Az utóbbi időben mintha elmélyült volna a bevándorlással, bevándorlókkal kapcsolatos problémakör hazánkban és Európában.
De miért is probléma ez, ha az európai országoknak ott van az elöregedés és a népességfogyás is problémaként?
Mégis megtelt a vén kontinens? Nem tudjuk magunkbaolvasztani, asszimilálni, befogadni a menekülteket? Miért van ez és kiken múlik ez?
Magyarországon ugyanaz a helyzet kicsiben, mint Európában? Most nem tudnánk olyan telepesfalvakat létrehozni, mint pl. annakidején a görög menekülteknek Beloianniszt?
Akit üldöznek hazájában, és komoly megtorlásnak tennénk ki, ha hazaküldenénk, azt politikai menekültként kvótarendszer alapján szétosztani az országok között - a világon 200 ország van, abból legalább 150 tökéletesen biztonságos, na oda mehetnek.
Hogy eldöntsük ki a politikai menekült, ahhoz iratok kellenek - bemondásra nem megy -, abból megtudjuk ki honnan jött, és el lehet bírálni a kérelmét.
Akinek nincsenek iratai, azokat vissza Líbiába (oda demokráciaexport címszóval ültetünk egy új Kadhafit).
A beszélgetés szálából, ha végigolvasod, egyértelműen kiderül, hogy ez nem az ő véleménye, hanem kifogásolja, mint hozzáállást. De add tovább nyugodtan az értetlent, jól áll neked.
Ha én most ide vetem ezt a mondatot, hogyaszongya:
"Ha magyar támad meg cigányt, az raszizmus. Ha cigány magyart, az egyszerű testi sértés."
Csak a hülye nem fogja látni, hogy ezt nem azért írtam, mert ezt tényleg így is gondolom, hanem épp azért, mert kifogásolom ezt a fajta hozzáállást.
Aztán jön egy nick, és huszonötször bekopizza idézetként alátámasztandó, hogy ezt én tényleg így is gondolom.
Szép, feszes logikával áldott meg téged a Teremtő.
sehol sem említett semmiféle médiát, a saját véleményét fogalmazta meg miszerint:
"Egyebkent ha egy feheret megtamadnak az utcan, az sima bunozes. Ha egy sotetborut, az rasszizmus. Ha egy feheret sertegetsz, az illetlenseg. Ha sotetborut, az rasszizmus."
Tele van velük a Tisza-parti Magyarkanizsa parkja.
Szerb rendőri kísérettel, divatos márkájú, drága ruhákban érkeznek, lapgéppel, férfitenyérnyi telefonokkal. Nem boltból, hanem éttermekben esznek, és gondosan számolgatják, hogy eurójuk dinárban mit ér, egész pontosan mennyi a napi kerethez képest. Úgy látszik, van napi keretük, mintha ilyesmit kapnának valahonnan. Talán éppen attól, aki Európába településüket szervezi. Gazdáik kilétéről nem beszélnek, de találtak már a helybéliek elveszett, amerikai honosságú telefont is.
Kanizsa mintegy elosztóállomásként működik. Meghatározott napon lakóit kiviszik a határ egy megadott térségébe. Ott ócska ruhába öltöznek, a ledobott Levis, Nike és egyéb holmikat várják a cigányok, a menekülőket a magyarországi ügynökök.
Elmondásuk szerint egy négytagú család kétezer eurót fizet Görögországtól Kanizsáig. Pakisztántól negyvenezret. Ember legyen a talpán, aki ennyi útiköltséget futás közben elő tud teremteni. Le a kalappal előtte meg útjának egyengetői előtt.
Az ötvenhatos-ötvenhetes magyar és a nyolcvankilences endékás menekülés másként nézett ki. Emlékszünk? Azzal együtt, hogy akkor is akadtak ügyes fosztogatók Kik a szervezők? Titok.
"Egyebkent ha egy feheret megtamadnak az utcan, az sima bunozes. Ha egy sotetborut, az rasszizmus. Ha egy feheret sertegetsz, az illetlenseg. Ha sotetborut, az rasszizmus."
