Keresés

Részletes keresés

pbence2345 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2164
"cél Lisszabon és környéke...Faro....Porto."+ "8 napot leszünk kint"

Ez sem a pihenesrol fog szolni...:-))
Megcsinalhato nem arrol van szo, ha meg nincs meg a jegy, akkor vegyetek ugy,h portoba szalltok le es faroba fel, mert igy 1 napot mar nyertetek is.
En ez esetben az utazasi napokkal nem szamolva a 6 napot egyenlo aranyban osztanam el a harom resz kozott, es en mindenkeppen autot berelnek, mert ket fo eseten meg ha arban par euroval dragabb is, a kenyelem es rugalmassag mindenert karpotol.
Szallas miatt meg ne felj, mi juliusban mindig talaltunk aznapra.

Előzmény: perissa (2163)
perissa Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2163

Üdv Mindenkinek a fórumon!

Szeptemberben utazunk párommal Portugáliába minden tanácsot szivesen fogadok...cél Lisszabon és környéke...Faro....Porto....közlekedés vonattal....amiket látni kell kint már jegyeztem...Cabo da Roca-ba Sinrából érdemes eljutni?

szállás árakat nézegetem hűűűűű vannak ám....olvastam polipból sok féle ételt készitenek kb mennyibe kerülnek egy nem felkapott helyen....Liszaboni helyi közlekedés is érdekel....8 napot leszünk kint....tudom kevés idő ezért szeretném a leghatékonyabban megszervezni az utunkat.

Köszi a segítséget !:)

 

Előzmény: pécsi hornet (2161)
linha Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2162

Ezek is nagyon jók, legjobban a pálmafás lisszaboni tetszik, de az olhao-i is tuti!

 

Csak úgy mellesleg, van fogalmad róla, hogy az a lakatlan házikó ott Sintraban mennyibe kerülne???... Egyébként sajnos rengeteg valamikori nagyon szép házat lehet látni Portugáliában mindenfelé, de föleg városokban, pl. épp tegnap tünt fel Lisboa belvárosában mennyi van, amelyek legtöbbje lakatlan is, de nincs aki felújítsa, nincs rá pénz, eladni meg azért nem tudják, mert sokszor 8-10 ember a tulajdonos, és nem tudnak megegyezni. Szomorú.

Előzmény: pécsi hornet (2160)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2161
Cabo da Roca,helyesen
Előzmény: pécsi hornet (2160)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2160

köszi.

még pár kép:

 

1. Capo da Roca

2-3. Lisboa

4. Olhao

5. Sintra (ez egy lakatlan ház, amit ki is néztünk magunknak)

 

 

 

 

 

Előzmény: linha (2157)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2159

pár közlekedési tanács:

a Rossio vasútállomás felújítás alatt van, az Arco do Cego meg megszűnt /nem működik. (a 2003-as magyar nyelvű LP még ezeket írja). helyette a Sete Rios állomásról indulnak a vonatok, illetve a melllette lévő épületből a buszok. A Sete Rios a Jardim Zoolgico metrómegállónál található.

itt, és a nagyobb állomásokon is,  városonkénti ingyenes menetrendek vihetők el.

pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2158

szia,

nagyon jó kis panzió a Pensao Portuense! nagyon központi helyen van, a Rossio és a Restaudores terekről nyílik az utcája. 24 órás portaszolgálat, biztonságos helyen. egy nagyon szimpatikus család vezeti, akik mindenben segítenek! 

az ár a reggelit tartalmazza, van internet lehetőség. mi az első 5 napunkra a kisebb kétágyas szobát vettük ki, Algarve és Evora után pedig még visszamentünk ide 1 éjszakára, akkor csak a nagyobb méretű kétágyas szobában volt már hely.

a szobák nem nagyok, de tiszták, naponta van takarítás.

az egyetlen negatívum, talán az, hogy a panzió homlokzata teljesen fel van állványozva, most folyik a felújítás, igaz csak napközben, akkor meg úgy sincs az ember a szálláson, szóval nem zavaró. Egyébként július végére ígérték, hogy elkészül.

szóval én maximálisan ajánlom, ha legközelebb megyünk, akkor is ide fogunk jönni.

