Sziasztok lányok! Nagyon aranyosak vagytok,hogy ennyien válaszoltatok nekem.És mindenkinek nagyon gratulálok akinek már sikerült!!!Én bevallom,hogy már sokszor kibuktam meg nyaron leis álltunk a programmal mert már nem birtam idegileg!Tudom azt mondják nekem,hogy fejben kell először rendbe rakni magam,de ezt könnyű mondani!!!!Már dilidokihoz is járok és igymár úgy érzem,hogy már könnyebb.És ezt az oldalt megtaláltam és ennyi siker élményt olvasva talán én is könnyebben, meg pozitivan fogok neki állni a dolognak.
Köszönöm válaszod.Én is töbre számitittam.Nekem 120 és 160 ezerbe volt.Most lesz a hetedik beültetésem.Ha minden ok lesz,februárba mehetek.Egyébként Pécsre járok.Ki a dokid ha nem titok? :-)Nálam minden ok volt csak egyszerüen nem tapadtak meg,sajna nem tudni miért.
K.a.r. Nagyon sajnálom hogy nem sikerült, ma emiatt néztem be, hátha tegnapról jó hírek vannak. Mikor mész legközelebb? Vannak fagyasztott emrióid?
Zsu7 A BMC-ben a petesejt leszívást minden esetben altatásban végzik, csak ha kifejezetten kéri a delikvens, akkor van helyi érzéstelenítés, amire az én akkori dokim (Zeke) finoman megfogalmazva azt mondta hogy szart sem ér. Ha nem vagy kifejezetten altatásellenes, vagy nincs rá valamilyen egészségügyi okod, szerintem ezen ne gondolkozz, mert ilyenkor egy kb. 15 centis tűvel szúrkálják a petefészkedet, legalább annyiszor, ahány tüsződ van (nekem ezt így ecsetelte egy könyv ábráján, meg a helyes kis tollával, amikor én is gondolkodtam rajta). Nyálkahártyánál a mostani dokim (Wiegandt) azt mondta, hogy spontán ciklusban 9-11-ig megy fel, stimulálva nem árt ha legalább 12-es, mert ha abbahagyod a transzfer elött a hormonokat, akkor még vékonyodik. Nálunk 9 alatt úgy tudom nem ültetik be az emriókat, hanem inkább lefagyasztják.
Én a SOTE I-es Női Klinika ARO-ra jártam. 2002-ben 13 petesejtet szívtak le, ebből 11 megtermékenyült, 3-t kaptam vissza, 2*4-et lefagyasztottak. Siker 100%: első beültetésből 1 kislány lett 2003-ban, egy újabb beültetésből, ami fagyibaba volt, 1 fiú 2005-ben.
Viszont nagyon sokan vannak ott, és sok időt vesz el a várakozás. De ha a protokoll beindul, akkor már minden gyorsan megy. Csak az előzetes megbeszélések tartanak sokáig.
Én a BMC-be jártam, konc tanár úrhoz. Első lombikunknál 7 érett petesejtet szívtak le, ebből 4 termékenyült meg (ICSI) 2t beültettek, 3. napon és 2t fagyasztottak.
A siker 100%os, aug. közepén születtek meg az ikerlányaink:)
nem tudom, hogy mi érdekelne, szívesen mesélek mindenről, de magamtól nem tudom, hogy mit írjak.
Most töltögetem az első lombikhoz a mindenféle nyilatkozatokat. Leszívás történhet altatásban és anélkül, majd hosszasan taglalják mi minden lehet altatás alatt. Arról meg nem beszélnek mi van ha nem altatnak. Nálatok hogy volt? Altatás nélkül érzéstelenítés van? Vagy ki kell bírni, ha nem akarod az altatást?
Lehet, hogy ez egy hülye kérdés, de azért feltettem. Nekem biztosan lesz még ilyen... Minden nem jut eszembe abban a pár percben amit a dokival beszélek...
A protokoll, és a gyógyszerek azok intézet és orvos függők.
Mi nem titkoltuk a család, a barátok, kollégák körében, hogy lombikozunk. S ezáltal velük is tudtunk ezekről a dolgokról beszélni, persze kérdeztek butaságokat, hiszen nem tudtak az egészről annyit amennyit mi. De számunkra igy könnyebb volt.