Egyetlen megoldas van, felvenni oket a hajora, visszavinni oket Afrikaba vagy Azsiaba!
Vagy felvenni őket hatalmas tankerekre (kényelmes szobák, ellátás, egészségügy), Mexikóban bérelni területet, megmutatni nekik a kánaán felé vezető utat, egy mondatot megtanítani nekik angolul: "Őseim a Mayflowerrel jöttek", mobil a kezükbe a Helsinki Bizottság telefonszámával, oszt' hadd szóljon.
Egyebkent ha egy feheret megtamadnak az utcan, az sima bunozes. Ha egy sotetborut, az rasszizmus. Ha egy feheret sertegetsz, az illetlenseg. Ha sotetborut, az rasszizmus.
Sima kettős mérce, mint az is ha cigány cigánybűnöz külföldön, az magyarnak minősül, de ha áldozat a szentem, akkor tüstént hangsúlyossá válik cigány mivolta.
"Gyakran elfelejtjuk, hogy egy fekete is lehet rasszista."
miért ne lehetne ?
Gyakran elfelejtjuk, hogy egy fekete is lehet rasszista. Sot, ez nem is ritkasag. Vannak Amerikaban olyan helyek, ahova feherek be sem mehetnek. Ha bemennenek, az karos lehet az egeszsegre.
Egyebkent ha egy feheret megtamadnak az utcan, az sima bunozes. Ha egy sotetborut, az rasszizmus. Ha egy feheret sertegetsz, az illetlenseg. Ha sotetborut, az rasszizmus.
Ami viszonyt tenyleg aggaszt, egyre tobb szelsoseges lesz Europaban. Ez egyszeru vedekezomechanizmus.
Sátrak felállíttatását kezdte meg félezer menekült elszállásolására szerdán az osztrák belügyminisztérium. A Bécs közelében fekvő Traiskirchen területén a település ideiglenes befogadó állomásán lakó, mintegy kétezer menekült számát kívánják az intézkedéssel csökkenteni - számolt be szerdán a Kurier című osztrák napilap. A kialakult helyzet tovább gerjeszti a menekültügy kapcsán Ausztriában dúló belpolitikai vitát.
Milyen figyelmesek, igazodnak a vendég természetes igényeihez.
én utoljára 1972-ben láttam négert dolgozni ,az Ikarusban.Segéd ill betanított munkát végeztek ,szudáni menekültek voltak eredeti foglalkozásuk vadászpilóta volt......namármost el lehet rajta töprengeni a tanulatlanok mire volnának alkalmasak? Jelenleg ,a fövárosban, négert ,vagy kávéházi teraszon unatkozni vagy turista információs röplapokat osztogatni láttam.
Nem gondolom, te mondod. En kerdeztem hova teszed a tobbit? Erre nem tudsz valaszolni, csak maszatolsz. Pedig a kerdes vilagos. keptelen vagy ra valaszolni, mert nem is lehet.
"Ha nem, akkor az eredeti europai lakossag (nevezzuk magunkat neandervolgyieknek) kisebbsegbe kerul 30-35 even belul, es nem lesz visszaut. Igy pedig idovel vegleg kihalnak a neandervolgyiek. :("
legalább nem kell folyton rettegniük, végső nyugalomba kerülnek :))
Igen, azok elvennék munkánkat, de valójaban nem izgatna, hiszen akkor majd azok a robotok dolgoznanak helyettünk, amelyeket ez a gyülevész had megtervezne.
Nem segit a hajok szetlovese, mert mar nagyobb gumicsonakokon is jonnek sokan. Az nem annyira draga. Konnyen vesznek az embercsempeszek az embercsempeszesert kapott penzbol uj gumicsonakokat.
