Ha jól tudom a Szívgyógyászati klinikán a telemetriás rendszert a GE építette ki Medirex (ma Orvostechnika) cégen keresztül. 20 Japán mérnökről én nem tudok.
Jajj, szóval nem szabad leírni azt a szót, hogy "cigány"! Bocsi, bocsi, nem tudtam, de igazad van! Ha például a magadfajta meglátja ezt a szót, rögtön valami negatív érzetet kelt benne. Nem vagy egyedül, sajnos.
Én például büszke lennék arra, ha lenne cigány miniszterelnökünk. Neked biztos fájna, kis rasszistám!
Önmagában az, hogy említésre méltónak gondolod bármely ember származásának, nemzetiségének, netán vallásának kérdését beemelni a róla szóló politikai jellegű beszélgetésbe, bizonyítja, hogy számodra a rasszizmus a mindennapok része, még akkor is, ha te magad ennek nem is vagy tudatában.
Sajnos elég sokan vagytok effélék, függetlenül attól, hogy melyik politikai pártra szavaztok. :-(
Az orvostudomany nem all le csak azert mert Vezenylo Tabornokunk kezeben kicsavartak a kormanyrudat. Nezd meg mar hogyan alakult pl a csecsemohalandosag 90 ota mielott ilyeneket irsz.
Én azt írtam Orbánról, hogy egy alcsúti cigány. Erre te:
Ha már számít neked egy ember származása (netán vallása), és azt mint rá nézve negatív dolgot említed, akkor csak egy szaros kis náci vagy.
Namármos biztos feltünt neked, hogy én nem minősítettem Orbánt sem pozitív sem negatív módod. De te (!) a megjegyzésemnek rögtön negatív értelmet tulajdonítottál, azazszerinted Orbán cigány mivolta egy negatív dolog. Bizony kedves kheiron, nem vagy más, mint egy "szaros kis náci". Magad minősítetted így, magadat. (:-))))
Asszonyság,legutóbb 1989-ben hallottam,hogy szempont az,ki az újonc.Akkor egy félhülye tiszthelyettes szájából! De a lényeg:itt sem vagyok újonc,csak valami oknál fogva kivágnak innét időnként-ellentétben kiskegyeddel,aki élvezi a moderátorok bizalmát! Bocsánat,hogy csak most tudtam reagálni az Ön gáncsoskodására,de teccik tudni,én nem abból élek,hogy fórumokon hirdessem az igét. Vissza a topik témájához:a Professzor úr volt olyan orvos,hogy mindenki a tisztelet hangján beszéljen Róla! Még akkor is,ha ez a levél,amit írt,zavaros.
1990 óta folyamatosan romlik Magyarországon a lakosság népegészségi mutatója.
- 10- 15 évvel korábban veszik igénybe a rendszeres orvosi ellátást nálunk az emberek, mint az EU.-s átlag.
- 10 évvel alacsonyabb nálunk az átlag életkor, mint az EU.-s átlag.
Az utóbbi két évben az addigi "romlás" mutatók felgyorsultak. Papp prof nyílt levele erre próbálja felhívni a figyelmet.
Tisztelettel kérdem, mi az oka annak, hogy 2006-hoz viszonyítva a munkajövedelmemet terhelő állami elvonás 16%-al megnőtt, ennek ellenére az OEP-kassza -364,7 mrd Huf-al csökkent. Ezt is a prof hibájául róvod fel?
Mit kell-ene tennie szerinted egy szakembernek iylen esetben, akinél konkrétan emberek idő előtti halálával védződnek az esetek, a jobbik esetben a "preventív katéteres gyógyítás" (melyet a prof vezetésével dolgoztak ki Pécsen az elmúlt tíz évben ) helyett, a súlyosabb "nyitott szívműtétekkel" próbálják megmenteni a hozzájuk került emberek életét. Ez az eljárás és az ezzel megnövekedett "gyógyulási idő" mekkora plusz költséggel jár?
Elkezdődött VOLNA egy reform, aminek eleinte sok ember nem örült, de ha végigvihették volna, akkor talán még jó is kisülhetett volna ebből.
