Keresés

Részletes keresés

36évi Creative Commons License 2006.11.10 0 0 29
Ami meg az íves pelenka között van, az az egyik nagy kedvencem (a középső). Nagyon jó a szélére tett mintával. Ugye, nem copirájtosak? :)
Előzmény: sunbonnetsue (26)
36évi Creative Commons License 2006.11.10 0 0 28
Aha, hát persze. :)))
És az íves pelenkáról mesélhetnél is bővebben. :)
Előzmény: sunbonnetsue (27)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.11.10 0 0 27

van még... mutassam?

Sue

sunbonnetsue Creative Commons License 2006.11.10 0 0 26

Volt egy kis időm és kedvem és játszadoztam egy kicsit az Aurórával. Próbálgattam a beépített minták variálásával újabb sormintákat alkotni, hát így sikerültek.....

Lehet,hogy nem a legjobb színű cérnát találtam, de talán azért ki lehet venni.Ha van jó kis "random" melirozott cérnája valakinek, elég látványos mintát lehet kihozni vele.

 

 

 

 

36évi Creative Commons License 2006.11.07 0 0 25
Aha, megnéztem, tényleg látványos a különbség.
Előzmény: sunbonnetsue (24)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.11.06 0 0 24

Szia Évi,

 

igen, azt is szoktam cserélgetni. Ha belenézel  a gépi himzés 73 hozzászólásához, ott a képen látszik a különbség. Szerintem sokkal jobb, ha a saját színével varrom alul is. Élesebb a kontraszt.

 

Bocs, hogy csak most válaszoltam....

 

Sue

Előzmény: 36évi (23)
36évi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 23
Hát igen, tényleg minden csak szokás és gyakorlás kérdése. A bobinberakás is egyre jobban megy. A cérnával meg kűzdök tovább, majd rászoktazom magam, hogy megfogjam. Szóval leginkább csak idő kéne, hogy jó sokat varrhassak. :))))

Sue!
Ezek szerint himzésnél az alsót is cserélgeted?
Előzmény: sunbonnetsue (22)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.10.24 0 0 22

A világátásával sem volt eddig problémán. A varrós asztalom felett van egy nagyon jó neon, lehet ezért nem tükröződik...

A bobin behelyezése a legelső alkalommal számomra lehetetlennek tűnt. Nem értettem hogy a Pfaff után, ami körforgós, ezt miért nem tudom akárhogy betenni. Ez meg félforgós! aztán rájöttem hogyan kell és azóta megy már csukott szemmel is....Nekem a feladat kicsit nehezítve is van, mert be van süllyesztve egy asztalba.....

 

Sue

 

Csak gyakorolni kell, mikor egy hímzés során 12-szer kicserélem........:c))))

Előzmény: 36évi (16)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.10.24 0 0 21

Mostanában nem volt időm és türelmem elolvasni a problémáikat igy sajna nem tudom miről van szó. Kb.1500 levél lemaradásom van. Lyon óta nem tudtam magam utolérni.Attól függően, hogy a téma mennyire tűnik izgalmasnak olvasok bele a levelekbe. Ezzel egyidőben egy németet is olvasok......olvasgatok.....

 

Sue

Előzmény: Zsuzsuci (15)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.10.24 0 0 20

Minden alkalommal , mikor szól, én kifújom egy kis sürített ( hegyi) levegővel a fölösleges cérnákat, egyebeket és beolajozom, ahogy kell ( ahogy a használati útmutatóban van!Zsuzsucinak.....) kicsit varrok egy kis papirkéztörlőre a felesleges olajat felitatni és kész!

Nem tudom,hogy a Neumenn milyen , de a Pfaffom ehhez képes sokkal hangosabb volt.

A cérnát megszokásból megfogom, mielőtt indulok a varrással. Nagyon ritkán , de nekem is előfordul, hogy összegubancolja hátul.

Előzmény: 36évi (14)
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.10.23 0 0 19

Te Évi!

Nem lehet, hogy mi, a nép egyszerű, Neumannon nevelkedett gyermekei nem igazán szoktok még meg a szálvágót ezen a gépen?

Most, hogy jobban odafigyelek, észrevettem hogy soszor az ollót használom, ilyenkor nagyobb az alsó szál gubancolódásának az esélye.