Illetve a fórum is sokat segit, mert fel tudtam az esetleg butaságnak tetsző kérdéseimet tenni, drukkoltunk a másiknak stb.
Nekünk az első sikerült, de aztán a 8. héten elhalt a baba, a 2. nem. A 3. ismét sikerült s ebből két kislányunk született a nyáron.
nem is tanácsra lenne szükségem hanem inkább kinek milyen tapasztalata van a lombikprogramról.meg igazából ezt nem tudom mindenkivel meg beszélni,mert aki nincs ilyen helyzetben az nem érti,hogy mitöténik velünk!
Sziasztok!Én most fogok menni az első lombikra.Egy kicsit csalódott vagyok, hogy még nem jött össze! remélem,hogy több sikerrel fogók járni.Légyszi irjatok aki már túl van rajta és tud nekem tanácsot adni.
Természetesen mindent ugyan úgy csináltam tovább,amikor a teszt negatív lett. Talán a szívem leges legmélyén reméltem hogy mégis terhes vagyok. És látod,az orvosom akiben vakon megbízom és tisztelem azért amiért ilyen csodához segít bennünket,még Ő is tévedhet. Pedig nem tegnap kezdte a szakmát. Biztosat csak a vérvétel mondhat!!! Addig szerintem csinálj úgy mindent ahogy mondták.
ma reggel mondták nekem is hogy egyáltalán nem jelent semmit a vérezgetés és a teszt sem, úgyhogy kitartás!
ja nekem sajna megint nem, de majd felállok és megyek megint előre..még nem tudtam a dokit elérni, hogy most mikorra lesz a következő időpont a pesti kaáliban...
Az ilyen üzikért érdemes olvasni ezt a fórumot!Neked is köszönöm a bíztatást,máris jobban érzem magam!Te kaptál utrogestant?A negatív eredmény után is minden bogyót folytattál tovább?
Szia! Én szeretnélek biztatni,bár már itt párszor leírtam mi történt nálunk,de csak azért hogy mennyire nem törvényszerűen működnek a dolgok,és nem szabad elkeseredni. Nekem idén volt az első lombikom,én is persze beülti után kb ennyi idővel tesztet csináltam. Az negatív lett. Végigbőgtem azt az időszakot,amig nem kellett menni vérvételre. A szívbe döfés nekem az volt,hogy előtte nap meg is jött. Szóval esélytelenek nyugalmával mentünk,sőt már jókat röhögtünk a férjemmel a váróban. Az uh-n sem biztatott a doktor úr. Szépen azért kivártuk a vérvétel eredményét,bementünk a rendelőbe és csak arra emlékszem hogy gratuláltak. Most már a 33. hétbe lépek lassan. Tudom könnyű itt osztani az észt,de itt semmire nincs törvényszerűség. Nem kell jelekre figyelni,meg kombinálni,csak egyszerűen kivárni az időt-ami nagyon jól tudom nem egyszerű. Foglald el magad,én sajnos akkor nem azt tettem,csak magamat sajnáltam mi van ha nem sikerül. És ennek meg is lett az eredménye nem sikerült egy fontos vizsgára felkészülnöm. Nálam megállt akkor az élet. Ezt nagyon rosszul csináltam. Szorítok neked és persze mindenkinek!!!!!
Jaj bocs akkor én rosszul gondoltam azt hittem bmc-s vagy, ott van a 11. napon a vérvétel. 21 napot kivárni az nagyon hosszú... A 14. nap környékén érdemes azért egy teszttel próbálkozni, akkor azért már elég nagy biztonsággal kimutatják ha van valami.
