Keresés

Részletes keresés

Elhaym Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2795
Én már 25 éves vagyok,de nem tudnák kinőni az animékből.:D
Előzmény: PuppZ (2793)
Rorimack Creative Commons License 2005.10.07 0 0 2794
Ezt elhiszem, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy érdekes ez a kettős mérce:

Egyrészt sikk sírni, hogy a szegény meg nem értett animéseket lenézik, a műfaj mennyire mellőzött idehaza, blabla, másrészt ugyanezzel a lendülettel simán le lehet hülyézni az amerikai rajzfilmeket.

Ugyanez a kettős mérce jelen van mangás/képregényes fronton is (oda-vissza, mielőtt félreértenétek).

Szerintem vicces.
Előzmény: Elhaym (2784)
PuppZ Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2793

Hát igen, az évek alatt sokminden változott, de nem hiszem, hogy akik elkezdték, már elhagyták volna a rajongásukat. Sokan akkor jártak iskolába, vagy egyéb elfoglaltságuk mellett több idejük volt hobbijukra, többet írtak. De bővültek a helyszínek is, a itteni fórum mellett kismillió másik született. A kezdeti feltétlen rajongás átadta helyét a néznivaló céltudatos megválasztásának, így ugyan van miről írni, de talán nehezebb közös vitatémát találni :-) Biztos sokan hagyták úgy el az anime/manga témakört, hogy éppen azon keresztül találták meg mostani, szívüknek fontosabb hobbijukat.

 

Szóval bár ez csak a saját véleményem, hogy kösz, még élünk, nem vesztünk el. :-) Fel(jebb)nőttünk, változtunk, de nem nőttünk ki teljesen a hobbinkból.

Előzmény: Big Blaster (2791)
Big Blaster Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2792
Pontosítok. Mitsuko = Misato. Bocsi.
Előzmény: Big Blaster (2791)
Big Blaster Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2791

Pár nap alatt végigolvastam a topicot. Érdekes volt látni, hogy a 5 év alatt milyen sokat változott a világ anime téren (is).


A VHS másoló, párszáz megás RM fájlokat betárcsázós interneten több nap alatt letöltő, rajzfilmeket beszüntető időkből szép lassan elértünk oda, hogy egyre többek számára elérhető a szinte DVD minőségben letölthető filmek sokasága, egyre több sorozatot, filmet szinkronizálnak és ami szinte hihetetlen lett volna pár éve: van MAGYAR anime csatorna!!!


Másik érdekes dolog, hogy a topic tagsága mennyire kicserélődött pár év alatt. Akik annak idején elindították, felfuttatták a topicot, most sehol sincsenek már, legalább is nem írnak már ide. Felnőttek és megunták a rajzfilmeket? Valszeg soha sem fog kiderülni. 5 évvel ezelőtt valahogy a lelkesedés is nagyobb volt, amit jól mutat, hogy az összes hozzászólás több mint 40%-a az első évben íródott.

 

Én nem vagyok kimondott anime fan, de szeretek minden jó rajzfilmet (nem csak anime-t). Amiket az elmult években láttam és különösen tetszett: Animatrix, Chihiro szellemországban, FF: A harc szelleme, Jégkorszak, Űrkalózok, Némo nyomában. Ahogy a topicot olvastam, és láttam, hogy egy-egy filmért mennyire rajonganak az emberek, elhatároztam, hogy megnézem már én is, hogy mi az, ami ennyire hatással van a rajongókra. Mivel az NGE sokak kedvence, elkezdtem letölteni a sorozatot és az utólag készített filmeket is. Tegnap még csak az 1. rész jött le végig, így ezt tudtam összesen megnézni. Valszeg ma már meg lesz az összes rész, persze időm nem nagyon lesz végignézni mindet. Az első rész alapján nem igazán tudok véleményt mondani, mivel éppenhogy elkezdődött a történet. Technikailag nem volt nagy durranás, de egy rajzfilmnél úgy sem csak az a lényeg. A Mitsuko nevű csajszinak nagyon aranyos hangja van az eredeti japán szinkronon, az tetszett. Kíváncsi vagyok a folytatásra és arra, hogy tényleg annyira jó-e a sztori, mint ahogy sokan írták a fórumon. 

