Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1855

Szia!

Na, milyen volt az első munkanapod?

Kitartás! :)

Előzmény: dalmata13 (1854)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1854

Állni ,menni,futni,guggolni ,hajolni tudok.Súlyt nem emeltem azóta se,fekvőtámasz,felülések jelenleg műsoron kivűl.Nem próbáltam még egyiket sem.Lehet,hogy menne mindegyik.?Egy vékonyceruza vastagságú hurkácska van még a sebnél.A szőrnövekedés is megindult.Érdekes módon nem irritál.Minden reggel vastagon bekenem a hasam testápolókrémmel.Dove-val.Lehet,hogy ez segít?

Előzmény: tristen (1852)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1853

Igen én olvastam a jegyzetedet,de kizárólag a sérves részt.Én nem aggódok ,voltam már 4 hétig távol és kábé 5 perc sem telt el és mintha el se mentem volna.Ha meg netán probléma adódna elmegyek 3 hét szabira:-)

Előzmény: landsmann (1850)
tristen Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1852

Szia!

Meggyógyultál teljesen?

hali

Előzmény: Bombyna (1842)
tristen Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1851

Szia!

Minden jónak egyszer vége, sőt továbblépek, ez a betegség még jónak sem nevezhető! :)

Talán jobb is, ha vége!

KITARTÁS!

Előzmény: dalmata13 (1849)
landsmann Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1850

Nekem is furcsa volt visszaszokni a munkába 6 hét táppénz után. Annyira kiestem a napi rutinból, többször előfordult, hogy amit a vevők kértek, első nekifutásra fogalmam nem volt mi is lenne az. Gyakran kell egy kis képzelőerő, hogy azonnal kapcsoljon az ember mit is szeretnének. Mondjuk nekem az értetlenségbe nem csak az a 6 hét munkamentesség játszott bele, hanem az infarktus is. Akkoriban kicsit döcögva ment a gondolkodás és a felfogóképességem is hagyott némi kívánnivalót maga után. :( De ha olvastad a beszámolómat, akkor ez gondolom ki is tűnt belőle. Vagy nem te írtad, hogy olvastad a jegyzetemet? Mindegy. A lényeg az, hogy a gyógyulás útján vagy és ezt jól jelzi, hogy holnaptól meló. :)

Előzmény: dalmata13 (1849)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1849

Brü- hü -hü:-(((( végetért számomra az aranyélet,letelt a betegszabi:-(( holnap reggeltől munka.Csak az vigasztal,hogy maradt még 15 nap szabim.Amit szigorúan ki is fogok még az idén venni.

tristen Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1848

Szia!

Lehet, de semmi sem biztos! :)))

A nők már csak ilyenek! Hol itt kutatnak, hol meg ott................

Előzmény: dalmata13 (1847)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1847

Megúsztam,de legutóbb az a kis vörös mialatt aludtam csak megmogyorózott mikor a hereemelőt berakta.Volt a mosdó felett egy doboz gumikesztyű, lehet,hogy abban követte el tettét ?:-)

Előzmény: tristen (1846)
tristen Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1846

Szia!

Akkor jól megúsztad a lemosást! :))))

Előzmény: dalmata13 (1845)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1845

Ahol én feküdtem ott is volt férfi nővér,ha valakinek szívesen lezavartam volna egy nagy maflást hát akkor az ő lett volna.Jut eszembe egyszer egy csinos nővér az ajtóból visszafordulva megjegyezte -este le fogom mosni.Látva megriadt képemet hozzátette-Vagy ha nem én akkor Vili, az éjszakás ügyeletes.Hálistennek az lett a vége,hogy egyik se mosott le :-)

Előzmény: tristen (1844)
tristen Creative Commons License 2010.11.13 0 0 1844

Szia!

A növérek egy örök téma. :))))))))))))

A sztorik "főalkotórészei" abban az esetben, ha kórházról van szó! :)))))))))))))))))))

Amikor én voltam kórházban, volt egy férfi "nővér" is, a nők nagy örömére.

A női betegek körberajongták őt, mint méhek a tavaszkor a rét színpompás virágait.

hali :)

Előzmény: Törölt nick (1843)
Bombyna Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1842

Nekem 1 hónap volt,sokat szívtam vele.

