Keresés

Részletes keresés

épp viselő Creative Commons License 2014.06.14 0 0 11106

oldowszer Creative Commons License 2014.06.13 0 0 11105

Felerészben benzinből áll a vérem, de remélem, hogy nem.

A jelenlegi szabályok szerint egy nemzetközi mércének megfelelő pálya kialakításához tényleg ki kellene vágni rengeteg fát, és annyit nem ér az egész!

Előzmény: Törölt nick (11095)
Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11104

Persze, állítsunk minden zebra mellé rendőröket.

A biztonságos közlekedés nekünk autósoknak kell megteremteni, pl meg kell állni a zebránál.

Ha ténferegnek figyelni kell, fokozottan figyelni.

Előzmény: ax15 (11103)
ax15 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11103

Én ugyi nem a szabálytalanság elnézését kértem számon, hanem a biztonságos közlekedés segítését, de a hiba nem a te készülékedben van legyen jó az estéd.

Előzmény: Cián az audiencián (11101)
oleandro Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11102
Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11101

Képzeld nem Pintéren múlik, nem ő hozza a törvényeket.

Nyilván szerinted mindig minden szabálytalanságot el lehetne nézni, csak hát ugye Pintér...

Fura nép ez a miénk.

Egyfelől irigyeljük a nyugati államokat, másfelől azért a szabályokat nem akarjuk betartani...

Ha a rendőr büntet,akkor rendőrállam vagyunk.

El kéne dönteni mit akarunk.

Előzmény: ax15 (11100)
ax15 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11100

Ajánlj és keresd fel magad, ha szerinted nem Pintéren múlik már négy éve, hogy mit merészel tenni a rendőr az utcán.

Előzmény: Cián az audiencián (11097)
rich.mond Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11099

Bocs az elütésekért!

Előzmény: rich.mond (11098)
rich.mond Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11098

OFF, vagy sem, azért leírom.

A BVSC-Zugló felnőtt focicsapata ugyebár hosszú ideig nem létezett. 2012 nyaán indultak el újra a BLSZ IV. osztályában.

Azt tavaly meg is ynerték, idén pedig a BLSZ III-at is, tehát jövőre a BLSZ II jön.

A csapatnak vannak lelkes lokálpatrióta szurkolói, a belépés minden meccsre ingyenes, a liga ugye full amatőr. A hazai meccsek a Szőnyi úton vannak (BVSC stadion), ami ezen a szinten bőven jó. De jó néhány idegenbeli meccs volt a Kövér Lajos utcában.

Kellemes hétvégi kikapcsolódás, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11097

Látom neked Pintér elég rendesen beakadt...

Ajánlanék egy jó pszichiátert.

Előzmény: ax15 (11096)
ax15 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 11096

A minap a Hősök tere mögötti egysávos autópálya felé fordultam a Dózsa György útról.

A Műcsarnok előtti zebrán turisták ténferegtek.

Az előttem haladó átment a zebrán, amikor éppen az üres volt, de a jégpálya előtt álló rendőrök kivették, mert az egy ténfergő még éppen a zebrán volt.

Pintér emberei -  ha már úgyis ott vannak - miért nem inkább a haladást és a biztonságos átkelést biztosítják?

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11095

Remélem rendeznek majd ilyet 1x, vagy itt lesz a belvárosi Forma1 pálya egyrésze. :)

Vagy Forma E elektromos motorokkal.

Előzmény: oldowszer (11094)
oldowszer Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11094

És az igaz hoppácska!!!!

Előzmény: M.T. (11088)
oldowszer Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11093

.....és itt marad Pesten, mint a Papcsák WC Zuglóban. 

Előzmény: oleandro (11089)
oldowszer Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11092

No. akkor lássuk kedvesem!

Motorversenyek java bizony a városligetben volt. Még én is kísérgettem édesapámat, aki rendszeresen indult egy BSA-val, amit most is őrizgetek.

Általában középületet közpénzből építenek. Csakúgy mint nemzeti homokórát, és nemzeti(helyén) gödröt.

Egyeztetés előtt azért Spéter Erzsébet pénzén lekaszaboltak az olvtársak néhány hatalmas platánt, amelyekért a bősz zöldek ma egyesével is ölnének.

Hoppácska, sőt még egyszer hoppácska! Ki is lódít itt kérem szépen?