Jaj, a Zsuzsa hogy fog rajtunk mosolyogni!/Használati útmutató!/

 

36évi Creative Commons License 2006.10.22 0 0 18
Aha, na ezt nem csináltam eddig, de most, hogy mondod, rémlik Ricky módszere. Modnjuk, ezzel sem vagyunk előrébb, mert utána megint vissz kell húzni, ahhoz meg már tűbe is kell fűzni. :)
A helyben elvarróst szoktam tűzésnél használni, akkor érdekes módon ritkábban nyalábolja be az alsó a felsőt. ???

A bobinkérdésre én is kíváncsi vagyok.
Előzmény: Zsuzsuci (17)
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.10.22 0 0 17

De ennyi pénzért már lehetsz nyavajgós is, nem?

Klassz gép, de ezek tényleg apró, de meglévő problémák. Igen, nelem is be kell dőlnöm a bobin berakásakor egy bizonyos szögbe.

A felső szál gubancolódásának elkerülésére most olvastam éppen, meg hát a Riccy barátunk is mutogatja, hogy az első öltés után fel kell hozni az alsó szálat. Biztos meg lehet ezt szokni, most fogom kipróbálni, bár hogy mit  csináljak a felhozott alsó szállal, nem egészen értettem/nem vagyok perfekt angolból/

 

A bobinnal kapcsolatos kérdésem egyébként a Zsuzsának szólt, mert ő  követi az angolul folyó Auróra440 fórumot, és beleolvasva, nem értettem mindent.

 

36évi Creative Commons License 2006.10.22 0 0 16
én sem látom a megoldást, ezért amit lehet, zsinórban varrok. Az a szar, amikor tűzés közben csinálja ezt, aztán munka után szedegetem a levarrot szálakat.

Bobin: nem tom, nekik mi bajuk, de most, hogy említed, nekem sem gördülékeny a használata. Lehet, hogy csak azért, mert a Neumanon vakon betettem, és a Berninának ahhoz képest kicsit más szögben kell betolni. Aztán az is zavar (de ez már tényleg csak nyavajgás), hogy a lámpácskák pont betükrözik azt a területet, ahol belátnék, ezért kézzel takarom le olyankor azt a részt, hogy lássak. Asszem, ez csak szokás kérdése, túl sokáig volt meg a Neumanom. :) meg egyébként is mostanában nyavajgós vagyok... :))))
Előzmény: Zsuzsuci (15)
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.10.21 0 0 15

Évi! Ez engem is zavar.

Azt hiszem, meg néha ki is próbálom, hogy le kéne fogni indításkor a szálakat. De ezt meg kéne szokni, mert pl. a Pfaffom nem ilyen cirkuszolós.Meg nagyobb darabnál nincs is annyi keze az embernek.Eddig azt hittem, csak én szőrözök ezen, de ezek szerint nam csak az én problémám.

 

Sue! Én is figyelem az angol nyelvű fórumot, de a nyelvtudásom hiányosságai lassítanak.

Nem mintha nagyon fontos lenne nekem az a sokspulnis megoldás, de felfigyeltem rá

Szerinted meg lehetne ezt csináltatni valahol, valakivel?

Te! És mi bajuk ezeknek a bobinnal?

 

Előzmény: 36évi (14)
36évi Creative Commons License 2006.10.20 0 0 14
Ah, nekem pont az a problémám (már, ha lehet valami problémám), hogy egy kicsit zajosnak tartom. lehet, hogy csak eltúlzom a dolgot, de azért valamikor beviszem az Oktogonra, hátha mégis nem érzéki csalódás.
Aztán van még egy, ezt sem tudom egyértelműen problémának titulálni, de aggaszt. A varrás kezdetekor a felső szál lkilógó végét behurkolja az alsó szálhoz, az első pár öltésbe. Normális lehet ez, vagy én vagyok a béna?
Előzmény: sunbonnetsue (13)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.10.20 0 0 13

Hátha előbb vagy utóbb mást is érint a dolog:

Miután az én gépem már elérte a 2millió öltést elvittem szervizbe egy nagyobb generálra.

Nem álltam a szerelő mellett, de állitólag szétszedték, kitisztították, beolajoztak, összerakták és azóta halkan duruzsolva jár. Viszonylag hamar el is készült ( de lehet, hogy csak az én kérésemre...) és természtesen ingyen, mert hogy garanciális még (.. egy jó darabig)

Azt mondták, ha újból "milliomos" leszek, ezt ismét el kell játszani.....

Akkor most újúlt erővel látunk neki a varrásnak...ő is , én is.

