Keresés

Részletes keresés

tündérlala Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30950
Jaja, amikor még falhattuk a tömény kristálycukrot a beleszórt rengeteg atomkalóriás dióval... :)))
Előzmény: Lappantyú (30947)
tuutuu Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30949
Höhö, dióval benne..:}}}
Előzmény: Zolady (30948)
Zolady Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30948
Így kerek a világ; éngyerekkoromban még grillázsnak hívták:)
Előzmény: Lappantyú (30947)
Lappantyú Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30947
engem már az is felvillanyoz az új időkben, hogy grillázsnak hívják, nem égetett cukornak, mint gyermekkoromban. :-)
Előzmény: tündérlala (30944)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30946

"Szörnyü idö, szörnyü idö,

S a szörnyüség mindegyre nö" :))))

 

Van nekem azért otthon valami ilyen receptem, sztem ki is probaltam anno, na majd igyekszem nem elfelejteni...

1elöre lejart a munkaidöm, ugyhogy érzékeny bucsut veszek mindenkitöl...:)))

Előzmény: tündérlala (30944)
sgabo Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30945
gonosz! itt a recept a technológia! :)))
Előzmény: tündérlala (30944)
tündérlala Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30944
Ilyen vészterhes időket élünk - már a grillázsnak is "receptje" van. :)))
Előzmény: Zitka (30941)
sgabo Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30943
félre, de rendesen... :))) ilyen "madáreleség" receptet tudtam én is, azt hittem van valami extrémgrillázs recepted... nos akkor átvonulok a konyhába.
Előzmény: adrienne1 (30940)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30942

Mivel én fogyokurazom, nekem ebbél max. az alkotas öréme marad:)

 

(Gyerekek viszont biztos szeretni fogjak, nekik a fogaik is jok:) Köszi a receptet.

Előzmény: Zitka (30941)
Zitka Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30941

Nagyon egyszerű, pár perc alatt készen van. Nálunk már a lányaim is csinálják, madáreleségnek hívják. :-) 

Egy nem túl vékony aljú serpenyőben cukrot karamellizálsz. Beleszórod a cukrot, és várod, hogy felolvadjon. Amikor már kezd sárgás színt felvenni, akkor beleszórsz mindenféle aprított olajos magot. Durvára vágott diót, mogyorót, mehet bele napraforgómag is, szezámmag, stb. Még egy picit együtt pirítod, majd kiöntöd sütőpapírra, szétterül magától. Megvárod míg kihűl, aztán lehet belőle törögetni és ropogtatni. A fogorvosod is szereti, hogy Te szereted. :-))))))))))))))

Előzmény: adrienne1 (30938)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30940
Itten most keményen félreértettük egymast... én is receptet keresnék..:DDDD
Előzmény: sgabo (30939)
sgabo Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30939

akkor gyorsan szétkapom a kandallót a grillázs kedvéért... :) szerintem olajozott tepsi lesz, mondván hogy a legközelebbi "Au" 65km-re van :))

Adrianne! igazán megköszönném ha írnál valami frankó receptet. Dió már az asztalon van, vár a mézzel és a cukorral együtt. Már csak Te hiányzol! :))))

Előzmény: adrienne1 (30938)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30938
Esetleg egy receptet...? Most, hogy grillazsrol hallok, összecsordult a nyal a szamban:)
Előzmény: sgabo (30933)
TTAMAS Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30937

A cukrászok márvány lapot használnak.

 

Valami nagyon sima, hideg felületre öntsd. (Tepsi alja...)

Előzmény: sgabo (30933)
Zitka Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30936
Sütőpapír!!! :-)  Legjobb az A-pack nevű cég szilikonos sütőpapírja. A múltkor 149 ft-ért vettem - ezt viszont az Auchanban. 8 m, ugyanolyan széles, mint az Alufix.
Előzmény: sgabo (30933)
Zitka Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30935
Drágám :-), ezek nem az Au-ban vannak, hanem a Plusban. Hozzátok legközelebb az Erzsébet krt-on (Wesselényi u. előtt), vagy a Rákóczi téri csarnokban.
Előzmény: bd (30932)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30934
legjobb az olajozott márványlap, de olajozott tepsi is megteszi
Előzmény: sgabo (30933)
sgabo Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30933

Sziasztok!

 

Meg tudja valaki mondani, hogy a grillázst miután megolvadt, meg a mogyorót is beleszórtam mire kell kiönteni, hogy ne ragadjon örökre oda?

 

üdv: SGabo

bd Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30932
Zitka, ma voltam az Au-ban és kerestem, de nem láttam se Alfa joghurtot, se Landona vajat. Ideraknád a fényképüket,(mert vizuális tipus vagyok)? bd
ZsuR Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30931
Koszi!
Előzmény: adrienne1 (30930)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30930

Igen, ö az:)

Németül Fenchel (ugy rémlik), franciaul fenouil.

Előzmény: ZsuR (30928)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30929

Nyersen sokkal eröteljesebb az ize, mint fözve.

 

Teat soha többet az életben nem akarok inni, szoptatostea volt anno... nem tudom, hany hektoliterrel ittam éveken at:))

Előzmény: Törölt nick (30926)
ZsuR Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30928
Az edeskomeny az a fennel (Foeniculum vulgare)?
Előzmény: adrienne1 (30922)
Zitka Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30927

Ócsóóóó?

 

Ár Spárban: 10 dkg= 115 Huf.

 

Igazad van, elfelejtettem idézőjelbe tenni. VAgy úgy is tekinthetjük, hogy az óccsót a minőségére értettem. :-)

Előzmény: joy (30887)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30926
a gumóra gondoltam, a magot ismerem, ittam már teát belőle
Előzmény: Törölt nick (30925)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30925

A mag, vagy a növény?

A növény (édesköménygumó) ánizsízű. Egyszer kaptam párat ajándékba, de nem aratott sikert.

A magot magában még nem próbáltam, de gyógyteakeverékekbe tesszük, és én a kelkáposzta főzővizébe is szoktam hajítani párat, ha van otthon.

 

Előzmény: Törölt nick (30916)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30924
Én pontosan ebből a vastag pilléből készítem a vajat!!
Előzmény: TTAMAS (30878)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30923

csodálkoztam is, mert ánizst gyanítottam, de úgy voltam vele, hogy most bármit elhiszek, hisz nem próbáltam :-)))

hallottam már halhoz is ajánlgatva :-)

Előzmény: adrienne1 (30922)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30922
Bocs, NEM mentolize van, hanem anizs, ezeket mindig keverem:(((((
Előzmény: adrienne1 (30921)
adrienne1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 30921

Közben utananéztem, szal:

 

A levele ize a kaporra hasonlit. Lehet enni nyersen (salataként), ha megfözöd, jol illik az endiviahoz vagy bmilyen gombahoz, lehetöleg jol megfüszerezve. Ezenkivül még csirkéhez ajanlgatja kisérönek.

 

Ha netan annyit vennél, hogy le kell fagyasztani, negyedekbe vagva, 5 percig blansirozva lehet.

 

20 kcal, 1 g fehérje, 2,8 g glucid (ez mi magyarul??) Nagyon sok rost van benne, Ca, foszfor, Mg, vas, C vitamin, és A, E, B9 provitamin, tovabba viz.

 

Etvagygerjesztö, emésztést segitö, vizhajto hatasa van.

 

Van egy csomo recept is hozza, na ha majd kell, küldöm.

 

 

Előzmény: Törölt nick (30920)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!