ha minden funkció ugyan ezt a jelenséget produkálja akkor a nyakas szelep lehet a ludas nyomás állítóval szembe két csavar fogja a fedelet alatta van egy szelepvezető abba ferdén általában nyolcas menet ezt kihúzod egy behajtott csavar segítségével kijön a rugó majd kilehet húzni a nyakas szelepet ennek könnyen kell mozognia nem lehet rajt karcolás be rágódás
csoppika már gondolt a nyakas szelepre de a tolólapos szörnyecském 20 literes szivattyúval is produkálja ezeket a tüneteket és abba tökéletes a nyakas szelep minden porcikája
milyen szivattyút tettél fel? egy képet feldobnál róla? a tömb az elképzelhető h a leggagyibb ukrán... nem titkolom senki elől h én mit csináltam a kis 80-as gépünkkel egy rakat fos volt a hidraulika... kicseréltük a tömböt egy orosz remélem gyári tömbre 50e+áfa 3 éve volt a műtét azóta pengén működik 2x akadt fent a szelep... akkor kapott egy 6e Ft-os szivattyút ami addig jó volt míg nem kellett dolgoznia mert tavaly kapott a gép egy rakodót... na akkor jöttek a gondok a szivattyú nem bírt nyomni egy rakat hulladék volt szezon közben szivattyú csere kapott egy hidrosyla M4 MASTER szivattyút 20+áfa azóta a gép alapjáraton felemeli a konténer almát aminek az összsúlya olyan 7-8q között egész napos pakolás probléma mentesen 1200-as motorfordulaton http://webaruhaz.habi.hu/termekek/7842/Hidraulika_eloszto_szelepes_1025_BELARUS.html http://webaruhaz.habi.hu/termekek/13431/Hidraulika_szivattyu_rovid_M4_HYDROSILA.html csináltam még pár kisebb komfort megoldást de ennyi a lényeg most ebben az esetben azóta ha felemelek egy eszközt vagy a gémet le nem enged és nem gondolkodott egy egész napos szántásnál antislip használata közben sem h emelje-e az ekét a nyomás tuti megvan mert alapjáraton a kart mindig visszadobja a tömb
Hát az a baj padlò gáz Kell erő meg semmi, pedig két napig organ szépen ment simán emelte kicsi gázzal a körbálát. Mintha nem lenne nyomás. Kicst tekertem a nyomástartón de semmi reakció. Kitekertem teljesen felfele kivettem a rugót meg a golyót megtisztítottam, nem változott semmi.
először emeljétek meg ez elejét és nézzétek meg nem e lógnak a kerék csapágyak
az egyik kerék legyen a földön a kardánt rögzítsed a hídnál a kereket forgasd el egyik irányba ütközésig majd másik irányba az az elmozdulás három fok lehet összesen ezen érték fölött nagy az összfoghézag akkor kell bontani addig ne piszkáld
Sziasztok. Szeretném kérdezni, hogy homlokrakodós traktorról van szó. Mtz vezértömb ha a gémet emelem alapjáraton visszafele indul ha gázt adok akkor megindul felfele, nulla állásba szépen tart. Esetleg valaki tudja esetleg mitől lehet ez a zavar. Új szivattyú felújított munkahengerek. És egyik napról a másikra. Köszönöm
Leveszed a fedelet a kúpkerékházról, és forgatod a fogaskereket, meg a kardánt. Ha van benne olaj, akkor nem tudja ledarálni, ha meg rosszul lenne hézagolva, akkor már egy év alatt megtette volna.
Ahogy Szaby is mondta, tedd fel így a kerekeket egy napig, és próbáld meg, hogy hogy megy:
De a hézagolást hogy tudom leellenőrizni? Csak azért gondoltam át hézagoltatni mert ha tényleg újak a reduktorba a nagyfogaskerék és nehogy ledarálja vagy azt nem tudja? Mert azért nem olcsó!
A két első gumit most ősszel forditattam meg gumisnál! A jobb oldali ment balra a bal meg jobbra! Mert szélük kopott jobban! 530 vettem a hidat kerekkel!
Mert én mikor megvettem alá az elsőhajtást azt mondták fel van újítva!
Egyes dolgokon látszik is bal oldali nyomtávállító új szöghajtásokba a rövid hosszú tengelyek új reduktor beöntőnél benézve a nagy fogaskerék is újnak látszik akkor reduktor fedelek 8-csavaros kerékagyak! Csak az a baj a felújított dolgokkal ha nem megfelelő hozzáértő precíz ember csinálja akkor nem sokat ér! Például elsőhajtásnál nem megfelelő fogaskerék hézagolás és akkor borul az egész!
Azon gondolkozok a szerelő ismerősömmel hézagoltassam újra a két reduktort meg felül a szöghajtásokat most februárba már 1-éve lesz alatta! Szerintetek?
Józsi a tiéd úgy fút mint a sima híd lenne alatta?
Nem tudom, hogy neked milyen az első híd a géped alatt, de én a sajátomon nem veszek észre semmi furcsát. Igaz, 550-el kb 3 hónapot dolgoztam, így nem nagyon van mit összehasonlítani. De mentem már olyan MTZ-vel, amelyik bizonyos sebességnél rázta az egész gépet, de annak az első gumijai voltak hülyén kopva:
ez volt az.
Következő kérdésedre válaszolva: az én traktorom 1986-os, de csak szimeringek és a tengelyt rögzítő M12-es csavarok voltak cserélve benne, a többi része még a gyári.
Mtz elsőhajtás valaminek még mindig kicsit olyan szokatlan vagy furcsa menet közben! Olyan mint ha remegne meg mint mikor a gumi lépked a bordákon olyan furcsa! Nem úgy fút mint a sima 80-as híd volt! Vagy ez nektek is ilyen? Vagy mitől lehet?
Üdv! Mechanikus grammer van benne. Lehetett volna levegőset is kérni, de az mtz még nem a túl nyomásos kabinról híres tehát a port nem bírja a levegős ülés. :) Ez a mechanikus is sokkal kényelmesebb a gyári mtz üléstől.
Sziasztok. Szeretném kérdezni, hogy homlokrakodós traktorról van szó. Mtz vezértömb ha a gémet emelem alapjáraton visszafele indul ha gázt adok akkor megindul felfele, nulla állásba szépen tart. Esetleg valaki tudja esetleg mitől lehet ez a zavar. Új szivattyú felújított munkahengerek. És egyik napról a másikra. Köszönöm
Kezelési és szerelési utasítàsbab benne van, hogy automata bekapcsolás esetén, a hátsó kerekek 8% csúszásakor kapcsol be az elsőhajtás. Tehát direktben tolja az elejét.
Ezért most úgy gumizom a gépet, hogy előre 14.9r20, hátra 16.9r38. Így együtt fognak forogni.
Mtz áttételes 12V önindító! Ma szétszedtem csapágyakat szénkefét megnéztem minden rendbe van! Akkumulátorról lepróbáltam és jobbra forog de a bendix fogaskeréknek meg a bal széle van kicsit lecsapva? Vagy a traktor indításnál megfordul a forgásirány?
Az orbitsziatyúba lévő csillagot két féleképpen lehet öszerakni, vagy "gödör vagy púp" van a forgatótengely jelölésénél- egy pontozás- itt kell fordítva rakni a mostani állapothoz képest. Feltéve ha a bekötés jó, és valóban kormány-orbit. Előfordulhat hogy rosszul raktátok össze?
Helló sziasztok. Egy mtz-t alakítottunk át orbitosra, a jelenség a következő magátol tekeredik a kormány. Bekötés P:szivatyú, T.tartály, A-B munkahenger. A tengely is ki lett cserélve. Tudtok segíteni?
Ma voltam fáért minden szépen ment! Hazajövet toltam felfelé és be kellett kapcsolnom az elejét (direkt hajtás) mert kicsit dombra kellett és kipörgött volna a hátsó kerék!
