A topik már régen túlmutat a címén. Sokkal több annál. Egy topik, ahol a macskák (cicák, cirmancsok, mókok, bársonytalpúak, stb.) és egymás véleményének, személyiségének tisztelete dominál. Egy topik, amely a macsekoknak köszönhetően, már-már igazi baráti közösséggé formálódott nemcsak virtuális értelemben. Egy topik, ahol szeretettel várunk mindenkit, aki szereti az állatokat, cicákat, kutyákat, de ahol persze A MACSKA a fő téma.
Szeretettel és örömmel várunk minden jószándékkal érkező topiktársat, tanácsra várót vagy olyan lelkes kiszolgáló személyzetet, aki szívesen beszélget velünk cicája mindennapjairól.
Jó szórakozást, kellemes időtöltést és macskaszőrös szép perceket kívánok a topikon minden kedves topiklakónak és -olvasónak!
szuszmok
-----------------------------------------
A topikhoz kapcsolódó lapok:
http://www.andicat.fw.hu
http://www.meoindil.extra.hu/cicak/index.html
képzelem, mit össze nem rohangászik!:_) igen, melegben az enyémek sem mindig szándékoznak enni. fekszenek és sziesztáznak, simire jönnek és kész:_) ha játszik, meg rohangászik, smemi baja:_)
Wick uraság ma nem ínyenckedett! Megelégedett a konzervvel, és a szárazzal!
De rossz mint az ördög!:))))
Bár most nyugodtan fekszik az ölembe, és szunyókál!:))))))))
Megírom mi történt, mert pénteken utazom atyámhoz. Szerinte már jól vannak - én még aggódom azért. PLáne, hogy vizuális típus vagyok :-((( na szegény nyugodjon békében az Örök Vadászmezőkön.
- * -
Nina Grófnő: ahogy bejött a meleg, egész napos alvással 'ünnepelte' és nem evett igazán - na ez utóbbitól anyu ijedt meg, de megnyugtattam, hogy ilyen időben az ember sem kíván enni.
Most viszont hatalmas labdázás volt, még szerencse, hogy hosszú az előszoba és van hely, bár az sem elég, hisz ilyenkor körbeszáguld a lakáson, csak egy csík látszik belőle :-)))
Nagyon sajnálom, igazán szörnyű, ami történt:-(((Szegény picike, még esélye sem nagyon lehetett:_((( Lehet, hogy a mamája rejtette el? Kérlek, írd majd meg, hogy hogy vannak a többiek és bemertek-e már menni a helyükre! Istenem, hogy félhetnek! Sé el tudják-e felejteni, ami történt?:-(
Köszönöm, unokák jól vannak, már szobatisztán rodeóznak és esznek-isznak továbbra is szépen. Nőnek és már felmászkálnak az ágyra. Hajnalban például a változatosság kedvéért kicsi tappancsok gyalogoltak piheléptekkel a hátamon...nem vártam meg az óracsörgést:_)))
Nina Grőfnő hogy van? Hogy viseli a nyár kezdeti esőzéseket hangulatilag?._)
Sziasztok.
Most beszéltem apukámmal telefonon, és szomorúan beszámolt arról, hogy egy kiscicát (kb. két hónapos) megölt vmi nyest vagy nyuszt, vagy ilyesmi :-(((
Két alom macsek született most tavasszal, szebbnél szebb házimacskák, igazi kis whiskas cicák.
A cicakolónia a garázsban 'fészkel', apumék elmentek otthonról hétvégén, és mikor másnap hazamentek az összes cicus a garázs _előtt_ ült reszketve. Apum bement a garázsba, és meséli, hogy midnen fel volt forgatva, rendetlenség volt, és egyszer csak megtalálta a kiscicát - elrejtve valami mögé. A torkán apró tűhegyes harapásnyomok :-(((( Aztán mesélte, hogy késő este, ment etetni még egyszer a macsekokat és azok még akkor sem mertek bemenni a helyükre :-(((
Nem is tudom, egész nap ez jár a fejemben azóta... és belegondoltam, hogy ha az én cicámmal történne valami, aki még jobban hozzámnőtt... nem is tudom mi lenne...igazán ebbe még csak most gondoltam bele, ahogyan olvastam a szomorú írásokat :-((( hisz igazi társ, Nina Grófnő nálunk is családtag. (Valaki egyszer csodálkozott, hogy miért hármasban ünnepeltük a karácsonyt... - mondom, hát Ninácska nálunk ugyanúgy kapott ajándékot, mint én... :))
De a kiscica-sztori ma nagyon elszomorított :-(( Ha nem egy vacak figyelmetlen autó, akkor jön egy nyest.
Bocs a szomorú dolgokért, de úgy éreztem, le kell írnom.
ami engem felháborít,hogy tárgynak tekintenek élő állatokat érzelmek, értelem nélküli semminek:_( amit (szándékosan nem akit írtam ez esetben) ki lehet használni, bele lehet rúgni, ott lehet hagyni esőben fagyban magányosan, étlen-szomjan:-( nagyon érdekes és sajnos szomorú megfigyelni, hogy egy-egy ember mit használ, ha az állatkájáról beszél: "aki"-t vagy "ami"-t mond. at hiszem, sokat elárul a hozzájuk fűződő viszonyukról. ha idegen nyelven kommunikálok, akkor is megfigyelem ezt.
nekünk a kertünkben van egy rózsa, tudod, és azalatt nyugszanak az eltávozott barátaink:_(((
egyébként nem értem az embereket, akik képtelenek felfogni, hogy egy állatkát is lehet gyászolni, csakúgy , mint egy embert. Egy állatkáért is lehet aggódni, remegni, hogy sikerül-e megmenteni az életét. És nekik ugyanúgy jár a kegyes és szép halál, ha már muszáj itthagyniük minket.
Hát igen!
Nekem egyszer egy vörös kandúromat ütötte el az autó, és hazajött meghalni!:(
Az egyik orvos nem ügyelt, a másik, meg csak később ért rá, de addigra már késő volt!:((((
2x repetázott, és még kért volna, de szülői szigor lesúlytott és nem kapott. Mert nem szeretném, ha valami baja lenne!
Bár most annyira játszik, hogy nem hiszem, hogy megártott neki!:)))))))
vacsira sajtos melegszendvicset ettünk. a kinti hármak és Romy kuty a konyhában száradt:_) és sorban állt kajailag! Moszat az én ölemben, cice és Cimi egy-egy szélen, Romy meg a lábainknál. Tudod, ő belga juhász és elve, hogy terel. Össze: mindent és mindenkit, kutyát, cicát, gazdikat. Elág nehéz volt megállni, hogy ne adjunk nekik. De kaptaka helyette kis tejet meg tejfölös szárazkaját. nemsokára adom nekik a konzervet:_)
nézd, azt hiszem, mindenkinek a maga cicája, gyereke, stb. a legaranyosabb. a többiek is azok, hiszen szépek és kedvesek, de azért valjuk be, mindenki kicsit elfogult pozitív értelemben! hiszen az így természetes, szerintem!
Wick-nek ma miféle földi jót adtál: sárgadinyne, tejcsi?