Nem gond, első az "igazi" munka, hiszen ebből élnek. :-)
Eddig is nagyon jól haladtál, haladtatok a munkával és messze többet tettél az elvárhatónál. Nem türelmetlenkedünk, még akkor sem, ha Endre csattogtatja a karikás ostort a hátunk mögött. :-)))
A festők igéretet tettek ,hogy PÉNTEKRE színrefestik a kerekeket.Csak rajtuk múlik ,hogy VASÁRNAP lesz-e kerékcsere.Én nagyon szeretném és ez motívált az elmúlt héten.Igaz ,hogy három napja várom hogy befejezzék az alapozást és a fetést.Sajnos egy gép érkezett teljes festésre, amiről kínkeservesen tudják leszedni a festéket és emiatt nem tudnak velünk foglalkozni.Amit mindig megigértek azt tartották is. Szorítsatok,hogy legyen szerencsénk vasárnap.
Még PS. Csak egy szemlélési lehetőség !! A belinkelt képen kinagyítva jól látható a féktuskók összekötési módja, valamint a nyűgözés egy lehetséges megoldása.
(a jeligés válaszokat a kiadóhivatalba kérjük :-))
PS. Nos, végignéztem rengeteg IL-14-es képet. A legnyugodtabb és legmegnyerőbb színválasztás a motorburkolat és a szárny színével egyező légcsavarkúp és rotoragy volt. Az általában sötét, fekete szívótér és rotoragy jellegtelen számomra, bármilyen színűek is a légcsavartollak. A piros erősen hívalkodó, a világoskék a tollakkal egybeszín, nem hozza ki a lényeget. Nézzétek meg, és több szem többet lát....
ird le pontosqan mi van odaírva majd az orosz tolmácsot megkérdezem bent.Ráadásul dolgoznak nálunk orosz származásu kolegák akik mérnökök.biztos tudnak segíteni ebben.
Árpitól kaptam a következő rövid emailt. (ő csak olvassa a fórumot)
"...A Zoli rákérdezett egy orosz szövegre, úgy látom, hogy rájöttek a lényegre, de kiegészítésként tudni kell, hogy a 2-es és 5-ös hengerekben vannak a főhajtókarok, ezek kenése mindíg is problémás volt. Lásd a TAROM katasztrófát Békéssámson mellett!..."
Péntek festőnap, de sok minden mást is lehet tenni. Pl. Ablakszigetelés, szárny aljának csiszolása. Maszkot hozzatok. Por ellen jó az orvosi is. Patikában olcsóbb.
Szombatra hasonlók, + zászlófestések.
Vasárnap kerékcserék, + amit még kitalálok.
Milyen színű legyen a légcsavar kúp? Kezdetben világoskék, aztán fekete volt. Kivétel a HA-MAB, melynek piros volt a kúpja.
Más.
A szelepkérdés megoldva, próbanyomás alatt a kerekek.