"Hozzászólásod második része tömény hazugság, szót sem érdemel."

Tehát nem vezet be autópálya a ligetbe?

Tehát nem vágja szét a tó medret a földalatti alagútja?

Tehát nem volt HUNGEXPO évtizedekig a zöld ligetben?

Tehát nem kihasználatlan randa torzó a Pe Csa?

Tehát nem a közelmúltban tett pontot a lomis piac kérdésére a Főváros?

Esetleg tagadd le lelkesen azt is, hogy a Fidesz kormány ideje alatt építették úja, egészítették ki eredeti formájára a Jégpálya épületét.

"A jelenlegi Tisza kultuszt pedig pontosan annyira érthetetlennek tartom, mint azt, hogy Franciaország része volt a győztes nagyhatalmaknak."

Lelked rajta!

A tény, hogy néhány duhaj, noném, részeg proli legyilkolta Magyarország akkori miniszterelnökét.

Azért a töri tanárod érdekes ember lehetett.

Én persze az épített örökségről beszéltem. Nézz egyszer körül benne, és ha van egy kis szépérzéked, sírva fakadsz.

Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11091

Nem tudok más ilyen helyet,bevallom sosem néztem eddig mi gyermek barát,de szerintem lépjünk túl ezen a Kerten, lesz bőven más családbarát hely egy múzeum komplexumban,ebben biztos vagyok.

Egy százmilliárdos projektnél totál lényegtelen,hogy cserébe egy új ligetért beáldoztunk egy szabadtéri helyet.

Maga a liget rég lepusztult, szólnék én miatta Tarlósnak,de miért szóljak,ha rendberakják?

Megint az van,amiről korábban írtam, csinálnak valamit.

Ellentétben az mszp-szdsz brigáddal,akik konkrétan semmit sem csináltak ezekhez képest.

Felfestettek pár sárga vonalat,majd átadták,mint "bicikliút", illetve odabsztak egy uniós órát,amitől mindenki szabadulna.

Említett szervezetek közül egyedül a levegő munkacsoport ténykedéseiről hallottam.

Volt valaha bármi olyan építkezés,ami ellen nem tiltakoztak?

Emlékszem ők vetették fel,hogy a Ferenciek terénél szűkíteni kéne az utat,hogy nehezebben jussanak át az autók és akkor majd nem járnak arrafelé annyian.

Hát ezek alapján nem tartom őket sokra.

Biztos sok hiba van a tervekben, én csak pártolni tudom Önöket abban,hogy árgus szemekkel figyeljék és szóljanak,ha valami rossz, javasoljanak mást.

De maga az ötlet,hogy a ligetet rendberakják, az szerintem nagyon jó.

A műcsarnoknál ungarishe folklórt árulnak a cgányasszonyok, a pecsa omladizok, körülötte minden gondozatlan.

Esténként életveszély végigmenni a városligeten.

A hősök tere kövei rommá törve, talán egyetlen épp darab sincs,

A városligeti tó koszos, büdös.

A felvonulási téren a parkoló csak hely pazarlás,semmi más.

Végre változik valami,fejlődünk,szépülünk.

Én ennek csak örülök.

Ha a levegő munkacsoport valami értelmeset is szeretne tenni,akkor pl harcolják ki,hogy az Örsön a P+R parkoló legyen nagyobb, ugyanis azért nem rakják le többen ott a kocsit,mert egyetlen hely sincs soha, zsúfolásig van.

Persze a közterület felügyelet büntet,ha a legkisebb szabálytalansággal találkozik, erre van eszük.

Ezt kéne megszüntetni,úgy 10éve,,,

Előzmény: épp viselő (11081)
Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11090

A fidesz és az mszp által építtetett dolgok közt egy különbség van: a fidesz alatt kétszer annyiból,de legalább megépül.

Az mszp alatt dupla költségből meg se épül.

oleandro Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11089

"fidesz építette", EU fizette (túl....) :(

M.T. Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11088

Hoppácska.

Az autó és motorversenyek a Népligetben voltak.

A Nemzeti Színházat az adófizetők pénzéből építették és kb. kétszer annyiért, megalázva közben az építész és szinészkamarát. Amúgy azért nem a ligetbe épült a színház, mert a Demszkyvel kellett volna egyeztetni.

