Nagyon egyszerű, pár perc alatt készen van. Nálunk már a lányaim is csinálják, madáreleségnek hívják. :-)
Egy nem túl vékony aljú serpenyőben cukrot karamellizálsz. Beleszórod a cukrot, és várod, hogy felolvadjon. Amikor már kezd sárgás színt felvenni, akkor beleszórsz mindenféle aprított olajos magot. Durvára vágott diót, mogyorót, mehet bele napraforgómag is, szezámmag, stb. Még egy picit együtt pirítod, majd kiöntöd sütőpapírra, szétterül magától. Megvárod míg kihűl, aztán lehet belőle törögetni és ropogtatni. A fogorvosod is szereti, hogy Te szereted. :-))))))))))))))
Sütőpapír!!! :-) Legjobb az A-pack nevű cég szilikonos sütőpapírja. A múltkor 149 ft-ért vettem - ezt viszont az Auchanban. 8 m, ugyanolyan széles, mint az Alufix.
A levele ize a kaporra hasonlit. Lehet enni nyersen (salataként), ha megfözöd, jol illik az endiviahoz vagy bmilyen gombahoz, lehetöleg jol megfüszerezve. Ezenkivül még csirkéhez ajanlgatja kisérönek.
Ha netan annyit vennél, hogy le kell fagyasztani, negyedekbe vagva, 5 percig blansirozva lehet.
20 kcal, 1 g fehérje, 2,8 g glucid (ez mi magyarul??) Nagyon sok rost van benne, Ca, foszfor, Mg, vas, C vitamin, és A, E, B9 provitamin, tovabba viz.
Etvagygerjesztö, emésztést segitö, vizhajto hatasa van.
Van egy csomo recept is hozza, na ha majd kell, küldöm.