Ma, kb egy órával ezelőtt mentem a 47-es villamossal a Kálvin tértől Budafok felé, és a Bartók Béla úton jött mellettünk egy Volánbuszos Ikarus 280-as menetrendszerinti járat táblával. Ült is rajta kb 30 ember. Ez milyen járat? Rendszámot nem tudok, de érdi kocsi lehetett. Továbbá a Kálvin térnél a Múzeum felől láttam egy szintén VB-s menetrendszerinti járatot, az egy 435-ös volt.
Az Etele térnél bentebb is visznek járatot? Vagy csak hétvégén van ilyen? Esetleg rendkívüli alkalom volt?
Szó volt egy nyári kirándulásról még néhány hónapja. Akkor egy egri útról volt szó. Ezt módosítanám Miskolcra, mivel ott a Borsod Volánnál lehetőségünk lenne megismerkedni a társaság történetével, az autójavító üzemmel, valamint a Búza téri autóbuszállomással (a fotós kollégák figyelmét szeretném felhívni, hogy fotózni a telepen nem lehet). Visszaútban bekukkantanánk Egerbe, de ha a többség szeretne kisvasutazni egyet, akkor akár azt is meg tudjuk oldani (Szilvásváradon vagy Felsőtárkányban). A kirándulás július 30-án lenne. Ha elegendő számú jelentkező van, akkor a piros Ikarus 311-essel mennénk. Sajnos nincs ingyen, 200 forintot kér kilométerenként az öreg. Vagyis a teljes út (~400 km) költsége 80.000 Ft körül lenne. Természetesen ha minél többen jöttök, akkor az egy főre jutó költség is annál kevesebb lenne...
Tehát akit érdekel, az kérem keressen e-mailben. Néhányan jelentkeztek már, kérném őket is, hogy erősítsék meg a jelentkezésüket.
Köszönöm a figyelmet! Az e-mail címemet a fejlécben megtaláljátok.
lala nem tod mi van ELK-883-al?régen nem jár már.felújítás vagy selejtezés?egyébként valamelyik nap 88as járaton az egyik Scania járt.nagyon állat volt.ja és már 2xer láttam érden DZA-394et/260as exrepteres, ELK-627 tesója/
"*****...mi az hogy nem számítottak rá?!
ráfaragtak a hülyeségükre?!
ez van!!"
Nem tudom mire számítottak, de eléggé úgy tűnik, hogy nem NABI-ra.
"bár már mindent elhiszek: az is lehet, hogy tényleg a MAN-ra "számítottak" (ahhoz képest, hogy mostanában az SL már semmit nem nyer!), és az is megeshet, hogy tényleg megjön a két NABI, és szerintem még azt a kettőt is máshova rakják!"
Valaki írta a Carpy-topikba (BGab?), hogy az a kettő Zsámbékra megy, társnak az E94F-hez.
"de azért azt se mondhatjuk, hogy ez általános! ugyanis 98-ban vagy 99-ben meg vettek 60-at."
Rég volt már az.:(
"mi marhaság??"
Ezt megválaszoltam az előbb.:)
"szerintem nem tudom mi lesz a krepóval..."
Ez jól sikerült mondat.:) Elvileg már jogerős, hogy a kreptó nyert, vagy nem? Mindenesetre lehet, hogy a VB nem kér majd, úgy mint a Kisalföld annak idején.
"A Kisalföld az MAN-jét nem a Volánbusznak adta?" "NEM."
Mi lett vele, tudsz valamit róla? Létezett egyáltalán az a busz?
---
Aktuális E94G illetve Ik438 fordáitok vannak? Ha csak régebbi van, az is jó, hátha bejön.:) Az E94F is ugyanabban a fordában jár már vagy másfél éve.
Köszi!
*****...mi az hogy nem számítottak rá?!
ráfaragtak a hülyeségükre?!
ez van!!
bár már mindent elhiszek: az is lehet, hogy tényleg a MAN-ra "számítottak" (ahhoz képest, hogy mostanában az SL már semmit nem nyer!), és az is megeshet, hogy tényleg megjön a két NABI, és szerintem még azt a kettőt is máshova rakják!
"vehetnének tényleg, de nagy kaki van ott. elvileg menne már a két (?) nabi is, de nincsenek sehol, még csak a hírük se. asszem egy hónapon belül kell megjönniük kb."
Az eredeti tender ugye 4 db +/- 50%-ra lett kiírva(?). Nyílván a VB nem számított arra, hogy a NABI fog nyerni (valszeg meg voltak győződve, hogy az MAN nyer...). De ezekután miért csökkentették le a NABI-k számát kettőre? Szvsz az összes lehetőség közül ez a lehető legrosszabb, amit tehettek. Akkor már inkább kérhettek volna 6-ot, hogy ne csináljanak fölöslegesen egy nullszériát; vagy egyszerűen lefújhatták volna az egészet, és új tendert írnak ki, amin csak az MAN nyerhet. De hogy 2 db-ot megvesznek úgy, hogy újakra nincs semmi remény, az azért elég durva.
Ja igen, a 10 Conectóból 5-öt még 2002-ben gyártottak, de 2003 elején álltak forgalomba (ez zavart meg). A másik 5 az 2003-as gyártás.
"5+5 conecto-t, és 3 MAN-t, ha jól tudom. (nevetséges)"
Ez az ami a kb. 1000 db buszhoz képest nagyjából egy nagy 0. Például a harmadakkora állománnyal rendelkező Hajdú idén vesz nagyjából kétszerennyit.
"vehetnének tényleg, de nagy kaki van ott. elvileg menne már a két (?) nabi is, de nincsenek sehol, még csak a hírük se. asszem egy hónapon belül kell megjönniük kb."
Azért valahonnan kéne pénzt áldozni erre, mert ez az állapot nem tarható fenn, hogy szinte alig vesznek új buszt. A két NABI körüli kavarás meg szvsz iszonyatos marhaság.
"aztán rebesgetnek valami crepto-t is, de szerintem ez hülyeség...legalábbis egyelőre...."
Hát, ők nyerték meg a volán tendert, tehát elvileg mind a 24 volán kap. MAN-ből is kapott a 24 volánból 23. A VB talán 5 (?) db-ot kapna.
---
más: A Kisalföld az MAN-jét nem a Volánbusznak adta?
5+5 conecto-t, és 3 MAN-t, ha jól tudom. (nevetséges)
vehetnének tényleg, de nagy kaki van ott. elvileg menne már a két (?) nabi is, de nincsenek sehol, még csak a hírük se. asszem egy hónapon belül kell megjönniük kb.
aztán rebesgetnek valami crepto-t is, de szerintem ez hülyeség...legalábbis egyelőre....