Egyetlen megoldas van, felvenni oket a hajora, visszavinni oket Afrikaba vagy Azsiaba! Igy az embercsempeszet hatasfoka csokkenne, hiszen ha tudjak a menekultek, hogy visszakerulnek, kevesebben kockaztatjak kis penzuket. A szarazfoldi hatarokon egyszerubb a helyzet, sajnos falat fog kelleni epiteni, es egyszeruen nem atengedni oket. Ha nem, akkor az eredeti europai lakossag (nevezzuk magunkat neandervolgyieknek) kisebbsegbe kerul 30-35 even belul, es nem lesz visszaut. Igy pedig idovel vegleg kihalnak a neandervolgyiek. :(
Tavaly kb. 150 ezren jottek illegalisan. Az iden eddig Olaszorszagba kb.80 ezren. Gorogorszag es Magyarorszag teruletere nem tudom.
"bárki mondhat bármit, a megállapodás a kvótákra attól még megvan."
Szuper! Akkor a tobbiek maradhatnak ott ahol bejottek. Tehat akik Olaszorszagban leptek at hatart ott maradnak. Akik Gorogorszagban, ott maradnak! Akik Magyarorszagon, azok itt maradnak! Mert a kvotak beteltek. Nagyon szuper!
A ciganyok is olyan emberek, mint mi. Megsincs sokszaz eve megoldva a ciganykerdes.
Egyet mar meg kell erteni. Egy orvos lehet Magyarorszagon magyar, ukran, szlovak, arab, roma, stb. Nem az a lenyeg, hogy milyen nemzetisegu. Az a lenyeg, ha elmegy, akkor azt az egy orvost nem fogja helyettesiteni 20000 tanulatlan magyar, tanulatlan roma, tanulatlan bevandorlo sem. Es sajnos illegalisan sokezerszamra jonnek a tanulatlanok. Hiaba orulsz nekik, csak a problemakat fogjak novelni.
En nem attol tartok, hogy elveszik a munkankat, hanem, hogy ezeknek sem lesz munkajuk, mert egyszeruen alulkepzettek, nem jok semmire. Hiaba akar az unio az egesz vilagon segiteni humanus okokbol. Egyszereun nem tud, es a jovoben meg rosszabb lesz, mert nagy a nepessegszaporulat a 3. vilagban. Ujabb haboruk lesznek, mert nem tudjak magukat eltartani azon a teruleten. Ha tomegesen idejonnek, itt is 3. vilag lesz, most ez alatt Europat is ertem. Vannak szegeny regiok Magyarorszagon es az unio mas teruleten most is. Eloszor ezt kellene orvosolni. Mit fog kezdeni Europa mondjuk felmilliard vagy egymilliard menekulttel 2050-ig? Most vagyunk nagyjabol felmilliardan. Es meg igy is lesz 4 milliard lakosa Afrikanak.
A határok időleges kreációk és az emberiség újra szabadon mozoghat. Mint mikor 60 ezer évvel ezelőtt északra kerültek az őseink. Persze igazságosabb lenne a neandervölgyit újra klónozni és vissza adni neki Európát...
HOVA TESZED MAJD A TOBBIT? Mert meg jonnek tobben!
Daniaba? Nemetorszagba? Olaszorszagba? Svedorszagba? Szlovakiaba? Csehorszagba? Lengyelorszagba? De azok az orszagok is mondhatjak, miert pont hozzank? Hiszen megvolt a fix szam. Osszuk el oket ujra! Mi nem vilagos ezen? Vagy egyszeruen az ujonnan jovoket beledobod a tengerbe? Allandoan azt mondod, hogy megvan a fix szam. En pedig azt, mi lesz a tobbivel akik jonnek meg?
A kvótákat Csehország, Szlovákia, a balti államok, Lengyelország, Franciaország, és az Egyesült Királyság is ellenzi. Ők is Orbán követői, de vajon miért? Mindőjük hülye lenne, avagy épp ellenkezőleg: megjött az eszük a hosszú szabadságról?
az én szomszédságomban már van egy munkanélküli központ + a helyiek a játszótéren söröznek cigiznek, a kukákban hajléktalanok turkálnak. szal van mit tolerálnom ne aggódj :) de felőlem jöhet egy menekülttábor is, ha attól neked jobb :)
"en nem vagyok bevandorlasellenes. De jojjenek legalisan, es legyenek valamire jok,"
többnyire nem bevándorlók hanem menekültek. nem szeretnének meghalni, legálisan mentsék az életük ? pont leszarják, és joggal :)
"legyenek valamire jok" biztos jók bármire, ugyanolyan emberek mint mi.
