sportkocsit hasonlítunk össze, akkor a sebesség teszten a sportkocsi fog nyerni, terepen pedig a dzsip. Nyilván tudok olyan tesztet készíteni, ahol a Tesoro kerekedik felül, és olyat is, ahol megszorongatják a hazai gépek a Tesorot. Ráadásul a hazaiak nincsenek is könnyű helyzetben a magas adók és előállítási költségek miatt, valamint a technikai hátterük szegényes, manufakturális körülmények között dolgoznak, sajnos.

 

Személy szerint szeretem a hazai gépeket, még ha olykor drágábbnak, vagy gyengébbnek is tűnnek, mint a nyugati társaik. Feri, meg Bandi zsenije előtt pedig meghajlok. Szoktam si ajánlani mindkettőjük gépeit...

 

(amúgy 5 % múlik a műszeren, a maradék 95 %  a szerencsén és Rajtad.)

Előzmény: Sanyi 65 (462)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 463

Üdv Vakond!

Igazad lehet a gép vásárlással kapcsolatban,de egy mindenképp lesz véve, aztán kipróbálom milyen is... lehet felesbe megvesszük tesóval aztán az is elég.. meglátjuk. Ami a meggazdagodást illeti, nem ebből szeretnék,inkább magam céljára keresgetnék és ha lelek valamit örülök neki. Hajózás terén helyezkedem el ha minden jol megy és amikor itthon vagyok kisétálgatnék kicsit keresgélni.Amúgy is megyek rendszeresen mert imádok kint lenni a szabadban,szóval ez csak egy + ráadás lenne.

Üdv: Zoli.

Előzmény: zalakoveskut (460)
Sanyi 65 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 462

Szia Vakond!

Várom a Magnum tesztet,remélem befut hozzád egy, és megnézhetjük mit tud! Levegő teszten kitűnő,de ez ugye nem mérvadó. 

Üdv Sanyi!

Előzmény: zalakoveskut (461)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.13 0 0 461

Szia Sanyi!

 

Nem ismerem azt a gépet. Feri pedig megtiltotta, hogy bármilyen formában információt adjak a gépeiről, pedig szívem csücske a magyar gépgyártás, és a találkozókon is mindig helyet biztosítok nekik, az eredményeiket közzéteszem. Nem értem a döntését, de elfogadom.

 

Vakond

 

Utóirat: ha szombaton lesz majd itt, akkor készítek valami tesztvideót valamelyik Tesorogéppel összehasonlítva.

Előzmény: Sanyi 65 (456)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.13 0 0 460

Hm... Nézzük csak:

 

- 1711 előtti tárgyakat nem kereshetsz fémkereső műszerrel. (csak engedély birtokában)

- vannak olyan keresősök, akik jobb anyagi helyzetben vannak Nálad, már régen sikerült jó gépet venni, és azokat a helyeket, miket Te kinéztél, már végigjárták.

- Budapest vonzáskörzetében kimerülőben vannak a helyek, ezért egyre távolabb mennek a pesti keresősök. (már futottam össze itt Zalában is pesti csapattal)

- ha azt a pajzsot én ástam volna, akkor már megtekinthetnéd a Nemzeti Múzeumban, vagy valami egzotikus ország tengerpartjáról írnék Neked.

Szóval, helyzeted, nem a legjobb, vagy ahogy mondani szokták, innen szép felállni. Talán félre kellene az álmokat egy kicsit hessegetni, és a realitásoknál maradni. Eldönteni, egyáltalán érdemes-e gépet venni, ha igen, mennyiért lehet eladni, ha mégsem tetszik a dolog. Sajnos, a média is ludas benne, hogy a Kárpát-medencét valami csodálatos kincsestárnak írja le, ahol néha a sok aranypénz között lehet ásni egy kis földet is... A valóság némileg más!

 

Vakond

Előzmény: kanboy87 (458)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.13 0 0 459

Sajnos, egyértelműen gagyi. Max gyerekeknek jó ajándékba, játszani. Gondolj csak bele, leszámítod a 27 %-os áfát, a vámot, a szállítási költséget, a gyártó hasznát, és  végén kiderül, hogy 2000 forintból pakolták össze az egészet... 

Azért a műszerek ára valahol a tudást is tükrözi. pár tízezer forintot mindenképp érdemes áldozni rá, hogy olyan gépet vegyél, amivel akár találhatsz is valamit.  Érdemes szétnézni a vaterán, ebay-en. 

