Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Szentesen a legjobb gépcsoport parancsnokok nők voltak.
Kemények, követelménytámasztók és a többnyire férfi beosztottaik ehhez tartották magukat, mert szégyellték volna, ha a parancsnokuk erősebb, ügyesebb, jobb lett volna bármiben nő létére, mint ők - a férfiak.
Szóval jót tett a csoportdinamikának az akkori (2005-2006) körüli parancsnokok szerint a helyi amazonok beáramlása.
Meg is becsülték őket.
Én sem találkoztam olyanok nőkkel honvédegyenruhában, akik ne álltak volna helyt ott, ahová a parancs rendelte őket.
igen..ám ilyen katonára mi szükség van???? Van válaszod??? Menjen ovónőnek, ápolónőnek...pénztárosnak....Fele ennyi pénzért....Álláspontod védhetetlen....
ha kíváncsi vagy, ha nem....katonanő....s mikor lerendelték a határra...nyivákolni kezdett, hogy a gyerekei így, meg úgy...szóval mit keres az ilyen nő a katonák között??? van válaszod??Mikor a 250 ezret markolja akkor nem rinyál..... Ez benne az utálatos!!nem a doktornőre gondoltam előbb sem...
S nem vagyok benne biztos hogy az állomány női részének nagy hányada nem a könnyű pénz miatt van bent...meg a férj/apuka miatt. S gyenge vigasz a másutt is fellelhető protekcionizmusra hivatkoznod...
Itt, e topikon is sűrűn felmerül az álrambók álma miszerint mily jó lenne ha 10.000+ fő tudna ejtőernyőzve, éppen zuhanásba, laptopról megosztott tüzet vezényelni a 155 mm-es dandárnak és földet érve, egyedül győzne le kettő és fél ellen zászlóaljat.
Felnőttek írják.
Sajnos.
Felnőtt létükre túl sok harcos gyerek filmet néznek.
A magyar mai hadsereg pontosan és jól tudja teljesíteni azt, amit a hatalom elvár tőle.
Akinek ez más fogalmazásban jobban tetszik, a mai magyar hadsereg = jól dolgozik.
jaaaaa, hogy tisztelt olvtársak + sarki kocsmák közönsége mást és mást ért a hadsereg feladatán mint a hatalom, az más kérdés.
a hatalom többször, nyíltan kimondta :
- kell neki négy (magán) úri bandérium............................................megkapta.
- kell neki 1000 fő, aki váltásban külföldön szolgál vagy 30 országban......teljesült
- kell neki - néha-néha - kb. 3000 fő, árvízi homokzsákot tölteni............megkapta
Ennyi.
Nem titkolták, nem bújkáltak véleményükkel, a hatalom nyíltan kimondta.
Erre jött most I.Viktor új kérése : kér még 10.000 főt kerítés őrnek.
No ez már nem megy.
Nem azért mert valaki nem akarja, hanem azért mert ennyi már nincs.
Vagy inkább csak egy egyszerű troll, aki méltó a v_peti Baráti Kör tagságára. Be is léptettem, mielőtt visszatér, kár a billentyűkoptatásért. Az ilyennek hite van, amit észérvekkel nem lehet megingatni.:-)
akit meg nem vitt el a versenyszféra az meg most a faxát veri....rengeteg pénzért....hólyagosra ülve a gumóit...Évente ellő 10 lőszert, oszt jónapot....papírsereg...nájlonrambók.
védjed a mundér becsületét....mások is ezt teszik...Ám jogos sokakban a szégyenérzet....s változatlanul állítom, most is van köztük olyan ki tiszteletet érdemel...De ne csináljunk már belőlük mártírt...Alezredes ember panaszkodik...Kibaxott vele orbán, mert eltörölte a korkedvezményes nyugdíjat...Érted?? Alezredes mondja...Őt tisztelni kéne??? mennyivel fáradtabb ez a manus 45 évesen mint egy 60 éves esztergályos????? bammmmeeeeeeee.....
Volt tanítványaim egy részét (már írtam róla itt) még a hadnagyi csillag átvétele előtt vitte a civil szféra mint a cukrot.
amikor pedig teljes parlamenti egyetértéssel feloszlatták a hadsereget (1991-1997 között) akkor nem emlékszem olyan beosztottamra aki két hónapig munkanélküli lett volna.
Pedig (ne tagadjuk) voltak közöttük igen gyenge eresztésűek is.
a többségük, a jobbak, egyetlen napig sem voltak munkanélküliek, nálunk letette a lantot pénteken és hétfőn már az új helyén kezdett.
Azért mentem nyugdíjba, mert kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy kis-közép banktól.
Egy félévembe telt, mire a hasonló beosztású vezetők befogadtak, elismerték, hogy tudok kés-villával enni. Aztán mikor már nem tévedtem el az épületben, és mások is szóltak hozzám, nem csak a beosztottaim és a főnökeim, kiderült, hogy az készpénzlogisztika vezetője volt katonatiszt, az informatika két középvezetője szintén. Az egyik fiókvezető tűzoltó volt, a másik határőr. Volt adminisztratív területen egykori NBH-s meg még a beosztott kollégák között is egy néhány.
Szóval majdnem összejött egy szakasznyi ex hivatásos, és mind elismert jó vezető és kolléga volt.
semmirekelő olvtárs = "Mert elbuknak a versenyszférában...ott teljesíteni kell"
eqi olvtárs = Azt hiszem sokak nevében mondhatom neked, hogy ez aljas hazugság,...
----------------------------------------
úgy gondolom, hogy semmirekelő olvtárs nem hazug hanem buta.
Talán még lusta is.
Lusta tanulni, mert akkor tudná, hogy a hadseregből kiváltak 99%-a rendkívül rövid időn belül talál munkát és jellemzően nem az államigazgatásban hanem a versenyszférában.
A piaci szereplők ugyanis két kézzel kapnak a leszereltekért.
Hála Istennek nem az őrző-védő cégek, hanem inkább a termelő, piacról élő cégek.
Ennek megtanulásához túl sok idő nem kell, elég a 8 általános meg némi olvasni, értelmezni tudás.
"Mert elbuknak a versenyszférában...ott teljesíteni kell"
Azt hiszem sokak nevében mondhatom neked, hogy ez aljas hazugság, a volt katonák túlnyomó többsége szépen helytáll a versenyszférában is, ahogy ezt már Gyula bá' is írta neked, csak sajnos hiába.
"S nem beszélve a rengeteg nőről..." De beszéljünk már a nőkről! Szerinted ők nem tudnak hasznos munkát végezni? Vagy hülyébbek? Igen, van protekció is, de hol nincs? Máshol talán tökéletes minden, csak a katonák ilyenek? De nem kell válaszolnod sem, nem vagyok kíváncsi a véleményedre.
nem tisztekből meg tiszhelyettesből van hiány....s hogy miért nem állnak sorba?? mert tudják hogy habiszti bohóckodás az egész...s csak halkan mondom...sokan le is lécelnek....hogy néhány hónap múlva visszaöltözzenek (ú.n.legénységi állomány) Szerinted miért is???? Mert elbuknak a versenyszférában...ott teljesíteni kell, azután, abból van fizetés.... ott nem megy az ami kerítésen belül..."ej ráérünk arra mééég!".....
S nem beszélve a rengeteg nőről.....Igen, igen...a magasabb beosztásúak, rendfokozatúak feleségeikről, húgaikról van szó..... szóval.....papírsereg, nájlonrambók!! Ám továbbra is tisztelet az elhivatottaknak!!!!Mert ilyenek is vannak!!!!