Ha Orban Azerbajdzsanban erzi jol magat, akkor koltozzon oda. Azok kozul a magyar gyilkosok, lanyfuttatok, tolvajok kozul hany volt roma? Csak ugy erdekelne. Ha mar annyira kihangsulyozod a magyar gyilkosokat.
Pontosan, nem helyeznek el maganembereknel. Viszont a te szomszedsagodban elhelyezhetik oket. Tudom, neked nem szamit, mert nem rolad van szo. En elvszeruen politikusok hazai melle tennem a menekulttaborokat. Foleg azok melle, akik sokat tudnak szovegelni a humanitasrol, megertesrol az illegalisan bevandorlokkal szemben.
Egyebkent en nem vagyok bevandorlasellenes. De jojjenek legalisan, es legyenek valamire jok, mondjuk tanult emberek, illetve olyanok akik tisztesseges megelhetest talalnak. Mondjuk sportolok.
És? Ez menti a londoni magyar gyilkosokat, lányfuttatókat, tolvajokat? Orbán kijelentését, hogy Azerbajdzsánban érzi magát jól és unióban idegennek érzi magát? Elvégre a magyar félázsiai nép!
A gyilkos az gyilkos mindenhol. nem is tudom hogyan hoztad ide. Mindenhol vannak gyilkosok. Egy-egy gyilkossagot nem lehet megelozni.
Azon a videon viszont tomegesen terrorizalnak a bevandorlok. Ha neked ez rendben van, lelked rajta. Remelhetoleg majd az unokad is ilyen utcaban fog lakni. Ezzel semmi rosszat nem akarok neki, de te mondod, hogy ez rendben van, hiszen van magyar gyilkos is Londonban.
Dehogynem. Azt mondja a baloldal, hogy jojjenek csak a bevandorlok, ugysem maradnak itt, ugyis mennek nyugatra. Ez teljesen vilagos megfogalmazasa annak, hogy vannak ok es vagyunk mi.
Igen, es az utana jovoket majd hol helyezi el az unio? A hazadban, a lakasodban?.
En a politusoktol mind megkerdeznem, ha nagyon beszel a rasszizmusrol, szegregaciorol. Van gyereke? Ha igen, a gyereknek hany hatranyos helyzetu melyszegenysegben elo ciganygyerek (volt) az osztalytarsa? Ha elit iskolaba jar, oda hany hatranyos helyzetu melyszegenysegben elo ciganygyerek jar? Konnyu valakinek ugy papolni a szegregaciorol, ha sajat gyerekei nem erintettek. De ha egy egyszeru szegenyebb ember akar jobb korulmenyeket sajat gyerekenek, ugyanugy mint az a politikus, az mar rasszista. Es most nem is a bevandorlokrol beszelek. Ez a baj a politikusokkal. Orban is nyomja a nemzeti gagyit, meg a hanyatlo nyugatrol predikal, kozben a lanya Svajcban tanul. Tanulhatna inkabb Matolcsy gazdasagpolitikajat itthon!
Pár magyar gyilkolt már Londonban, jó pár magyart már elkaptak Londonban lányfuttatásért. Betörésekről ne is beszéljünk. Nem véletlen, hogy Cameron meg akar szabadulni a külföldi jövevényektől.
Ez nem igaz, mert azt a velemenyt nyomja a baloldal ezzel a valasztonak, hogy ok az unio, mi pedig a magyarok. Ha pedig ezt nyomja, akkor a FIDESZ es a Jobbik ezt hitelesebben teszi, hiszen mindig ezt mondja.
Semmi sincs beosztva. Volt egy javaslat, hogy kell elosztani. Mindenki tudja, hogy a szamok nem valosagosak, hiszen tavaly 150 ezer ember jott illegalisan az unioba. A szamuk pedig most kezd valojaban novekedni. Olaszorszagnak mar regen problemaik vannak azekkel az emberekkel.
