Horpadás: Lehet kívűlről is ütni a horpadás mellett, de azt csak gyakorlott lakatosoknak javallott. Szokták vákumos izével (olyasmi, mint egy fura formájú WC pumpa) is húzni, de az megint a lakatosok szakértelmét igényli.
Konklúzió: szerintem ne kísérletezz otthon, mert lehet, hogy nem sikerül és akkor csak rosszabb lesz. :((
Boldog Karácsonyt és Baleset meg tolvajmentes Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Én csinálnám, de nagyon szivesen átadom :))
A fő probléma, hogy a szövegben egyelőre össze 1 segítő küldött ötletet...
Szóval ha van kedved, akkor én örülnék neki, ha megcsinálnád helyettem :)) Csak az a lényeg, hogy 27-e előtt itthon ki tudjam nyomtatni, mert utána 3 napra elutazom és közvetlenül onnan megyek a RH-hoz.
Előre is köszi!
Más: én állat a motorháztetőt rossz helyen nyomtam meg lecsukáskor (nincs szivem rávágni...). Ennek örömére most behorpadt. Persze pont ott, ahol nem tudom alulról megnyomni, hogy visszaálljon.
Van ötletetek, hogy mivel lehetne visszaállítani?
Kedves Lányok és Fiuk !
Békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok Nektek és családotok minden tagjának.
Az elkövetkező év legyen hiba és balesetmentes!
Jó utat mindenkinek!
Hétfőre jelentkeztem be, de nekem is azt mondták, valszeg Lambda szonda a hibás. Van még itt vkineke fekete Thali-ja??? BUÉK mindenkinek, 5-ig nem leszek!
Hi!
Bizony jó kis okosság az ajtó-visszazárás! Kollégám szuper Micsu terepjárójának kulcsát óvatlanul gyűrte be az övtáskába. Eredmény: hiába a riasztó; a visszanyíló ajtó mögül fényes nappal kikapták a rádióját!!
Ezen már korábban én is mérgelődtem -az enyém sem volt beprogramozva, de kb. 2 perc alatt beállították.
Csak azt nem értem,hogy miért lehet állítgatni és miért nem fix ?
Van olyan fakír, aki szeretné hogyha véletlenül megnyomja a kulcsot és nyitva marad az autója akár napokig ?
Más.
Beállok a benzinkútra -kiszállok,bezárom az ajtókat -kinyitom a tanksapkát -erre kinyílnak az ajtózárak is -ezt eddig nem figyeltem. Mivel azonban az ajtókat nem nyitottam ki, így azok kb. 30 mp múlva visszazáródtak - na ezért is érdemes beállíttatni ezt a visszazáródó funkciót !!
Szevasz Lajos4!
Köszönöm az infót! Azthiszem hogy bemegyek a szervízbe és aktiváltatom!
Csak azt nem értem hogy mi a francért nem csinálják meg mielőtt kiadják az autót?
Helló Mindenki!
Nem vagyok eléggé képben a központi zár "visszazárásával" kapcsolatosan. Nem tudom hogy mideggyik változatnál programozható-e,vagy csak a dinamiq?? nál? Az enyém prestige.
Előre is köszi!
Bizony érdekeseket írtál az 1 éves átvizsgálásról!
Nekem is 3950 Ft volt, de csak annyi. Hűtővizet töltöttek utána de sem azt, sem segédanyagot nem számoltak fel. Mintha azt írná a szervízkönyv, hogy az (ésszerű mértékű) utántöltés benne van az átvizsgálás árában!
Én is 2 héttel a gari lejárta előtt vittem el, mert három hibát is megcsináltattam (pl. a szoftver frissítését melegen nehéz indulás miatt), de ez garanciában ment, így természetesen a próbakörért sem kellet fizetni. Mindezt a Renault Házban. A két egységnek szerintem egy a tulajdonosa, így különösen érdekes az eseted.
Ha jól emlékszem 5 ezer Ft a rezsi óradíjuk, így a dij szerint több mint fél órát furikáztak a kocsival.