Bitumenen ahogy toltam hátrafelé mintha az elsőkerék csúszni akart volna meg kicsit nehezebb volt kormányozni? Ez természetes dolog? Másik direkt hajtásba tolatva a traktor hátsó kereke megtud kicsit kaparni havas talajon az eleje meg nem kapart meg?
Én még annak is örülnék ha agyári állapotú gépemet sikerülne valahogy lepapíroznom, ma már nem igazán éri meg háztáji gépet műszakiztatni, mert tervnek kell lenni, minősített hegesztőnek kell összeállítani a gépet, szóval annyira nem egyszerű ez. 10+ éve ez elég jól működött még.
Kár vele kinlódni ,és pénzt bele ölni ,nálunk ez nem megy ! Esetleg ki viszed szlovákiába és nézel egy helyet ahol csinálnak ilyet ,és vissza hozod ,és honosítod + rendszámozod ! Eszt még látom reálisnak kérdés mibe kerül !
Értem köszönöm, Esetleg házi készítésű traktor műszakiztatásában valaki esetleg tud segíteni vagy ötlet. Nagyon szép, preciz munka, fék világítás minden. Csak itt felénk óriás rumli ilyet elintézni. Vagy mindenhol?
Nagyon és nem egy erőgép lesz ! Az csak nagy fordulatról alacsony fordulatra lecsökkentve tud elhajtani egy egyméteres kaszát ,vagy csigahajtással szintén lassan tud vinni valamit ! Huzamos ideig nem is bírja az MTZ mert kevés a hidraulika olaja és fel melegszik benne !
meg oldható de tudni kell mekkora teljesítményt akarsz le venni ahhoz kell méretezni a hidromotort és a szivattyút +figyelembe kell venni a motor teljesítményét mert hidro hajtásnál jelentős a lóerő veszteség meg ha normális alkatrészeket akarsz felhasználni 100000 Ft alatt nem lehet kihozni
szia jól néz ki a traktorod nekem is egy ilyesmi kis fülkés 80- van és szeretnék én is rá egy hasonló homlokrakodót rászerelni tudnál nekem egy két információt arról a rakodorol ami a te traktorodon van ha küldenél képet hogy van fel fogatva a vázra meg a gémről meg köszönném
Sziasztok! Tök jó lett minden, Persze munkahenger volt a hibás. Köszönöm. A következő kérdésem az lenne, hogy hidromotorral meg lehet e oldani a kardánhajtást, mekkora szivattyú Kell hozzá és mennyire költséges?
Köszönöm a választ! Robbantott rajzokat nézegettem külőn ábrázolták a kormányoszlopot és az első hidat.Amikor délután kimentem és alánéztem akkor jöttem rá hogy hogyan kérdezhetek ilyen baromságot.
De szerencsére az oszlop melletti olajcsőre zserelt szűrő gumicsövei voltak szétrepedezve és onnan csöpögött a hidra.Találtam ithon egy háromrétegü szövetes vastagfalút abból vágtam rá újakat.40 bar nyomást bir az új cső a ráirottak alapján.Remélem kibirja.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni gyujtáskapcsoló bekötésben? Direkt izzítás + visszajelző. Má vettem Mtz gyjtáskapcsolót, mondják úgy kéne működni benyomom a kulcsot gyujtás, kicsit fordítom izzít, tovább fordít indít. Nekem valahogy nem jön össze mert szerintem ha indításhoz fordítom az izzításnak lê kellene állni. Köszi
Emailon beszélgettünk, ha úgy alakult de már régen kaptam levelet. A letolást egy videó alatti kommentár formájában kaptam, és sajnos nincs meg a telefon száma.
indít? igen? Ha jól indít minek bontani? Nem kötekedni akarok, de ha lenne egy nyugati géped amit csak egy laptop és egy szoftverrel lehet ellenőrizni mit csinálnál? Megtanultam h ezt a gépet csak akkor szabad piszkálni ha olyan a hiba ami kárt is okozhat... ha csak kellemetlen valami akkor hagyni kell mert megszüntetsz egy apróságot 10 lesz helyette... Sajnos ez csak egy MTZ kis gazdáknak az elérhető traktor, hogy ne kelljen bérmunkában dolgoztatni...
Mtz áttételesönindítóba milyen gyakran kell cserélni a szénkeféket? Miből lehet esetleg észre venni ha cserés a szénkefe? 6.-ik éve van nálunk a gép de még nem volt cserélve!
MTZ Betyárral mi történt? Nagyon régen halottam róla... Régen naponta jelentkezett... Azt tudom h probléma volt a motorral... Remélem csak rengeteg a munkája és nincs kedve még este is írogatni... Ki tud róla valamit? Kissé aggódok, igaz személyesen nem ismerem, de rengeteg építő ismerettel tágította tudásunkat!
Nem biztos hogy nálad ez lesz, de elmondom mi hogy jártunk az egyik gépnél.
Szóval megkapta ezt az új kék vezértömböt és nem akart emelni, pedig csak az üres karokat kellett volna mozgatnia. Azt hittük, hogy a vezértömb rossz, de nem. Kiderült, hogy a szivattyú nem tud eleget nyomni, így nincs elég olajmennyiség se a működéshez. A szivattyú fel lett újítva és működik rendesen. A felújításnál a szimeringeknél az alátétet nem szabad kihagyni vagy elfelejteni.
Mert valamiért a kén + olaj nem müködik kielégítően ,mert önállóan is használtam de nem ért sokat, de igy már két éves tapasztalat szerint igen jó gomba elleni védelme lesz a fáknak ! Még az őszi barackot sem kell gomba ellen permetezni ,na az pedig igazi gomba telep másként !
Ezt annyira nem értem miért kell előbb réz hatóanyaggal utána meg az olajossal? Mert a legtöbb lemosószer rügypattanáskor vagy zöldbimbós állapotig írja! Én olyan lemosóra gondolok mint az Agrol plussz Catane Vektafid A ilyenekre nézz utána majd!
Én mindig elsőnek champion 50wp mosom rügypattanás előtt és rügypattanáskor meg olajos lemosóval mégegyszer ,és szinte nem kell más vegyszert használni egész évben ! Nem gombásodik ! Csak a rovarölős kezeléseket kell elvégezni !
Nem még nem próbáltam a napraforgó olajos lemosást? Miért kérdezed? Tavaly a Catane olajos lemosóval csináltam! Éven is valami olajos lemosót szert kellene nézni!
Nem még nem próbáltam a napraforgó olajos lemosás? Miért kérdezed? Tavaly a Vektafid A-val csináltam! De az éven is kellesz valami olajos lemosó mert a szomszéd fái nagyon pajzstetvesek nem kezeli és jön átfelé az enyémre is!
megpróbáltam a légtelenítést is, szerintem jól sikerült, de eredménytelen pedig bíztam bent. Holnap megpróbálom azt hogy kiiktatom egyesével a kanál két munkahengerét, hogy úgy mit csinál,
nagyon érdekes ahogy a kanalat kézzel lehúzom van azért egy kis ellenállás de amennyit lehúzok annyit szinte ellenállás nélkül vissza is lehet tolni.
légtelenítést kéne csinálni enged egyik végállásba a munkahengert lazítsad meg a tömlőket működtesd az adott oldalhoz tartozó tolattyút majd húzd meg lazítsad meg az ellenkező oldalt majd itt is légtelenítsd
A két zetor gumimat nem igy szállították ,hanem futárral GLS-sel, és nem kellett fizetni érte, és kettőt hoztak az is több volt mint 50 kg ! Változott ?
