Keresés

Részletes keresés

decca Creative Commons License 2022.02.17 0 0 182618

Köszi, ezeket a kávékat ismerem, szeretem is, de sajnálnám őket csak capuccinókra ellőni. Ennél még kicsit

olcsóbbat keresek. Kb. 6000/kg, ha van egyáltalán ilyen.

Előzmény: ogrEicsab (182617)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.02.17 -2 2 182617

Innen GetUp, Hello Sicilia, biztosán jó lesz!

http://www.pallyotzcoffee.hu/#welcome

Előzmény: decca (182616)
decca Creative Commons License 2022.02.17 0 0 182616

Sziasztok! Tudtok ajánlani olyan sötét (olaszos) pörkölésű kávét, amiből igazik klasszikus olasz eszpresszót lehet készíteni?

Ja, és nem 12 ezer forint a kilós ára. Most már világos pörikből elég nagy a választék, azt sok helyről tudok rendelni, de néha 

megkívánom az olaszos eszpresszót, a reggeli capuccinohoz is inkább ezt szeretem, de nem akarok erre a célra drága kávét venni.

Persze fontos, hogy friss legyen, szóval az áruházi kávék nem nagyon jönnek szóba. Köszönöm!

natenedu Creative Commons License 2022.02.17 0 0 182615

Köszi, akkor elvileg a bojlerrel együtt sem lehet kibányászni? Havi szinten ment a citromsav+tersonet, de a terítőblokk valóban csak évente volt leszedve :( tanulság levonva. 

Előzmény: ogrEicsab (182614)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.02.14 0 0 182614

Felülről nem tudod kiszedni a csavart.  Igazából csak kalapács és véső amivel van esély levenni, bár a csavaros szokott a legjobb lenni. Tudom , hogy utólag könnyű okosnak lenni, de nem szabad ennyire elhanyagolni a takarítást, illetve cseréld ki rézre, az nem rohad rá annyira .

Előzmény: natenedu (182611)
danidoki Creative Commons License 2022.02.14 0 0 182613

Ha Németországba szállítanak, csinálj egy német postafiókot. Ebay esetében pld. voltak/vannak eladók, akik csak Németországba postáztak, vagy oda ingyen. 

Előzmény: qpi001 (182605)
Ludovicus Creative Commons License 2022.02.14 0 0 182612

Szia! Kicsit magasabb, mint például az átlag, általam használt hőtartomány, de nem sokkal. Nálam hőigényes, világosabb pörköléseknél, 111 fokra van állítva a PID, a gyári termosztát helyére betett hőelemmel.

Előzmény: Andreas7788 (182607)
natenedu Creative Commons License 2022.02.14 0 0 182611

Sziasztok,

 

Adott egy Gaggia Baby (bakelit világítógombos) főző, valamint egy Gaggia MDF daráló. Sajnos mindkettővel gondom van.

 

Baby: Begyógyult a vízterítő blokk. 20 éve működő módszeremmel a felsőszűrőtartó helyére egy hosszabb csavart raktam, és annál fogva akartam levenni, és hát beletört. Felülről ki lehet ezt venni? (Ha kell, akkor akár bojler cserével, régi alu, nem sajnálom)

 

MDF: Lassul... szépen darál, jó a lefolyás is utána, de egyre több idő kell neki és a hangja sem a régi, hallatszik a kínlódás. A kés szorulhat így (kb 5 éves havi 1kg kávé), vagy már motor haldoklik?

 

Köszi előre is!

ogrEicsab Creative Commons License 2022.02.11 0 1 182610

Végülis ha gőzölni nem akarsz, akkor ez így tök jó megoldás :)

Előzmény: Andreas7788 (182609)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 182609

Na közben kicseréltem a termosztátot.

A 107 fokost betettem a gőz termosztát helyére.

A 107-es helyére ment a 97 fokos.

Ha több hő kell csak benyomom a gőz gombot! 😁

 

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 182608

Sziasztok. Nincs meg valakinek a Tersocal biztonsági adatlapja? A pontos összetételét szeretném tudni. Köszönöm.

Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.09 0 0 182607

Sziasztok!

 

Az normális, hogy 118 fok a kazán külső hőmérséklete?

 

 

dzsézön??? Creative Commons License 2022.02.08 0 0 182606

Szerintem ez simán kiváltható másikkal,és még szabadulnál is ettől a gyönyörű műa.szeleptesttől.Expolygon-ba sétálj be vele,szerintem ott lesz rá megoldás.

Mi baja egyébként?Tekercshólál?

