Úgy látom állnak mostanában a váci E95-ösök. Ma is a GEL-614 helyett a DZA-341-es tartalékos kocsi ment, a GBG-830 helyett az ACF-153 (Ik350), és a GEL-615-öt sem látom napok óta.
Mi lehet velük?
Azt azért örömmel láttam, hogy a kedvenc C56-osomnak megmaradt az eddigi HPR-221-es rendszáma :-) . Hetek óta nem láttam, ma itt állt Rétságon (rétsági a sofőr, azért elég sokat van itt a busz) és Különjáratra volt FOK-GYEMezve.
Egy kérdés: A fok-gyemet nem lehet kikapcsolni, vagy legalább úgy állítani, hogy ne mutasson semmit?
Csak azért, mert jónéhány busznál látni, hogy mikor éjszakára is leállítják akkor is mutat valamit.
persze nyilván nem azért, de van más ötleted, miért cserélnék le a fehár a rendszámot szép új eu-s fehér rendszámra? Mert hogy a sárgát lecserélik az rendben van, de a fehérnek tényleg nincs értelme.
Én úgy tudom, hogy személyautónál, ha valaki szeretne rendszámot cserélni akkor az 5-6 ezer forint, azonban ha olyan eu-s rendszámot szeretne, ami megegyezik a régivel akkor az olyan 30E körül alakul.
Persze amelyiknek sárga rendszáma volt, az teljesen rendben hogy ha nem teljesített különjárati forgalmat akkor fehér rendszámot tesznek rá. De nem látom át, hogy mi az értelme a fehér rendszámot eu-s fehér rendszámra kicserélni. Csak elmegy vele egy csomó pénz.
Amúgy meg tudjátok mondani, hogy a fehér és a srága rendszám költségvonzatai között mi a különbség?
Ma délután háromnegyed négy körül Dunakeszin láttam egy csuklós Rába Contactot JID-096 rendszámmal. Ez valamelyik váci lehet, mivel a Horányi Rév - Árpád híd járaton ment. A Contactokat is átrendszámozzák?
A csuklós buszokon úgy tudom eddig is fehár rendszám volt, miért érdemes most eu-sra kicserélni?
Láttam valamelyik váci C56-ost új, eu-s rendszámmal, csak azt nem tudom melyik volt, de majd utánakérdezek.
Merre járhat mostanában a váci HPR-221 (C56). Olyan fordán volt, ami csak iskolai mapokon van, és én is rengeteget jártam vele, de mostanában nem látom sehol, pedig biztos nem a garázsban áll...
Tényleg ilyenkor nyáron mit csinálnak az ilyen buszokkal és sofőrökkel?
Lehet, hogy arról van szó, majd egyszer, ha lesz időm átugrom Érdre és megnézem (bár ehhez szerencse is kell, hogy ott álljon). Köszi szépen az információt!!
Volt még egy 2-0-2-0-s ajtóelrendezésű ráncajtós busz, amely ugyanazon a vonalon járt, mint a 883-s, és ő is nagyon jó kis busz volt, mert nagyon jól gyorsult, és jól karban is volt tartva. sajnos a rendszámát nem tudtam fölírni. Sajnos őt már 2 éve nem láttam errefele.:-((. Nem tudjátok, hogy ő még forgalomban van?