 

Sue

sunbonnetsue Creative Commons License 2006.10.02 0 0 12

Szia ZSuzsuci,

 

 

nagy valószínűséggel azért, mert evvel amasinával a világon semmmi gond nincs. Vagy azért, amert akik ilyent használnak,pl. tudnak olvasni ( használati útmutatót) és nem most kezdték ezt a "szakmát".

Mint már egyszer jeleztem, én figyelemmel kísérem az angol nyelvű auroras topikot is a neten és iszonyatosan sok olyan kérdés , probléma , felvetés hangzik el, ami a fent említettekből adódik. Érdekes módon, itt Mo.on eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy egy "1 plusz öltés" miatt levelet írjon Svájcba a gyártónak, vagy éppen firmeware-t frissitsen a varrógép szoftverén.

 

Sue

Előzmény: Zsuzsuci (11)
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.09.29 0 0 11

Ide is beírom, hátha érint mást ia rajtam kívül: A Pfaffhoz vettem régebben azt a plexi kiegészítő aztalt, ami egyébként nagyon praktikus.A múltkor kipróbáltam az Aurórához, és ahhoz is használható

Pici eltérés azért van, de egész jó megoldás.

Sue! Hát, tényleg nem nagyon akar ez a topik pörögni,lehet hogy Neked volt igazad

 

katafa Creative Commons License 2006.09.25 0 0 10
http://www.tonicarroll.com/Punch%20Tool/Punch%20Tool%20Gallery.htm Hogy kedvet csináljak a needle punchinghoz::))
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.09.25 0 0 9

Sue!

Tuuuudom hogy el kell olvasni a használati utaítást.Azon nem is lepődtem meg, hogy olajat kért, azt kétszer jelezte. De a 2000000 öltésre nem emlékeztem. Kösz a felhomályosítást

 

sunbonnetsue Creative Commons License 2006.09.25 0 0 8

Miután ez egy computervezérelt masina, neki nem jelent nagy problémát ennek a számolása és "nyilvántartása".

Pontosan ezért tudja eltárolni a memóriájában az utolsó öltésfajtát  és annak beállításait.

 

Sue

Előzmény: katafa (6)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.09.25 0 0 7

Szia Katafa,

 

Bizony -bizony.

Megy ez gyorsan. Én vettem egy levegő sprayt és avval fújattam ki a sok  szöszmöszt belőle. A másik fórumon azt olvastam, hogy ez nem árt a gépenek, ( merthogy felmerült ez is ) semmi baja nem lesz, a szerelő is ezt használja hozzá.

 

Sue

Előzmény: katafa (6)
katafa Creative Commons License 2006.09.25 0 0 6

Akkor én múlt vasárnapig elvarrtam volna 180 ezret? Épp Fhvárra menet meséltem Évinek, hogy felvillant az olajozós piktogramm.

Előzmény: sunbonnetsue (5)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.09.25 0 0 5

Szia  ZSuzsuci,

 

Onnan, hogy elolvastam a használati útmutatót. Abban az áll, hogy a masina 180.000 öltésenként szól, hogy olajozzuk meg, ill. a szerviz jel (egy csavarhúzó és egy villáskulcs szerűség keresztben) villan fel, ha elértük a 2.000.000 öltést. Na, ekkor kell elvinni majd a szervizbe.

Én utánaérdeklődtem, és azt mondták, hogy csak akkor kell  szaladnom, ha van valami gond, baj vele. Ha nincs,akkor ráérek, ha épp arra járok. Gonodolom egy kicsit nagyobb generál következik, mint amit mi otthon csinálunk vele.

Hát röviden ennyi

 

Sue

 

Előzmény: Zsuzsuci (4)
Zsuzsuci Creative Commons License 2006.09.25 0 0 4

Sziasztok! Én is itt vagyok ám. Köszi Sue hogy léptél, mostanában ugyan inkább sóvárogva nézzük egymást a géppel.Talán ma este lesz valami.

Te honnan is tudod, hogy hány öltést varrtatok együtt?

36évi Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3
:))) Aha, a lángnyelvet, meg a kagylószerűt, meg azt a szép kis íves levelet, amit először megtanulom megrajzolni. :)
Előzmény: sunbonnetsue (2)
sunbonnetsue Creative Commons License 2006.09.25 0 0 2

természetesen,

itt fogjuk egymásnak megmutatni,ki milyen szépet tűzött a bsr-rel....

mint a DVD-n láttuk.

 

Sue

Előzmény: 36évi (1)
36évi Creative Commons License 2006.09.25 0 0 1
Nahát, nahát, én lehetek a második? :))))
bindera Creative Commons License 2006.09.25 0 0 0
varr0gép?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!