 

 

Előzmény: m422 (457)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 458

Üdv Vakond!

bátyámnak is a delta gépet ajánlották,ő is kezdő lesz a keresgélésben szóval keresünk majd a vásárlással kapcsolatban.én viszont szemezek a tesoro gépekkel közülük is a cibola tipussal.. jobb mint a delta? szelektálás,mélyre látás...stb? vagy esetleg más tesoro..

Üdv: Zoli

m422 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 457

http://www.commed.hu/webshop/product_info.php/cPath/65_71/products_id/1209?osCsid=41aed81478dd107fd93b8c4611577d74

 

Erről mi a véleményetek? Kezdő detektornak megfele, vagy nagyon gagyi?

Sanyi 65 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 456

Szia Vakond!

 Feri Magnumjáról mi a véleményed?

Előzmény: zalakoveskut (453)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 455

apukám ez cukoráru!! :) nagyon cool! ezeket egyszerre találtad? nézegettem a google térképet a "foltok" után kutatva, igen jónak igérkezik itt a terep. Kerestem feljegyzéseket a történelemről,és találtam római kori településekről térképet,szóval már mennék kutatni... ne meg hát a Mogyoródi csata is hagyott itt erekjét bőven.. :)

Várom a folytatást! na meg a videót!

További sok sikert!

Zoli

Előzmény: zalakoveskut (454)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.12 0 0 454

Szia kanboly87!

Hááát, szerintem botrány, jól átgondolva, olyan 3% os most az elkészültsége. Lassan megy, éjjelente szerkesztgetem... Ástam valamelyik nap egy elrejtett pálinkafőző berendezést 70 cm mélyen, levideóztam. Sehogy sem tudom felrakni... Nem jövök rá miért nem akarja megjeleníteni.... ilyen és ehhez hasonló problémákkal küzdök, minden este 10 után... De majd idővel talán lesz ez jobb is.

 

Azért a mai tárgya lexikonban ütős lett: http://vakond.hu/lexikon_pajzs.htm - ezt kint is hagyom most pár napig.

 

Vakond

Előzmény: kanboy87 (452)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.12 0 0 453

Megnéztem a honlapjukon, írja, hogy PI gépek: "Bi-Level, Advanced Pulse Induction".

 

A PI gépek laboratóriumi körülmények között szépen elválasztják a fémeket, földben erre többségük képtelen. A GPX sorozat jól sikerült, bár az 5000 es nem okozott már mindenkinek akkora tetszést. a 4500 ast próbáltam, ahol nincs sok fém, ott verhetetlen. De magam maradok a régi hgyommányos  Relic Hawknál - a szokás hatalma.

 

Más érméző PI gépeket nem ismerek, kereteseket többet. Régebben Pulse Star-om volt, most DeepHammer, közben olykor egy ismerősöm deepmax-át is nyúztuk, és legújabban Andor barátom is gyártja a delta pulse-kat. De az nagyon más világ... Mondjuk én szeretem.

Előzmény: Sanyi 65 (451)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 452

Vakond! ngyon jó a honlapod! minnél többet olvasok annál inkább mennék már túrni! gyűjtöm a pénzt ezerrel a gépre!:)

Sok sikert mindenkinek! Üdv

Sanyi 65 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 451

Köszi a választ,ez a PI rendszer elkerülte a figyelmem! Most itt van előttem a Garrett katalógus, ahol a felsorolásban 10 készülék tudása van felsorolva. Hát igen gazdagon szerepelnek a pipák szinte az összes gépnél, kivéve az  Ifinium LS-nél. A kb. 30rovatból  öt pipát kapott. Na mindegy, majd utánna nézek mit is tud a gyakorlatban. Esetleg tudsz más PI rendszerű gépről amelyiknél a fémszellektálás jobban meg van oldva?

Üdv!

Előzmény: zalakoveskut (449)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 450

ma is okosabb lettem! :) árban belefér még a 120. ugy vagyok vele ha egyszer áldozok akkor jo legyen... vasat meg nem akarok keresni mert itt bombával van teli minden (udvarunkba 152-es tüzérségi löveg kb40cm mélyen,érintetlen állapotban) szóval valami jól szelektálós gép kell. érdekelni fog akkor engem az a típus! elrakom a tel. számod és foglak keresni a későbbiekben de lehet előbb is mert báttyám is venni akar egyet,hasonló árban. köszi az infókat! Üdv!

Előzmény: zalakoveskut (445)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.11 0 0 449

A levegő teszteket el kell felejteni! Senki nem akar a levegőben keresni semmit, vagy tévedek? A levegőteszteken az összes gép jó, szuper. Földben meg nem tudnak semmit! Ebből adódóan nem is készítek levegő teszteket.