Üdv! Az orbitosításról tudnál még fényképet küldeni meg egy részletesebb leírást adni h mit és hogyan csináltál? akár privátban is beszélhetünk... blackdeni666(kukac)gmail(pont)com
a gép jobb oldalán van a fülke alatt egy 12-es villáskulccsal fogható négyzet fejű csavar az a szint ellenőrző ha kiveszed és jön az olaj (közel vízszintesen álljon a gép ) akkor okés ha nem akkor a váló karnál van a beöntő nyílás, de szerintem erre is szükséged lesz...
egy 552- es váltó olaj ellenőrző csavarjáT keresem, szeretnék olajat utàna önteni.
sikerült majdnem feltölteni a kuplungszerkezetet váltóolajjal, azt hittem hogy az a szint ellenőrző csavarja:(, de ömleni kezdett az alján aztàn időben megálltam.
akkor a munka hengert kell szét szedi a fej anyát amibe a króm szár mozog tekerd le húzd a szem irányába ütközésig és az egész szárat próbáld mozgatni ki be érezhető ellenállásának kell lenni olaj ne legyen benn meg a másik cső csatlakozás is legyen szabad
biztonság kedvéért nézd végig hogy egy kivezetéstől egy munka hengerhez mennek e a csövek de kicsi az esély hogy rosszul van bekötve
cseréd fel a gém emelés csöveit a kanál billentéssel
ha a gém enged vissza akkor a tömb enged vissza vidd vissza a tömböt cseréltesd ki de inkább pirosat vagy festetlent hozz
ha még mindig a kanál rendetlenkedik akkor ha újak a karmantyúk nagy eséllyel hordósra van kopva a munkahenger hüvelye de itt az a jó hír hogy csak a hüvely is cserélhető
Köszönöm. Megvettem a gyári szivattyút felraktam és működik minden emel is szépen csak az a baj, hogy visszaenged a kanál meg gyengébb is mint a gém vagy a hátulja. Pedig a munkahengerek fel vannak újítva. Lehet ez a tünet rossz bekötés? Köszi
Valaki tud segíteni. Homlokrakodós traktor Mtz vezértömb gém, kaná, 3pont hátul szerintem jól kötöm be igazán működik is minden de a kanál rész Naguib gyenge és visszaenged. A munkahengerek nem eresztenek és fel vannak újítva. Minden munkahenger két utas. Köszönöm a válaszokat.
Gyári csoki ba bele raktam a kapcsollot mert nem volt jó hogy ki próbájam az izíttást mert mikor meg vettük 16 éve az otta még soha nem volt ki probálva.
Nem kell gyárit venned. Az MTZ szervószivattyú 20l/min. A fényképeid elnézve a munkahengerek nem nagy térfogatúak.
Azért az alábbiakon gondolkodj el:
A kéthengeres RS motor 15LE 3000/min.-en. A gyári szivattyúja, a beépítési helyén 1875/min.-t fordul, 80-100 bar, ~20l/min.
Az MTZ vezérlőtömb reteszeléskioldója ~130bar-ra van állítva (az újabbakon lehet, hogy többre).
Az MTZ szivattyú a beépítési helyén talán 2000/min.-t fordul és 45l-t szállít, ehhez képest Te rátetted, a 3000-et forduló főtengely végére, vajon mennyit szállítaná, ha bírná az öreg motor?
Én ilyen esetre vennék az orrára egy zil csörlőt azzal sokkal könnyebb kihúzni bármit ! a sok vas az orrán csak hasznavehetetlen kolonc , a csörlő is lenne olyan nehéz és volna értelme cipelni ! Meghajtásnak lehet hidromotor, kardántengely !
te nekem van egy ford motoros 80le rakódógépem azon a szivattyú 5-6x akkora mint az mtz és direktbe a főtengelyről kardánnal kapja a hajtást alapjáraton is emeli a gémet picit csökken csak a fordulat
azért nem emel a hidraulikája mert nagy a szivattyúja?? ott bekötési gondok lehetnek mármint a munkahengerek nem jól vannak bekötve szerintem én is jártam már így 3 körös vontatott munkaeszköznél ugyanez volt a hibajelenség
üdv igaz nagyon régi hozzászólást találtam de nekem most van problémám vm 703 motorral szeretném felvenni a kapcsolatot valakivel akinek van tapasztalata ezzel a tipussal.Promlémám kékes fehér füstöt köpköd vagy fojamatosann vagy néha terhelésenn nincs füst olajat nem eszi karter gáz nincs porlasztók cserélve
A jelenség érdekessége alapjáraton kormányt forditom azonnal füstölni kezd nyomócsövet meglazitom megszünik a füst 30 3851353 visszahivom a motorban 1700üo van minden javaslatot hozzászólást megköszönök
Nem szándékom többet tenni bele, csak most alakult így. Hagyhatom benne vagy inkább eresszem le? Mivel még bejáratós okoz valami gondot neki az a 5% biodízel?
Ha nem évente egyszer tankolod, nem lehet gond vele ,csak ne sokat álljon a tankban ! Még a rendes gázolajat is csak vagy egy hónapig lehet tárolni ,vagy állag megóvó adalék kell bele !
12-14-es kulcs fogja kiáll a menet mert kúpos a csavar így tömit
de a problémádat az okozza,hogy túl nagy a szivattyú agt 830 kis traktoron 10 literes szivattyú van az is meg tudja fogni a motort pedig 30 lóerő vagy kisebb szivattyú kell vagy egy lassító áttétel
Hát kérlek nagyon köszönöm, de most mégjobban elkeseredtem mivel így van kötve nekem is. Külömben ez egy úgynevezett úT 082 névre halgató traktor én csak akkor hallottam róla mikor megvettem elég lepukkant állapotban. Gondoltam felújìtom multikar 2 hengeres motor homlokrakodó kardán hajtás minden van és gyári NDK. Csak már valaki belekutyulta a szivattyút meg a vezértömböt. Úgyhogy most végképp nem tudom mit tegyek.
A tömb oldalán van még egy kis csavar a visszatérő ágnál lévő alu deknin. Azt is be kell kötni a visszafolyóba, mert a résolajat az vezeti vissza a tartályba(ellenkező esetben szétnyomhatja azt a deknit). Minden karnak van úszója(elvileg). Azaz egyik fele csak nyomó, a másik fele félútig nyomva a kart nyom, teljesen felnyomva úszó...
Hello! Megint segítség kellene. Kiiktattam az orbitot a vezértömbbe egybôl a szivattyúrol megy az olaj de valami így sem jó. Mtz szivattyú mtz vezértömb új mind a kettô. Szerintem nem jó helyre kötök. Van egy gém egy kanál és a hárompont minden két utas. Jelenleg a következô a helyzet nehezen emel nagyon meg akar fulladni a motor csupán üresen is igaz ez egy 25 le traki de nem gondolnám hogy meg kéne ettôl halnia. És a kanál része visszaenged pedig felûjìtattam a munkahengereket is nagyon örülnék
ha valaki tudna konkrét rajzot küldeni vagy hasznos véleményt. Ez a kék színû vezértömbrôl van szó. Köszönöm.
minden mtz-én két szivattyú van a kormány szervó szivattyú max 20 liter és 80 bár
az emelő hidraulika rendszer 45 liter és 160 bár
ha egy szivattyút szeretnél használni két szelep kell még
Megnevezés:Mennyiséghatároló szelepTípus, termékleírás:A beállított mennyiség átmegy E-ből a P ágba a maradék mennyiség az S ágon keresztül jut el a másik művelethez vagy visszatér a tartályba.
Sziasztok! Szeretném kérdezni valakinek esetleg mtz vezértömb bekötési rajza van e? Házi készítésû homlokrakodós géprôl van szó. Új szivattyút és vezértömböt vettem. De meg akar fulladni a motor valószinû nem jól kötöm. Orbitba megy közvetlen a szivattyúról és onnan a tömb be a kormány megy de a gém nem meg a kanál sem. Kormányzáskor is nagyon fogja a motort a szivattyú. Köszönöm elôre is a segítséget.
