Hi, merre van az arra? :) Amúgy baromira élvezem,, most pillanatok alatt mentem közel 3ekm-et. Ha kell atom sportos, beton kemény, pálya mindig üres mögöttem :) De ha kell atom kényelmes, ha menni kell 800km-et egy nap észre sem veszem. Sokkal hamarabb kellett volna egy ilyen. A cégnél elég sok új autóval jártam de azok nem adtak semmit, a 28i motorikusan jó autó, de inkább már csak hobbi autó kategória, meg más kategória is. OPC-n érződik, hogy versenyzők építették.
Körülbelül erről is szól, hogy mindenki ezzel foglalkozzom, mert az ingyen reklám. Szerintem baromira túl van lihegve ez az új hűtőrács, mert egy műanyagdarabbal pont semmi értelme foglalkozni a 3D nyomtatók korában. Legrosszabb esetben aliexpressról lehet majd rendelni hozzá másik 3 közül egy neked jobban tetszőt.
Eddig valószínűleg az európai ízlés határain belül tartva sikerült piacot csinálni távol-keleten. Kérdés, hogy ez most jobb vagy rosszabb fogadtatásra talál.
"Gyanítom Kína már az elsődleges piac, ott meg lehet ez a menő."
Ezzel semmi gond, nyilván több pénzt lehet a kapzsi tulajoknak meg részvényeseknek bezsebelni ott, ahol 2x annyian laknak, mint az egész EU-ban. De hogy ezek ennyire ízlésficamosak, azt nem tudom elhinni. Még a PSA sem kurvult el ennyire, pedig ott aztán van néhány formaterv, amit a dizájner bosszújának lehet inkább értékelni... Keveselte a fizut, gondolom.
Emmásfél azt hiszem használt, vagy használ ilyet, ha jól tudom. Sztem megelégedéssel. Ha elérhető áron kapod sztem nem lesz rossz vétel. De a Bilsteinnek is van sztem neked való megoldása.
itthonról is látjuk, hogy attól hogy 1 bajnokságban megvan adva mivel kell menni az még nem jelenti hogy jó is, mondom úgy hogy tényleg nem ismerem a GAZ-t, de pl: a Hankookra igaz ez itthon, meg a Pirellire is az F1-ben
Az angoloknál van E36 Compact Cup, ott olyan futóművel mennek a 318ti-k. Elvileg a kettő között lehet valahol. Decker Ádám is ilyennel megy elvileg. Közben kiderült, hogy a KW-nál van egyberugós is, nehéz a döntés...
alapjáraton történt, a másik motorból amit adok mellé akár talpra is tehető(pár szelep), de kell 1 új tengely, amire a Dbilas ma azt mondta nekem hogy 5 hét és kb 540 ojró...
Vállalkozó kedvű ember megcsinálná. Nem tudom a hengerfejben milyen károk keletkeztek.
Csak egy érdeklődő kérdés? Milyen üzemállapotban történt? Ami autót hasonló problémával tudok, mind alapjárat vagy minimál gázon járt motorschadennel. Nekem is volt a mercin kívül is más autó így. Még a csapágyas lett autóm is piros lámpánál leállva kezdett durván csörögni....
Az ex kadett építkezős dízelem mondjuk utánfutóval előzés közben károsodott, annál.neesett az égéstérbe az egyik kipuff .
Azt hallottam a minap, hogy ha valakinek van egy 30+ éves BMW-je, és ő az első tulajdonosa, akkor megteheti azt, hogy elmegy Münchenbe a BMW-központba, választ egy új BMW-t és ingyen hazaviheti, ha otthagyja a régit.
tudnátok nekem egy olyan ingyenes progit vagy oldalt ahonnan Golf1-hez/nek lehetne kinézni, hová, milyen csavar/anya lenne jó? pl mint BMW-nél a realoem
A 2019-esen meg valamit nagyon kalapáltak az alján a bódén...Sajnos nem volt módom megtekinteni,hogy mit,hiszen ment a szalag,és 1 percenként le kellett állni 1 verdával.(aztán nehogy miattam állitsák meg a szalagot.)
De biztos lesz visszahivás,meg rohadás ,pár éven belül.....
Hú, de utáltam a céges vitarát. De ne nosztalgiázzunk. Alig több, mint egy évig hajtottam, 70 e km-rel adtam le. Az 2018-as volt, sztem sosem volt meg benne a 120 LE (1,6 szívó benzin), m3 emelkedőin kizárt volt, hogy előzni tudtam vele....
Az új céges Tucson megváltás ahhoz képest, sokkal komolyabb és jobb autó.
A minap a munkaterületen sár volt, csapattam egy kört, majd komoly, illegál sebességgel toltam hazafelé. Mindenki félrehúzódott előlem, még akit nem akartam megelőzni az is. De olyan sáros volt, hogy egyszer nem is volt elég lemosni.... :D Gondolták, ennek elmentek hazulról. :DDDD Én meg élveztem.
Akkor még a lágy Hybrid baromkodás elött voltunk 1 hónappal,augusztusi gyár leállás elött.Amúgy s-cross, vitara pároshoz volt szerencsém napi szinzen kb 70 darabhoz..Müanyag cucc,egy e30 -34 -36- 32 höz képest müanyag szappantartó
Ott hátul,azt a sárgát.De mivel nem importos voltam,igy csak 2x. A suzuki gyár területén -ahol dolgoztam- max 20 km/óra volt engedve. És voltak sebesség mérőpontok.Úgyhogy szépen elcsorogtam a lagermaxos kamionig,azt ennyi:((((De tetszett nagyon.Ott az volt mindenkinek a sláger..Ugyhogy arrol,hogy mit tud,vagy mit nem,nem tudok érdemben nyilatkozni sajnos
Azért egy gyári állapotú meg egy kupás között ég és föld van. Jó alap a sport, de neked eggyel régebbi is amúgy-nekünk is, csak a pici 1368 ccm-s... 2 hónapra rá jött ki a sport, hogy azt megvettük, nem kicsit voltam mérges, azóta is szeretnék egyet, csak nem tudom rendesen indokolni a helyét.
Én ringre nem járok,nekem gyári állapotú van.Nyilván nincs meg a 6 hengeres Bmw feeling,de a forgalom ritmusát felvéve bőven sok. 12 éve van meg.Én vagyok az első tulaj.Km szinte semmi,megtartom. nyilván vágyakozom egy BMW-re de max emellé,és nem helyette.