 

Szerintem  GPX sorozat részben PI rendszerű gép, ezért nem akadsz frekvenciára. A forgalmazót kellene megkrdezni, aki köztudottan nem vásárlóbarát... GPX 4500 ast használtam, és teljesen úgy működött, mint a Garrett Infinium PI. A Minelab viszont jól megoldotta fémszelektálást. A GPX sorozat tényleg nagyon jól sikerült.

Egy Relic Hawk-ot még akarok venni, van is most az ebay-en kettő darab, de 200 ezer körül. Bitang jó mélykereső!

 

Igen, a legtöbb gyártó 17 kHz körüli üzemi frekvenciát javasol a kis érmékre, aranyrögökre, az érmékre 10-14 kHz, nagyobb , mélyebben lévő tárgyakra 7 kHz körül. Persze ezek csak általános adatok, vannak eltérések.   

 

Igen, de ez relatív. egy S.E.F. fejes Tesoro Vaqueroval sarokba szorítom a Deltát mélységben, vagy vasszűrésben, de a különösen apró tárgyakat a Delta jobban elkapja, szerintem. Szóval attól függ, milyen tesztet végzünk.  

Előzmény: Sanyi 65 (448)
Sanyi 65 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 448

Szia Vakond!

 Köszönöm a gyors válaszodat, hát sajnos nem jutok valahogy előrébb. You Tube-n láttam az Eureka és a GPX 5000 levegő tesztjét, és az Eureka semmiben nem maradt alúl a GPX-től.

Viszont élesben terepen,alulmaradt de jócskán. Lövésem sincs,hogy mi lehet az oka. A választható frekvencia miatt viszont előnyösebb más készülékektől, lehet alacsony frekvencián érmezni itthon,ha pedig külföldre tévedek akkor pedig magasabb frekvencián jöhetnek az apró aranyrögök. Sok külföldi oldalt áttúrtam már többször is,de a Minelab GPX sorozat készülékeinek az üzemi frekvenciájára nem akadtam rá. (nem közlik) Kíváncsi volnék rá,hogy mitől verhetetlenek. Jó volna elmenni hozzád,mert biztos sok jó készüléket lehetne látni élesben. Szerintem az általad forgalmazott készülékek közül volna egy-két típus ami sokkal jobb vétel volna mint a Delta. Nálad volt az egyik teszten,és bizony nagyon bátortalan volt, 120 000-ért jobb gépre is lehet akadni!

Üdv Sanyi!

Előzmény: zalakoveskut (446)
tamasmester Creative Commons License 2012.03.11 0 0 447

Sziasztok Ápolt társaim!

Aranyrögöket én is szívesen kereskék. Mondja meg már valaki hol van az a hely itt magyarországon, ahol erre érdemes ráfeküdni?

zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.11 0 0 446

Szia Sanyi 65!

 

Ugyan, dehogy vagyok guru, csak volt pár gépem. Sajnos, nem tudok segíteni, mert egyik gépet sem használtam.

 

(az Euréka Goldról Tomikát (Caesart) neki volt, használta, de panaszkodott rá sokat,  a Fisher meg jó gépeket gyárt, nekem is van még 1235-x-em, használom is gyakran. - de ez csak az én véleményem volt)

A honlapomon amúgy van több a Tesoronak is aranyrög keresésre szánt gépe, Pont a héten teszteltük a Vaquerot 10x12 es S.E.F. fejjel, egy mátyás aranyforintot, földből 25 centiről vasszűrés mellett még szépen jelzett. Majd jövőhétvégén töltök fel tesztvideókat.

 

Vakond

Előzmény: Sanyi 65 (444)
zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.11 0 0 445

Szia kanboy87!

 

Megnéztem, amit kinéztél műszer, az 80.100 forint, a sima - tehát nem pro verzió - 61.000.

Hát a legtöbb gép jól szelektál, de ami még nagyon fontos, hogy mennyire képes elválasztani a vasat a nem vasaktól, ha a két fém egyszerre van a fej alatt. (pl összefogsz egy érmét és egy vasat) A whites ebben nem olyan kiemelkedő, de próbálj ilyen témájú videót keresni a youtubeon.

Az általam forgalmazott Tesoro gépek ebben nagyon jók, de hogy kicsit magam ellen is beszéljek, ár/tudás arányban a magyar fejlesztésű delta, ami számodra ideális lenne. Ez 120.000 forint azonban.

Vakond  

Előzmény: kanboy87 (443)
Sanyi 65 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 444

Szia Vakond!

