Szia! Mi nagyjából hasonló cipőben járunk: nekem is elsőre sikerült a kislányom, és aztán 4x nem jött össze a kistesó. Nálunk nem okozott semmilyen hormonális elváltozást a próbálkozás, úgyhogy emiatt ne hagyjátok abba. OIde is be volt linkelve - és én most újra beteszem - azt a történetet, ami talán segít meggyőzni a férjedet. Az élet írja a legszebb és legmeghatóbb "meséket".
33 éves vagyok. 2004-ben elsőre sikerült a lombik próblkozásunk, abból született egy gyönyörű kislányunk. Szeretnénk egy testvért is, jelenleg a 2. lombikon vagyok túl, ami sajnos ismét nem sikerült. Én szeretnék még próbálkozni, de a férjem fél ettől a sok hormontól, hogy később biztos valami bajom lesz tőle és ezért nem akar több próbálkozást. Én ezt nem akarom elfogadni, nem akarok beletörődni, hogy nincs több lehetőségem... Ha valaki járt már hasonló cipőben, annak megköszönném, ha tudna tanácsot adni, hogy mivel tudnám meggyőzni őt arról, hogy ez még nem a vég....:-(
Ui: Ha valakinek van kérdése lombikkal kapcsolatban, mert ugye elsőre sikerült, de a rossz oldalát is megismertem, annak szívesen mesélek a tapasztalataimrók, kérdezzetek nyugodtan.
Ugy, hogy nekem anno 7 naposan fagyasztottak, Fablia arra kerdezett ra. Amugy ez nem szokas, csak Kulin doktor kevesbe fiyelte feszulten (khhmm, khmmm), hogy mi is tortenik ... mond6tni, tojt ra ... :(
Én úgy tudom a punkció napja (mert az a megtermékenyítés napja) és az ET (fagyasztás) között eltelt idő. Nekem legalábbis mindig így számolták. Így jött ki az 5 nap.
A hízással kapcsolatban mondanám el személyes tapasztalatomat. Én is híztam bőven a 13 év próbálkozás alatt. 53 km kezdtem, és a gyakori hormonkezelések mellett (13 insemináció + 5 lombik nekifutás, melyből 3 lett tényleges lombik beültetés, és egysem sikeres), 85 kg-ig felment a súlyom. Sajnos nagyon nehéz kordában tartanom, mivel amilyen gyorsan felmegy a súlyom a kezelések alatt, gyorsan megy is le, de már megáll 70 kg-nál. Az alá már nem nagyon tudok visszafogyni. Az átlagom 77 kg szokott lenni... Sajnos azt kell mondanom szerintem, aki hajlamosabb a hízásra, annak lesznek súlygondjai. Sajnos az is igaz, hogy van ebben némi lustaság, rossz étkezési szokás is bennünk, hogy idáig fajul a dolog. Bár tény, hogy a kezelések alatt, hiában vigyáztam bármennyire az étkezésemre, akkor is ragadtak rám a kilók. Szerencsére viszont nem jellemző ez a probléma mindenkire. Nagyon sok nő csinos tud maradni a kezelések, és a terhesség alatt és után is... De ez senkinek ne vegye el a kedvét, fő a végeredmény majd, a kis jövevény :)
Köszi, hogy írtatok, akkor azért ilyen 20-30 kg senkire sem ragadt terhesség nélkül, ami azért biztató. ICSI-re megyünk, elsőre, kihaggyuk az inszemet, mert esélytelen. Remélhetőleg novemberben végén. Addig is próbálok fogyni, de nem akar sikeredni.
Olvasgatlak már titeket egy ideje, mióta megtudtam, hogy én is sorstárs lettem. Próbálom begyűjteni az infókat a "csodaszerekről", ami esetleg segíthet. Mindenkinek drukkolok.
Jaj de örülök, hogy ilyen sokan lettek. Ez nagyon jó arány.
Nekem 2x próbálták meg a blasztociszta tenyésztést és sajnos mindig az volt hogy az első 3-4 napban gyönyörű sejtek igencsak megfogyatkoztak az ET-ig, és soha nem lehetett fagyasztani.
