Nekem Pumix-szal hoztak ki 7m3-t 110 ezerFt-t ebben minden benne volt. Az emeleti födémbe kellett. Én úgy ítéltem meg, hogy az én időm többet ér, mint hogy két napig folyamatosan betonozzak és huzogassam a vödröt.
Nem értem, ha panelben laktál értened kéne a betonhoz :)))
Egyébként meg jó lesz az 1/4, csak ne legyen túl folyós. Ha erőset akarsz, akkor 1/3. Persze ez nem profi adagolás, de otthon megteszi. DE, ha mindent összeszámolsz, sóder, cement, fuvarozás stb. simán olcsóbban jössz ki, ha a legközelebbi keverőtelepről rendelsz betont 12-15 ezer/m3 kiszállítva. Meló sokkal kevesebb, nincs felesleges koszolás stb.
Kocsibeállónak ha személykocsihoz kell és elég stabil a talaj akkor szerintem elég 10 cm vastag, döngölt néhány cm es kavicsággyal. ha nem vízszintes akkor a két szemközti oldalához lehet egy kis alapot rakni vékonyan összevasalva. Mondjuk én raknák a beton alsó harmadába egy vékony vasbetonhálót. Alapként szerintem egy ásónyom mély és széles alap elég. Bontott téglát cserepet egyéb ilyen nedvszívó kerámia jellegű dolgot nem raknék mivel szét fog fagyni. Két lépcsőben is betonozhatsz egyik este abbahagyod majd másnap reggel a folytatásnál megkaparod a tegnapi betont, beloscsold és cementtejjel megkened és ahogy folytatod a betonozást a csatlakozásnál jól összetömöríted a régi és új részt. Járdahozzáépítésnél én hagynák dilattációt így ha az új járda megmozdulna akkor sem nyomja,húzza, repeszti, etc. a régit.
1. nyitott kocsibeálló alapba bontott téglát vagy beton (bramac) cserép törmeléketlehet tenni?
2. ha a házam mellett van egy 40 cmeres kis járda de az túl keskeny és szeretném még kb 50 cmerrel kiegészíteni, akkor kell hézag a két beton közé? vagy mehet egymás mellé közvetlenül?ugy értem hozzábetonozhatok?
3. egy kocsibeállónak milyen mély alap kell? mármint milyen vastag beton? 22 nm lesz.
4. mivel 22 nm, nem valószínú hogy egy nap alatt ennyit le tudok betonozni, hogy csináljam, hogy a kötés jó legyen ?felezzem meg?
60. § (1) A tető az építmény rendeltetésének megfelelő mértékben álljon ellen az időjárás (szél, csapadék, napsugárzás), a vegyi és mechanikai (pl. ellenőrzési, tisztítási) hatásoknak és a csapadékot a felületéről a tervezett irányba vezesse le.
(2) A 25-75 közötti hajlásszögű tetőt hófogósorral kell ellátni, ha az eresz élvonala közlekedésre szolgáló területtel határos. A 10 m-nél hosszabb esésvonalú tetőt egymás felett több hófogósorral kell megvalósítani.
(3) A tetőre való kijutás lehetőségét biztosítani kell.
Remélem jó helyre írok kérdésemmel. Tetőcserében vagyunk. Ami felmegy tondach cserép. Új gerendák, lécezés stb. Ami a kérdésem: Fémhófogót tervezek, de kell az? Kötelező, vagy csak egy opció amiért szintén lehet pénzt kérni?
A színe tök mindegy, a lényeg az, hogy jóval keményebb legyen, mint a klasszikus, fehér hungarocell. Tudtommal a lábazati szigetelő épp ilyen, tehát megfelelő. Viszont az fontos, hogy 50mm-es legyen. Ha az, amit Te tudnál adni, ilyen, akkor szólj vissza, kérlek. A többit megbeszéljük email-ben.
Eddy! Neked is köszönöm. Meglátjuk, mire megyek Halaloszto ajánlatával. Ha valamiért mégsem jó, akkor megkereslek.
50-es alatt 50 mm-est értesz? Nekünk 5 cm-es Austrotherm expert (zöld) van a pincefalon. Még van belőle, tudok adni szívesen két tenyérnyi darabot. Pesten járok heti sűrűséggel, megoldható a találkozó.
Sziasztok. Bocs, hogy ide írok, de nem találom a megfelelő fórumot. Az érdekelne, hol lehet kivitelezőkkel kapcsolatos jogi ügyekről tájékozódni, tanácsot kérni. Köszönöm.
Köszönöm. Mivel nem égető a dolog, várok még egy kicsit, hátha akad közelebbi megoldás. Ha mégsem, gondolom, megkereshetlek a jövő héten is. Legalábbis remélem... Köszönöm még egyszer Üdv Pyf
8cm-es, teljesen zöld változatom van (Austrotherm ha jól emlékszem) van. Végül is jól vágható (linókés, vagy finom vasfűrész). Veszprémtől 4km-re --> posta költségért feladom, 2 db tenyérnyi (mekkora is pontosan?) darab szerintem megáll max. 500 Ft-ban. Ha gondolod írj privátban, aztán egyeztetünk!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a házam mellé egy kétállásos kocsibeállót szeretnék elvileg cserép lesz rajta alatta pedig 12mm OSB, akkor az osb-t kell vmivel kezelni?
az oszlopokat pedig elég csak a lazur alapozójával, ilyen tűzálló meg ilyesmi dolog nem kell rá?
mégegy..
véleményeket szeretnék kérni hogy mennyire gáz, ha a házon a cserép téglavörös bramac római, a kocsibeálló meg barna bramac római lenne?