Egyetértek veled, azért is írtam hogy ha már rákerült a rendszám, nemigen foglalkoznak vele. De nem azért mert nem értenek hozzá, hanem én úgy látom hogy nem igazán érdekel senkit. A rendőrségen ezzel kapcsolatosan nincs és nem is volt az elmúlt 30 évben semmilyen oktatás. Igy ha valamelyik rendőr tudja hogy ez így nem jó akkor az azért van mert valami okból érdekelte a téma és utána nézett. Volt olyan hogy a városközpontban autóztak Suzuki Samuráj terepjáróval zöld rendszámmal mint erdészeti kiközelítővel. A rendőr leállította és csak nézett hogy jéé ilyen rendszámot még nem is látott. Több órás telefonálgatás, NKH-val történő konzultáció után vették el a rendszámot. Egyébként KRAZ meg hasonló nagy állat teherautók is járnak zöld meg piros rendszámmal. Traktort is lehet látni mindenfélét, főleg Rábát meg krisztálokat. Gyári gépre egyedül traktorra engedélyezett a piros rendszám, de csak 90 Le-ig. Akkor azokra is gondolhatod hogy valakinek el kellett nézni valamit. Amin már rajta van a piros rendszám jópár éve azzal semmit nem tudnak kezdeni, max. elveszik a rendszámot majd megszüntetik a nyomozást elévülés miatt. Aki meg épp vezette azzal nem lehet semmit tenni mert érvényes okmányokkal vezetett.
A rendőr nem "okoskodik" , mert nem szakember. De ha gyanús vagy, elküld a kpm-hez bevizsgálásra. Ott szakemberek vannak... Majd azok mondják meg neked, hogy ez biza tehergépkocsi...és tessék úgy vizsgáztatni...
Tisztelt fórumtársak! IFA-n zöld és piros rendszám csak bűncselekmény úján kerülhet fel. Ennek ellenére általában nem érdekel senkit sem egy-két kivételtől eltekintve. Van egy rendelet ami szabályozza milyen módon lehet lassú járművet összeépíteni. Ez azzal kezdődik hogy személygépkocsiból és tehergépkocsiból nem lehet lassú járművet építeni. Csak teljesen egyedi gyártású lehet, és elvileg olyen gép ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. Tehát ha gyári hogy úgy mondjam autókon piros rendszám van az úgy lehet hogy az egykori ügyintéző vagy ismerős volt vagy lefizették és igy visszaélt a hivatali hatalmával. A zöld rendszám kiadása esetén iy az a helyzet hogy a rendelet pontosan leírja hogy milyen gépre lehet felrakni. És a listában a tehergépkocsi nem szerepel. Úgy szokták kijátszani hogy erdészeti kiközelítöként jelölik meg, csak az a bibi hogy a tipusbizonyitványát kell az ügyintézőnek figyelembe venni, és az IFA esetében azon az áll hogy tehergépkocsi. Tehát itt is "csalni" kell hogy a rendszám feltehető legyen rá.
Mi is az Alföldön lakunk Szeged-Makó részen és látni elég sok piros rsz.-os ifát. De miért kötne bele a rendőr, ha a papírok megfelelőek, rendben vannak? Meg ha műszakin átengedik akkor a rendőr miért okoskodna?
Ez nem pont ebbe a fórumba tartozik, de gondoltam valaki hátha tudja:
IFA W50 (fekete rendszámos) vásárlásában gondolkozom. A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy vizsgáztathatnám át piros rendszámosra, ha kell alakítok is át rajta? 25km/h-nál nem menne többel.
nem az én saját 82esem,hanem ma voltam nézni egy 82.1 est annak van megrepedve,végülis holnap válik el összejön-e az üzlet,csak nem szeretnék egyből javítással kezdeni!
Üdv! én kíváncsiságból felhívtam,illetve venni szeretnék de nem ilyen gépet és nem is ilyen árkategóriába,szóval főként pótkocsizott és kaszált bálázott sodrott,mondta hogy kaszálno volt hogy két traktoros 24 órába kaszált vele,mert rákérdeztem télen volt állatetetésre használva azt mondta nem,hanem így ment bele a sok óra vetáés ,kaszálás,bálázás 24 órákba több hétig! más kérdés,ha fémragasztóval megragasztom a kuplungházat kb 10 centi repedés van rajta megfogja?
Most hogy voltak a hidegek a traktornál a fogyasztás is jobban megnő? Mert mint láttátok voltam fáért ugyan oda mint ezelőtt még ősszel akkori fogyasztáshoz képest most olyan 3-4L fogyasztás többlet lett jó kicsit többet kellett mozogni mert sok kis csomó volt!
Meg miért van az hogy kipörgés után is füstölget a gépem ahogy melegszik úgy csökken a füst mennyisége de nem mindig hagyja el teljesen? Ez pótkocsival 9-be mondva!
Ha nincs használva jó ha időnként rátöltesz úgy havonta egyszer ! A savszintet nem kell nagyon felönteni csak a cellák felett 5-6 mm szint elég akkor nem merül olyan könnyen le . Ha túl magas az elektrolit szint , cella hidaknál a réseken az elektrolit át tud menni a másik cellába és lemeríti az akkut ! A hideg nem árt az akunak, de a meleg itt a 60-100 c fokot értem az igen csak káros !
Én most kivettem az akkumat mert már érezhetően le volt merülve... kapott egy élesztést ezelőtt 2 évvel kapott ekkora lökést... erős töltőáramon megpezsdítettem :D kb 12 órán át egy 155Ah akkunak kb ennyi kell erős töltőáramon h 80%-ra feltöltsön utána normál töltőáramon ment a töltés 60 órát míg a töltő szerint az akku már nem vett fel áramot.. Most jelenleg 12,8V van benne multiméter szerint, elektrolit sűrűség mérő szerint 12,77V új akkusaruk kontaktsparay és csiszolgatás itt ott... akku meg meleg helyen mert télen nem sokat megy a gép...
Mindent tisztíts meg a sarkokat smirglivel ,a sarukat ha megette a sav cseréld ki újra ,és technikai vazelinnel takard le a + sarut a kábelig ,nem kell sajnálni tőle, akkor sokáig nem oxidálódik meg !
a lapát meg a tömszelence között jut be a víz a csapágyakhoz ami szokott kélleni csapágyak tengely lapátkerék tömszelence ha minden cserés akkor az új árának legalább felénél vagy és nem biztos,hogy a tömszelence illesztése tökéletes lesz gazdaságossabb az új vízpumpa csak ne hbr-es legyen
a tank helyén daruzáskor a lábam van a vezértömb az aksi helyén van a fülke alja teljesen egyenes forgatható ülés van benn így kényelmesen lehet dolgozni nincs a váltó meg a fülke között semmi le lett szedve a három pont függesztés minden eleme a pótkocsi gyári a váltó alján a vonótengelynél csatlakozik a géphez
Ha jól tudom mtz.80 -82 es 45 liter visz és a mtz 50es és 550-552es az meg 32liter-de már 16litert is olvastam,csak más az adatok,vagy itt vagy Fészbuk oldalon,valahol be volt téve az adatok!
Állítólag olcsóbb. A szemcse méretet nem tudom, ez a magyarnál is változó. Volt amikor apró, volt amikor nagy szeműt vettünk. Az apró hamarabb, gyorsabban oldódik, ugyanazzal a beállítással több sót tesz a vetőgép, mint a nagy szeműnél.
Abban igaza van szeminek, hogy vannak egyes sók amik tényleg nagyon rossz állagúak. De a magyar is össze tud állni ha nem száraz helyen van.
A legegyszerűbb, ha veszel egy zsákot a románból és meglesed. Ha jónak véled veszel még. Ha nem, nem. De pl vetőgépbe nem jó mindenféle gagyi só, ebben igaza van Gabinak. Műtrágyaszóróba jó ha darabos is, az kiszórja azt is.
Van különbség ha spc vetögépbe teszed jobb a magyar mert nincs benne nagy darabok,ami eltömitik a csigát és a adagolókereket!