Persze , érthető . Ebben is van sperr , meg fékerő elosztó , oda tekerem ahova akarom menet közben , jó futómű , nagy fék ,viszonylag erős motor a könnyű bódéhoz .Ringen csak teligáz mindenhol :).
Igen, a swift fürgébb volt, ha nem én vezetem, akkor lehetett volna egál szerintem, de velem elég lassú volt... Mondjuk slicken, pályafutóművel nem csoda, hogy szépen kanyarodik.
Hogy a sport suzukihoz is hozzá tudjak szólni , szépen lép, fogyasztásmérő 29,9 l mutat folyamatosan :D, kupás 1,6 sport , még januárban ..aztán megállt minden :( . Most éled :)...
Igen , 8,5 mp alatt tudta. Calibra volt unokaöcsémnek vadi új , 2.0 16v 150 le piros , akkoriban nagyon megnézték(1992) ..mára valószínűleg az is elporladt mint sok közülük.Haver akkor kapta a szintén új 320i-t .Azt elverte a calibra nagyon .
Valamikor jó régen venni akartam egy Vectra 2000-et. De nem is emlékszem, miért nem vettem meg. Autópiacos idők voltak.
Akkoriban bújtam rendesen a katalógus adatokat. A vectra gyorsulására nem emlékszem, de az uvyanazon motoros calibra 8 valamennyi alatt futotta a 0-100-at, sokkal fürgébben az e36 20i-hez képest.
Vezette az ex 23i-met. Mikor hoztuk haza kipufogó tuningról, kapta a hengerenkénti leömlőt, meg saválló közepet. Meg rajta volt asszem már az m50 szívósor, a Bastuck végdob biztos, meg talán a 30i és a novanos tengelyek is. Hát én tudtam a helyét, de sztem az hagyott benne maradandó élményt, hogy nem 20 Le különbség volt a 20i-hez képest. (Sztem olyan 50 megvolt)
Jópár kört mentünk együtt a touringgal, amolyan huligánkodóst. Rengeteg helyen keresztbe raktam, nagy élmények voltak. A kis touring alatt futómű is volt, fék is, elég jóféle élmények maradtak az emlékben.
Aki ült benne huligánkörön, kb mindenki arra emlékszik, hogy nem M-es e36-ok nem szoktak ennyire menni.
Kb Gábor is ezekre emlékszik, némi torzitással.
A mercivel is mentünk. Amúgy városban jóval ügyesebb volt az e36.
A 320i-ben teljesen egyetértek ! Meg kell találni a helyét , teljesítmény szinte átlagos (bár Vectra 2000 simán elhagy , ha az akkori autókat nézzük ), hangja szép . Ezért tartom .Az hogy bohóc lennék e miatt azt már kérdőjelezem ... :) .Ez a mosolyogtatós faktor ...a 20i sz.r..(oké) de a 25--28 az már legyőzi a repülőt is ...hmm..itt szeretek kiszállni a beszélgetésekből .Az hogy szétkaparja fél Budapestet indulásból ..óriási teljesítmény :D :D ..megyünk gyorsabban is vagy kaparunk és azt nézzük ?Szóval értem én , hogy sokkal jobb , de szerintem ezt a 20i-t sem tudnád megelőzni szerpentinen ..persze egyenesben biztos büntetnél ,mint az unokaöcsém 10 évesen :).
Ez így van ! Lehet szimulálni teszten , de az élet az igazi szimuláció ! Ezt én tanúsítom! Mennek az öreg vasak , csak ne legyen gond senkinek , mert rosszul jár!
Kb az ezredforduló környékén kezdtek komolyabb autók lenni biztonsági szempontból. Semmilyen régi BMW, Mercedes (stb) nem tud a közelébe sem jönni a mostaniaknak. Nagyon nagy fejlődés volt ez alatt az idő alatt.
Az e34 és sport suzuki ütközésénél inkább a suzukiban ülnék .Nem találgatok , sajnos sok balesethez vonultam már ..félelmetes az öreg autó vs új autó különbség.Legyen nagy csatahajó egy harmónika az egész .Sok kis autón viszont megdöbbentem mennyire megóvta az utasokat .Pont egy suzuki swift -hez mentem utóljára 90 km/h val telibevert egy pótkocsit , sofőr könnyebb sérülés , utason egy karcolás sem.A kocsi totál lett , de a feladatát ellátta ..megvédte utasait.
Igen, bizonyos határig.egy 124 es merga vagy egy e34 felnyársal egy hondát pl. ja mert van gyürödési zóna.Akkpr szokott gond lenni ha az előbbi 2 találkozik vagy pl volvó.....
Nyilván egyikben sem ülnék,de ezek a balesetek nagyon sok tényezősek,és mindig sok a tényező.Sose 1 van ami,miatt bekövetkezik.Az ikarus 256 is massziv vadállatnak tünik.Azt volt hogy úgy baszta ketté a mozdony,hogy a szomszéd faluban találták meg az elejét ,némi tulzással...
Van benne valami! De engem tavaly a 30 éves 190-es mercim megmentett. Hozzáteszem, rozsda mentes volt, ami nagyon számít ilyenkor. Oldalról 100-al jöttek nekem.
Egy jó állapotú nagymotoros e36 érdekelne,esetleg ha autó kéne. de min 323 i . az enyém 20 i volt. turing. 4 személlyel nyaralásból teli csomagokkal alig birtam elindulni vele a méta utcai felüljárón a lámpánál klimával 60 fokban..Mondok ez mi?Gézáé meg megforgatta maga alatt fél érdet/délbudát......ugyhogy ha kéne BMW(kell csak most nem olyan a helyzet) ilyen 20 i-kkel nem szarakodnék. ha normális autót akarnék. öreg vagyok én már bohócnak..... Egy e30 325 eta.... na azért mennék a bankba kölcsönért:))))) Házat odébbhuzza:))))))))))))))
Mikor kerestem autót, néztem 320i-t, 520i-t. Nem vettem meg, ez csak ennyit tud??? jeligével. De a 25i-től fölfelé már határozottan jelentkezik a dinamizmus.
Az a touring az okosított állapotában sok gyári 28i-nek is feladta volna a leckét ;) Azok "körbeautózni" csak szintén okosított állapotban tudták volna.
Jah, a jó kis 23i touring. Azon legalább volt vonóhorog, azóta sem volt horgos autóm, miközben építkezünk. Életem második legnagyobb hibája volt eladni. Az első a fekete kupé volt.
