Egyébként azt írja a lentebb idézett blogger, hogy Athénban összesen 6 show lesz, ebből három közönség nélkül, kizárólag a készülő DVD/BR felvétele miatt. Azt hiszem, ez lesz az a lemez, ami miatt ha megjelenik, veszek egy Blu-Ray lejátszót.
"There's actually SIX shows in Athens!! they are doing 3 closed set shows and filming all the stage shots and close ups, there wont be any audience at all. I counted 9 cameras last night including one guy on the floor in the middle of the crowd walking round filming for all over!"
A mai koncerten meg technikai problémák voltak, gondolom azok kedvéért, akiket zavart a tökéletes profizmus ;)
"someone pressed the button to release the confetti during Comy Numb!! Roger was not happy! unreal wall fall never seen anything like it, 9 rows all fell forward in one lump, bricks landing in crowd getting ripped to bits !!"
Az athéni koncerteknek eleve különös hangulata lehet a közelmúlt eseményeinek fényében, úgy tűnik ez tükröződik is a közönség reakciójában. Az egyik blogger, aki már a sokadik koncertet nézi meg a helyszínen, így számol be róla:
"Athens show tonigh, unreal, best show of the tour by far! crownd were amazing, free masks given to everyone on the floor to wear during Empty Spaces, every single person clapping during run like hell, unbelievable and not a single camera flash all night from the audience!!"
Fú, de jó lenne ott lenni az utolsó európai előadáson...
2011-07-13 19:30 - Városligeti Sörsátor, Budapest: -jövõ hét szerdán, újból játszunk a Városligeti Sörsátorban, ahol eddig mindig fergeteges hangulat várt minket, reméljük ezúttal is így lesz! A koncert része a zenekar 'Outside the Wall' koncertsorozatának, amivel Roger Waters budapesti fellépése elõtt tisztelgünk. Ennek keretén belül jelmezekkel, díszletekkel játszuk el -a koncert egyik felében- a The Wall album nagy részét. A koncert természetesen ingyenes.
2011-07-17 20:00 - Lupa-fesztivál, Budakalász: -egy induló, több hónapos fesztivál keretén belül játszunk a budakalászi bányatavak mellett felállított szép nagy színpadon.. A fesztivál ingyenes!
2011-08-05 - Kapos-Rock Fesztivál (Deseda Kemping/Kaposvár, Kemping utca 47.): -a fesztivál programja még kialakulóban van, ezért további részleteket még nem tudunk, de a Kaposvár környékieknek mindenképp jó hír, hogy oda látogatunk augusztus elején!
A legszebb az lenne ha a koncert turnét megint a Potzdamer platzon zárná és kiegészülne erre az előadásra DG-vel és NM-al! Ismét ott lenne nagyjából fél millió ember ez tuti :-)
Persze a Dózsa györgy úton is nyomhatja felőlem, vagy üsse kavics valahol Londonban......
De pl. Bécs sem szerpelt eddig a listában, az meg még közel is lenne :-) No kiveszem a kezem a bilimből........
Viszont a dél-amerikai koncerteket is beleszámolva már 131 falról beszélünk, ami azért brutális mennyiség. Ha Roger még bírja, én nem tartom kizártnak, hogy '12 nyarán-őszén legyen még európai fellépés.
túl vagyunk a koncerten, másodszorra is hatalmas élmény volt :) Ezúttal közel voltunk a színpadhoz, jó volt látni a zenészeket és persze Waterst, aki úgy tűnt, hogy nagyon élvezi az egészet, bár a végére azért már látszott rajta, hogy nagyon elfáradt. A francia közönség sokkal aktívabb és zajosabb volt mint a pesti, a végén pedig elképesztő, tomboló standing ovation volt a zenészek jutalma.
A koncert előtt Waters még dedikálta is a lemezeinket, amiről Pesten sajnos lecsúsztunk, szóval minden jól alakult :)
Szerintetek van rá esély, hogy jövőre visszajön még Európába?
És a Fal felépül Ausztráliában, Új-Zélandon, Argantínában, Brazíliában, és ez még csak a kezdet!
Vajon meddig lehet ezt bírni fizikailag?
A végkimerülésig??????