Előzmény: qpi001 (182605)
qpi001 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 182605

Sziaztok, sajnos a Catler ES8013 gépem már több mint 2 hónapja tönkrement. A mágnesszelepekkel van gond, szét is szedtem, kettő is van benne. Az egyikre találtam magyar beszállítót, de a képen látható 3 járatú szelepet az istennek sem tudja beszerezni itthon senki :( Már a gyártónak is írtam, de mivel nem vagyok szervíz leráztak. Aztán találtam egy cseh webshopot, ahol volt 2 raktáron, de azok meg nem hajlandók Magyarországra szállítani :(
Tudnátok abban segíteni, hogy merre lenne érdemes keresgetnem? Már nagyon hiányzik a finom capuucino-m :(

Előre is köszönöm :)

F40 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 182604

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

 

Üdv,

 

F40

 

Előzmény: Freedom of mind (182601)
endrepp Creative Commons License 2022.02.07 0 0 182603

Ami élelmiszer minősítéssel rendelkezik, az élelmiszer, az minősített technológiában készül, minőségbiztosítási terv szerint akreditált laborokban ellenőrzik a minőségét, ugyanez vonatkozik a csomagoló anyagára is. HACCP rendszer biztosítja az üzemi terület higiéniáját és a gyártás folyamatainak ellenőrzését, ami nem rendelkezik élelmiszer minősítéssel, ott nem invesztálnak olyan gyártási technológiára és üzemi körülmények kialakítására, ami élelmiszergyártáshoz szükséges, mert többszörösébe kerül.

 

a magyar vízszabvány utcájába

 

Az EU-n belül harmonizált szabványok biztosítják az élelmiszerek szabad kereskedelmét minőségi szempontból, tehát ha egy élelmiszer Németországban gyártási engedélyt kapott és az alapján a gyártó kiadta a CE minősítést, akkor a termékhez elég az eredeti minőségi tanúsítványt és minősítési dokumentációkat csatolni, nem szükséges az adott országban újraminősíteni.

Előzmény: Freedom of mind (182601)
ogrEicsab Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182602

A 107 fokos Gaggia termosztát ( egész pontosan 107-8 van ráírva ) 98-99 fokos kifolyó vizet produkál. Persze ahogy érkezik a kazánba a hideg víz ez folyamatosan csökken. Anno kimértem, persze itt a kávé nem csökkenti le a vízhozamot, tehát itt gyorsan esik a hőmérséklet. https://vimeo.com/292664160

A 90 fokos termosztátot én kevésnek találtam, ugya is ez 85-95 fok között kapcsolgat. Szerintem egy 95, vagy 98 fokos a jó választás. Nekem a QM0650-ben 93 fokos van, mert ez vált be, de az termoblokkos, tehát hamarabb reagál a hőmérséklet esésre.

Előzmény: Andreas7788 (182596)
Freedom of mind Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182601

Az általad belinkelt víz tiszta RO víz. Közvetlenül nem jó, de remek kávésvizet (pl. SCA standard) lehet keverni belőle némi keserűsó és szódabikarbóna hozzáadásával. A deszt víz az meg deszt víz. A DM is csak azért írja rá, hogy "ipari" felhasználásra mert nem akarnak belemenni a magyar vízszabvány utcájába.
Amit nem szabad használni az az ioncserélt víz. AZ tényleg ipari felhasználásra való, pl. autók hűtőjébe, akku utántöltésre (csinálja ezt még valaki egyáltalán? :D Az ioncserélte víznek már az előállítása sem felel meg az élelmezésügyi előírásoknak.

 

Előzmény: F40 (182598)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182600

Ok, köszi, kiméregetem!

Előzmény: endrepp (182597)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182599

Ez majdnem desztvíz! Felejtsd el.

A Müllerben van desztvíz ami desztillált nem ioncserélt.

Abba mehet a puffer oldat.

Előzmény: F40 (182598)
F40 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182598

Kedves Mindenki!

 

Érdeklődöm, hogy használta-e már valaki közületek ezt a "kávéfőző vizet"? (Gaggia Classic 2013-as gépem van.)

 

Kávéfőző víz 2000 ml - Webáruház - bijo.hu

 

Ha igen, akkor mi volt a tapasztalata?

 

Amióta nem lehet Nordát kapni, azóta még nem találtam meg az igazit. Lehetne hozni ilyet Olaszországból, ott fele-harmad annyiba kerül, mint korábban nálunk, de elég ritkán járok arra.

 

Próbáltam Brita szűrőt az új Maxtra+ hard water expert-tel, de ez ugye kissé savas és nem teljesen "tiszta" vizet állít elő.

 

A DM-es desztvíz ipari és nem élelmiszer célú felhasználásra készült és 5 liter már ebből is 650 Ft. Igaz, hogy a keserűsó és a szódabikarbóna ára elhanyagolható.

 

Köszönettel,

 

F40

 

 

 

endrepp Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182597

Mérd meg most a 107C fokossal hány fokos a lejövő víz, amennyivel alacsonyabb hőfokút szeretnél, annyival változtass a termosztáton. Pl ha most 96 fokot mérsz, akkor a 90 fok eléréséhez 107-6C azaz 101C fokos fog kelleni. A mérési pont és a csapolási hőmérséklet offset értékét kell kimérned és ennyivel módosítani.