Elhaym Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2790
Én annyit tudok,hogy a főszereplő fúnak úgy kell megvédenie egy középiskolás lányt,hogy ő ne tudjon róla.A fiú ezért beiratkozik a suliba.
Előzmény: Strange Boy (2788)
Elhaym Creative Commons License 2005.10.06 0 0 2789

Az Inuyashát és a Yu Yu hakushot nem az első pár rész alapján kell megítélni.Az Inuyasha onnan kezd nagyon izgalmassá válni,amikor feltünik Naraku,meg Kikyo.

 

Vannak gyengébb részek is,de  sok az izgalmas is.

 

Nálam most már a 3.helyen áll.Első Suikoden manga.2.Scrapped Princess anime.

 

Yu Yu hakushoban meg azok a részek nagyon jók,ahol már szerepel Itsuki és Yomi.De amikor Kurama feltünik azok is jók már.

Előzmény: EroSennin (2786)
Strange Boy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2788
Semmit sem tudok a történetéről.
Előzmény: Elhaym (2781)
Strange Boy Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2787
Egészségedre!;)
Előzmény: Rorimack (2782)
EroSennin Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2786
Igaz, azok messze a pokemon kategoria felett vannak. Ezek közül mindből láttam első pár részt de nem fogtak meg, a kategóriájukban van sokkal jobb szerintem. Természetesen ez izlés kérdése.
Kivéve az FMP-t, az tényleg nagyon jó kis sorozat, annak is a folytatása ami tényleg a legjobbak közé tartozik. A folytatás (fummofu!) a humorral emelkedik ki, a történet fő szála csak a mostanában indult 3ik sorozatban folytatódik. Azonban a 3ik sorozat 18+-os lenne magyarországon, van benne fejbelös, sok vér meg pl. leszbikus jelenet. Igy viszont nem tudom hogy A+ meg meri e venni, sztem az ortt eddigi ténykedése miatt nem meri majd. Azonban a fummofu nem ilyen brutális, ha azt megveszik akkor CB után az lesz mások magas minőségű animejük. Továbbá a fummofu animációjának minősége még jobb mint az első sorozaté, egyszerűen nagyon szép és minőségi az egész.
Előzmény: Elhaym (2784)
meoindil Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2785
Hát a teknősök kb. a Yu Yu Hakushoval van egyszinten, bár a teknősőkben legalább nem húznak el egy bunyót egy teljes részen át. Persze tény hogy lehetne még fokozni ezt a hasonlóan agyatlan csihi-puhi animékben, mondjuk egy pofon-egy rész, 1024 kameraállásból mutatva, esetleg néha emlékeztetőnek bevágva egy kis snittet az előző pofonról a múlthétről. :-)))
Előzmény: Strange Boy (2780)
Elhaym Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2784

Pedig vannak jó animék az A+-on.

 

Inuyasha,Yu Yu hakusho,Slayers,Full Metal panic.

Előzmény: Rorimack (2782)
EroSennin Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2783
Az én kedvenc manga/anime sorozatom a Naruto.
Nagyon sok fanart készült hozzá, a legjobbakat megpróbálom kigyűjteni ide: http://narutoart.uw.hu/
A neten a legnagyobb ennek szentelt oldal a narutofan.com , onnan lehet letölteni minden manga részt és torrenten át anime részeket is.

Az amcsi CN-en pár hete adják, igy angol szinkronos változata is van, ami meglepően jó a többi teljesen tönkretett angol változathoz képest (pl. One Piece by 4kids ahol egyik szereplő keresztre van kötve, de a kereszteny szokasok miatt ki digitálisan kitörölték a keresztet, a cigit mindenhol nyalókára cserélték, csak hogy a legviccesebbeket emlitsem :) ). A CN-es Narutoban csak kissebb mértékű rombolást végeztek ami még elviselhető (pl. emberből folyó vér kieditálása).
Ha TVben akarja valaki nézni biztos várnia kell pár évet, amig az europai CN is átveszi az USA CN műsorát. Mindenesetre pozitiv változás hogy a selejt átvétele után ( pokemon, stb.) néhány igényesebb sorozat is kezd átjönni. Persze a Naruto is inkább a gyerek szórakoztató kategória :)

A fanart képeket sokféle nemzetiségű ember rajzolta, mindenféle korcsoportból, a nyugati (francia) rajzstilustól egészen a super-deformed manga stilusig.
Rorimack Creative Commons License 2005.10.05 0 0 2782
"Ezeket a tini béka baromságokat meg ki kéne tiltani az A+-ról!Fertelmes nagy ökörség!"

