hát elég erős a vérzésem, de progiszurit nem kapok. Darabok még nem jöttek belőlem csak élő piros vér, mint mikor megvágom a kezem.... Érdekes, hogy már nem vagyok puffadt, csak minimálisan... Szerdáig még van reményem....
Nem tudom mennyire erősen vérzel, de én kezdettől vérezgettem (igaz az elején nem túl erősen), viszont a 14. hét után dőlt belőlem. Az elejére azt mondták, hogy ott azért történt a malőr, mert ikreknek indult, és az egyik elment. Szóval azért ne tegyél le róla teljesen. Amíg nem jönnek belőled darabok is, addig van remény (legalább is nekem annak idején ezt mondták). Mindenképpen sokat feküdj, és ha még tudod, az utrogestant se hagyd abba. Te kapsz progi szurit?
Ja igen, de gyógyszert adnak az após nevére is (egy komplett havi gonal F + utrop+egyéb adagot)...Meg ha andrológia van azt lehet kérni, azért az is pénz, meg a gyógyszer elég sok. Hát eléggé vérzek most már, de várok szerdáig.... szerintem vége ezzel most így sajna.
Várj, várj! Az apósod nevére nem fognak IVF számlát adni! Ha ő téged megjelöl közeli hozzátartozónak a szerződésben akkor kettőtök nevére adnak. Nálunk a férjemnél nem volt közeli hozzátartozó megjelölve és csak olyanról kaptunk számlát amit vele csináltak: spermiogram, hormonvizsg., IVSI.
Nem számít a dátum, nem a normál hormonháztartásod szerint működik a szervezeted!! Nem feltétlenül kell megjönnie a menstruációnak, mert kapsz progeszteron pótlást.. Hogy csináltad a tesztet? 5 perc után ki kell dobni, de 10 perc után biztosan hamis eredményt mutat. Vérzés mellett is lehet terhesnek lenni! A beágyazódás is járhat kevés vérzéssel. Feküdj egész nap, vegyél be MagneB-6-ot. Mindenképpen meg kell várni a szerdát! Hívd fel a dokidat, hogy vérzel.
Valaki tud segíteni, hogy na most mi van? Beültetés utáni 9. nap, dátum szerint nekem meg kell jönni a menzesznek (mivel nagyon sokáig elhúzodótt a kezelés, hát egy héttel tovább, mint az szokás), ami meg is jön, viszont pozitív lett a teszt, vagyis van rajta egy halovány csík. A gondom az, hogy a 14. nap a beültetés után csak szerda reggel jár le, akkora viszont már a mikulás is továbbáll. Csak ott akarom látni azt a csíkot, és akkor megint nem?Vagy várjak azért szerdáig és menjek el vérvételre? Én úgy tudom, hogy a 7. és 14. nap között ágyazódik be, de hogy történjen meg ez, ha odabenn dúl a piros háború?Mer hogy a petefészkem biztos egyáltalán nem tudja, hogy mi történik, mert ő működik percre pontosan ahogy szokott 29. nap, reggel 7 óra.
Az egészségpénztárról szóló írásokat én is olvastam, és mi a tempót használjuk, meg használtam az anyukámét (Generali), meg az apósomét (szintén Generali), merthogy közvetlen hozzátartozóét is lehet elvileg, ez kb. fél éve volt, lehet, hogy már ezt sem lehet. Így gyakorlatilag "ingyen" voltak a gyógyszerek a kezelések.
Egészségpénztárral kapcsolatban csak egy tanács... Én az OTP-t és a Dimenziót ismerem. Ügyintézésben az OTP nagyon lassú, mindenen problémázik. A befizetések jóváírása 2 hét legalább, a számlaérték visszautalása 30 nap. A Dimenzió kevésbé kekeckedik a számlaformátummal, és pár nap alatt mozognak a pénzek. Én még az UNIQA-ról hallottam jókat, de személyes tapasztalatom nincs. Ott talán elég alacsony a működési ktg (az a rész, amit levesznek a befizetésedből a saját ktg-eik fedezetére). Szerintem is érdemes megjáratni a pénzt, mert egy kicsivel több marad a végén. De ha rá tudod venni a munkáltatódat, hogy adja ő, akkor a legjobb:)
Az a lényeg hogy legyen szerződésed és egy pár ezer forint befizetésed. Utána elég gyűjteni a számlákat amiket az év végén is elszámolhatsz, és elég a nagyobb összeget utána rátenni ha már megvannak a számlák. De legjobb ha ezt azzal az EP-al tisztázod akikkel leszerződsz, lehet hogy máshol más a szabály és nem szetretnélek félreinformálni.