 

Ha már szállásajánlat, akkor még megemlíteném a panziónkat Faroban, ami szintén szuper volt, és szerintem a magasabb igényeket is teljesen kielégítené! (mindössze 35 EUR/szoba reggelivel)

http://www.adelaideresidencial.com/

 

Az EVorai szállást a Lonely Planetban találtuk (Pensao Giraldo), nem volt vele semmi gond, de ár-érték arányt nézve a másik kettő mögött van.

 

 

 

Előzmény: vilagutazo_averzio (2156)
linha Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2157
Jók nagyon  a képeid, sikerült elkapnod, milyen is Portugália. Jó válogatás.
Előzmény: pécsi hornet (2155)
vilagutazo_averzio Creative Commons License 2007.06.08 0 0 2156

szia,

 

gyönyörűek a képek, már ezért megérte:)

milyen volt Lisszabonban a szállás? Ígértél egy részletes beszámolót...

 

köszi,

 

Előzmény: pécsi hornet (2155)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.06.07 0 0 2155

sziasztok,

2 hét után megjöttünk Portugáliából. Gyönyörű volt minden. Mintha megállt volna az idő ebben az országban..

Erre jártunk:

Lisszabon - innen Fatimába, Sintrába, Cabo da Roca-hoz

Faro - innen Olhaoba, Taviraba, Loule-ba,Praia da Rocha-hoz.

Evora

 

képek:

1. Olhao 2. Praia da Rocha 3. Evora 4.Lisszabon 5. Sintra 6. Faro

 

 

 

 

 

 

 

guma Creative Commons License 2007.06.06 0 0 2154
Olá!

 

Setubal!  2 szer mentem vissza, mert annyira megfogott a hangulata.

Lagos! Tengerpart gyönyörű, csodálatos, és még fokozhatnám.

Evora-ba vigyetek magatokkal madzagot, hogy vissza találjatok a kocsitokhoz.

Mi 3-szor másztuk végig a várat, hogy megtaláljuk a kocsinkat. (Izomláz már rendben.)

De, azért jó és szép volt.

Liszabon-ban nagyon zavart az állandó dudálás.

Nekem elrontotta a hangulatomat a szállásunk nagyon sötét volt, a tulajról már nem is beszélek.(olyan volt, mint a szobánk)

Tisztának tiszta és rendezett még is nagyon komor. Apolló Hotel.

A többi város, amit még megnéztünk a 10 nap alatt nagyon szép volt.

Menjetek minél többen és nézzétek meg Portugáliát.

Pedras ásványvíz a legfinomabb!

gerendaid Creative Commons License 2007.05.29 0 0 2153
Sajnos nem mindenhol ennyire kedvesek.

 

Portugália gyönyörű ország, tele szebbnél szebb látnivalóval. Hogy mégis keserű szájízzel gondolok vissza a tíznapos kirándulásomra, azt éppen egy magyar származású fiatalember okozta.

 

Az apai ágon Szolnokról, anyai ágon Aradról származó Bíró nevű kézműves üzletember a lisszaboni Castelo de Sao Jorge kastély udvarán fém pénzekből különböző figurákat kivágva medálokat készít. Mivel jól néznek ki én is választottam egyet. Amikor odaadta, letettem az asztalra, majd kifizettem, és a visszajáró pénzt eltéve kezet nyújtott és néhány jópofáskodás után elköszöntünk egymástól.

 

Amikor rájöttem, hogy az érmét otthagytam, visszamentem. Ő természetesen nagyon idegesen viselkedett és azt állította, hogy nem hagytam ott, hanem én veszthettem el. Így sikerült 20 eurót elveszíteni. Ha arra jársz, kerüld el, vigyázz vele, mert nem becsületes.