Manapság a "fidesz építette" fogalom mindannyiszor azt jelenti, hogy senkivel semmiről nem egyeztetve, kb. kétszer annyiért hoznak létre valamit. Természetesen az a bizonyos többlet kizárólag a lakájok zsebében landol (l. Simicska, Mészáros L, stb).

Hozzászólásod második része tömény hazugság, szót sem érdemel.

A jelenlegi tisza kultuszt pedig pontosan annyira érthetetlennek tartom, mint azt, hogy Franciaország része volt a győztes nagyhatalmaknak.

Előzmény: oldowszer (11086)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11087

Huu, mit kapsz ezért....:)

Előzmény: oldowszer (11086)
oldowszer Creative Commons License 2014.06.11 0 0 11086

Ezek az" évtizedes múltú" szervezetek hol voltak amikor.

( kb időrendi sorrendben)

1. ...olaj pacsáló, autó, és motorversenyek voltak a ligetben

2. ....amikor felrobbantották a Regnum Marianum templomot, és helyette egy integető vas pasast raktak

3. ....amikor minden május elsején  integetés után, szinte letarolták a ligetet a meleg sör, hideg virsli .

4. ....amikor a világon szinte egyedülállóan bevezettek egy autópályát a ligetbe.

5. ....amikor a földalatti alagútjával feldarabolták a tavat

6. ....amikor S.Erzsi néni kicsalt pénzéből felkoncolták a szökőkutat, és kivágtak rengeteg fát.

(Ja, mellesleg az oda tervezett Nemzetit végül szintén ez a gonosz FIDESZ építtette meg).

Ezek a híres szervezetek évtizedekig elnézték a területen a HUNGEXPO-t, és a kihasználatlan, igénytelen PE.CSA.-t.

(nem mellékes, hogy a lomisokat ennek a huncut Tarlósnak sikerült kiebrudalni onnan).

Egyébként a hírek szerint az első ütemben 60 százalékról 65 százalékra nő a zöld területek aránya.

Ez a "miért nem építettek futókört négy évig, miért most"senkit nem fog érdekelni, ha végre kijárhat futni. Ha mégis, akkor rákérdezhetne a Demszky érára is, és az mindjárt kellemetlen lehetne.

Szerintem a tulajdon viszonyokat, és a fenntartás kérdését is rendezni kellett.

Csak  mellesleg jegyzem meg, hogy ezek a bősz városvédők semmit nem tettek a terület szélén található un. Tisza villa szoc-reál szétbarmolása, lepusztítása ellen.

Pedig igencsak a magyar történelem része.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.10 0 0 11085

Nem is tudom, ha építeni akarnak múzeumot, miért nem csutakfalván, vagy Debrecenben, vagy Hódmezővásárhelyen építenek.
Azt mondják, hogy Magyarország Budapest központú, nos akkor építsék vidéken a múzeumukat, mert az nem okoz akkora kárt a költségvetésnek (ha már úgyis építeni akarnak) mint a minisztériumok költöztetése, ami viszont milliárdokat fog felemészteni.

Előzmény: oleandro (11084)
oleandro Creative Commons License 2014.06.10 0 0 11084
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.10 0 0 11083

Az jó, hogy az a plaza nem épült meg. Viszont a Mexikói úti metró végállomás és a környéke nem igazán XXI. századi.

Azóta , hogy azt megakadályoztátok igazából nem történt semmi.

Habár de, volt egy útfelújítás a 25-ös vonalán meg ahogy a 32-es lekanyarodik a felüljáróról.

Előzmény: épp viselő (11082)
épp viselő Creative Commons License 2014.06.09 0 0 11082

A projekt ellenzői ennél sokkal többet mondanak. A Kertemért speciel kár lenne, de Hungexpo épületeket senki sem bánja.

És nem az ellenzék. több évtizedes múltú szakmai szervezetek: A Magyar Urbanisztikai Társaság, a Budapesti Városvédők Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Védegylet, mi a Civilzugló Egyesület.   Mielőtt elkurjantaná magát, hogy ezek mint az ellenzék V. hadoszlopa elmondom, ezek a szervezetek igen hangosan tiltakoztak a szoci kormányok zöldterület romboló, túlépítő projektjei ellen, pl. a Kormányzati Negyed ellen.