Azóta az e39-be bekerült srtroker m52 motor lenne benne, a mercis félrekacsintás 7 számjegyű forintjából makulátlanná téve, szép és rozsdamentesen, gyári m-pakettel.
Azért elég durván lépett, a sport buzuki már nem autózta volna körbe egyáltalán.
Nem baj, most a kupé is megvan, pont bejön ;) stroker majd lesz. Vonóhorog ezen sem lesz, a szomszédnak van platós tranzitja időközben....
És egy kivülről makulátlan,alig használtról beszélünk.Igaz fullextrázva,tehát súlyban közelitette a TU 154 repülőt:)))))
Nekem elvem hogy egy BMW 6 hengeres-lehet utálni,szidni
Géza barátom 323í -éhez volt szerencsém(igaz akkor már nem a jürgenék által megálmodott módban volt)És feltettem magamnak a kérdést,hogy akkor ott a kertemben az mi?Sport Swiftemmel körbeautózom....
4,5 hónapig abs hibával szerelőnél, 1.5 honapig müszercsoport miatt. De mit is magyarázkodok....meg magánéleti okok is voltak.
Nekem az alap becsipődésem az e34 525 i.volt is egy IX em. amire milla fölött költöttem. de haverom kitalálta,hogy eledja a 320 i turungját,én meg lecsaptam rá,igy nem kellett 2x átirni.Gyenge volt,mint a májusi lepkefing.Számomra az igazi BMW érzést nem tudta,adta vissza.Nem egymást kerestük sajnos.Soha nem éreztem azt a szeretretet,imádatot ,mint egy e34 esetében.A mai gyulladós szemetekhez képest nyilván jobb,de sajnos rá kellett döbbennem, hogy nem az én világom.Akkor már egy e30,igaz mindegyikhez nagy szerencse kéne a lottón......
Nincs semmi bajom az e36-al félreértés ne essen,de sajnos 8 év után be kellett lássam,hogy nem az én világom.
Nyilván aki dolgozik,az hibázik.Aki vezet az is.Ezeknek a swifteknek,már nem a mi autónk duma van a töréstesztjük is sokkal jobb...Egy e36-al szarabbul jártak volna a srácok,annak legendásan szar a töréstesztje.Becsuklott volna,mint kurva a tempomban.
Nyilván itt benne van,hogy melyiket mikor fejlesztették,,meg nem tudjuk a baleset körülményeit.Nekem már több mint 1 éve nincs e36-om...De rohadtul nem hiányzik,amin magam is meglepődtem. de ha lesz is BMW-m e34 vagy e32.Amiknek nyilván szintén szar a töréstesztje.Én nagyon akartam az e36-ot,de soha többet,mintahogy e39-ért se adnék egy fillért se
Kiment előzni a 39 és nem látta a piros szuzukit szemből. Gondolom nem fékezett nem keresett menekülő utat, nem korrigált, ahogy volt szemből neki ment. Miért nem a mezőre vagy vissza a sávba?
Köszi a válaszokat, ma megrendeltem a kipufogót. Az olcsóbbik mellet döntöttem.
Más
Egy korábbi tanklevétel óta teletanknál kifolyik a benzin. A beöntő oldalon folyik ki a tank oldalán. Balkanyaroknál szintén erőteljes benzinszag van, ha féltank felett vagyunk.
Szerelőnyíláson semmi probléma nem látható, alulról is csak a lefolyás, beöntőcső rendben. (az látszik alulról jól)
Van itt egy levegőzőcsőnek tűnő csonk, ami a kasztniba megy be, de alulról nem tudtam végigkövetni. Mi lehet ez? Menetirány szerinti jobb oldalon van és nagyjából innen jön a folyás.
A kipu cseréjekor szeretném a tankot is levenni. A kardán lekötésén kívül van még valami teendő ezzel? Vagy más is útban lesz?
Nekem is folytonos agymenésem van, pláne ilyen kipufogó témákban. Az Evga-kompót Janó dobos hengerenkéntit gondoltam felrakni az e46 alá. De a lambdaszondák vezetékei rövidnek tűnnek. Plusz az e36 alá készült Janó közép nulla kattal rendelkezik. Ez sem jó. A vége egyáltalán nem jó + nagyon racing hangú. Szal bejönne, de nem tudom , matekoljak-e, mert nem megfelelelő a konfig. Viszont néztem német e-bayen Friedrich Motorsportos (FMS) rendszert. Leömlő nélkül, saválló dupla rendszer. Tetszik, youtube-on a hangja is bejön, de leömlő nélkül pont kevés. Eisenmann is van, nagyon szép és azt élőben is hallottam már de 1500 euro, leömlő nélkül...
Német e-bayos leömlő 150-200 euro.
A.mostani kifúj, valószínű a leömlős katok környékén. Plusz a motor fejlesztéshez kevés lesz a gyári egycsöves rendszer...
Mai napig gyártásban van. Van OPC club, vannak gyári szervizes szakértők, szeretném a szerviz könyvet is folytatni hivatalos szervizben. Ez a része pont nem gond. Nyilván mint egy m-esben másak az árak, Egy első bremo fékszett 350Eft körül van pl. Szerencsére az enyémben a 120eKm es nagy szervizt még Dániában megcsinálták, vadi újak a fékek is meg sok minden és csak 127e van most benne. De ezzel ki lehet menni pálya napra és lehet menni egész nap egy széria autóval meg nem.
Az OPC-nek pont annyi köze van egy Opelhez mint egy m-es BMW-nek az utcaihoz, azaz nem sok :) Ami a szépsége, hogy itt oda tette magát az opel és megbízta Udo Christmann és Volker Strycek-et akik bajnok voltak a DTM elődjének nevezett DPM-ben egy 635CSi-vel:) Valamint nyertek 24 órás nürburgringi versenyt. Ezért nürburgringen is fejlesztették az autót :)
Szia, Köszi. Két autó típus volt amit biztosan nem akartam az a BMW és Audi. Ez az autó meg nem Opel hanem OPC, tulajdonképpen a bódé ami Opel. Nekem amúgy nagyon tetszik elegáns, de nem leszek benne bunkó BMW-s. Ott az E30 cabrió, ha azzal megyek az utcán integetnek megállnak megcsodálják, na az jó érzés, de egy 10 éves levedlett szar BMW az nem. Persze egy egy e90 m3 ba beülnék,de az más árkategória.