Előzmény: dismay (2152)
dismay Creative Commons License 2007.05.27 0 0 2152
Cascaisban voltatok, a kis ter sarkan levo Braziltulajdonos altal uzemeltetett kocsmaban, kikapott a Liverpool, a helyi angolszasz erok sirtak:)
magyarnak ingyen volt minden, mert barati nemzet vagyunk:)
szoval ha arra jartok, csak annyi kell
nos somos hungaros, Puskas, i hate the english futeball:)

byte

dismay
Előzmény: lutell (2151)
lutell Creative Commons License 2007.05.26 0 0 2151
Én egyszer (autóval) legalább 5 percet vártam egy hasonló (csak ráadásként kanyar + útszükülettel kombinált) megállóban álló busz mögött, amig rájöttem, hogy végállomásról van szó...
Előzmény: quilla (2150)
quilla Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2150
es akkor lassunk egy fullextras portugal buszmegallot :o)))))
Előzmény: grezi (2149)
grezi Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2149

Sziasztok.

 

Visszaérkeztünk szerencsésen és ahogy igértem beszámolok a Lisszabonban töltött idöről. Gyönyörű város Lisszabon, meseszerű az óvárosa és fergetegessen szép a Nemzetek Parkja. Nagyon kedvesek a helyiek, segitőkészek és valamennyire mindenki beszél angolul. A városi közlekedés (busz, metro, villamos), nagyon olcso és érthetően kivan térképezve a buszmegállóban a csatlakozás (nincs sehol leszakítva mint nálunk!). Mindenhol térfigyelő kamerák vigyázzák a köztulajdont és rendet és mégsem panaszkodnak a személyi szabadság megsértése miatt. 

Cascaiban, Sintrán és Cabo de Rocan voltunk. Gyönyörű szép helyek, jó a levegő és minden olyan békésnek tünt. Senki nem siet nem kapkod, és kiabáló helyiekkel sem találkoztunk.

Nagyon jól éreztük magunkat , ha tehetnénk máris vissza indulnánk.

Egyetlen rossz tapasztalatunk a taxissal volt aki nem akart négyünket bevinni a reptértől az óvárosba mondván, hogy ez szabály. A Portugál taxiban a sofőrőn kívül csak hárman utazhatnak. Elhittük neki és tömegközlekedtünk. Amúgy is jóval olcsobb és kényelmes légkondis buszok közlekednek.

 

Kívánok mindenkinek hasonló szép élményeket és szép nyarat.

linha Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2148

A bikaviadal szezon most májusban kezdödött. Leginkább a Ribatejo és Alentejo régiókban rendezik öket, a bikaviadal egyik "fövárosa" Santarém. Arrafelé néha lehet látni út melletti parafatölgy ligetekben legelészö bikákat is. De ajánlanám a lisszaboni Campo Pequeno-t is, ami egy nagyon impozáns aréna és épp egy éve lett kész a fejújítása ( még bevásárló központ is van benne ).

A spanyol bikaviadaltól legföképpen abban különbözik a portugál, hogy itt nem ölik meg a bikát, ami elsö hallásra talán emberibbnek tünik ( állatbarátságról azt hiszem itt abszolút nem lehet szó...), de ha arra gondolunk, hogy ugyanazt a bikát újra és újra felhasználják bikaviadalokon, akkor már nem is olyan pozitív ez a kép...

Előzmény: tokis (2147)
tokis Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2147

Sziasztok!

Június  közepétől utazunk portugáliába autoval.Portóban kezdünk, majd lefelé Liszabon, utánna Algarve. Összesen kb. 3 hét. Érdekelne a bikaviadal, de itt  nem olvastam semmit a témáról. Tudja valaki, hogy mikor és hol szokták tartani? Úgy tudom, hogy különbözik a spanyoltól.  

kis.capa Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2146

Helló!

Tanácsot sajnos nem tudok adni, de azt garantálom, hogy nem fogsz csalódni a tengerpartot illetően. Lenyűgöző. Én 7 éve voltam ott, akkor a város szélén volt egy youth hostel szállás. Nagyon olcsó hely volt és igényes. (tiszta, kultúrált, úszómedencével) Ha létezik még, bátran ajánlom. A víztorony felé van, de pontosan már nem tudnám megmondani. Inkább érdeklődj a helyiektől.