Olajat egy független szervízben cseréltettem, egy héttel a gari lejárta után (mit lehet tudni). Mobil Formula 1 5W50 olaj szűrővel és munkadíjjal együtt került 16 ezer Ft-ba. (Előzetes érdeklődésre a márkaszervíz nekem is 20-22 e Ft-ot mondott).
Ha garanciális volt a kocsi érdemes reklamálni, vagy a szervízben, vagy a képviseletnél.
A rendőrséget hívd szerintem, de ne táplálj vérmes reményeket. Nem túl jó a minősége a képnek , csak akkor jó a figyelőrendszer, ha éppen folyik az aktus és van kit odaküldeni. A hetedik kerület nincs túl jól felszerelve rendőrökkel.
Bizony érdekeseket írtál az 1 éves átvizsgálásról!
Nekem is 3950 Ft volt, de csak annyi. Hűtővizet töltöttek utána de sem azt, sem segédanyagot nem számoltak fel. Mintha azt írná a szervízkönyv, hogy az (ésszerű mértékű) utántöltés benne van az átvizsgálás árában!
Én is 2 héttel a gari lejárta előtt vittem el, mert három hibát is megcsináltattam (pl. a szoftver frissítését melegen nehéz indulás miatt), de ez garanciában ment, így természetesen a próbakörért sem kellet fizetni. Mindezt a Renault Házban. A két egységnek szerintem egy a tulajdonosa, így különösen érdekes az eseted.
Ha jól emlékszem 5 ezer Ft a rezsi óradíjuk, így a dij szerint több mint fél órát furikáztak a kocsival.
Olajat egy független szervízben cseréltettem, egy héttel a gari lejárta után (mit lehet tudni). Mobil Formula 1 5W50 olaj szűrővel és munkadíjjal együtt került 16 ezer Ft-ba. (Előzetes érdeklődésre a márkaszervíz nekem is 20-22 e Ft-ot mondott).
Ha garanciális volt a kocsi érdemes reklamálni, vagy a szervízben, vagy a képviseletnél.
Hi Pferco, és mindenkinek!!!!
A festésre 3 v 4-év a garancia nyugodtan viheted meg kell,hogy csibnálják.
Boldog karácsonyi ünnepeket, és szerencsében gazdag új évet,vak rendőröket, és sok-sok gumifát kívánok mindenkinek!!!!!!!!
Üdv
Nagya
na, amit meg akartam csináltatni (ülés) jól lecsúsztam mert kicsúsztam a gariból (22-re emlékeztem de dec 13:((( )
na azért jól megkérdeztem a rönyót, azt mondtk legközelebb 30ezernél vagy két évesen kell elvinnem (huh, vajon az mennyi lesz?)
Ja és a nyáron én is felfedeztem a kis repedést a c oszlopnál de azt is elfelejtettem megcsináltatni, szerintetek azt garancia után is ingyé csinálják? a festésre nem több a gari?
ferco
Tegnap este a KIKA parkolóiban jártam, legalább 10-szer próbáltak meg összetörni, szvsz semimmilyen áruházi parkolóba ne vigyétek a kicsiket, mert hihetetlen állatok vannak most arra felé (a tükröt alapból nem ismerik, de a nyakuk is fájhat, mert akkor legalább hátra néznének, mindkét irányban:)
A plakátot ki csinálja??
Én is szívesen csinálnék egyet.... vagy már lecsúsztam?
Más... Tegnap este a hetedik kerületben valami b@rom letörte mindkét visszapillantómat!
A műanyag burkolatot szépen a motorháztetôre helyezte.
A bal oldali kocsányon lóg, a bal oldalit megszereltem. Kamerás figyelôrendszer működik... nem tud valaki valami telefonszámot ahol érdeklôdhetnék?????
Letörném a kezét annak a b@romnak.
Mennyi lehet egy új tükör???
8 napja vettem át a Prestige-et, minden ok, a fogyasztás aggasztónak tűnik, 8.5 l/100km. A másik gond: A környezetvédelmi lámpa folyamatosan világít. Bevittem a debreceni márkaszervizbe, de nem tudták a hibát lekezelni, mert vmi CD problémájuk volt, szerintem nem elég friss volt az adatállományuk. Így aztán várni kell a frissítésre, addig járok ezzel a hibaüzenettel. Röhej, hogy NET-en nem tudnak frissíteni, vmi CD cserére Bpestre kell menniük. Aznap ez znap a második ilyen problémájuk volt. Amúgy az autó tökéletesen működik, csak a tulaj zavarban van, hogy el ne baltázzon vmit.