Sziasztok! Speciális szerszámok felől érdeklődnék! Az egyik a "húslapát" lenne (112 330 sz.). Milyen vastag az a lemez? Legyártanám magamnak. A másik pedig azok a vezetőcsapok (114 110, 4db). Egy M6- os menetes orsóval helyettesíthető, esetleg esztergáltatni kell? Ezek a vezérműház-fedél tömítéseinek cseréjekor kellenek. Úgy tudom, a sor6- hoz is kell (elvileg).
Akkor még egy hozzászólás , sógornőméknek a A4 2.0 TFSI láncszakadás , Range Rover Evoque igazi kiállítási darab , mindíg tréleren van . Ezek lennének a méregdrága prémium autók ?
Hogy mennyire nem egyedi a dolog , három 530d állt a bmw szervízben garanciális javítással ugyanezzel a problémával. Kevés a hűtőfolyadék így kezdődött mindegyiknél ...ez már nem a régi .
Nem vagyok a BMW prókátora, de az Opelek semmivel nem jobbak ennél. Csak a legfrissebb közelmúltból itt vannak a remek 1.4 SIDI-motorok, amiket már garanciaidö alatt ezerszámra cseréltek (sok esetben alig húszezret futott kocsikon) dugattyútörés meg hasonlóan vicces dolgok miatt, a fantasztikus 1.6 CDTi 'suttogó dízel' a tervezési hibás vezérmülánccal, ami max. 100k km-t bír ki, de egy csomóban már 60-nál cserés, persze ehhez ki kell venni a blokkot is, ha már nem garis a kocsi, akkor ez egy 600 ezres mutatvány. Ez csak a jéghegy csúcsa, naphosszat lehetne sorolni.
Ez példának jó volt. Biztosan lehetett volna máshogyan kialakítani a pillangósort.
Relatív "méregdrágán javíttatni" akár egy Opel vectrát is lehet, mert egy integrált kerékcsapágy vagy szelepfedél annyiba kerül, mintha prémium autó lenne. De nagyon nem az.
(én látok ám sok BMW - t egész magas futásteljesítménnyel, nem feltétlenül hulladék minden típusa. Mindezek mellett el kell fogadni, hogy egy "kihegyezettebb" tudású autó valószínűleg drágább az átlagnál és rövidebb lesz az élettartama.)
A magasabb műszaki színvonalat aláírom. De ez - szerintem - szándékosan a megbízhatóság rovására ment, amit méregdrágán lehet csak javíttatni.
Elég olvasni az újabb típusok fórumait. Pl. az örvénycsappantyúk a szívósorban. Kikopik a műanyag tengely a műanyag házban, beesik, beszívja a motor és motorcsere. Ez nyilvánvalóan ismert hiba volt a motor fejlesztésekor a próbapadokról és az élettartam teszteknél.
A meghibásodásnak nincs előzménye, ami jelezné, hogy baj készül. Ha mégis megnézeti a tulaj, és kiderül, hogy az utolsó utáni pillanatban van a katasztrófa előtt, akkor egy szívósor csere 150-200e. Miért nem fémperselyben fémtengely fordul el? Mert 5 dekával nehezebb lett volna a motor? Vagy nem lehetett volna eladni több tízezer fröccsöntött műanyag darabot jó drágán?
Azt sem fogadom el, hogy a BMW csak a marketing miatt van magasabb színvonalúnak feltűntetve. Egyszerűen ez nem igaz. Ha egy kicsit is belelátsz a tartalomba, akkor tudnod kellene.
Az a magasabb polc csak a marketing miatt van, sokan státuszszimbólumként gondolnak rá, pedig sokszor egy másik BMW tulaj mellett én szégyellem magam, amiért nekem is BMW-m van. Természetesen az itt jelenlévők kivételek, de elég beleolvasni egy BMW-s facebook csoportba.
Másrészt nálam már annyira leírta magát a BMW minőség és megbízhatóság terén, hogy egy Opelt többre becsülök.
A V6-os motoros. Én se vetném meg, bár nekem se nagyon adják magukat az opelek, úgy általánosságban.
Ne feledjük el, hogy ha párhuzamot vonunk a bmw-vel, akkor ez az OPC annyira mezei opel, mint a bmw-nél az M-esek. Ugye ez is külön részlegben készül, nem a kommersz gyártósoron.
Nagyon jó lehet, az automatás kivitel.- állítólag sokkal jobb, mint a kézi váltós.
Sosszor beszéltünk, véleménycserék voltak. Én teljesen megértem a választását, nagyon sok szempontot vett figyelembe. Ennyi pénzért talán nem lett volna jobb opció 300+ LE autóban, nem sok leinformált km-rel, törés nélküi példány.
Mindenki mást gondol egy autóról, kinek mi, és mennyiért férhet be.
Nekem jobban bejött volna az Infinity vonal, (valamiért berögződésem a japán autó) pláne a kupéban, hátsó kerékkel. De az én vagyok, itt más a felhasználói igény.
Talán városi huligánnak lehetne a régebbi 3-asok fílingjét nevezni. Emlékszem elég jól, az e34 meg a w124 egyáltalán nem adta a városi csapatgatós élményt, tudatták, hogy nem oda valók. Az Insignia sem városi autó sokkal modernebb- és azért komolyabb kiadásban.
Viszont a versenypályás potenciál eléggé benne lehet.
Apropó az accord témára: a futómű tuning után voltam vele a Hringen (7gen accord) nem volt rossz, csak a motorerő volt kevés. 2 literes volt.
Vasárnap Kklacházára megyünk a fiatalokhoz. De sajna pont hajóavató lesz családi körben. Pedig én szívesen mennék tovább is. De lassú járművel megyünk majd a ráckevei Dunán.
Ez összkerekes, de a sport módban hátsókerekes, vagy mi, majd a gazdája közzé teszi, ha akarja. A sport módtól az Opc mód a durvább, akkor valódi összkerekes kemény. E-haldex rendszeres.