Egy kis vér ET után nem baj. Ha több lenne akkor szólj be.
zsu7 Nekem idáig három lombikom volt, egyiknél sem híztam vagy voltam kívánosabb az átlagnál. Az elsőnél ugyan 14 kg. felment, de az szüléssel végződött. Egyébként én is nagyon hajlamos vagyok a hízásra, de éppen ezért oda is figyelek. Inszemről nem tudok beszámolni, mert az nálunk ki volt zárva.
K.a.r. Gratulálok hogy ilyen sok embriód maradt. Az enyhe vérzés után szerintem ne aggódj, nálunk több lánynak is volt közvetlenül a beültetés után enyhe vérzése, és az egyik közülük terhes is lett. Az első lombikom nekem sikeres volt, de a 14. hétig vérezgettem, utána félig levált a méhlepényem, akkor dölt belőlem, de szerencsére a nonstop fekvésnek köszönhetően visszatapadt, és szép lassan a 20. hétig elmúlt. Úgyhogy nem kell egy kis vérzéstől megijedni.
en egy grammot sem hiztam a 4 lombik alatt ugy, hogy mindig emelkedett a szuri-dozis. Az teljesen egyeni, hogy ki hogyan reagal a hormonokra, es sajnos csak akkor derul ki, amikor mar elkezdtuk.
Tulajdonkeppen az a lombiknal (ilyen szempontbol) nem szamit, melyiktekkel van a gond, mindenkepp a not gyogyszerezik, mert gyakorlatilag minden a noi testben/testtel tortenik.
Ezt tényleg egyéne válogatja. Én viszont negatív példa vagyok, mert sajna nekem feljött 10 kg, de én nagyon hajlamos vagyok a hízásra. Ez 1 év alatt szaladt fel, közben kezelések közti szünetekben néha le-le ment egy-két-három-négy kiló. De ez egy másik oldal, egyáltalán nem biztos, hogy nálad úgy lesz!
Képzeljétek: tegnap visszakaptam 2 db nagyon szép babagombolyagot, a maradék nyolcat ha ma minden jól megy lefagagyasztják!Viszont este egy kicsit beparáztam, kijött az ET után kb. 4 órával egy halvány vércsík, de utána semmi, pedig éjszaka felébredtem, lehet tegnap megsértetődött valami ér odabenn?Volt már valakinek ilyen?
Szia zsu! Hát azt tudom mondani hogy én nem híztam egyik kezelés után sem,pedig a sok víz fogyasztás után kitágult a gyomrom ettem mint a gép.De ez egyén válogatja,mert van aki hízékony egyébként is.Ha te hajlamos vagy a hízásra ,akkor lehet föl megy pár kiló. Nem értetelek azt írod hogy nem fognak túl gyógyszerezni.Ha inszemed ha lombikod lesz mindenképp kapni fogsz szurikat .Nem is keveset.Üdv:brenduska
Tudom, hogy igazándiból nem ez a legfontosabb kérdés, de mivel nem vagyok az a nádszál karcsú, hát sajnos oda kell figyelnem. Jól megijesztgettek, hogy készüljek extrém hízásra a kezelések alatt. Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? Egyelőre nem fognak túl gyógyszerezni, mert nálam eddig minden ok, a páromnál van a gond, de ugye van amit nem hagyhatnak el. Mire készüljek? Zsu
Sziasztok! Köszönöm az infókat.Igazatok van jól hangzik a 18-20 sejt,nem fért a fejembe hogy nekem mért csak 6-7 db-volt mindig.A vége 2-3 sejt lett,jó minőségű.Végül is teljesen mindegy lenne hogy hány darab ,csak pozitív eredmény lenne a vége.De fő az optimizmus.De amiket le írtatok , hát ebbe a formába nem bánom hogy csak ennyi.Jól túl stimuztak benneteket,hát jó nagy dózisba kapjátok a szurit.Én csak idáig gonalt kaptam 112,5 -et meg suprefactot 0,5-öt 11 napon volt a punkcióm.Most majd 19-től kezdem a Decapeptylel minden nap 1 amp majd 2.naptól a gonalf-et 112,5 -et.Az 5 naptól 0,5 a decaból gonalból 75 és itt jön a merional 75.Aztán ebből mi lesz nem tudom,remélem jól sül el az újítás .Jól reagáltam egyébként ,csak hátha nagyobb siker lenne a doki szerint.Kar az nagyon jó hogy öt naposan kapod vissza,nagyobb az esély .ReméljüK 2 hét múlva jó hírekkel szolgálsz.Szorítok neked.Sok sikert kívánok mindenkinek,és mielőbbi babásodást.Üdv:brenduska
és a blaszto állapotút nem is fagyasztják? ja a 18-ból nekem tegnapelőtt 9 fejlődött szépen, tegnap pedig 8-at mondtak! remélem hétfőre csak marad három szép egészséges!