Éljen a tolerancia. :)

A lenti csomagból ez lenne az egyetlen film, ami érdekel...
Előzmény: Strange Boy (2780)
Elhaym Creative Commons License 2005.10.04 0 0 2781

Tini Ninjának lassan vége,helyette lesz a Ghost Stories.Sajnos azért vannak ilyenek is az A+-on,mert amikor vesznek egy anime csomagot,amiben 2-3 anime van,mellé tesznek ilyeneket is.Erről az A+ nem tehet.

 

Az Inuyasha folytatása akkor lesz,amint vége az 52 résznek.Ez pont akkora esik amikor lesz az A+ egyéves szülinapja.

 

A Full metal Panic történetéről mit tudsz?

Előzmény: Strange Boy (2780)
Strange Boy Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2780

Ez a Full Metal nem tűnik rossznak,azt lehet.

 

Ezeket a tini béka baromságokat meg ki kéne tiltani az A+-ról!Fertelmes nagy ökörség!

 

Az Inu folytatásáról van valami hír?

Előzmény: Elhaym (2779)
Elhaym Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2779

Én is most látom előszőr az elejét.Keyko még nagyon kicsi.A külseje kétszer is változni fog még.

 

Október 17 től változni fog sok anime ídőpontja az A+-on.Hétköznap Pokémon,Slayers,Megamen,Ghost Stories és Yu yu hakusho lesz.Hétvégén meg Tini Ninja,Captain tsubasa,Inuyasha,Full metal panic és Yu Yu hakusho.

 

Az újakat nézni fogod?

Előzmény: Strange Boy (2778)
Strange Boy Creative Commons License 2005.10.03 0 0 2778

Az utolsó részről én is lemaradtam,mert el kellett utaznom,de ma lesz az ismétlése.Ma már nem hagyom ki.

Tök jó,hogy előről kezdték,mert nem láttam az elejét a sorozatnak.Az viszont tök furcsa,hogy a rajzok még kicsit mások,amit főként az arcokon lehet észrevenni.

Elhaym Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2777

FMP szinkron:

 

Andrey Kalinin - Balázsi Gyula
Chinatsu Ogata - Pipó László
Gauln - Megyeri János
Kaname Chidori - Molnár Ilona (Gondoltam,hogy ő lesz)
Kurz Weber - Varga Gábor
Kyoko Tokiwa - Lamboni Anna
Maya Murai - Kapu Hajnalka
Melissa Mao - Nyírő Eszter
Mizuki Inaba - Mánya Zsófia
Ryo Kojima - Kisfalusi Lehel
Shinji Kazama - Steiner Kristóf
Shiori Kudou - Szabó Gertrúd
Shota Sakamoto - Szabó Máté
Sousuke Sagara - Markovics Tamás
Tessa - Roatis Andrea
Tomomi Isomura - Berkes Boglárka

párárárám Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2776
Előről kezdik az egészet, amúgy n se láttam az utoló részt, mert a közepén elaludtam -sóhaj- túlhajszolt iskolai élet. :)))
Elhaym Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2775
Szívesen leírom máskor is.
Előzmény: Strange Boy (2774)
Strange Boy Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2774

Természetesen mikor jönne közbe valami nekem,mint pont ma??:)))

Szóval ma el kell utaznom,így nem látom az utolsó részt meg az ismétlését az elmulasztott részemnek,de szerencsére most is feltudja valószínű venni ismerős.

Már megszokhattam,hogy nekem mindig így jön ki minden...