Szóval ti sem adtátok még fel. Jó ez az ovis tesó kérdés, megpróbálom. Nekünk sajnos nem lett legutóbb lefagyasztható embriónk, mert a 3 leszívott petéből 2 termékenyült meg. Ezt be is ültették és hát pár napja tudom, hogy sajnos nem sikerült. Az előzőnél meg egy maradt, de az nem élte túl a felolvasztást. :-(
Igen, ez 2006. jan. 1. óta van így, sőt ha az egészségpénztári számlán (min. 24 hónapra) lekötött összeg is van, akkor még annak 10%-a is átutaltatható, ebben az esetben 120e Ft az éves max. plafon.
Az egészpénztártól nem tudsz igényelni lombikra, viszont a saját befizetések után 30% adót de max. 100000 Ft-ot vissza tudsz igényelni. Érdemes!
A lényeg az hogy nyitsz egy egészségpénztári számlát, amire befizetsz akár egyben akár havi rendszerességgel bármilyen összeget. Kapsz kártyát, és utána azzal fizetsz pl. gyógyszertárban orvosnál, vagy ha nincs kártyaolvasó akkor kifizeted és kérsz számlát.
Lombiknál a következő a menet: Mi az intézetben mindent fizettünk és mindenről számlát kaptunk. A spermavizsgálatot és az ICSI-t pl. a férjem nevére a többit az enyémre. Amikor összegyűlt nekem 300000 Ft-nyi számlám bementem vele az EP-ba. Mivel az egyenlegemen nem volt annyi pénz befizettem a 300000 majd ők visszautalták. Majd a következő adóbevalláskor küldték az igazolást hogy volt 3 kiló saját befizetésem. Ez után megkaptam a 30% adóvisszatérítést, de ezt az EP számlámra küldték!! csak egészségügyi szolgáltatásokra lehet elkölteni. De arra úgyis elmegy a mi esetünkben... ha sikerül azért ha nem azért.
Tegnap beszélgettünk ismerősökkel az egészségpénztárakról - nekem ilyet nem fizet a cég, tehát nem ismerem. Ennél nem lehet valamennyit igénybevenni újabb lombikra?
Nálunk az életkorom miatt vetődött föl az, hogx ha az első nem sikerül, a 2.-ra valszeg csak júniusban kapok időpontot, tehát lehet, hogy közben meg kellene lépni egy fizetőset.
Azt hiszem, ez most 380 ezer + a gyógyszerek, kivizsgálások, jővőre valszeg drágább.
Számomra nagyon érdekes, hogy elsőre sikerült, aztán 4x nem...
Azt hiszem, rád is gondolt akaratlanul KP az én esetemben, amikor azt mondta, más a statisztika, és más a valóság, fussunk neki, és majd meglátjuk...
Sajnos nincs fagyibabánk (mindig csak annyi lett, amit vissza tudtak ültetni), én nemsokára 37 leszek és elfogytak a TB-s lehetőségeink... Szóval most pauza van és egyre inkább úgy néz ki, hogy a kislányom egyke marad. Egyébként a miért-re nincs válasz, nemzőképesek vagyunk mindketten, csak "nem jön össze" a dolog.
=***= szeretném megkérdezni tőled, hogy a 4. sikertelen után próbálkoztok még, esetleg vannak lefagyasztottjaitok, vagy most pauza van. Nálatok mi a probléma, illetve hova jársz?
Szia Grissom Szinte hajszál pontosan abban a helyzetben vagyok mint te, csak azzal a különbséggel, hogy nekem 2002-ben volt sikeres beültetésem, abból egy kisfiam született. Tavaly októberben, illetve most szeptemberben volt sikertelen lombikunk, és nálunk is a férjem részéről merült fel hogy hagyjuk a fenébe az egészet. Én azzal tudtam meggyőzni, hogy (szintén 33 éves vagyok) 45 évesen nem bocsátanám meg magamnak hogy nem tettem meg mindent egy kistesóért. Amivel még érvelhetsz, hogy a gyerek bizony kérdez, az enyém csak azt látja, hogy az oviban sorban születnek a kistesók, és az ővé hol van, meg neki mikor lesz, stb. kérdésekkel bombáz minket. Nektek nincsenek lefagyasztott embrióitok? Mert az ráadásul ha veled nincs különösebb gond, nagyon minimális hormonkezeléssel jár, és az esély szinte ugyanaz.
Brenduska Hogy álltok a stimulációval? Mikorra várható a punkció?
Sikerült megnéznem, fenn van csak bénáztam. A lényeg az, hogy nem találtak eddig összefüggést a 2 dolog között. A stimuláció során kapott hormonok a petefészket serkentik, az általa termelt ösztrogén nem más mint amit minden nő szervezete termel a terhesség alatt 270 napig.
Mindenkinek oda kell figyelni magára és el kell járni szűrésre akár lombikozik akár nem.
Sziasztok! Nézte valamelyikőtök tegnap az Estét? Sajnos elaludtam. A Káli vezetője beszélt. Sokat vitáznak mostanában a lombikkezelés és a mellrák kapcsolatáról. Gondolom, ő megnyugatólag nyilatkozott, de érdekelne.