Nekem a 14-ből 11 termékenyült meg, de 8-al tudtak mit kezdeni. 2-őt visszaültettek akkor, és 3x2-őt lefagyasztottak. A többi túl kicsi volt, vagy kevés sejtes, azzal nem foglalkoztak. Nekem 3 napos transzferem volt, aminek nem nagyon örültem, mert tapasztalatból tudtam már hogy az 5 napos a legjobb, csakhát közbejött tavaly egy négy napos ünnep, és így jött ki. Sajnos ennek következtében így is fagyasztották le, most is így kaptam vissza őket, 6 és 7 sejtesen, az egyik már elkezdett "egybeolvadni" (ezt a biológus mondta), ami állítólag nagyon jó. Sajnos nem volt eléggé jó, ez van.
Az ivást tényleg nagyon vedd komolyan, nekem a BMC-ben a madártejet javasolták gőzerővel (folyadék is meg fehérje is). Ez 2002-ben bejött, bár akkor csak 11 petesejtem lett, de a transzfer 5 napos volt, és szerintem így jobban ki tudott ürülni.
Ja és ugy tudom (legalábbis nálunk) kettesével fagyasztják le őket, bár ez attól is függ hogy hány éves vagy.
Brenduska
Szerintem se akard hogy nagyon sok legyen, mert nekem tavaly a 14-nél is azt mondták hogy ez inkább rossz mint jó, az ideális a 6-8 db., mert akkor még nem lőttek túl, a hormonok jobban ki tudnak ürülni, és jobb minőségűek is. Nálunk a BMC-ben ha valakinek 20 körül van, akkor meg sem csinálják abban a ciklusban a transzfert, mert állítólag ilyenkor kicsi az esély a megtapadásnak, ugyanis nem mindíg áll le a folyamat, hiába szívták le a sejteket.
Nálunk fogi gátlót nem adnak, én az előző ciklus 20. napjától decapeptylt kaptam, utána a következő ciklus azt hiszem 5. napjától kellett puregont (100 egység) és merionált (fél ampulla) is adnom a deca mellé. 2002-ben majdnem ugyanígy kaptam, bár akkor még a puregon nem toll formájú volt hanem ampullás.
Kinga
Szerdán kibőgtem magam, csütörtökön már hál istennek teljesen rendben voltam, csak ilyenkor szerencsétlen gyermekem nem érti miért van extra szeretet kirohanásom. Következő alkalommal még nem tudom hogy novemberben vagy decemberben megyek, mindenesetre megpróbálom megfűzni a biológust hogy engedje fel mind a 4-et, és vigyék el az 5. napig.
Igen a kevesebb sokszor több. Én bőven megelégedtem volna kevesebb tüszővel is. Nekem majdnem mindig ugyanaz az anatgonista protokollom volt, ugyanannyi ideig (ált 8-9. napig kaptam 150 NE Gonalt. Eleinte csak 9 tüsző volt 12, 18, 20. Csak a szervezetem reagált egyre fokozottabban, és ez azért nem annyira jó szerintem. Míg a 9 PS-ből mind megtermékenyült a 20-ból csak 13. Én szerencsés voltam mert nem jöttek ki rajtam igazán hiperstimus tünetek, de sokkal rosszabbul is járhattam volna. Vannak akiknek vissza sem tudják ültetni az embriókat hanem mindet le kell fagyasztani, vagy van akinél nagyon súlyosra fordul a helyzet.