Mi mikor vettünk románt ,meg lengyelt,az szar volt,ugy eldugultmhogy szét kellett szedni,mert a fogaskerék,nem ment! És azt mondta a faszi akivel szédszedtük,hogy rostáljam meg,mikor bele teszem!
Ugy összegyurta mint a kenyeret,és volt benne ilyen kö szerüség,a fene se tudta mi az,se szar,volt!
Most meg a magyart veszek és fent van egy roszta és ha kell át rostálom,hogy ha mégis van benne valami!
Árát nem tudom én 10körül vettem novemberbe 27% Szabolcs Megyében!
és vastagabb szemű valamennyivel,a magyar mint a Román és a lengyel!
Ma hozzáálltunk, néztem hogy lehetne még a vonórúdcsapszeg persely kiütni. Hát a kerék aggat.
Tettem be egy feszítőcsavart aminek az egyik végén egy nagy alátét volt a másikon meg egy akkora ami a persely szélessége. Összehúztam a nagy csavart és közbe megkértem valakit, hogy üsse a rövid alátétes végét. A persely bentebb is jött/megmozdult addig ameddig az alátét vastagsága volt, onnantól már a dupla anya nem engedi mert vastagabb. A képen látszik is.
Kell majd egy olyan perselyt esztergálnom aminek az egyik vége belemegy a vonórúdcsapszeg perselyébe, mint központba tartó, a másik vége ami megakad, meg 1mm-el legyen kisebb mint a persely. Na így szerintem elég könnyen ki lehet cserélni.
Tovább ma nem is próbálkoztam, mert elment volna a nap. Majd ha meglesz a persely.
Rá lett rakva az új csapszeg, délután még volt egy kis munkája, nem sok idő volt szerelni tovább, a perselyek maradtak a régik, de legalább megnéztem miként haladjon jövőre.
Egyébként tudjátok miért vannak az MTZ felnin azok a lyukak pont ott ahol kell is lenniük.
Na ezért:
Így könnyebb szerelni a perselyt is.
Nagytojás, így aztán tényleg nem kell kereket szerelni az első megoldásodhoz sem!
Üdv! Nekem Lazítónál dobálta ki néha a 2-est, de a szorulás is meg volt alig akart mindig helyére menni, meg nehezen adta ki. Én kicseréltem a 1/2 - Rükverc kulliszáját és a golyóját azóta meg ált, nem dobálja ki és szép könnyen jár.
A tied meg ráadásul nem oldal váltós könnyebb is kivenni a váltó fedelet, utána már ott a van ami neked kell :D
ha már nagyon nem fogok vele boldogulni mindenképp lépek az ügyben... De most egyenlőre hagyom elég volt a hidegben való szerelésből a szezonban annyi amennyi kijutott... A hidraulika miatt 3x szedtem szét teljesen... :S
ez a szelep ha bekapcsolom ráengedi a nyomást a diffire Az A elágazásba gondolom a P az az oldal ahonnan a nyomás érkezik... Mikor kikapcsolom akkor elzárja a P oldalról a levegő útját és az A ágból kiengedi a nyomást az R ágba ergo ilyenkor szétkapcsol a diffi... Az olajzót pedig a P ágba kell berakni ha jól gondolom...
Köszönöm a kimerítő választ :) azt hiszem akkor olajzóval mindennel együtt megoldható a dolog főleg ha a gép át lesz villanyolva lehet az ilyen apróságok végett kap egy 12--->24v-os invertert :D
Én az mtz 80asomra egy kettes lajtát vettem. Először 4.be akartam kipróbálni, véletlenül 7 lett belőle...úgy is vitte :-) Szerintem 90 centinél nagyobbat nem érdemes vinni 80as mtzvel, mert sok neki. Ez az én véleményem....
Hmm... A váz 70cm magas. Ha sikerülne a nagyobb fejosztásút lelni...96cm, azt ki lehet nyitni 82-re... A gondolom gyakoribb 86-ost csak 70-re...prospektus szerint...
Sziasztok! Tanács kellene. Használ itt valaki Krone Mustang ekét? Mezítlábas 80-ashoz gondoltam Krone Mustang 100/2 kétfejes váltvaforgatót használni... Már ha ki lehet nyitni 80cm-re. Esetleg 120/2-est. Szóval szerintetek bírná a 80 lóerőt ez az eke? Nem szántok mélyen(nem is lehet), 20-22, (max25cm) között...nincs olyan mély termőréteg... Idén is ideális körülmények között, 20-22cm-en nyomtam kverneland sanderum ekével 3x30 fogással(elvileg, de valójában kb 80cm vitt az eke, a szárak nem mind egyenesek, így forgatott kb egyformán), 5.ben(néha 4.ben) Szóval egy ilyen 2-fejes váltvaforgatóval azért könnyebben szaladna...
Egyébként én az egyiket vissza fogom alakítani olajosra(ott még megvannak a csövek), mert a levegős évente szétmegy kenéshiba miatt... Gondolom a légtartályból kenőolaj helyett rozsdás víz megy oda... A másikra beépítek egy T elágazót, az olajbeöntés miatt... Az olajosra is tervezek egy nem épp esztétikus kart, hogy tudjam könnyen fixálni a kapcsolást...
Üdv! Át szeretném alakítani a differenciálzáramat levegősre és érdeklődnék h melyik szelep lenne jó bele? ugyanis olyanra lenne szükségem ami kikapcsolás után elengedi a levegőt a differenciálzár oldaláról http://www.hafner-pneumatika.com/romer-gamma-elektromos-vezerlesu-szelepek Nem tudom h itt van-e olyan nem igazán értem a jelöléseket...
Megtudná mondani valaki, hogy tárcsánál ha közel állítom a kaparót akkor is és ha távol akkor is betöműl majd befékezi a tárcsát. Mit lehet vele csinálni?
1 gyártani egy kiütő szerszámot ami külső átmérőbe pár tizeddel alatta van külső átmérőben a perselyméretének a belseje passzos kerék le aztán neki az ötkilóst
2 nekem ez vált be culangok lepakolása után levegős turbó maróval vagy orrfűrés fém fűrészlappal a perselyt még hasítani egy vagy két helyen hideg vágó fél kilós kalapács és könnyen kimegy és nem kell kereket szerelni
vissza felé persely lefagyaszt legalább 1 nap helye picit meg melegítve és be lehet kocogtatni de ha nincs fűtött helyed a gépnek és nem életbevágóan fontos várd meg vele a nyarat
Be lesz írva a neved lakcím stb,de nem az lesz beírva hogy tulajdonos, hanem üzembentartó. ha eladod az is csak üzembentartó lesz aki megveszi. ez teljesen legális, amit írtál nem tudok mondani semmit, a környékben az egyik ember egy alváz számot átütött és két év felfüggesztettet kapott.
De az akkor betyáros lesz ! Én egyszerűbbet javaslok simító és fogasborona ,ha a fagy megdolgozta a talajt ! Ez a legjobb tavaszi elmunkáló ,mert nem kapja fel a vizes földet ,hanem elsimítja és meg szünteti a talaj további száradását ,ez később is meglátszik a talajon . Bármilyen forgatásos keveréses talajművelő a talajt kiszáritja ,és olyanná válik tőle a talaj mint ha salakba vetnél !
A forgóboronával az a gond, hogy egy részt aprít-lazít, alatta tömörít. Egy öreg zöldséges felhasználó véleménye...(nem én vagyok) Ez homoktalajon érvényes...
A vonótengely 2 perselyére gondolsz ? Annak a cseréje tervbe van nálam is ,már megvettem a perselyeket . Az a tervem hogy a régiekbe ívhegesztővel húzok néhány varratot ,remélem hogy akkor kilazulnak ,, az újakat meg lehűtöm mélyhűtőbe és úgy próbálom a helyére rakni.