Pénteken átvettem a vasat !!! 1.5 dci hársmetál prestige + abs. Az átvétel nagyon pozitív volt,gyorsak és kedvesek voltak,meg ráadásként még ajándékot is kaptunk (R.baumgartner,Szombathely) Első tapasztalatok a Pezsó 405 D után,hogy az egész marha finoman működik,a futómű nekem így tökéletes (puha és csöndes)A motor szuper kulturált és lépeget is ,bár egyelőre csak 2500-ig tekerem.kicsit szűkös az utastér,de hát ezt előre tudtam.Szóval egyelőre nagyon happy minden,bár most olvasom az autó-motorban hogy a 3.negyedévben átfésülik a taligát,és megjelenik a 80 lovas dízel is. (ha ezt
korábban tudom,talán megvártam volna)De assze, elleszek ezzel is!
Túl vagyok a gari lejárta előtti (majdnem egy éves) átvizsgáláson, vegyes érzelmekkel.
A Renault Dél-Pesthez vittem, felsoroltam a hibákat (langyos motorral nehéz indulás, tücsök, kárpitzörgés, index közben egy pillanatra elalszik a ködlámpa), illetve kértem egy olajcserét (12500 km). Az indexkapcsolót megcsinálták, upgrade-elték a sw-t, hátha megjavul a moci, a többivel nem csináltak semmit.
A fizetésnél jött a meglepetés: az egész csekély 29,000 Ft-omba került! Ebből egy rész az én hülyeségem; megvehettem volna és bevihettem volna az olajat, így viszont 5,5l Elf Excillium 5W40 olaj 16,940 Ft-ba került (plusz még tömítés(?) ill. olajszűrő). Viszont még rákerültek a számlára a következő tételek:
Közbenső átvizsgálás - 3950 Ft
Egyszerű próbaút - 3125 Ft
Hűtőfolyadék - 1331 Ft
Segédanyag (!) - 661 Ft
Nem problémáztam, nyeltem egyet, és fizettem. De azért érdeklődöm, hogy ez így normális? Egy topictárs most írt 4e Ft-os számlát, settithalia nagyon szerencsés az olasz szakikkal...
Másik kérdésem: a számlán kívül semmi más papírt nem kaptam. A pénztárhoz még egy sok oldalas munkalappal mentem, de abból nem kaptam másolatot (egyébként azon még volt egy 45e Ft körüli végösszeg is, abból jöttek le a garanciális dolgok). Ezzel más is így volt?
Van egy kolléganő, észre sem veszi az ilyeneket.(Múltkor nekiment egy Suzukinak parking közben, és észre se vette, csak amikor szóltak neki.) Nagy Brünhilda, van egy Thaliája, és amikor ki akar szállni.. BUMM.. kicsapja az ajtót. Nem számít, hogy még direkt jó közel is áll a másikhoz.
Az ember próbálna vigyázni az autójára, amit nagy keservesen törlesztget. Csak az a baj, ha meg velük történik ilyesmi, akkor egyből ők a legnagyobb károsultak. Én igyexem erre vigyázni. És mivel 50 kiló vagyok, nem kell túl nagy hely, hogy kiférjek
Még nem indultam el Olaszból, majd csak 12.28-án hajnalban. Az ünnepeket itt töltjük. Itt szeretném megragadni az alkalmat: Kellemes Karácsonyi Ünnpeket Kivánok és Balesetmentes Boldog Új Évet minden Thalia rajongónak és őrültnek. (én imádom)
Buon Natale Tutti. Auguri.
Köszi a jó tanácsot Fifty!
Meg fogom tenni. Az is eszembe jutott, hogy a két első kereket átteszem hátra, hogy ha esetleg meggyengült a gumi, és netalán megadja magát, hátul kevesebb galibát csinál. Addig is, amíg le tudom csarélni.