Látom azért kellően óvatos vagy!
Már ne haragudj, de egy egészségügyi ellátó rendszer gyökeres átalakításába úgy bele kezdeni, hogy " akkor TALÁN még jó is kisülhetett VOLNA ebből":))
Addig egyébként én is bizakodó voltam, amíg a szadesz frakcióvezetőjével készült riportot a királyi Tv-n nem láttam.
Riporter: sokan azért fogadják kétkedve a reformokat, mert nem látják a célt, hogy mi lesz a reform befejeztével. Még politikusok sem tudják a mostani eü-höz képest milyen változások lesznek.
Frakció vezető: Ugyan! azok akik foglalkoznak vele tudják, például én is tudom.
Riporter: Akkor kérem mondja el a nézőknek!
Frakció vezető: Elmondani nem tudom.
Következtetésem ( egyébként nem csak az enyém!)
1) olyan változások lesznek, amelyet titkolni kell, mert a nép kiegyenesített kaszával
menne a Parlament elé.
2) Nem tudja. Senki nem tudja! Nincs koncepció, nincs cél, csak a tb. kassza privatizálására megy ki a dolog.
Ha nem vagy nagyon elfogult a kormánnyal szemben, gondolj bele, hogy egy családi ház építése mennyivel egyszerűbb dolog mint egy eü. ellátó rendszer átalakítása!
Oszt még a családi házat is előbb megtervezik, csak utána építik fel!
Garantálom Neked, hogy ma MO.-on nincs olyan hülye ember, aki mindenféle terv nélül venne 60m2 cserepet, meg 3 ablakot a majdan megtervezendő házához.
Csak a kormány annyira lebutult, hogy csökkenti az ágyszámot, házoirvosi ellátás megerősítése nélkül.
Nem népirtás folyik csak éppen elfogyott minden pénz ami az egészségügybe BEJÖN, és amiből lehetne fejleszteni. Meg kell növelni az eü bejövő összegeit, és gazdaságosabban felhasználni . Én elhiszem, hogy P.L. pro.f meghasonlott önmagával, mert képtelen felfogni, hogy az eü-be menő pénzek csapja beszűkült, na de ez azért túlzás enyhén szólva.
Pedig Te nem vagy buta!
Mi az, hogy kevés?
Hát nem azzal híreskedtek, hogy most először 40 milliárddal több a bevétel a Tb. kasszában mint a kiadás?
Az EÜ-be menő pénzek csapja pedig csak addig szűkülhet, amíg nem veszélyezteti az ellátást!
A prof szerint veszélyezteti.
Tudom,hogy szerinted meg nem, no de mégis csak Papp orvos, Te meg nem vagy az.
Az meg még mindíg zavar, hogy a szocik kényszer hatására szavazták meg!
"Mert a hírnév ugyi emeli az ország megítélését is, külföldiek azt mondják ez a kiváló szívsebész MAGYAR! "
Maradjatok mar ezzel a bekepzelt dumaval.
A kutya ra se hederitett amikor jatszotta a nagy bekeharcost, se a CNN, se a BBC, de meg maguk az irakiak se. Ezert is huzott haza egybol 4 nap alatt a nagy vilaghiru sebesz.
Hat ennyit ernek az o patetikus kijelentesei: Ha nem ajnarozzak korbe, nem istenitik nem az van amit o elkepzel akkor mar le van magasbol ....va az a keresztenyi, beke hite is amit vilagga kurtolt.
Hat pontosan ennyit er ez a nemzetveszezo levele is.
"Azt tán látod, hogy az egészségügyünk sokkal sz@rabb, mint mondjuk 2000, vagy 2006-ban volt...hogy ha Papp prof. azt mondja, hogy az egészségügyben népírtás folyik, akkor az folyik. "
Akkor nezzuk a kegyetlen TENYEKET MIKOR IS folyt nepirtas!