Vérvétel csak a jövő hét után,vagyis ET után 21.napon lesz.Az még nagyon messze van.Én Pécsre járok.Azt gondoltam,hogy könnyedén veszem majd a dolgot,hogy nem gáz,ha most nem jön össze,de sajna ez nem egyszerű.Most nekiálltam itthon pakolni,vasalni,talán jobb ha elfoglalom magam.Mégegyszer köszi.Ha vkinek van reménytelen helyzetből sikerstory-ja,írja le!Köszike
Didu! Ha jól sejtem nálatok ET után 11 nappal van vérvétel. Ott azért nem teszteltetnek mert iyenkor még kicsi a hcg szint és a tesztnél biztosabb a vérvétel. A vérvételt mindenképpen várd meg mielőtt leállnál a bogyókkal. Egyáltalán nem számít mikor kellene normálisan megjönnie, most nem(csak) a saját hormonjaid dolgoztak.
Én most írok először a fórumon.10 napja volt ET-m,nagyon otthon vagyok aktuális gyógyszer árak ügyében.Nekem Decapeptyles protokollom volt Puregonnal."Kis csomagomban" volt Decapeptyl,Puregon,Asp.protect,Ovitrelle,Elevit,Utrogestan,Prednisolon,Fraxiparine,
Gynazol,Zitrocin S,Betadine kúp,C vitamin.Ezekért fizettem 80000Ft-ot.Kb.110-re számítottam,szinte örültem,hogy ilyen "kevés".Minden rendben ment a stimulációval,csak nyálkahártya gondom volt.Így 1 hónap után fagy.gyerkőcöket kaptam.Persze 7mm-es nyálkahártyával.Találtam egy jó term. alapanyagú bogyót.Amerikai,csak rendelni lehet,de kifejezetten nyálkahártya növelő.Több ismerősömnek segített,aki szedte,mindenki terhes lett.Sajna én későn keztem.Ma vagyok a 10.napon,reggel negatív lett a teszt.Kicsit megrogytam.Mensim nem jött meg,3 napja kellett volna.Arra gondoltam,abbahagynám a bogyókat.Eddig feküdtem,ma felkeltem és "rendes" életet élek.Van vkinek olyan tapasztalata,hogy 10.nap után negatív teszt és mégis terhes lett?
Sziasztok! Több ismerősömnek segítettek ezek a termékek( nyilvánosan nem publikálhatom mert tiltja az üzleti szabályzatunk). Ha érdekel és elfogadod a segítségem, akkor beszélünk róla. Már reményük sem volt hogy születhet babájuk, ma boldog Édesanyák! Kívánom hogy nektek is sikerüljön, hiszen a gyermek a legnagyobb ajándék az életünkben.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor nekünk a Dimenzió egészen bejött. Nem kell még kedvezményezettet sem felvenni, csak a számla beküldő nyomtatványon jelezni, hogy közeli hozzátartozó, és befogadják. Egy héten belül jóváírják a pénzt.
Régi motoros vagyok itt,bár mostanában nem irtam csak olvasgatam a fórumot.Egy ideig leáltunk a lombikal,de most újra neki fogunk vágni.Egy kis segitséget szeretnék tőletek kérni.Normális stimu esetén tudja-e valaki most milyen árban vannnak a gyógyszerek.Én decapeptylre gondolok,gonal-fre és ami még mellé kell utro stb.Köszike előre is.
hát elég erős a vérzésem, de progiszurit nem kapok. Darabok még nem jöttek belőlem csak élő piros vér, mint mikor megvágom a kezem.... Érdekes, hogy már nem vagyok puffadt, csak minimálisan... Szerdáig még van reményem....
Nem tudom mennyire erősen vérzel, de én kezdettől vérezgettem (igaz az elején nem túl erősen), viszont a 14. hét után dőlt belőlem. Az elejére azt mondták, hogy ott azért történt a malőr, mert ikreknek indult, és az egyik elment. Szóval azért ne tegyél le róla teljesen. Amíg nem jönnek belőled darabok is, addig van remény (legalább is nekem annak idején ezt mondták). Mindenképpen sokat feküdj, és ha még tudod, az utrogestant se hagyd abba. Te kapsz progi szurit?
Ja igen, de gyógyszert adnak az após nevére is (egy komplett havi gonal F + utrop+egyéb adagot)...Meg ha andrológia van azt lehet kérni, azért az is pénz, meg a gyógyszer elég sok. Hát eléggé vérzek most már, de várok szerdáig.... szerintem vége ezzel most így sajna.