Mar betettem, regebbi video, de nezd meg hogy verik szet Olaszorszag deli reszet. Tudom, ez csak "egyedi" eset, nem mindennapos, de a magyar bevandorlok Angliaban mernenek igy viselkedni? 2 perc az egesz, nem hosszu.
Ausztria felgyorsítja azon menekültek ügyének elbírálását, akik korábban más EU-tagállamban menedékkérelmet nyújtottak be
Taucher szerint azonban nincs szó tömeges kiutasításról, sőt egyoldalú visszaküldésről sem: minden esetet külön megvizsgálnak és az érintett országokkal is egyeztetni fognak.
A "baloldal" egy lepra banda, semmi önálló elképzelés, csak reagálnak a fideszmantrákra, a hazugságokat képtelenek kezelni, egy idióta impotens balfasz massza.
szerintem semmi köze nincs ahhoz hogy az unióról mi a véleménye vkinek meg annak hogy a menekültek továbmennek-e. egyébként mindegy hova mennek, perpill be van osztva ki mennyit kap. oda megy ahova beosztják.
Az MSZP, DK, baloldaliak gyakran biraltak mar a FIDESZ-t es a Jobbikot, hogy az uniot kulonallo valamikent kezeli. Ez a velemenyem egyebkent nekem is, szerintem az unio mi is vagyunk.
Most pedig az MSZP, DK, baloldaliak ugyanugy viselkednek, mint a FIDESZ es a Jobbik, hiszen azt mondjak, hogy azok a bevandorlok ugyis mennek tovabb. Tehat kulonallo valamikent kezeli az uniot.
Ennek a baloldalnak egyaltalan nincs koherens velemenye, ugy politizalnak ahogy a szel fuj.
"Mivel ez már többször is elhangzott és a hétköznapi életben is adu ászként, hogy az EU minden menekült után 6000 Eu-t fizet, csak egy dologra kellene konkrétan válaszolni, hogy ez egyszeri alkalom, vagy esetleg évenként adják.
Mert azért egyszeri alkalomnak nem olyan kecsegtető összeg (összeszámolva teljes körűen ellátási költségeket)."
Arról nem is beszélve, hogy az a pénz, amit az "EU Fizet", az valahol, valakinek nagyon hiányzik. Az kérem adó formájában valahol befizetésre került, többek között itt is.
"A jelenség már nem bevándorlás és munkaerőáramlás, hanem népvándorlás."
Folyik a WW3 proxi háborúk formájában, a hátországban vagy jelenleg, ezek még csak nem is a közvetlen háborús területről jönnek talán - ezt látod. Ők a birodalmi négerek :-).
A bevandorlassal kapcsolatban nem a magyar belpolitika a legfontosabb.
A lenyeg az, hogy tobbsegeben TANULATLAN, IDEGEN KULTURAJU, IDEGEN VALLASU emberek TOMEGESEN ozonlik el Europat, ami fokozatosan felboritja az etnikai osszetetelt is. Akkora a nepszaporulat naluk, hogy nem lesz megallas, ha Europa nem tesz valamit.
Vegul felepitenek egy ugyanolyan tarsadalmat, mint ami elol most menekulnek. Szoval ennek jo vege nem lehet. Az padig a legundoritobb allaspont, hogy ugysem maradnak Magyarorszagon. Megpedig azert, mert unios tagok vagyunk, igy minket is erint a kerdes. Es egyre jobban fog erinteni.
Egyszeruen meg kell allitani az invaziot, emberseg ide, emberseg oda. Bizony szigoruan orzott hatar kell az unio hatarain.
Úgy látszik valamit ért a figyelmeztetése, mert most már a fitymasz is korlátozná a bevándorlást. Nagyon sok munkahelyen ott az erdélyi kolléga... magam nem irigylem tőlük... inkább leszarom az egészet. csak mert kötelességeink is vannak értük. Úgy ahogy mindenkiért akik otthon hiányt szenvednek, vagy üldözésben részesülnek.