A csecsemőhalálozás száma és aránya KSH Ezer élveszülöttre jutó 1 éven alulli meghaltak száma ÉV meghalt arány (ezrelék)
2000 900 9,2
2006 571 5,7 2007. I. félév 272 5,8
Nepesseg fogyas
MTI /2006. november 27., hétfő 10:05
Csökkenő mértékben fogy a magyar a statisztikák szerint. 2006 első kilenc hónapjában többen születtek és kevesebben haltak meg, mint tavaly. Több házasság is köttetett. Az év első kilenc hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme. A születések száma lassan, de folyamatosan emelkedett, a halálozásoké jelentős mértékben csökkent az elmúlt évhez viszonyítva, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn nyilvánosságra hozott jelentéséből.
...Jelentősen javult a csecsemőhalálozási arányszám is. Januártól szeptember végéig ezer élve születésre 5,4 csecsemő halott jutott, ez 0,7 ezrelékponttal, mintegy 12 százalékkal alacsonyabb a 2005. január-szeptemberi értéknél. Főleg a halálozások számának jelentős csökkenése miatt mérséklődött a népességfogyás üteme. Amíg 2005. januárja és szeptembere között 27 915 lakossal csökkent a népesség száma, idén az első kilenc hónapban mindössze 22 558-cal.
"Abban pedig megállapodhatunk, hogy ha Papp prof. azt mondja, hogy az egészségügyben népírtás folyik, akkor az folyik."
Erős szavak, szinpadias hangulatkeltő hazug szavak.
Nem népirtás folyik csak éppen elfogyott minden pénz ami az egészségügybe BEJÖN, és amiből lehetne fejleszteni. Meg kell növelni az eü bejövő összegeit, és gazdaságosabban felhasználni . Én elhiszem, hogy P.L. pro.f meghasonlott önmagával, mert képtelen felfogni, hogy az eü-be menő pénzek csapja beszűkült, na de ez azért túlzás enyhén szólva.
Elkezdődött VOLNA egy reform, aminek eleinte sok ember nem örült, de ha végigvihették volna, akkor talán még jó is kisülhetett volna ebből. De nem, a 300 ft-os szavazás, ezt félbetörte. Megmaradt a rombolás, meg lett akadályozva az építés.
De semmi baj... még pár év jótékonykodás a mások (a valóban adót fizetők ) bőrére, aztán már annak is örülhetünk, ha az egészségügyünk olyan állapotban lesz mint monjduk a ruandai.
Persze közben lesz egy kormányváltás - és majd Orbán és bandája jól bemeséli nekünk, hogy ez csak a Gyurcsány miatt van. Aztán majd csodálkoznak, ha őket is megdobálják tojással.
Van ennek kicsinyég joobbos stichje, ezért ne csodálkozz,ha néhányan(jogosan) ugranak rá.
NINCS!
Az eü. törvényt a baloldal sem akarta elfogadni!
Ne feledd, hogy az a törvény úgy ment át, hogy Gyurcsány megfenyegette azokat a jobbérzésű balosokat, akik ellene akartak szavazni!
Az ellen az 1 ember ellen aki mégis nemet mondott, eljárás indult!
Baloldalban azért van összetartás!
Ha csak elfogadható lett volna az a törvény csont nélkül megszavazzák.
De NEM volt elfogadható, csak erőszakos úton szavazták meg.
Ha az Országgyűlésben ülő balos köyvelő, matematikus, gépész, autószerelő stb. stb. sem tartotta jónak, illetve még elfogadhatónak sem, szerinted mit tudhat a szakma, amely ért hozzá?
Honnan tudod Te, hogy egy sebész munkája milyen eszköztől lesz jó szivonalú?
Honnan tudod, hogy nem éppen azt vették el?
Mindenki jól tudja, hogy a tervezett reform, a magántulajdonú pénztárakkal valójában a pénz kicsempészése lett volna! Oszt ÁSZ megállapította volna 2 év múlva, hogy.... nem is kellett volna völgyhíd, vagy veszteséggel zártuk és rossz üzlet volt a MÁV CARGO privatizálása. :))
Csak nem mindegy, hogy van egy felesleges ámde jó drága völgyhíd, vagy az emberek egészségével szórakoznak!