Előzmény: hyury (1838)
tristen Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1841

Voltak itt ilyen technikával műtöttek, remélem írnak majd ..

Előzmény: hyury (1838)
tristen Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1840

Még annyit, hogy látom a nővérek megtetszettek Nektek! :))))))))))))))))))))))))))))))

Ezért is érdemesebb talán tetszettősebb nővérkéket alkalmazni. Amikor én voltam a kórházban, volt ilyen nővér is, meg olyan is.

Nem részletezném, ... :)

KITARTÁS! :-)

tristen Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1839

Sziasztok!

Most csak ennyit írok!

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

hyury Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1838

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a "laparoszkópos"műtétről?mert én csak annyit tudok róla amit az internet ír.Mennyi idő mire felépülök valamennyire?

Köszi a válaszokat!

dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1837

Nekem még a nővér is nagy élmény volt.Hajnalban bejött a kacsát-kat kivinni.Akkor adtam át neki a pénzesboritékot.Tele volt a keze,zseb meg nem volt a ruháján.Először be akartam tuszkolni a nadrágja korcán mint a rúdtáncoslányoknak szokták a bugyipénzt,de túl szoros volt a nacija.Azért megoldotta a helyzetet, féloldalt fordulva mutatva,hogy van farzsebe,én belecsúsztattam a boritékocskát ,ő meg ráriszált egy kicsit huncutul,hogy helyére csússzon.Kedvemre való kis vörös démon volt.Vau:-)))

Előzmény: landsmann (1836)
landsmann Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1836

Tisztára mint egy kívánságműsor. :) Na nekem azért a másodiknál erőteljesen követelőzni kellett meg nem tágítani, mert egyébként a krumpiszsák módszert alkalmazta volna az altatóorvos.

Előzmény: dalmata13 (1835)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1835

Én 3 héttel a műtét előtt beszéltem az altatóorvosnővel.Ott ismertette az összes variációt.(egyik rosszabb mint a másik:-)))Nekem a papíromra az volt írva:altatásban tervezett műtét.Én akkor rá is kérdeztem miért akarnak altatni? Valami olyasmit mondott akkor,hogy nem akarnak altatni de nem kizárt hogy felkészülnek az esetére.Mint írtam közvetlenűl a műtét előtt bejött hozzám megkérdezni:hogyan szeretném?

Előzmény: keripeti (1832)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1834

Ma délután olvastam a naplódat:-) Már ami a 2 műtétedet illeti,sajnos most találtam csak meg.Engem aznap műtöttek amikor bementem.Nekem nem kellett fürödni.Tán még kezet sem mostam.Átöltöztem a fehér hacukába kaptam két zacsi infuziót meg antibiotikumokat ,megborotváltak és már vittek is.Semmit nem kellett várnom a műtöben.Szíves engedelmeddel a  Te stílusodban így is írhatnám 12:45.bejött a műtős a kórterembe.12:48 kész a borotválás.12:51 kitolnak a műtőbe12:56 feltesznek a műtőasztalra:12:58 se kép se hang

Előzmény: landsmann (1830)
Landsmann_ Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1833

Altatásos műtét után hamarabb fel lehet és kell kelni mint érzételenítésesnél. Nekem semmi kellemetlen élmény nem volt ébredés után. Nem fájt a fejem jobban mint máskor. Nagyon gyakran fáj, szóval nekem nem oszt, nem szoroz. Az altatás kockázatosabb, ennek ellenére én is ezt választottam mindkét alkalommal.

Előzmény: keripeti (1832)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1831

naszóval ,mégegyszer,a fejfájást nálam elsősorban a koplalás meg szomjazás okozta hozzá jött még a kórházi milliő és a vele járó sok apró kellemetlenség.Eredetileg én érzéstelenítéses műtétet szerettem volna de mire választásra került a sor---bejött mütét előtt egy félórával az altató orvosnő érdeklődni melyik változatot szeretném--inkább az altatást választottam.Fáradt voltam,álmos voltam nem volt kedvem aszisztálnom a saját műtétemhez.

landsmann Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1830

Nekem egy toll és egy füzet volt a kabalám. MIndent dokumentáltam óra perc szerint. :) Már amikor magamnál voltam.