SZAKMAI KÉTRDÉS: van egy adott terület, mélyen megvan szántva, elég rögös. Mondjatok nekem olyan gépet 80as mtz után, amivel úgy ellehet dolgozni, hogy lehessen bele vetni. A cél: minél kevesebb munkafolyamatból álljon, minél jobb legyen a végeredmény! :-)
Hová lesz beírva az üzembentartói? Ezt nem teljesen értem letudnád írni? Az is megoldás lehet, nem ha csinálunk 2-3 adásvételit a rendszerváltás előttig és így már több adásvételi bizonyíthatja és le lehetne vizsgáztatni, vagy nem?
Kalapáccsal kocogtasd körbe egy 10 percig,utána bele a vágásokba egy szerelővasat és jó lesz.Úgy rátud gyógyulni hogy volt mikor elgörbítettem a tartókat a vázon.
Altalajlazítóval kapcsolatban kinek mi a véleménye Mtz 552-s után szeretnék! Házilag kivitelezhető és olcsóbb lenne? Meg egy kombinátort is szeretnék csinálni ha házilag olcsóbban ki jönne egy olyan 2.6m!
Ez egy netes kép... Nekem a régi lengyelen már reverberi van... A most használt 15m osztrákon kicsit nagyobb, de az is reverberi... Ha csak a légüst a baja, akkor próbáld valahogy szétszedni... A reverberihez van minden... A rauhoz nem tudom, hol kapni... 2.5 barig nem is nagyon kell a légüstbe levegő... De ha szakadt, akkor gatya már...
Igen le lehet! Üzembetartó lesz beírva mindenki, de egy 30-40 éves pótkocsinál már nem nagy dolog. Így legalább tudod használni. a 100-150 ezer egy kicsit erős, de ez arról szól kit hogy tudnak megfejni.Előre egyezzél meg.
ugyan ilyen van nekem is fent ha lehetne ugyan ilyet szeretnék bár azt mondják a rau arany árban mér mindent.kérdés a légüstöt szerelted már mert én meg sem bírtam mozdítani és 100% hogy át van szakadva.
Az a lényeg,hogy tulaja legyen a pótkocsinak,ne üzembetartója!
Ha van okmánya el tudsz menni az okmányirodába és el mondják,mi a teendö!
Ha meg még akarsz többet,akkor a műszaki vizsgahelyen,hogy nincs e más alváz szám ilyen HW vagy MBP pótkocsi!
Jobb ha óvatos vagy,mert ha baj van elveszik a pótkocsit és a pénzed is ugrott!
olyan ember neven legyen ami betöltötte a 18 életévét,mert ha nem akkor is elveszik!
Én elmentem,olyan helyre ahol,kiskorura volt ráirva,és azt tanácsolták,nehogy megvegyem,mert az nem számit embernek,ha 18 alatt van,és a törvénysértést követek el,és az állam elveszi ,mert nem lehet kiskorunak kocsi vagy egyébb munkagép a nevén!
De el fogják mondani az okmányirodába,mert könnyen átvágják,az embert,ök azért vannak ,hogy segítsenek!
Nagy vonalakban annyi hogy rendszer váltás előtti legyen a gép vagy pótkocsi és egy olyan adásvételit írtok amiben feltüntetitek hogy közúti forgalomban nem vett részt, mert telepes gépként használták. De jobban utána fogunk járni édesapámmal mert van rs 09-ünk 1965-ös és annak sincsenek papírja. De azt majd tavasszal.
Szerintem először derítsd ki, hogy nem fut-e ilyen alvázszámmal már egy másik kocsi...(Magyarország...hehe). Aztán egypár helyen elintézik üzembentartóival...(felénk 100-150e)
Szét kell szedni a reduktorházat.Általában azért szokott folyni az olaj mert fel lazulnak a csapágyak és lóg az egész kerék.
Emeld meg az elejét és rángasd meg a kereket, ha lötyög akkor az lesz a probléma.
Mindenféleképpen szét kell szedni a szimering cseréhez is.
Leveszed a kereket, körbe kicsavarod a reduktorházat összefogó csavarokat, átlósan a két oldalán van két 10-es menetű furat, azzal tudod széthúzatni.
Mielőtt elkezded széthúzni tegyél alá egy edényt az olajnak, kb 5-10mm-t kell kihúzatni aztán kézzel leemelhető az egész.
A féltengely végén van két 12-es csavar egy nagy alátéttel, ez szokott fel lazulni.
Ez a két csavar tartja az egész féltengelyt, ha kicsavarod ezt a két csavart, leveszed a görgős csapágyat utána a fogaskereket és ki lehet a féltengelyt húzni. A többi már adja magát.
Fogyasztani fogyaszthat egy kicsit! Egyébként más helyi is van ahol elmehet az olaj. Én a tavasszal cseréltem az olajhűtőnél a gumicsövet mert ott csöpögött egy kicsit. Nem sokat, de azért 250 üzemóránál már okozhat meglepetéseket, ha nem nézi valaki az olajszintet.
Üdw! Ha a szelep fedélen a szellözö nem ellégé szelel,,attol fogyaszhat a motor egy kis olajat? Mert a héten pucoltam meg a szellözöt azelööt eddig még sosem,,,volt is kis korom benne... mtz 820 as,7 éve hajtom a traktort!
A 82-es mtz-mnek az első kerékagyából szivárog az olaj azon a két lyukon. Már összeolajozta teljesen a felni belsejét. Szimeringet kell cserélnem, ugye? Mit hogy szedjek szét, még nem csináltam? Előre is köszönöm!
Ha nem vmi extra probléma miatt lett gyűrűzve kevés üzemóránál, akkor a sz@rnak adtál egy pofont... A hüvely hordósra kopik, az eredeti gyűrűvel együtt...ha újat raksz bele, annak be kell kopni, aztán legtöbbször nem lesz jó...(kivéve talán a Götz gyűrű)
Üdw! Adagolós úr! Erre régi bejegyzésre irok. Nemtudom hogy mostanság használja e a forumot..?? Nekem az mtz 820 as orosz adagoloról lenne az a kérdésem hogy a szabályzon ugyebár a két kis csavar van alsó füst csavar,meg van a felső... Kérdés hogy a felsö az mit álitt pontossan ,vagy annak nem nagy szerepe van?? A képen a 20 assal jelölt..
Szia,a leirtak szerint nagyon belerántottál a felújításba.Én csak lassan tudom újítgatni Pirikét,de azért megy az is.Ezek szerint nálad komolyan megy a termelés.Nálam az a baj,hogy munka rengeteg van,de dolgozni tudó és akaró ember az nagyon kevés.Ettől kezdve csak döcögösen megy a munka!Sajna nem találok normális fürészes embert aki őnnálóan tudna dolgozni ugy hogy nem fogom a kezét!Aki meg tudna jól dolgozni,az nem marad az országban.
Itthon állítottam be..szal mondta a Pista bácsi XD, hogy az ekenádaknak párhuzamosan kell menni a kerékkel...mivel nem igazán van térlátásom, baj van agyban, emeleten, azért raktam deszkát az ekenádhoz, meg a kerékhez, és kicentiztem a párhuzamot! Az, hogy vízszintbe menjen, meg a sony x peria z1 compactomon van egy vízmérték alkalmazás. Azt meg azzal. Szemre nem igazán szoktam csinálni semmit :-P
Mondom, hogy életemben! Tavaly 2,8 -at szántottam egy kicsi bagodival, idén meg kb 1,5 hektárt.....De szerintem az a bagodi eke 25/25 ös, ha egy kicsit dimbes-dombos a terület akkor szar...