Hogy nem történt meg a pénz végleges kiszivattyúzása az eü-ből azt Papp profnak is köszönhetjük!
Papp nem volt kormányellnes, hisz tagja volt annak az orvosi bizottságnak amely tanácsokat adhat a kormányzatnak.
Nem adta el magát a reformnak, pedig tán fel tudta fogni, hogy személy szerint jobban jár, ha nem ellenkezik.
Azt tán látod, hogy az egészségügyünk sokkal sz@rabb, mint mondjuk 2000, vagy 2006-ban volt.
De ezen nem is lehet csodálkozni, csak LOGIKUSAN végig kell gondolni a hatásokat.
Hogy ebben az ügyben a politika akarat is sáros, mi sem bizonyatja jobban, mint az, hogy a kormány nem tárta a lakosság elé, de még a szakma elé sem, az elképzeléseit.
Persze lehetne a fideszre szavazni, csak Mikola már a Hospinvest körül sertepertél.
Ami azt jelenti, ha nem így, akkor majd úgy nyúlják le az eü-t.
Javaslom, egyszer gondoljuk végig, hogy egy politikai intézkedés hová vezet!
Abban pedig megállapodhatunk, hogy ha Papp prof. azt mondja, hogy az egészségügyben népírtás folyik, akkor az folyik.
Mennyire átgondolt volt a kormányzati negyed, a 4-es metró, a völgyhíd, a Máv cargó?
Te pl. miért bízol abban, hogy az eü. átalakítása átgondoltabb, mint a felsoroltak közül bármelyik?
Papp Lajos kezéből senki nem vette ki a szikét.sőt.
Letette,hát letette,.
Az ő dolga ,és az is,amivel magyarázza. Van ennek kicsinyég joobbos stichje, ezért ne csodálkozz,ha néhányan(jogosan) ugranak rá. Én sem örülök.
Papp Lajos mond szépeket, lát gonoszt is,de ez utóbbi gyanusan politikai indittatásu,épp ezért merőben hiteltelen. Megjegyzem, a magyar szavak értelmezésével összefüggő verbális szösszenetei kifejezetten jók és szórakoztatóak.
Tehat akkor az aktiv sebesz Papp Lajos a hulye kormanyellenes nemzetveszezese miatt cserbenhagyja a haldoklo szivbetegeit. Ahogy cserben hagyta a hulye USA ellenessege miatt oket 2003-ban, ahogy cserben hagyta a hulye bekepzeltsege miatt az airaki beteget is.
Régen voltál itthon Eszter!
Nem kell ám sokat elvenni egy szakmától, hogy az ne tudjon működni!
Szívsebésztől elveszik a szikét, mert spóórolás van, oszt rögtön megszűnt az öszes feltétel a szívsebészkedéshez!
Szívsebész a nyilvánossághoz fordul, kormány meg azt mondja:
Ugyan, csak 1800 fabatkával csökkentettük a kórház finanszot, mit hőbörög ez?
Valóban csak 1800 fabatkával csökkentették, de megmondták azt is mire nem lehet 1 fabatkát sem költeni:
Az meg ippeg a szike volt!
Persze megtehetné a professzor, hogy odaül a beteg mellé, oszt sámándobol neki,
hátha meggyógyul!
De nem ezt teszi, ebbül is látszik, hogy okos, tudatának teljes birtokában van!
Akkor lenne nagyképű, ha azt gondolná szike nélkül is tud operálni!
NEm tudom Neked mi a szakmád, hivatásod!
De bármi is legyen,antul Te soha nem leszel nagyobb, hogy egy kiváló embert
beledöngölsz a földbe oszt ráállsz!
Az meg nagyon rosszul esik nekem Eszter, hogy kimentél külföldre dolgozni
JÓ PÉNZÉRT minket meg cserbenhagytál a legnagyobb bajban!
Azt még megértem valahogy, hogy a professzort a lelkiismerete vitte, meg hozta is, mert a belső hang jó hang szerintem!