Elöször megkülönböztetésül a bevándorlókat valami jellel meg kellene különböztetni, mondjuk a kabátjuk hajtókáján hogy mindneki lássa
Korábban a tv-ben láttam, egy itt tanult és itt maradt, már sebész főorvos lett szudáni doktor mondta a tv-ben, megdöbbentette hogy őt nem látják szivesen itt
Tökéletesen beszélt magyarul, a kórházban ő alapitotta meg az egynapos sebészetet, szakmai és emberi körökben is tiszteletben áll
Ennek ellenére a fiát inzultálták a 90es években, mert néger
Láccik, Lveszi a magyar orvosok munkáját azért mennek külföldre
Tudom, tudom ő jó bevándorló, de igy már kezdődött faji üldözés a világban
Világossá kellene tenni mit is akar pontosan Orbán, mik a kritériumai a bevándorlónak akit nem akar/akarunk befogadni.
A miniszterelnök szerint a táborokban nincsenek menekültek, csak bevándorlók, akiket haza kell küldeni. Kedden délután ismét a magyar helyzetről vitázik az Európai Parlament, ezért Orbán Viktor is odasiet.
Ha valaki képes valahogy átjutni illegálisan az EU-s tagállamok határain, akkor az maradjon, az európai bennszülötteknek kötelessége eltartania őket. Később -mikor már egy kritikus tömeget is elér számosságuk- alkalmazkodniuk is kell a szép mássághoz. Az is kötelező, különben rasszisták.
Pontosan! Mert Orbán pont erre használja fel az áradatot, ahelyett, hogy a hivatala szélsebesen kitenné a szűrüket. Persze, akkor nem lehetne ezzel is szavazatokat szerezni. Aljasság.
Én meg ebből azt érzem ki: ha nem tudom megindokolni álláspontomat, akkor mossunk össze helyzeteket és azokat leíró/jelölő fogalmakat, mert ezzel a kegyes -kegyes?- csalással már talán tartható álláspontom. A baloldal rendszeresen operál ezzel, régi hagyomány. Ugye a "nyelvpolitikai erőtér", mikor képesek vagyunk tematizálni a közbeszédet, vagy (és) éppen tabunak nyilvánítani politikai érdekeinkkel ellentétes szempontokat.
Viszont nagyon furcsa, hogy most nincs szó arról a több millióról emberről, akiket Orbán kívánt idehozni az országba...tényleg, mi a jobboldal álláspontja arról most?
Ne is legyünk xenofóbok, az csúnya dolog. Csak lövöldözzük le őket, mint az USA-ba türemkedő latinokat szokás, esetleg egy magas fallal is nyomatékosíthatnánk, hogy köszike nem kérünk gyüttmenteket, épp mint az amcsik, vagy Izrael.
Ha ez így is van, azt meg lehet magyarázni és még az USA is befogná a pofáját. De pont nem arra, nem csak arra gondoltam. Ők megszabják, hogy csak "hasznos" ember települhet le náluk. Vagy legyen irtó gazdag vagy legyen hatalmas esze!
Nem fogtad fel, mi? Ha simán intéznék az ügyeket, tennék a dolgukat egyetlen ún. "menekült" illegális határsértő sem lenne már az országban. De Orbánék nem ezt teszik. Húzzák-vonják az ügyeket, hagyják csavarogni, kószálni a bandákat, csak hogy legyen kikre mutogatniuk. De ja vu, hitleri fajelmélet, ellenségkép csinálás. Ha már a gazdasággal nem tudnak mit kezdeni, akkor bűnbakot kell keresni, rájuk terelni az ostoba jószágok figyelmét a bajokról.
Vedd már észre, hogy félremagyarázás megy a kormány részéről.
Majd akkor észreveszem, amikor arról írsz, hogy mennyire szereted a baloldali szír szomszédod zenéjét és a jobboldali afgán szomszédod kábítószer illatát. Persze az is elég meggyőző lesz, amikor majd arról írsz, hogy az a szemét Zorbán fizeti a többi bevándorló szomszédod rezsijét.
