A földkörüli, majd a másik hajóval. :D bár körbe hajózni annyira nem akarom.. csak az atlanti átkelés van a bakancslistámon, a Párizsi túra mellett. Egyszer behajózni Floridába... csak nem ugy, hogy Florida alsón hajót bérelek, és behajózok Florida felsöre.. :D
Fr.-o ban, vannak szakaszok, ahol automata zsilipek vannak . Odaállsz , akkor automatikusan feltölti vizzel, kinitja a kaput, beenged, ha beállsz, akkor becsukja, leengedi a vizet..stb..stb.. akkor vannak ahol színes csövek lógnak a zsilipkamra oldalán, azokat huzogatva lehet üzemeltetni , és vannak szakaszok, ahol adnak egy rádiós távirányítót, és azzal magad tudod vezérelni a zsilipet, van ahol magadnak kell mechanikusan zsilipkaput nyitni csukni, zsilipet feltölteni, stb.. és van ott is ahol van személyzet. A személyzet nélkülinél, ha gond van, ott a telefonszám, bemondod a zsilip számát, és max fél ora mulva ott a személyzet. Gyorsabb mint itthon, meg nem meghatározott időben lehet zsilipelni, mint itt. Ahol személyzet van, ott reggel 8 tol, du 6 ig folymatosan lehet használni a zsilipet. Szerintem nagyon izgalmas út lesz. Nem fogunk unatkozni. :)
Első túrának azért nem semmi amit bevállalsz!Gondolom a rengeteg zsilip és a sok látnivaló miatt lesz ilyen hosszú.Átlagban 10 km-ként egy zsilip,az nagyon durva!Én a hágókat számoltam,Te meg a zsilipeket fogod(hogy mikor lesz már vége!)
A Tassi zsilipet ismerem csak.Ilyenből közel 500!nagyon sok időbe telik.