A DC egy fájl megosztó szoftver, amit telepítesz a gépedre, belépsz a kiválasztott "hub"-ba, van ahol kell reggelni, máshol nem.
Általában valamennyi tartalmat (audio, video) kell megosztanod, hogy rólad is tölthessenek, de nem mindenhol.
A hivatkozott PF hubokon csak bootlegeket lehet megosztani, hivatalosan kiadott anyagot nem, mert akkor bannolnak.
Beírod a keresőbe, hogy mit is keresel, és kiadja, hogy melyik felhasználónál van meg, vagy kiválasztasz egy usert (érdemes megnézni milyen internet sebessége van, illetve mennyi GB vagy TB megosztott anyaga) letöltöd a fájlistáját, és mazsolázol a megosztott anyagaiban, majd a kiválasztottat letöltöd....innen már csak idő és net sebesség kérdése a dolog.
Az alábbi oldalon megtalálod a telepítő progit, valamint mindenféle infót a használatról.
a cikkben be van linkelve 3 Zappa-szám is, hallgasd meg!! - a középső közönségfelvétel, de a két szélső hivatalos: az Inca Roads (második fele) a DVD-ről, a Zomby Woof (alul) meg CD-ről, egy gyilkos szólóval. (utána is érdekel majd a véleményed - akár ott is. :-) )
de itt is egy koncert (leírása) két belinkelt (remek) zenével:
Ezt én is olvastam, még kommenteltem is :) A cikk szerzője azt hiszi, Waters csak a szövegeket írta a Falhoz...Ezt leszámítva nem olyan rossz írás, de ez nagyon kínos szerintem.
Ha minden jól megy, holnapután újból látom felépülni és ledőlni a falat, múlt szerda óta csak erre várok.
Klassz írás. Sajnos az ifjú Zappa koncertjét nem láttam (pedig az apját nagyon szerettem), így azokat a részeket, amik arról a koncertről szólnak, nem tudom megítélni, csak simán elhiszem, hogy ilyen volt. De ami Watersről szól, az nagyon tetszik. "A képek mintha egy új dimenzióba repítenék a nézőt." - Ez nagyon találó, én is így éreztem.
Addig is egy újabb cikk, egy nagyon izgalmas összehasonlítás. Mindkettőben részem volt, amit nagy szerencsémnek tartok - és az állás nálam is dönteten, két nagyon meghatározó élményem - kíváncsi vagyok a véleményeitekre:
Nem akartam egyik koncertről sem külön írni – mindkettő túl nagyszabású, személyes jelenlét nélkül nehezen fogható meg, szavakban nehezen adható át. Aztán eszembe jutott valami: amúgy nem használom túl gyakran a nagyszabású szót, így hátha megér a dolog egy[...] Bővebben!Tovább »
A YouTube-on egyre több a budapesti koncertrészlet - nem tudom van-e kedve-ideje valakinek összeszedegetni, vagy egy lejátszási listába betenni, klassz lenne összenézni néha néha.Illetve a sok felvételt felhasználva persze egy többkamerás szupermix lenne az igazi. :-) Sajnos nekem ehhez nincs tudásom és felszerelésem.
most jött le egy dvd verzió, azt hittem, az jó lesz, de csak valamivel jobb, mint a divx-es.
A hangot már régebben leszedtem, és ezen a koncerten is szinte hangról-hangra szól a Fal.
Már gyúrok Ausztráliára! ;-)
Sajnos abból nem létezik jó minőségű változat (nekem talán 4-5 verzió van meg), csak nagyon rosz és rossz...a londoninak van egy feljavított változata (már amennyire lehetett javítani), de hát az se mondható jónak, a nassau-i pedig még rosszabb.
Én nem töröltem, mert mégiscsak PF eredeti.
Nekem nagy szívfájdalmam, hogy a kedvenc PF időszakomból (DSOTM, WYWH és az Animals) alig van videó bootleg, persze azok is pocsék minőségűek...hiába, akkor még nem járkáltak a rajongók full hd-s kamerákkal a zsebükben:))))
Elfogadható minőség kb. 19987-től található, igazán jó minőség a 2006-os RW, DG turnéktól kezdve.