Vedd már észre, hogy félremagyarázás megy a kormány részéről. Majd a választások után lesz illegális meg bevándorló. Oszt, ha valaki illegális, akkor és majd úgy rúgják valagba, ahogy köll. Addig ijesztgetnek, szítanak semmi másért mint az ostoba népség szavazatáért.
Ha nincs kvóta, akkor az illegális bevándorlás nagyságrendje x.
Ha van kvóta, akkor minimum kvóta+x.
Persze az utóbbi szám jóval nagyobb lesz, hiszen a kvóta rendszer egyben azt is jelenti, hogy már nem illegális, hanem legális a bevándorlás. Aztán milyen alapon különböztetnék meg az immáron legális tevékenységet folytatókat akkor, ha betelik a kvóta?
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!"
Vannak, akik azt mondják, hogy a bevándorlók nem vehetik el a magyarok munkáját, de akadnak olyanok is, akik azt vallják, hogy a bevándorlók vegyék el a magyarok munkáját.
Ezeket a fogalmakat meg tudom különböztetni egymástól, azzal együtt, azt mondom, ha valaki egyik országból (ahol addig élt) a másikba megy munkát vállalni, mert az alap-országban nem tud megélni a fizetéséből, akkor az szabad munkavállalás ide-vagy oda, gazdasági ki-, bevándorló. Márpedig ez ma nagyon jellemző Magyarországra is...sajnos... Lehet ezt a kettős állampolgárság mögé bújtatva másképp magyarázni, de a lényegen nem változtat. Az volna az ideális, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni...sok bajt, vitát lehetne ezzel megelőzni...
"20 ezer menekült befogadása lenne kötelező 2017-ig, Magyarországra 307-en jutnának."
Már változott a szám, a mai napon nem tudom mi az aktuális mennyiség.
2062
"Pár napja írták (2015.0513), hogy Magyarországnak 307 menekültet kellene befogadni, mára már "picit" emelkedett ez a szám. 2015.05.28-án 1100 menekült befogadásáról van szó. Kíváncsi leszek mekkora lesz a következő szám. Vajon lineáris, vagy exponenciális a növekedés."
Ja, hát azt nem mondtad, hogy most is elítélhetem....hogyan lenne most hiteles? Eléggé megváltoztak a viszonyok azóta...elítéltem akkor is most is, de vedd úgy nem írtam semmit, szóval nem szeretnék hitelessé válni nálad...jó nekem így is...
Nos, igen! Nem a gyűlöletet kellene szítani a jelenséget felhasználva és ezzel az együgyűek szavazataira hajtani, hanem minél gyorsabb eljárással kitoloncolni a határsértőket. Ja, persze ...
A szabad költözködés és munkavállalás joga minden EU tag ország állampolgárát megilleti, ellenben az illegális határátlépőket meg nem.
Lehet persze Únión kívüli országból jövő is munkavállaló/bevándorló, a szabad költözködés joga is megilletheti, de ennek első feltétele a vízum. Egyáltalán bekerülhessen, határon belülre.
Az illegális határátlépők már ezen elhasalnak, de azért mossuk őket egybe az EU-s állampolgárokkal, mert akkor jobban tudunk érvelni a kontrollálhatatlan migráció mellett.
Nem fogok cirka 130ezer hozzászólásban kotorászni miattad...nem nagyon érdekel mit gondolsz rólam, akár így, akár úgy, nem leszek sem több, sem kevesebb...te pusztán sértegetni akarsz, most jól megmondom neki alapon...ebben nem vagyok partner...
A gazdag államoknak az a legegyszerűbb, ha sikerül az EU-s perifériát aféle bufferként felhasználnia, a migránsok lerakodóhelyeként pozicionálni. És ez még PC is, és jogszerű.
A magyar baloldal meg tapsol hozzá, de ebben sincs semmi furcsa. Még tán soha nem volt olyan, hogy a magyar baloldal befolyását és lobbierejét nem a magyar többség ellen használta volna fel.