Strange Boy Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2773
Ja,és köszi a beszámolót!
Előzmény: Elhaym (2770)
Strange Boy Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2772
Szóval akkor még nem zárult le Yomi,és Yusuke harca?Bár ezt úgyis pár óra múlva meglátom:)
Előzmény: Elhaym (2770)
párárárám Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2771
Új animék lesznek az A+-on, már nagyon kíváncsi vagok a Ghost storries-ra, aminek a magyar címe Bújj bújj szellem lesz. Ez úgy jól hangzik. Ezen kívül lesz még három, amire szintén kíváncsi vagyok, de ez maradt meg bennem legjobban. :))
Elhaym Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2770

Szerencsére sok dologról nem maradtál le.Mukuro küzdött Natsumével,de még egyikük se győzött.A rész központjában Yomi és Yusuke küzdelme állt.Yusuke hamar megtudta ütni Yomit,aki a földre került.Mindenki nézett,hogy most mi lesz.Yomi fölállt és közölte nem akart kitérni Yusuke ütése előtt.Yusuke aztán nem akart küzdeni,pedig Yomi állandóan ütötte.De gondolatban Raizen rászólt,hogy ne hozzon szégyent rá.Yusukének az is eszébe jut,hogy csak akkor tud hazamenni Keykohoz,ha legyőzi Yomit.Yusukén megjelenik a családja jele és nagyon erős támadást mér Yomira.De Yomi védelmet tett magára,így nem sérült.Ezt vetette be a fia ellen is.Yusuke a démoni erejével nem bírja megsebezni Yomit,de  a szellemi erejével már igen.Yusuke visszaváltozik és közelharcban támad egymásra Yomi és Yusuke.

 

Nagyjából ennyi történt.

Előzmény: Strange Boy (2769)
Strange Boy Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2769

De jó,hogy elfelejtettem megnézni a mai (keddi) Yu Yu-t....

*tépem a hajamat*

 

Valaki elmesélné részletesen mi történt benne?

Elhaym Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2768

Szerintem már senki se gonosz.Yomi is sokat változott.Tegnap Kuramának is segítet és  a barátai is nagyon aggódtak érte.

Előzmény: Strange Boy (2767)
Strange Boy Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2767

Yomi.Bár igazából egyiknek sem.

Nem tudom kik lesznek a döntőben,de hogy értelme legyen ennek az egésznek,nyílván Moukuro,Yomi,és Yusuke.

Az az egészben az érdekes,hogy amikor kiderült,hogy ismét viadallál változik a rajzfilm,azt lehetett hinni,hogy minden eddiginél sötétebbé,és brutálisabbá válik majd,ehelyett teljesen érzelmes lett,mindenki filozofálgat a küzdés örömeiről, az igazságosságról,erényekről.

 

Nagyon remélem hogy nem lesz valódi küzdelem Yusuke-Kurama-Hiei között mert ez viszont nem teccik,hogy a sorozat végére lényegében "ellenségeket" faragtak belőlük.

El nem tudtam képzelni,hogy mi fog kisülni abból,ha mind3man különböző királyok emberei,és majd háborúzniuk kell egymás ellen.Ezen a ponton azt mondtam,hogy szörnyű,hogy mivé fajult,alakult a Yu Yu,de amikor viadal lett a háború helyett,kicsit megnyugodtam,bár igazából,még mindig riválisok a főszereplők.Ha harcolni is fognak egymásellen,remélem,hogy nem túl kegyetlenül,és barátok maradnak utána is.

 

Ez az anime egyébként arról "híres" (számomra),hogy sorozatról sorozatra teljesen megváltozik a téma,arculatot vált.

Először egy egyszerű kiscsávó volt Yusuke,mindenféle kalandos feladatot kapott.

Utána egy igen vontatott viadallá változott a téma,de aztán megszerettem azt is.

Aztán a világ megmentése lett a cél,a brutalitás még tovább fokozódott,majd az alvilágba érkeztünk,ahol a főszereplők már nem egy csapatot alkotnak.Szerencse is,hogy az utolsó sorozat már rövidebb,mint az előzőek.

Már csak 4 rész van vissza,ami azt jelenti,hogy nagy szerencsére nem lesz 100 részen keresztül elhúzva a döntő összecsapás,így még izgalmasabb az egész!

Előzmény: Elhaym (2766)
Elhaym Creative Commons License 2005.09.25 0 0 2766
Örülök.A mostani részek tényleg jók voltak.Kinek drukkoltál?Yomi vagy Shura?Szerinted kik lesznek a döntőben?
Előzmény: Strange Boy (2765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!