OFF topic, sziasztok, na hosszas keresgélés után meglett a 28i utód, minden kritériumomnak megfelel és még családi is. Fék, futómű terén nem akartam kompromisszumot kötni, szerencsére nem is kellett. Elöl gyári Brembo, függőcsapszeges pszeudo-MacPherson mint egy rally autóban, 20' kerék, Remus kipu rendszer, eLSD, elektromos futómű, v6, tubó. Szóval minden amit szerettem volna, nyilván ezeknek ára is van, szó szerint, de ezeket bekalkuláltam remélem, 127 ezer van a kocsiban és Dániából jött, ahol 110km/h a maximum:)
Én még ott tartok, hogy a régi autók milyen jók, az újak meg megbízhatlan vackok... Én honda accordon tanultam vezetni, imádtam, de az idő biztos szépít. 2.0i volt automata.
Lehet, hogy nálam a kevés példányok egyike van, amivel nincs sok gond. Mondjuk keveset is volt eléggé használva, akkor is hosszabb távokra, meg a gyári aligpiszkált állapot, most ment bele a 200000. km nemrég. Pár éve van csak városban, meg napi szinten befogva. Az E36-ra nálam is van vastagon költve, de azt meg arra fogtam, hogy én piszkáltam-piszkáltattam, amúgy szerintem az is tök jó lett volna.
Namost akkor e36: Én a gyerekkori legjobb barátomtól vettem.Ezért is ment eladósorba az e34.(nagyon bánom már)
"Ez makulátlan,nem kel rá költeni".....Nos 2 nap alatt széthullott a hátsó fék.szép öszi délutánon ráébredtem, hogy annyi fűtés nincs, mint egy 1977-es kispolszkiban,Majd jöt az alsó/felső tengely jeladó csere.Majd jött az ABS hiba,utánna a müszercsoprt....
Sokszor cseréltem kereket. Úgy volt az emelőpont ahogy jürgen megálmodta.Azt egyszer csak a krokodil emelő győzött:((((((
És kivülröl egy nyomorult rozsdapötty nem volt.
Ezeket az autókat a helyükön kell értelmezni..Nem fiatalok.Nekem már 1 éve nincs meg,de nem is hiányzik.Ellentétben egy e34 525i vel. Nyilván annál is vannak gondok,de az e36 "nem jött át"
Csak annyi, hogy ki-mire-hogyan használta előtte. Én se tudtam, hogy van benne ilyen, még nem kellett cserélni. Én szép állapotban vettem, első idős orvos tulajtól, lehet ez a titok...
E90-re? Fék-olaj, gátlók, aksi, szélvédőmosólapát, angel eye izzó, első szilentek, hátsó kábelkorbács forrasztása. 8 év alatt szerintem a kötelezőn kívül még 55e lett rálocsolva... Mondjuk vettem rá mpacketet, meg dönthető sportüléseket, felniket, de ezeket nem számolom, bár szerintem ezek sem voltak hozzá drágák.
Persze hogy nekünk mindig jobb választás lesz egy bmw. A kérdés nem is ez volt. Én bevallom, de akkor ti is. Évente 50.000 km az kb 500.000 forint a normál karbantartásokon felül. Itt egy turbó, ott egy körbefék, lengőkar szilenttel csak a gyári működik jól stb... Tény, hogy kétszer ugyanazt még nem kellett javítani, de akkor is kb 3* annyiba kerül mint egy egyszerűbb autó legyen az Honda Opel Renault. Evga, te mennyit költesz az e126-ra?
Mondjuk az egyik legkelendőbb középkategóriás kocsiról beszélünk, gondolom ismeretlen előélettel, onnan nem nehéz horror példákat hozni... Az a vicc, hogy kb. 1 árban van az azonos évjáratú suzuki swifttel.
Haveromnak pont ilyen motorral szerelt e90 touringja volt. Miután rendberakta (legalábbis azt hitte), eladta akkor, mikor jöttek az ilyen finom dolgok, hogy elektromos kormányzár error meg társai.
Lehet, hogy a Hondába drágább minden, kérdés, hogy mikor kell venned bele ilyen modult, olyan modult, kormányművet, leffentyűt, csappantyút, szívósort, stb.
Az egy dolog, hogy drágábbak hozzá az alkatrészek mint a BMW-hez, de a beltérben sokkal gyengébb anyagokat használ, a zajcsillapítása lényegesen szarabb, a vezethetősége is. A fordulóköre pl hatalmas, ahova (pl parkoló) a BMW-vel gond nélkül ráfordulok oda a Hondával vagy lényegesen nagyobb ívet kell választani, vagy (és a valóságban a helyhiány miatt ez a gyakoribb) tolatni kell egyet.
Sokkal hamarabb vennék egy E90-et pl egy M47-es motorral mint egy Accordot.
Tavasszal csináltam Audi 1.5tsi vez szíj cserét (olajban fut). Online kalibrálás kell a vanos kerekeknek, meg még hengerlekapcsolás is van, stb hülyeség. Meg tudtuk oldani, mert van online előfizetve kolléga.
Nem, ez ilyen marad már. Csak változtatható dőlést, utánfutást szerettem volna elöl-hátul... Még a féken agyalok erősen, abból nem tudom mi lenne a jó. Egy 35i első 30i hátsót szeretnék most kipróbálni.
A 8-as Accordot nagyon jó vezetni. Tud rugózni, támaszt a kanyarban, kényelmes az ülése, jó a váltója, kormányzás, fék minden. Ha nem is szép, de egyedi, és nem egy tucat bmw 😜 És nem romlik el. Persze sok minden el is van b@szva benne, de megszokod a menüjét, meg hogy nem látsz ki belőle. Ha nem cél a 6henger akkor jobb választás a honda. Szerintem.
Az 5 év garancia nem azt jelenti, hogy 5 évig csak olajat és szűrőcserét fizetsz.
Hiába 5 év a gari, az Adblue nem megy el garanciába, mert dugulást, szennyezett Adblue folyadékot fognak találni benne, és elutasítják, a lengéscsillapítót és a légrugót az utak teszik tönkre, kopóalkatrész, az eleve nem garanciális, szóval zsebbenyúlós a történet. Az aktív kormánymű garanciális cserét mint fődarabot meg se merem kérdezni, hogy a tönkremenetelét ráfogják-e a rossz utakra...
Igen, ezek a hibák 30 éve nem léteztek, mert nem volt ilyen technika. De, pl ha összeszámolod a pixelgondokat a régi bmwknél a mostani kijelzőkhöz... Mondjuk a fakerekes szekér még jobb, még defekt sincs. 5 év gyári gari van most, ezt azért nem merték régebben, de tényleg elég sok minden tönkre mehet, sőt fog is idővel. Igény kérdése, lehet benzinest venni, alapfutóművel, azoknál nincs légrugó, meg adblue gond.