A mi egyesületünk pl. a Mexikói úti földalatti végállomás ölé tervezett megapláza okán alakult meg, azt az akkori zuglói MSzP-Szdsz koalíció akarta.

épp viselő Creative Commons License 2014.06.09 0 0 11081

Gyerekbarát  mert körbe van kerítve, középütt szokott lenni párakapu és ott bringáznak, motoroznak fel alá. Nem véletlenül jár oda sok szülő és nem a tóparti, elkerítetlen,  procosabb helyre.

Mondj másik zuglói helyet. Vi. VII. kerületi helyet.

A felvonulási téren jelenleg parkoló kb. 1500 autó számára nincs terv parkoló építésre. Nézd meg a terveket.  Semmiféle válasz nincs, amikor megkérdeztük, hogy azokkal az autókkal mi lesz, a VII. kerületben a Peterdy, Damjanich, Garay stb.

utcák lakói ezentúl hová tehetik az autóikat?

Ha a liget ápolatlan ezért hibáztathatod már Tarlóst, négy éve ő a főpolgármester. Nem vitatom, előtte sem költöttek rá eleget. A park fenntartására, rendben tartására a Főkert hosszú évek óta kevesebb pénzt kap, mint amennyit kér.

A park rendbe tétele - ezt nehéz vitatnod - új múzeum épületek építése nélkül is lehetséges. Lett volna. Most beígérik a futókört...  lett volna eddig 4 évük megcsinálni.

Lehet igénytelennek bélyegezni a Kertemet, a liget látogatóit...  hiába, ilyen emberek laknak a VI. VII.  kerületben, nem mindenki tud a francia tengerpartra menni a hétvégén és nem mindenki tud a Pasa lakóparkban lakást venni.

Cián az audiencián Creative Commons License 2014.06.08 0 0 11080

A gyermekbarát,az pontosan mit jelent?

Be lehet tolni a babakocsit a részegek közé?

Mert így stimmel.

Budapest tele kiülős helyekkel,mit soroljak?

pl:

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20090611/51_tuti_szabadteri_szorakozohely/

Ezeken kívül már csak párszáz ilyen kiülős van.

A Kertem egyébként egy elég pocsék, igénytelen hely.

Persze biztos van aki szerette, sajnálja nincs ezzel gond,csak ne tegyünk úgy,mintha legalábbis egy műemlék épületet bontanának le.

Lesz helyette szabadtéri kiülős hely, ebben biztos vagyok.

Viszont végre eltüntetik a tök fölöslegesen parkolóként funkciónáló felvonulási teret és beköltöztetik az autókat a föld alá.

A városliget jó része elhanyagolt, max a prolik járnak ki, ja és persze az MSZP majálisozók romlott kolbászt enni.

Képviselő Úrnak az a rossz hírem van,hogy ez megint egy igencsak jó döntés a kormány részéről.

Az ilyen beruházásokról meg lehet próbálni bebizonyítani,hogy rosszak.

Hogy jaj atyaúristen eltűnik 1db nyitott szórakozóhely,mi lesz most,itt kérem diktatúra van,atyaég, Brüsszel, továris elvtárs..., csak hogy az emberek nem hülyék.

Látják,hogy minden szépül, újul.

Ha csupán ennyiben merül ki az önök ellenzékisége, akkor 2018 megint nem az ellenzék éve lesz.

Ugyanis ezek a dolgok jók!

Sajnos vagy nem sajnos,mindenki döntse el...

Ahelyett,hogy ezeket szapulnák tök fölöslegesen, esetleg Önök is előállhatnának valami értelmessel.

Önök is felmutathatnának valami jót.

Annak még értelme is lenne.

Előzmény: épp viselő (11077)
ax15 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 11079

Tézis:

Nincs helyismerete és ezért nem ír semmit.

Túl nagy a beégés kockázata.

Előzmény: épp viselő (11077)
épp viselő Creative Commons License 2014.06.07 0 0 11078

épp viselő Creative Commons License 2014.06.07 0 0 11077

A Kertem jó hely, és hangulatos, gyerekbarát kertes hely, jó zenével. Nem sok ilyen van a városban és még kevesebb Zuglóban. Mondj még? Hol ülnél le pl. a Bosnyák "megújult" téren?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!