Szívesen általában jók az 52-esen volt hüvely dugó csere cseréltem egy hengerfejet tőcsavarokkal kapott egy turbót reduktor házba cseréltem hüvelyt kúpkerék házat +a kapcsolódó cullangokat másik kormány oszlopot teli felnit az elejére a régifajta ékes emelő tengelyt cseréltem a hidraulikánál kissé átalakított bordásra került rá segéd emelő a darus új kanalat rotátorral együtt hidraulika szivattyút és szűrő rendszer kapott eddig most kap új centrifugál szűrőt tavasszal 50-es lendkerék szinter tárcsával kerül bele + a szerelvény kap 5 kg trinát 825-ös pirosat és mehet műszakira
+egy 120-45-ös zetor van most a műtőben komplett hidraulika ki építés daru cser a pótkocsin
közbe készült egy csipesz az agt-re csináltunk egy 1,6 m3 -as közelítő kocsit készül rá hátra a dupla kerék
De minden évben kell szántani,és ha bejön a menykö akkor veszek hozzá egy két hektár és már akkor ,le kell cserélni a laposvasat vagy az ekét valami magas köldöküre IH HELTI KHÜNE
szia!Videót még nem néztem csak képeket rólla!A porlasztócsúcs projekt majd valamikor januárba valósul meg,addig azt mondta jó így is!Ma egész nap az Mtz-t mostam! :-(
Jó már én sem értem mit írsz!Le írtam hogy ez papírforma!A másik meg az hogy ha be akarnak csapni úgyis becsapnak!A másik meg az hogy akárhova hordassz terményt nem a forgalmidat kérik!Hanem rá állsz rakodtan a szerelvénnyel a mázsára,megmérnek,lemész leborítol vissza állsz üresen visszamérnek és ennyi!Nem nézik mi van neked a forgalmiba írva!
Az már senki se foglalkozik,nálam is azt mondták,hogy egy ifa 50q a saját tömege!
Mikor a magot adtuk le,mert a forgalmibe az van bele irva de ha már csak 48van benne akkor már 200kg becsaptak,én azt hiszek el ,amit megmér a digitális mérleg !
Saját tömeg:a traktor konstrukciós tömege hűtőfolyadék,kenőanyagok,pótsúlyok,üzemanyag,vezető nélkül!
saját tömeg:
820.2 3950 kg
892.2 4000 kg
920.2 3950 kg
952.2 3950 kg
Legnagyobb tömeg:
820.2 4630 kg
892.2 4780 kg
920.2 4730 kg
952.2 4730 kg
Legnagyobb tömeg:a traktor saját tömege hűtőfolyadékkal,kenőanyaggal,pótsúlyokkal,üzemanyaggal,vezetővel
Első pótsúlyok:10 db
Tömege:45 kg/db
A porlasztó csúcs be van égve ,dugulva és alapjárat közelében nehezen tudja be fújni a gázolajat ,meglehet csak részlegesen fúj majd cseppen ,közben gyűlik a gázolaj a robbanó térben elégetlenűl ,majd gázadásra felpárolog és azért van a füstölés ! Anagyobb gáz valamelyest javít a porlasztáson ezért nem látható nagyobb gázon a jelenség ! A porlasztó csatlakozása néha könnyezni is szokott emiatt !
Nekem pótsúlyozva ~4300kg ebből lejön 160kg pótsúly, kb 40kg a súlytartó és vázmerevitő, meg van benne egy jókora szerszámos láda teli kulccsal és csavarokal. Ez egy 1992-es kiadású Mtz 552E traktor.
A sima 82-tôl bíztos nehezebb a 820.2,meg a 892!Mivel a 820 ason nehezebb az orsúly meg balonosabb,nagyobb az elsô kerék!
A mezőgéparchívumba a mtz 82 súly adata: 3480 kg!
Ha gondolod megnézem holnap neked a 820.2-es gyári könyvébe a súlyadatot!Biztos írja!
Köszi a gyors választ!Mi is erre tippeltünk!Ugye már itt többször is írtam hogy egy 820.2-es Mtz-t hajtok!Motorpal adagoló van rajta!A motorba most 8786 üzemóra van és még bontatlan!Porlasztócsúcsok már voltak cserélve!250 üzemóránként szervíz!mindíg kúton tankolunk!Még a szelephézagok sem voltak állítva!
Sziasztok!Nekem is lenne kérdésem Mtz vel kapcsolatban!Mitől lehet az hogy néha,néha nagyon ritkán csinál olyat az Mtz hogy bedadog és elkezd Füstölni!Pénteken elő jött ez a probléma ismét és most hagytam alapjáraton ketyegni a gépet csak kîváncsiságból!Elkezdett alapjáraton füstölni kéket,hagytam had ketyegjen mind addig míg észre nem vettem hogy a kipufogó toroknál,ahol csatlakozik a kipufogó dob,a bilincsel,ott elkezdett szivárogni a gázolaj!Mitől lehet ez?Porlasztócsúcs behuggyozna?De mint írtam ez nagyon ritka eset és egy jó pár gázfröccsel elmúlik ez a jelenség,igaz a gázfröccsök alatt lök olyan füstöt hogy valami hihetetlen!
A kis ablakot leveszed a hűtő felől 3 csavar fogja fel.Ott van az adagoló tárcsa furatokkal két csavar rögzíti le ,kiveszed őket és lefelé adol neki fölfelé elveszel tőle ,vigyázat mm nem elrakni egy lukkal az sok .Csak finomítások kellenek !
Inkább a porlasztókkal kezdj ,mielőtt leveszed az adagolót,mert ha valami gagyi adagolóshoz viszed ,ha eddig nem röfögött akkor most fog .Sajna ez a tapasztalat !
Én majd most az elkövetkező időkben mikor nem lehet majd metszeni! Akkor szeretném az adagolót levenni és a porlasztókat kivenni egy beállításra! Mert nekem meg pótkocsival kipörgés után is pipálgat szürkén ahogy melegszik befelé úgy valamelyest csökken!
Köszi hogyne befolyásolná mikor fehéres szürkét nyom kevés az előtöltés amikor már feketéset akkor jó ,de fülre hallani mikor már sok akkor már kopogósabb a motor hangja!
Úgy van a bajt megelőzni kell nem hárítani ! Ha már elakadtál csak a másik gép segít ,az eleje nem tud annyit hogy érdemben segítsen ! Ha jön a sár eleje be, visszakapcsolás olyan fokozatba amit biztos bírni fog a sárban is ,és gáz neki !
Mtz az elsőhajtást bekapcsoljátok miént olyan a talaj vagy mielőtt a hátsó kerekek elkaparnának?
Mert jártam úgy pótkocsival hogy fordulásnál a pótkocsi megsüllyedt a hátsó kerekek meg elkapartak és utána próbáltam bekapcsolni az elejét de nem tudtam felhúzni teljesen direktbe nem tudtam úgy mozgatni játszani a kuplunggal annyit!
a jobb oldalon nyújtani az összekötőn a bal oldalon pedig addig rövidíteni míg a
kerékösszetartás nulla vagy max 5 mm széttartás nem lesz hossztoló lécet szoktam segédeszköznek használni így a jobbos kerek nem tud becsuklani a széttartástól meg nem fog kacsázni az eleje
Azért ha belegondolsz,egy gyári mechanizmust csak ugy átalakitasz,az nem biztos ,hogy ugyanazt az erőprobát is kibirja!?Viszont az tény,ha teljesen kifordítom jobra a kormány és utána ellenkezőleg kellene,hááát nem lehet elforditani csak akkor ha picot megmozditom a trakit valamely irányban!Én még nemláttam reduktorházat szétszedve csak rajzon,de biztos vagyok benne,hogy valami fogasléc van letörve benne és javitható.De ha eszembe jut ugy meló közben,majd csinálok képet róla mennyire más a két kerék irányszögének az állása.Normál egyenes állásban természetesen jól be vannak állitva!