tudom,hogy elsőre jól hangzik ez a rengeteg tüsző, de ha egy orvost kérdeznél meg, nem támogatná, mert ugye ez hiperstimuláció ami nagyobb galibákat is okoz. Igazából én 13 napig nyomtam a szurikat, gonal F-et mindennap 150 egységet, kivéve az utolsó napon, illetve mellette 2 ampulla merional-t, kivéve az utolsó napon, ott négyet. Az első 10 napon nagyon lassan növekedett, szinte alig, és az utolsó három napon a duplájára dagadtak és megsokasodtak, és a doki egyáltalán nem volt oda ettől, sőt!Konkrétan azt mondta, hogy ha nem megy le a hormonszintem, akkor kidobja a ciklust és sírva borul az asztalra! Az ET ha minden igaz hétfőn délután lesz, még aznap reggel tudom meg telefonon, és blaszto állapotban kapom vissza őket!Azt is olvastam már, hogy a kevesebb sokszor több, merhogy a kevesebb esetleg jobb minőségű.
Sziasztok! Kar,igyad továbbra is a sok folyadékot ,és nem lesz gond.Mikor lesz az ET ?Bocsi a tolakodásért,de lenne egy két kérdésem hozzátok.Ahogy olvastalak benneteket,ámultam hogy mennyi sejtetek lett,az nagyon szupi.Azt szeretném kérdezni milyen szurit kaptatok és milyen dózisba nyomtátok?Nekem ennyire sok ,még nem volt egyszer sem. Én most 19-től kezdem a stimut,most még a fogit szedem.Üdv:Brenduska
próbálok sokat inni de már tényleg a fülemen folyik vissza, hát eléggé puffadt vagyok! A fagyasztás milyen egységekben történik?Gondolom valamiféle csomagokba osztják, hármasával vagy kettesével?És ha egy maradék van, akkor azt inkább fagyasztják még, vagy et-vel nekem adják? MErt most arra a kérdésre a lapon, hogy mennyit akarok vissza, azt mondták, hogy ne válaszoljak, mert majd a biológus eldönti!
üdv, k.a.r. ja a pisilés az elég jól megy, mint egy törpe vizierőmű
Hűha, ezek aztán jól megnőttek... Örülök neki, hogy sokan lettek. A folyadékpótlást vedd nagyon nagyon komolyan. A legutolsó alkalommal nekem 20-at szívtak le (mondjuk nem voltak ekkorák). Nálunk volt egy kis ijedelem mert hiába kaptam meg az infúziókat, ott az intézetben még nem tudtam pisilni. Ami nem egészen normális. Otthon szerencsére beindult. De iszonyat nagy volt a hasam napokig. Én kb. 5-6 liter folyadékot lenyomtam ásványvíz, tea, húsleves formában, és rengeteg túrót meg pulykasonkát ettem. Szerencsére nem lett semmi bajom nem kellett visszamennem infúzióra. Figyeld magad, ha valami nem jó hívd fel őket.
Elvileg lesz transzfer, legalábbis remélem a 9 kis embrió nem gondolja meg magát, azt mondták 4-5 nap múlva raknák vissza. Mondta a doki, hogy rengeteget igyak, mert a sok hormont ki kell nyomni. Hát puffadt vagyok az tény, van némi hőemelkedés, de mondta, hogy ez esetben ez a normális. Meg feszül is, mert azt mondta iszonyú nagyok lettek a petefészkeim.... A 14-ből neked mind megterményekült?és hány sejtesen kaptad őket vissza?
Örülök hogy végül jóra fordult a dolog, de nagyon sokat igyál, mert kissé túlnyomtak szerintem. Legalábbis nekem tavaly a 14 petesejtre is azt mondták hogy túl sok. Azt azért mondták hogy ha nagyon fáj a hasad hová menj? Lesz transzfer is, vagy azt a hormonszintedtől teszik függővé?
Kinga
Ma voltam vérvételen, bár gondolkoztam hogy egyáltalán elmenjek-e, mert szerdától már vérezgettem, és csütörtök este elég határozottan megjött. Az eredményhirdetést nem vártam meg, mert a Koncz konferenciára ment, és a W-hez kerültek a betegei, emiatt ezren voltak, de azért az aszisztensnővel beüzentem a dokinak hogy mivel menstruálok nem várnék még 4 órát hogy halljam azt amit már én is tudok. Remélem a következő eresztés szerencsésebb lesz. Fő az optimizmus.