Mivel nagy gurunak számítol a keresősök között,ezért tanácsot kérnék tőled. Aranyrög kereséshez keresek készüléket,sajnos ami igazán komoly gép azt nem tudom megfizetni. Viszont találtam két keresőt amik között döntenem kellene Fisher Gold Bug 2, Minelab Eureka Gold. Az Eureka talán előnyösebb, mert három frekvenciával tud dolgozni ami sokoldalúbbá teszi. (6,4-20-60kHz) Kíváncsi lennék a véleményedre.

A keresős bulitokra pedig nagyon jó időt kívánok! 

Előzmény: zalakoveskut (442)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 443

Üdv! igen olvastam, h sok mindentől függ a teljesítmény. mindenképpen olyat akarok amin be lehet állitani a szelektálást, pl én a WHITES Coinmaster Pro-val szemezek ez jónak tűnik nekem mint laikusnak.Erről tudsz esetleg valamit mondani?

Sajnos nem tudok elmenni a bemutatóra ,mert Mogyoródon lakom,aztán elég messze van :/ pedig szívesen mentem volna,mert érdekel a dolog,nagy segítség lett volna.

Köszi az infót! hali

zalakoveskut Creative Commons License 2012.03.10 0 0 442

Üdv Kanboy87!

 

Nevükből adódóan a fémkereső műszerek a fémeket jelzik, függetlenül, hogy az nemes vagy színesfém, esetleg vas. Hogy mennyire képesek elkülöníteni/szelektálni az már más dolog.

Ha olyan gépet szeretnél, amit be lehet állítani úgy, hogy csak az ezüstöt és az aranyat jelezze, akkor nem sok mindent fogsz találni. Célszerű úgy beállítani őket, hogy csak a vasat szűrjék ki, de azt igen!

Hogy értsd, levegőben a legtöbb gép képes megállapítani a tárgy anyagát, a földben azonban számtalan más fémmaradvány, oxid, ion van, ami már megzavarja a műszert.

A mélység nem a gép árától vagy típusától függ, hanem a földben lévő tárgy méretétől, anyagától, alakjától, helyzetétől. Például egy ugyanakkora alumínium érmét távolabbról jelez, mint egy ugyanakkora réz érmét, a gyűrű hiába kisebb méretű az érménél , messzebbről látja, mert karika, az élén álló érmét és a nyakláncokat a fémkeresők zöme nem látja.

 

Ha számodra nincs messze Zalaköveskút, akkor 2012 március 17.-én szombaton délelőtt 11-től szívesen látlak. Gépbemutatót tartok, ahol ingyen ki lehet próbálni ezeket a műszereket. Több forgalmazó is elfogadta a meghívásom, így egész széles palettát tekinthetsz meg, vagy bárki más érdeklődő.      

A kérdésedre válaszolva, egy gyűrűt ez az árkategória földben, kb 10-20 cm között, egy rohamsisakot kb 60-80 cm ről képes jelezni. (A levegő tesztek semmit sem érnek)

 

Vakond

Előzmény: kanboy87 (441)
kanboy87 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 441

sziasztok! új vagyok a témában,és segitséget szeretnék kérni fémkereső vásárlásban. érmék,és nemes fém keresésre alkalmas gép érdekelne,amivel pl fülbevaló gyűri stb.  dolgokat keresgélhetnék,és nem csak szögeket ásnék egész nap. :) 100-140ezer körül szánnék rá akár használt is jó ha érdemes venni...milyen mélységig érzékelnek az ilyen árkategóriájú gépek?tudom itt függ a talaj nedvességétől szerkezetétől domborzatától,de úgy átlag sacc/kb.  előre is köszi! hali

benyooo2 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 440

Sziasztok!

Szerintetek melyik érné meg jobban és miért : Minelab Musketeer Advantage, nagyon keveset használt szép állapotú gép TS 1000 Slimline fejjel 70000Ft-ért vagy egy kitűnő állapotban lévő Cobra 110.000Ft-ért ? Saját tapasztalatokat véleményket is szívesen meghalgatok.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv.

Ayros Creative Commons License 2012.03.05 0 0 439

Nyíregyháza körzetében nem lenget senki?

Ayros Creative Commons License 2012.03.05 0 0 438

Szevasztok !Ha van valakinek okm  exp  4000 vagy 5000 írjon már legyen szíves!

holapatolo Creative Commons License 2012.03.03 0 0 437

Előzmény: holapatolo (436)
holapatolo Creative Commons License 2012.03.03 0 0 436

Üdv!

Eladó lenne egy : Fisher 1212-X M-Scope fémkereső

irány ár:35e ft 

 

a kép illusztráció,de ugyan ez

 

tamasmester Creative Commons License 2012.03.01 0 0 435

Sziasztok lengetők!

Egy közös ingatáshoz keresek társat egy igéretes Budai területre!

Üdv, Tamás!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!