A vezetési élményt elég nehéz mérni, mert mindenkinek más? Kanyarsebesség, fékút, gyorsulásban veri... Persze én is jobban élvezem a gépészkedős részét, de akkor is objektíven jobb az új.
A mostani autókat úgy veszed meg, hogy mikor kiállsz vele a szalonból, azt hiszed, hogy már kifizetted a gyárnak.
Pedig nem.
Orrba-szájba fognak jönni tartósabb használatnál a legkülönbözőbb legdrágább hibák. EDC-s lengéscsillapítók alig 100e km-t bírnak, aktívkormány mindenkinél beszarik, légrugó kompresszor a hátsó kerék porát szívja be, előírás szerint nem kell rajta levegőszűrőt cserélni soha, be is szarik az is, légrugók gumija elkezd ereszteni, és dobálja a kompresszor túlműködés hibát, lekormolódó szívósor a benzineseknél, a városban használt diesel hibáit és az Adblue hibáit el se kezdem sorolni.
És ezek mind kőkemény drága hibák, mert a márkaszerviz tolla vastagon fog a garanciaidő alatt, és a fenti hibák egyike se fog elmenni garanciába.
Nem hiszem, kb. ma kb. egy 330i azt tudja sebességre, mint egy E36 M3, közben sokkal nagyobb, kevesebbet fogyaszt, csak 4 gyertya kell bele, versenyolaj nélkül, stb...
Fene tudja, azért egy M2 Completition nem lehet rossz, hiába új. Amúgy nem tudom, hogy milyen összehasonításban vérezne el egy új BMW a 20-30 évvel ezelőttihez képest...
Mik az igények, ezeket kell okosan összerendezni, mint minden autóvásár kérdésben.
Az accord nem prémium termék, de a fenntartási költsége sem prémium.
Lebeszélni nem kell, se rábeszélni a leendő gazdát. Amit tud, az árában lévőkkel összehasonlítva, elég jól tudja. A megbízhatóságot, és a normális fenntartási költségeket. Inkább vennék accordot, mint bármely toyotát. De -én is- ahogy Jedi kolléga a béjemvé mellett voksolnék magam részére a szokásos min 2,5 l sorhattal.
A használatot nézve hétköznapi semmi extra , nem lényeg a hathenger hang és élmény .A-B között kell menni , de ha kell jól és megbízhatóan picit gyorsabban , kellő helykínálattal .Ennyi.
Teljesen hétköznapi használtra kell nekik , de sok beszélgetés és vitatkozás után is azt hallom, hogy az accord ésszerűbb választás . Én nem próbáltam .
Figyelj, Te biztosan jól vezetsz. Tudod mire képes a bmw. Vajon ismered-e a hondákat, köztük az accordot? Az accord futóműve legendásan jó, sok lengőkaros. Még a 95-ös elsőben is az volt. Nem problémás, talán még a dízel is vállalható belőle.
Teljesen más dimenzió a bmw-hez képest, de rossznak nem mondható.
Én is azt választanám mai eszemmel úgy, hogy van céges autóm ( elég normális) több/kevesebb privát használatra is.
De napi használatra, amikor a költségek és az üzembiztosság számít használt autóból csakis japánt, konkrétan pont kb az accordot venném inkább.
Tudom nem lehet eltolni a seggét. De napi használatban szükséges? Ugye nem annyira.
Csak gondolat ébresztés gyanánt. Egyáltalán nem akarlak rábeszélni az accordra benneteket. Mondom magamnak se az kéne már, de tuti céges autó mellett más a döntés eredménye.
Pl fel kéne sorolni egymás mellett a két autó motorpalettáját...
Persze az sem mindegy, milyen szempontok szerint kell autót választani. Ezért nem nagyon jön ki az amit a hölgy mondott (hogy tuti jobb a Honda). Neki jobban tetszik, ez
Amúgy annak ellenére, hogy nagyon szeretem a japán technikát, 3 db accord után egyik kedvenc modellem, magamnak inkább vennék ugyanannyiból egy akár picit öregebb e90 -et (92-t) 25i, vagy 30i- ből. ;)
Hidd el, nagyon jó autók az accordok. Milyet venne? Dízel, benzin? Ha dízel többszörösen inkább accord, ha benzin, akkor azért attól függ. A sorhat benzint nem adnám fel. :)
A 7gen 2 literes 300 e km-nél olyan precíz váltós volt, egy bmw se volt olyan. Nekem az ülés is ok volt. Futóművet természetesen tuningoltam. Nagyon bitangul kanyarodott.
Nézőpont kérdése. Ha azt nézed, hogy japánosan szerény extrák vannak, általában csomagban, nem nagyon lehet variálni mint egy európainál, nincs annyi kaszni és motor változata, stb. Vannak gyengéi, de egyébként egész megbízható.
Nem rossz autók az Accordok, na meg a BMW nem a fenntarthatósági verseny győztese általában. Nekem az Audi A4 sportülése sokkal kényelmesebb. A Hondában nagyon nem kényelmes, rövid is a lapja. Rokonnak Usa-ban volt Acura TL nagy V6 vti motorral, na az elég jó volt minden téren.
Az már 8 gen accord. Az is nagyon jó kocsi. Nekem 7 gen volt, az talán a legjobb accord széria. Napi használatra ez is, az is sztem olcsóbb fenntartású, mint az E90 széria. És én se kaptam napszúrást.
Testvérem a feleségének akar valami jövős menős autót , Honda Accord 2010 utánit nézeget , mondtam neki vegyen e90-et akkor , de azt mondja a Honda jobb . Pedig nincs is meleg , hogy napszúrást kapott volna . ..
Bennfektesek tudják, hogy eredetileg 25i volt, amelyre épült az emmhárom. Amúgy a sedanra való M-es felni se megy hozzá. Az első ülések meg kimondottan nem jönnek be az árhoz képest.
Élőben láttam amúgy párszor, elég jól mutat, de ennyiért a felni/ülés kivételével a genetikájával is lenne fenntartásom.
Hát ja.....Most meg nem mondom melyik magyar cég, illetve nem irom le,de flottája volt,de méregette a fékbetéteket amit kiszedtek,és összerakosgadták az az még jó lesz kategóriba a másik teherautóba. És ez megy mögötted a nulláson.....Ez van. mindenki szarik mindenbe.Maszkot se hordja senki.