Előzmény: Andreas7788 (182596)
Andreas7788 Creative Commons License 2022.02.06 0 0 182596

Sziasztok!

 

Gaggia Baby kazánba szeretnék egy 90 fokos termosztátot berakni.

Azért gondoltam rá, mivel általában sötétre pörkölt arabikát iszunk és nem szeretnék bele (még) pidet.

Viszont ugye ami most benne van az 107 fokos ha jól nézem.

Így nem kellene hűtőcsapolást végezni.

Mit gondoltok erről?

sudex Creative Commons License 2022.02.02 0 0 182595

 

Sziasztok!

 

Eladó Orphan Espresso Pharos 2.0 kézi őrlő (Manual Coffe Grinder), kiváló állapotban, USA-ban vásárolt. Bővebb infó itt:

 

https://www.oehandgrinders.com/OE-Pharos-20-Manual-Coffee-Grinder_p_108.html

 

Ára: 69,000 Ft (ajándék rögzítő pad is jár hozzá 2 db Pharos Grinder Bench Dog-gal - https://www.oehandgrinders.com/Pharos-Grinder-Bench-Dog-_p_39.html).

 

Személyes átvétel Bp-n XIII ker. (érdeklődni: nimre494 kukac gémail pont kom)

Ibera Creative Commons License 2022.01.31 0 0 182594

Köszönöm! Igen, én is így látom.

Előzmény: Giuseeppe (182593)
Giuseeppe Creative Commons License 2022.01.31 0 0 182593

Nézegetem a képeket, de nem tudom, hogy működhet. Az eredeti állítókerékbe nyilván illeszkedik a csiga, de a skálázott korong recéi nem olyan mélyek, továbbá a vastag pereme miatt innen nézve nem is férne oda. Szerintem írj az AVX-nek, és kérdezd meg, mit tanácsolnak.

Előzmény: Ibera (182592)
Ibera Creative Commons License 2022.01.30 0 0 182592

Sziasztok!

 

Vettem egy ilyen ilyen őrlés-finomság jelző skálát az avx-től, mert első blikkre jó ötletnek tűnt:

 

https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/16-1-Kavedaralo-Alkatreszek/0/5/2486-PL-043-orlohoz-allito-skala

 

viszont most, hogy rá akartam rakni nem világos, hogy hogy kéne feltenni, a recézett műanyag peremet kellene beleeröltetni a csiga hajtásba?? vagy ezt csak úgy árulják és még soha senki nem használta?

 

https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/0/5/549-Lelit-Fred-PL043MMI-kaveorlo

 

Freedom of mind Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182589

Ha a három közül akarsz választani akkor tudnod kell, hogy az IMS nem egy fajta kosarat gyárt. Egyedül a Barista Pro és a Superfine melyek megütik a mércét a VST-vel és a Renekával összehasonlításban. Innentől viszont ízlelőbimbók és ízlés kérdése a dolog. Van aki erre esküszik, van aki arra, ezért az 
ízekről szóló szubjektív leírástól inkább eltekintek. :) Nekem VST van, szeretem, annak ellenére, hogy az igényli a legtöbb előkészítést. 
Csak akkor fogod tudni kiválasztani a kedvenc kosaradat ha megveszel közülük kettőt. Egy idő után félre fogod tenni az egyiket. Akkor azt el kell adni. Másnak pont az fog kelleni, nem probléma. Jöhet a következő mérkőzés a következő kosárral.
Lényeges viszont, hogy csak akkor érdemes nekikezdeni ha van egy jó őrlőd mert a kávézásnak az az Achiles-sarka. Hiába a csúcs kosár ha nem jó az őrlő, nem nagyon fogod érezni a különbséget.


Előzmény: asdwarr (182588)
asdwarr Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182588

Szia!

 

Köszi, eredti kérdésemben pontatlan voltam, én is a Pro-X kosárról írtam, amit írtam, már csak a vst-imis-reneka szentháromság között kell dűlőre jutnom, de minél többet olvasok utána, annál reménytelenebb a döntés :D

Előzmény: Freedom of mind (182586)
danidoki Creative Commons License 2022.01.28 0 0 182587

Sziasztok!

 

van egy La San Marco SM90 örlőm .

 

Azt vettem észre, hogy az örlőm durva finomságút őről. Próbálom állítgatni, van, hogy el is találom, hogy mi kellene, aztán a következő darálásnál megint durva az őrlemény.

Nem úgy kéne működjön, hogy teljesen rátekert állástól visszafelé állítva lenne (ahol már tud forogni) a legfinomabb, s csavargatva, egyre durvább őrleményt csinál? 

 

Tanácstalan vagyok, mert a kések nincsenek látszatra megkopva. Időnként lehet, hogy át kéne tisztogatnom a késeket? Nem tűntek kopottnak, koszosnak...

 

Köszi a segítséget! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!