Előzmény: dalmata13 (1825)
keripeti Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1826

:)

Előzmény: dalmata13 (1825)
dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1825

feltétlenül kell egy kabalát bevinni a kórházba.Aki, ami vigyázza álmunkat segíti gyógyulásunkat nekem is volt ilyen,a család hozta.ime :-)))

dalmata13 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1824

Altatás után annyira fáj ,legalábbis nekem annyira fájt,hogy be sem vettem a fájdalomcsillapítót.Vártam arra az esetre ha erősödik a fájdalom majd beveszem.Hát nem erősödött.Kárba viszont nem veszett a gyógyszer mert menetrendszerűen rámjött a fejfájás a sok" izgalom" után és a nővér közölte,hogy a kollégái közül ezt a bogyót  használják fejfájásra is jobb híján.

Előzmény: Flanagan76 (1823)
Flanagan76 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1823

Sziasztok!

34 éves vagyok és dec 1-jén műtenek lágyéksérvre az Uzsokiban. A kérdésem, hogy a spiniális érzéstelenítést vagy az altatást javasoljátok? A sebészt a spinálisra mondta, hogy kevesebb kockázattal jár....

Amennyiben altatást választok (én arra hajlok), akkor ébredésnél mekkora a fájdalom, amire számíthatok?

Köszi

landsmann Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1822

No igen, de azt is tegyük hozzá, hogy ugyanazon erősségű fájdalom valakinek éppen csak kellemetlen, a másiknak meg majdnem kibírhatatlan is lehet. A műtét utántól nekem sosem fájt a műtött terület ok nélkül. Ha fájt, annak mindig meg volt az oka. Magyarán megerőltettem. De ez nem olyan fájdalom volt amire gyógyszert kellett volna szednem, vagy le kellett volna feküdni vagy éppen egyéb megoldást igényelt volna. Fájt, tudomásul vettem oszt csókolom, majd elmúlik. Elmúlt. :) Bár lehet jobban bírom a fájdalmat az átlagnál, mert az egyik tetoválás készítésekor eléggé fájdalmas helyre került a minta. A végén kérdezte a tetováló, nem fájt? MOndom de igen. Azért kérdezte, mert nem vetteészre rajtam hogy fájt volna. Fájt az, csak türtőztettem magam. Ha ficánkolok, tovább tart egyrészt, másrészt ha én magam vállaltam a műveletet, akkor igenis ki kell bírni és nincs apelláta! :)

Előzmény: joevagyok68 (1821)
joevagyok68 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1821

Biztos természetes ?

Mindig mikor ilyen válaszok jönnek, hogy:

"Ez teljesen természetes

és

"Ne aggódj, a fájdalom még lesz'

azon kezdek gondolkodni, hogy  a topik résztvevői mennyire mutatnak átfogó képet a sérvműtöttekről ?

Vagy lehet, hogy akit megműtöttek és "szinte" panaszmentes az nem foglalkozik a dologgal, "éli az életét" és nem látogatja a topikot.

Mondjuk én ebbe a csoportba tartozom,  DE kiváncsiságból - ha tehetem - a műtét óta naponta benézek ide.

A fentebb említett elgondolásom erősítheti az alábbi "felmérés " is, amit most találtam:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:iWzucqz3hf4J:medipress.hu/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D3410%26Itemid%3D33+l%C3%A1gy%C3%A9ks%C3%A9rv+m%C5%B1t%C3%A9t+ut%C3%A1ni+f%C3%A1jdalom&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

A lényeg:

"Következtetések 

Lágyéksérv műtét után 24-36 hónappal a betegek közel 30%-a panaszolt valamilyen jellegű fájdalmat vagy kellemetlen érzést, 6% pedig olyan nagy mértékű fájdalmat említett, amely zavarja a mindennapi aktivitásában, a vizsgálatot megelőző 2 hónapban. 11,3%-ot zavar fájdalma járás közben, álláskor és ülés közben." 

Mondjuk az érdekes, hogy "A műtét időpontjában átlag életkoruk 58,2 év volt" !!!!!!!

Lehet unjátok már , de:

Tudjátok, sokminden fejben dől el.

A kicsit pozitívabban gondolkodás nem árt, sőőőőt ....... :-)

Előzmény: landsmann (1818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!