Még mielött ennyire fel lett kapva a horrorkaravános téma, 2013 ban az akkori munkahelyemre hoztak teherautó féktárcsákat.(alapból 40 -50 kg 1 darab.Namost valami mezei,tehát nem suv személyautóval huzza a középen 2 tengelyes trélert.Azon ott a bálnamerci,és a csomagtartójában leghátul tele kamion féktárcsával.......Románoknál nem volt fizikaóra?
Egész egyszerüen nem normálisak,mindenféle általánosutás nélkül.
Csak az M44-et érinti. A szervízinformációban a hengerenként eltérő mennyiségű "maradék gázokat" jelölik meg a hiba okaként. Meg hogy a bejáratási fázis után el kellene tűnnie. Német oldalak is tele vannak vele, régebbi-újabb bejegyzések. Volt, aki gyakorlatilag mindent kicserélt gyújtás-befecsi vonalon, eredmény nélkül. Nem ingadozik az alapjáratom, olyan, mintha gyújtáskimaradás lenne (nem elektromos hiba okozza). Gázadásra azonnal reagál, nem torpan meg, stb. Vennem kell egy készletet vez beállításhoz. Úgyis tömítéseket kell cserélnem, majd egybe megcsinálom.
Off: ma az M3-ason jöttem hazafelé esti órákban. Hát, mérhetetlen számú román potenciális horror-trélert előztem meg. Nem tudom mi lesz hétvégén, ha ezek megpakolnak. Volt olyan, hogy 2 román rendszámos autó volt felpakolva (Passat, vonóhoroggal). Plusz egy üres tréler az utánfutó tréleren...
Nekem elég rég volt 1,8 is de még e30-ban. Akkor még nem magamnak csináltam a motorbűvölést, csak figyeltem a haverom kezét ;)
Mechanikailag egészen hasonló, a hengerfej pl biztosan plug&play ( de pl a szelepszárak és a rugók eltérőek az m42-44-nél).
Nekem nem volt alapjárati probléma az m42-nél, de arra tisztán emlékszem, hogy egyszer kellett hengerfejet cserélni (hűtőcsere után helytelen légtelenítés miatt) ppnt egy m44 fej ment fel.
Akkor a cimbora mutatta, hogy nem gyári jelen vannnak a tengelyek. Valaminek utána nézett, nem gyári jelre került vissza szintén. Ellenben felújítás után 4 hengerest meghazudtolóan jól ment és működött.
Azóta nem volt és nem is nagyon érdekelt a 4 hengeres bmw. A családban van, m43 vezérlést állítottam már be, gyári jelre, évek óta jól muködik.
M50-52- nél a sorhatok jelre, nem jelre állítása egész jól megy. Sztem sok sör után is menne. :))))))
Nemsokára sör nélkül megy minimum 2 motor. ;)
De az egyik se a saját dupla vanosos. Az utána lesz kezelésbe fogva.
Ez volt a legjobb totalcaros videó mostanában. Szórakoztat, meg azért van benne tartalom is. Antit nem szeretem-nagyon átjön, hogy semmi köze az autózáshoz, meg a műsorkészítéshez, ehhez a videóhoz a címsor rakta hozzá 3 szóből egy komoly helyesírási hibával. Igazi színvonal...
Uraim! Az m44-es motor vezérlésével kapcsolatosan lenne kérdésem. Egészen pontosan az alapjárati nyugtalanság kapcsán kibocsájtott BMW- s szervízinformáció, miszerint a szívó veztengelyt 6°- kal későbbre kell állítani, ezt kiküszöbölendő. A diag még úton van, a "kötelező" köröket lefutom előtte, de nagy valószínűséggel a bulletinban leírt megoldás fog segíteni. Csinálta már valaki innen? Hozott valamit a konyhára? Segített megoldani a nyugtalan alapjárat problémáját?
Egy másik videó is van, ahol a Supra váltócseréjéről van szó. Nekem is feltűnt, hogy -sok más riportalannyal ellentétben- értelmesen ki tudja magát fejezni.
Napra pontosan 2 évvel ezelőtti hozzászólásra reagálok. :)
Mágoston mutatott nekem most egy friss videót erről a Geriről és a Suprákkal teli műhelyéről. Megkapod a választ a 2 évvel ezelőtti kérdésedre, hogy miért kell E46-ba Supra motort tenni. Itt van a videó (nem rövid, de minden perce arany):
A hozzászólások közt valaki írja, hogy ő volt Geri da Pig.
Te ismered ezt a Gerit. Tényleg ő Geri da Pig? 18 éves koromban az egyik veszprémi rádióadóban volt zenés műsora, rendszeresen hallgattam. Ha tényleg ő az, talán a rádiós múltja az oka, hogy ilyen jól tud beszélni.
Nos nagyanyám apja mesélte a szomszédban,hogy nem feltétlenül megbizható verdák.Én biztos inkább e32/34 vonalon mennék rá a V8 ra,persze mindenki azt csinál amit akar:)))))))))
Ebben a féklámpa témában olyat láttam már, hogy a lámpa foglalat nyáklap-szerű átvezető test féklámpa foglalat környezetében szétégett. A féklámpa nagyobb teljesítményű, mint a többi izzó, nagyobb hőfejlődéssel is jár. Emiatt nem viszi át jól az áramot. Aztán lehet ilyen probléma miatt akár az idavezető kábel zárlat miatt pl megolvadt kicsit. Stb.
Ezt nézd meg okával. Plusz a biztosítéktábla foglalatán nem képződött-e oxid, a nem megfelelő működes miatt akár szikrázhatott is időnként, az meg csinálhat ilyen hibát.
A Challenger az jobban tetszik. De csak tetszik - nekem speciel - de nem biztos, hogy vennék magamnak. Hiába kupé, meg izom, de kanyarban nem jó. Bár egyet (Hellcat) láttam nemrég körforgalomba bemenni, meg távozni. Hátt már előre hallottam, valami feltöltött vényóc közeledik, majd olyan pillanat alatt távozott és tűnt el a távolban, hogy azt mondtam ÁÁÁÁ ez debeteg. Persze utána összeraktam, a leghamarabbi kihajtón, majdcsak egyenesen távozott. Körbemenni biztos nem tudott volna oly gyorsan, ahogy ezt a Blitzkrieg akciót lezavarta.