Üdv! először vettem bele BG minőségű ,alábbi képen belinkelt hüvelyt és csészét,meg bal oldalra rövid és hosszú féltengelyt csapágyakkal ez kb 70 volt,bő egy év után teljesen tönkrementek,most az eredetit vettem meg ez kb ha jól emlékszem mindennel csapágyakkal 100 volt,meg tömítésekkel, a régii csapágyak telementek fémforgáccsal a" jó minőségű "kupkerék tengely miatt,vettem rá kb 2 éve egy új malacot az kb 30 volt egy új szabadonfutós kardánt,az kb 20 körül,majd az idén megint kellett csak kardánt mert a réginél úgy szétment a kardánkereszt hogy a ház is szétment először azt hittem váltós a gép csak mikor teljesen szétment a kardán akkor láttam a hiba okát ez kb 10 volt,királycsap új bölcső, 40meg első híd horizont esztergálás munkadíj 50 volt , most kúpgörgős csapágy és alsó kúpkerék csere ,10 körül volt, irányítókar, kormányösszekötő kormányoszlop teljes felújítás50 körül volt,nagyjából ennyi!
Valahol láttam olyat hogy átalakítják orbitosra a benne lévő kormányoszlopot és munkahenger kormányoz nem az oszlop az csak hordozó és olajtartály lesz ,de nem tudom hol ! Lehet hogy itt tette be valaki ? Be dobhatná újra ! A gugliba be kell írni ,hogy MTZ szervó oszlop átalakítás !
Akkor az nem volt lemerülve akkor csinálja eszt ,hogy nem megy fel az amper ! Attól ott hagyhattad volna úgyanis ott van igazán töltve az akku ,bár az amper alacsony de a volt ,feszültség magas és az tölt !
Én ugy vagyok vele(egyébként én is sokat költöttem rá)nem hiszem hogy amit ember alkotott,azt nemlehet megjavítani!Egyelőre nem használom közuton,de bizti ha egyszer lessz rá idő akkor szétburítom és a-tól z-ig megvizsgálom a miérttet!Nekem az a baj,hogy ilyenkor van bazi sok munka rá és ezért szerintem tavaszig biztos nem pihen Pirike.
De amúgy pont ezért ábrándultam ki még egy 82 es vételéből,inkább veszek egy 80 ast ha összejön rá a lé,és veszek bele idővel egy zsír új elsőhajtást a habinál áfásan 700 körül van én kb 380 at ráköltöttem 2 év alatt az első hídra most mondhatom,hogy jó,de amúgy azt mondják az orbit is megoldás,de az sem olcsó!
és ezt,de csak originált vegyél,mert az után gyártott hamar elkopik,és ugyanúgy beszitál,bő egy év után nézet ki az utángyártott úgy mint a gyári 22 év után,most original van benne,remélem ez jó lesz eddig nagyon jó,mert erre mifelénk van gödör rendesen az úton és nem szitál be,most legutoljára kúpgörgős csapágyat is kapott !
Üdv konkrétan ezt: és a hüvelyt amibe belemegy,ezt mindkét oldalt,de nem ide tettem zsírzógombot hanem a bölcsőbe hogy kenjem a királycsapot csak félreértettem,az előző hozzászólást!
Sziasztok.Hááát ez nem egy egyszerü eset!Szerintem nem vagy egyedül ebben a dologban.Én speciál kurván biztam a traktor szerelő mesteremben,de ő is zsirral nyomta fel az elejét!Naa természetesen a traktor meg nem hülye és ettől nem javult az uton tartása!Ugyan ugy szitált az eleje és én is végig jártam az egész kis létrát a probléma megoldásához!A királycsapszegtőll elkezdve az összekötő cseréig mindent kicseréltem4Volt némi javulálás,de idő hijján feladtam a dolgot.A Pirike ugyaugy rázza a jobb elejét és nemtudok többet elkövetni!A dolgogból levonva az okosságot,oda kellet jutnom,hogy szét kell buritanom a reduktor házat!(ha lessz rá idő)Szerintem ott van a nagy kutya kaki,mivel már egyre gyakrabban eljátsza,hogy kiforditom a kormányt,akkor a jobb oldali kerék egyszerüen őnálló életet él!Nagyon rossz vele igy dolgozni,abba bele sem merek gondolni,hogy közuton mire lenne képes!!!
Ma töltöttem az akksit ahogy mondtad először fél-1órát töltő minimum fokozatán utána felakartam vinni a töltést egészen 5-6A közé de nem tudtam a töltőt teljesen felhúztam a kapcsolójával de csak 4A-ig ment fel! Utána vissza vettem minimum fokozatra 2A úgy töltöttem 7-óra hosszát!
De ki az aki netán zsírozná az első kerék "fordulási pontját"?Azon zsírzógomb soha nem is volt, szétszedni meg nem szokták csak hogy bezsírozzák, ha meg valamiért szét van szedve pl. Ogyűrű csere , magától értetődik hogy zsírral rakjuk össze attól biztos nem szitál be.
Én mindent elhiszek ,mert olyat még nem láttam ,amit írtam is azt is egy 82 gazdája mondta hogy nem szabad zsírozni az első kerék fordulás pontját ,mert szitál tőle a kerék ! De valami oka biztos van hogy gyárilag nincs rajta zsirzógomb !
Nekem is ilyen bajom volt leírom mit cseréltem mire jó lett!
Kormányösszekötőt komplett,gömbfejjel együtt, irányítókart....ez nem oldotta meg,mentünk tovább kormányoszlopot teljesen felújítottuk á-tól cettig,ez sem oldotta meg,aztán reduktor házban hüvelyt cseréltünk és perselyt,mindkét oldalon,nah ez oldotta meg a hibát most már nem szitál be,de lehet hogy a királycsapnál meg van kopva az a baj azt csak horizont esztergán tudod csak helyrehozni,jah azt elfelejtettem hogy azt is csináltuk rajta,új persely királycsap,de nekem ezután is beszitált! üdv remélem tudtam segíteni,úgyhogy nagyon összetett dolog ez!Végül is a reduktorházban lévő hüvely ,és persely oldotta meg a hiba okát de gyárit vegyél, a bg nekem kb egy jó évet bírt ki szétkopott most originál van benne kátyús úton sem szitál már be!
Édesapámnak van egy 82 MTZ-je. Az a gondja hogy nagyobb sebességnél,aszfalton,beszitál az eleje! Jobbra balra jár az első kerék addig míg vissza nem lassít egy picit! Volt már valakinek ilyesféle gondja? Hol keressük a hibát,kormánygömbfejek újak!
Én vaéami egyszerű praktikusra gondoltam, nekem is ott van benne a zsiguli fűtőtest kompletten, csak nincs bekötve, mert olyan bacán áll, hogy mintha könnyen letörne! Nem igazán tetszik :-(
A kisfülkés 80-82-ben eredetileg az ülés mellett, bal oldalon volt a fűtés, a fülke oldalán lévő csövön szívta be a levegőt. Volt benne a radiátor mellett egy tartály is, amibe ha forró vizet öntöttek, akkor már tudott is valamennyi meleget adni a fülkében, míg a motorból el nem jutott a meleg a fűtés radiátorba.
Így már értem! Ma a sógoromnak szántottam, aszonta kurvajó ez az eke! Úgy fordít basszus, hihetetlen! 5-6-ba simán húzza mint az ökör!! Kicsit gyakorlatiatlan vagyok még, de majd bele jövök :-P Basszus de ennyi pénzért ezt elkellett hozni! ezt most nem bántam meg XD most az MTZ is olyan amilyennek lennie kell....még fűtést akarom bele tenni...van egy lada fűtőradiátorom, de mivel kisfülké a gép, azért nagyollom bele, kifogom venni, még nincs bekötve...kellene egy kisebb valami..nincs valakinek ötlete, hogy mi az ami pici, kényelmesen elfér benne? Milyen autójé a legjobb bele?
B 200 szára van ,meg gondolom lajta eketörzse .mert akkor ,hogy lenne felfogatva rá a kormánylemez?.Azt látni kellene milyen eketörzs van a száron így nem tudom!