Mivel ez már többször is elhangzott és a hétköznapi életben is adu ászként, hogy az EU minden menekült után 6000 Eu-t fizet, csak egy dologra kellene konkrétan válaszolni, hogy ez egyszeri alkalom, vagy esetleg évenként adják.
Mert azért egyszeri alkalomnak nem olyan kecsegtető összeg (összeszámolva teljes körűen ellátási költségeket).
Ezzel egyetértek, de én is asszem írtam olyat, ha idejön és elveszi a munkádat, akkor gazdasági bevándorló...mi más lenne, ha a munka és a jobb megélhetésért jön? Ahogy határon belüli magyarok is mennek szerteszét az EU-ban...
Viszont nem tudtál még hozni a ballib hazugságáradatra (23 millió román) akkorról semmi felhörgésedet. Így maradtál hiteltelen és kettősmércézős. Oszt ennyiben maradtunk.
Az illegális határátlépést azonosítjuk a bevándorlással, majd -mivel a "vándorlás" mindkét szóban szerepel- a bevándorlást összemossuk a kivándorlással.
Vagyis az illegális határátlépőket egybemossuk az EU egyik nagy lehetőségével, a szabad munkavállalás és a szabad letelepedés/helyváltoztatás jogával.
A fidesz mai logikája szerint egy külföldi állampolgár az sem minden esetben gazdasági bevándorló, ha meg ráadásul magyar állampolgár akkor meg pláne nem.
A kormányzat rengeteg pénzt elköltött arra, hogy maga mellé állítsa a társadalmat bevándorlás ügyben, de a Fidesz szavazók körében is inkább a kivándorlást tartják bajnak - fogalmazott. Pulai András
Amiről beszéltek, az szerintem a közmunka, idénymunka és a feketegazdaság.
E területeken léteznek még olyan -magyar bérekhez mérten is- alacsony fizetések (és termelékenység/csekély hozzáadott érték) amire szakképesítés nélkül is alkalmas lehet bárki.
És azt hogyan csinálja..?! Átjön a zöldhatáron, bekerül egy táborba, de már jelentkezik is egy high tech cégnél, hogy "itten vagyok, szívesen fejlesztenék szoftvert, de érteni azt nem értek hozzá, viszont bárki fizetésének negyedéért elvállalom!"..?! És teszi ezt bantu nyelven, mert a high tech munkáltató persze perfekt, sőt ilyet keres..?! A NAV meg tátott szájjal nézi, hiszen a munkáltató azonnal bejelenti, nuku papír, nuku semmi..?!
Jézusom, itt sokan még egy Donald kacsa mesekönyv szintjén sem értik a világot, de az észt, azt osztják ám... :(((
Ha egy állásra olyan feltételekkel felvesznek egy dolgozót, amire jó egy képzettség nélküli bantu néger - akkor egy magyar ember miért is nem dolgozik már ott..?!
Nem a bevándorlás a probléma, hiszen ez természetes jelenség az egész világon.
A munka nélküli emberek megélhetést keresve élhetőbb helyekre költöznek, ám eddig a bevándorlók legalább megpróbáltak beilleszkedni új hazájukba.
A honfoglalók is elfoglalták a Kárpát medencét. Egy darabig rendetlenkedtek, aztán móresre tanították őket.
Egy kicsit még most is fészkelődnek, nem szeretik a "modern" európai módit, de vad lázadásra már nem kell számolni.
A liberálisok úgy látszik annyira vakok, hogy nem érzik vesztüket, pedig a beözönlő mohamedánok velük fogják kezdeni/elkezdték Európa rendszabályozását. Demokratikus eszközöket nem ismerik!
a fidesz mai logikája szerint az erdélyi magyar is gazdasági bevándorló
Miért is? A külhoni magyaroknak a kulturális nemzet koncepciója alapján adta meg az állampolgárságot. Amit -gazdasági alapon és persze alaptalanul- a baloldal hevesen ellenzett.
Mostanában a baloldal bárhonnan fogadna illegális határátlépőket, gondolom azért, mert nem magyarok. A jobboldal ezt egységesen elutasítja.