No de Te PÉNZÉRT hagytál itt bennünket, PÉNZÉRT hagytál cserben most, amikor vityka ellen kéne összefogni!
Többet számít Neked a PÉNZ mint a HAZÁD sorsa?
Hejj be csúf emberi tulajdonság a PÉNZ IMÁDATA!
Sokkal aljasabb, mit a hírnévre törekvés!
Mert a hírnév ugyi emeli az ország megítélését is, külföldiek azt mondják ez a kiváló szívsebész MAGYAR!
De mit érünk mi azzal Kedves Eszter, ha Te a sok pénzedből kifolyólag kaviárt zabálsz?
Senki de SENKI nem fogja azt mondani soha, hogy ez a nő, aki 3 doboz kaviárt tud egyszerre megenni magyar! Ha meg mondja, az nagy szégyen lenne nekünk, nem világhír!
Kérlek tisztelettel: én magyar vagyok,felmenőimmel és ivadékaimmal egyaránt,pont. Papp Lajos kiváló ember,pont. Papp Lajos katolikus,én meg nyakas kálvinista(= örök kételkedő),pont. Jól ismerem magor-hunor-féle öszes nagyszerű ősi regénket,pont. Ezek jók egy gyermeki elmének - hisz én is ezen a csecsen nőttem, kölykeimnek is ezt adtam át,de ha felnőttként élünk a mesék tején,az biza zsákutca,mégpedig kurva-nagy zsákutca.
Tudod általános iskolában is imádtam a kémiát,amikor a molekula volt az anyag legkisebb része. Szép volt,jó volt,de ha felnőttként még mindig a molekulát tekintjük az anyag legkisebb részecskéjének,azzal még Papp dr. sem értene egyet,sőt belátná - hogy legnagyobb jóindulata mellett is - káros az efféle tanitás.
Az meg gyenesen riasztó,ha valaki mindezt felemelőnek nevezi.
Kedves nanoabc. 1989-ben, elveimet feladva azért vállaltam közszereplést, hogy végre a szülőhazámban is minden ember nyíltan vállalhassa az identitását, egyéniségét. ( a proffal már a legelején a beszélgetésünknek tisztáztuk, hogy genetikeileg egy szem magyar vér nincs bennem, de már a nagyszüleim is itt születtek ebben az országban, itt éltek, nevelték a gyermekeiket , az én legnagyobb szerencsémre még engem, az unokáját is - azóta is abból élek, amit tőle kaptam- itt vannak eltemetve. Ez a szülőhazám ) Bármennyire is hihetetlen a számodra, egy pillanatig sem éreztette velem ennek a hátrányát. Sőt! kifejezettem tisztelettel fogadta, hogy szülőhazámként tisztelem ezt az országot. Mondd kérlek tisztelettel, mit csináltunk mi az elmúlt 19 évben, ha 2008-ban is azon akadtok ki, ha valaki nyíltan felvállalja a magyarságát? Miért nem tudjátok elfogadni olyannak, amilyen? Hátráltatja ez az ő munkáját? Okozott ezzel bárkinek is kárt?
Ilyenkor sajnálomigazán, hogy 1989-ben beleártottam magam ebbe a " posványba" amit ebben az országban még mindíg "politikának" hínak. (máshol már leírtam " tudod, tudni tudom, hogy két nagybátyám az ötvenes években miért "magyarosította a nevét ebben az országban, de máig nem értem " ) A prof, miért nem vállahatná a magyarságát nyíltan?
Maradjunk már annyiban,hogy Eszter véleménye ellenében Pap Lajos kurvajó szivsebész,de amikor ősmagyar izét játszik, attól tényleg nem kell hanyatt esni.
Beszéltél már személyesen a proffal? Én, igen és biztosíthatlak arról, hogy annak az embernek "kisugárzása" van. Amikor közelében vagyunk, biztonságot, erőt érzünk magunkban. Hallod, ha egy politikust meghallok beszélni, a hideg futkároz a hátamon. Minden kínom bajom előjön és azt lesem, merre menekülhetek el leközelebb.....