Ui: Ha már a környéken vagy a Szt. Vince fokot ki ne hagyd!

Előzmény: vilagutazo_averzio (2145)
vilagutazo_averzio Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2145

sziasztok,

 

vki tudna tanácsod adni, hogy érdemes-e szállást foglalni Portimaoban, vagy ugyanúgy vannak kiadó szobák, amit helyiek adnak ki, mint mondjuk a nagyobb üdülőhelyeken? ha vannak ilyenek, akkor menniyért?

linha Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2144

Az InterRent-nél most napi 6,99-ért lehet SEAT Ibizá-t bérelni, 100km benne van, azon felül 0,09€ km-ként. Lisszabonban a Santa Apolonia vasútállomáson, és még Portoban és Faroban lehet kibérelni.

Akit érdekel: www.interrent.com

solo_la_samp Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2143
Köszönöm szépen a gyors választ!
Előzmény: lutell (2142)
lutell Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2142

A busz 35€ a vonat pedig 40€. Felfelé kerekítve... (Ha a pontos ár érdekel: busz: http://www.rede-expressos.pt/0010.asp, vonat: http://www.cp.pt/cp/displayPage.do?vgnextoid=87cbd5abe2a74010VgnVCM1000007b01a8c0RCRD )

Előzmény: solo_la_samp (2141)
solo_la_samp Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2141

Sziasztok!

 

Szerintetek a  Liszabon-Faro-Liszabon viszonylatban kb. milyen költségekkel kell számolni tömegközlekedés esetén (busz, vonat) ??

lutell Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2140
Szerintem nincs.
Előzmény: linha (2138)
linha Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2139

Szokás adni borravalót, szerintem kb. úgy, mint otthon, vagyis megelégedettségednek megfelelöen. Szóval, ha bunkó a pincér, akkor nem muszáj neki adni, de ha tetszett a kiszolgálás, akkor amennyit gondolsz, valahol az 5 és a 10 % között.

 

Előzmény: grezi (2137)
linha Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2138

FIGYELEM!

Mindenki, aki otthon van és nosztalgiából vagy ismerkedés céljával portugál kajára vágyik:

Május 24-25-én a Fövárosi Nagycsarnokban az ICEP ( Portugál Nagykövetség Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatala )rendezésében megkostólható lesz a portugál gasztronómia!

Volt már ilyesmi fordítva, vagyis magyar konyhamüvészeti és egyéb bemutató Portugáliában? Ha jól tudom, a Magyaro-n élö portugálok, pontosabban az ICEP, minden évben rendez portugál napokat valahol, egyszer Kecskeméten voltam is, érdekes volt.

És van az ICEP-nek megfelelö valami Portugáliában?

 

 

grezi Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2137

ja és még valami.. nagyon fontos lenne mennyi borravalót  szokás adni ????sűrgős választ nagyon szépen köszönöm

quilla Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2136
A vizet ha nem a tranzitban veszed el fogjak venni. De miert halnal szomjan? Azert a repulon szoktak adni inni, nem? Mondjuk lehet nekem makom volt a fapadosokkal (bar jellemzoen nem azzal utazom ebben a viszonylatban), de ott volt inni es ennivalo is.
Előzmény: grezi (2135)
grezi Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2135

Sziasztok

 

Mindenkinek szeretném megköszöni a sok sok infót. Nektek köszönhetően összeállt az utiterv, csütörtökön du. 3 kor indul a gépünk, remélem minden rendbe lesz. Izgulok, hogy szomjanhalunk a gépen, vagy felengedik-e az ásványvizet stb.

Portugália megér egy szomjanhalást?!

Ha viszajöttünk mindenről beszámolok.

Mindenkinek kívánok jó tervezgetést és szép nyaralást. Akik peddig tanultok, hát sikeres vizsgákat.

Üdv mindenkinek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!