Nyilván a maga nemében és prosztóságában, és egyszerűségében és ebben az árban. Persze vannak jó autók, de azok árban mást képviselnek. Nem álmodozni akarok, hanem autó venni amit valamilyen szempontból szeretni fogok. Van egy restaurált, koppra felújított e30 cabriom m50b28, nekem az az etalon, imádom, de az is egy bizonyos felhasználásra, meg persze ezeknek még lelkük van.
Ha csak a V8 kell, akkor még vannak a grand cherokee-k is. Nem fürgék mondjuk... Megnéztem ezeket a rendőr RT-ket, a 2015-ös faceliftes is majdnem abban az árban van az USA-ban és az sokkal jobban néz ki.
Ezen gondolkodtam nagyon. 5.7 hemi motor 400LE. Atom jó, ára is korrekt nagyon,de bár soha nem néztem a fogyasztást, mert nem megyek sokat ezekkel egy évben, azért itt utána olvastam fórumon. Ahogy én használnám 25-27 körül lenne alap hangon, ami sajnos már nekem sokk.
Eredeti és régi ötlet a mustang, stabil megbízható autók, gyári sperr, túl vannak méretezve nagyon jók. DE a v6 gyenge, és a v8 4.6 se egy erőművész, viszont a v8 az v8. E39 540i érzésre jobban megy. Mustangban a tuti az egy 6. generácios 5.0 v8 lenne, de az szintén drága :(
Nem szabad csunya rasszirtának lenni ejnye. de ha lenne egy Kraz om,lehet megszaladna..... Fránya 4 körös szelep..... és pont abba ahol..... házba fránya kormánymü....
Bakter ezen jót röhögtem....vizuális vagyok és elképzeltem milyen fejet vágott az ember mikor kiderült hogy nem ott van München ahol eddig hitte. Egy világ omolhatott össze benne :D
Az érdekes árképzéssel tényleg lehet operálni pofátlan alkudozás elkerülése végett. Ha nem kerek az összeg az már kemény matek
Tavaly ilyenkor vidékre költöztem,mint kiderült nem sok sikerrel,de az exem se volt semmi, régi rongy swift volt.. azzal kezdte a "beszélgetést" hogy finoman felborította biciklistül a hátrányosan pigmentáltat...Én csak lestem:)))))) de elérte a célt.
Nem kell megijedni tőlük :). Ti is vagytok ha kell :).De, , egy életre megfogadtam , hogy egyet sem gazdagítok ...Sajnos az utólsó probléma velük az volt , hogy megpróbálták lelopni a felnit az autóról ..még én jártam utána hivatalból ...de legalább eltört az álkapcsa ..most is így tenném ..remélem olvassa az ügyész nő :D !
talán 20 éve.... szoval vettem egy e21 et.... 320 de nem a 6 hengeres. nagyon nagy hiba volt megvenni.Bontószökevény volt. na mondok meghirdetem alkatrésznek.Internet? mivan, expesszz újság.40.000 érte. jött is egy jóbarna,mondta is hogy donornak kell.Este szólt egy ismerős,hogy kinnt van a kocsi 4 x annyiért egy táblával az ut szélén.Úgy hogy nem volt önjáró a verda.nos hétfón hivott is hogy vissza a buli. de már ment a sirás rivás hogy nem tudják idehuzni adjak pénzt benzinre. Egy kerületen belül vagyunk még mindig pesten. Félutig elhozattam. de akkor már 3 barna is volt.....Nem vitáztam egyedül....Ez van ilyenek.
A tesókat mint vevő , eladó én sem szeretem . Régen volt hatvanban autópiac .Kivittem egy autót , jöttek csapatostól tetszett nekik . Mi is voltunk páran :). Ki akarja próbálni milyen ...mondom neki ülj bele , de a kulcsot nem adtam neki oda , láttam rajta , hogy fölfogta itt autózás nem lesz csak ha a zsebben van a mani. Mondtam nekik egy olyan árat aminek a végére már pontosan nem emlékszem de, valami ilyesmi volt ...561 726 ft .Ragaszkodtam az összeghez és elkezdték összeszedni a forintosokat az ismerőseiktől :D .Akkor már poénra vettük őket ..elkezdtük átszámolni vagy háromszor ..nagy nehezen meglett a pontos összeg ...akkor jöhet a próba kör , de srácok tankolni kell mert nem sok benzin van benne . Arra is dobtak össze valamit , kerültünk vele egyet , meglett a bolt.Másik történetben én voltam a vevő.Fölhívtam egy bmw hirdetést rögtön levágtam , hogy kanalas hirdeti .Elkezdi a mesét mondani , ...németbe münchenbe hordta az autót szervizelni, erre én münchen nem is németországban van :D ...megfagyott a telefon vonal , egy percig nem szólalt meg ..szétröhögtem magam , ezekkel üzletelni :D , isten ments !!
Legjobb az e-mail. De az emberek többsége nem tud e-mailt elküldeni. Nem tudnak 3 sor összefüggő szöveget értelmesen leírni, hogy mit akarnak.
Vagy küld e-mailben egy homályos képet, a feladója az e-mailnek mondjuk az, hogy K.A. mert fél, ha meglátom a nevét, a telefonszám lemarad, de mennyibe kerül. Ha válaszolok, e-mailt olvasni nem tud, csak írni, így sose kapja meg.
A csillagos is ezek közé tartozik. Szerintem azt várja, hogy az előző tulaj írja meg és kérdezze meg, hova utalja vissza az autó árát. Csak ezt képtelen leírni magyarul, hogy más is értse.
Makognak 3-4 szavas üzenetekben érthetetlenül, a Messenger meg a Viber a világ nekik.
Nincs sok variáció igen, első körben két vonal kezdett kirajzolódni vagy japán vagy Amerikai autó. Azon belül valóban a 370Z ami jó iránynak bizonyult, DE sajnos nem vehetek 2 személyes autót, mert nem csupán élmény autó/pálya, hanem a családnak is bele kell férni ha szükséges. Emiatt az INFINITI vonal kezdett kirajzolódni G37 ami ugye 370Z hajtáslánc. Többet is megnéztem, coupe-t és sedant is, sőt még manualt is találtam G35 facelift de már az átdolgozott VQ35HR motorral amit a mai napig használnak. De a manual valtó nem olyan jó mint az automata. Sajnos az elszomorító, hogy az összes USA-ból érkező infiniti törve volt, volt ami kevésbé volt ami porrá. Végül ez a vonal is elhalt, mert nagyon kevés van ezekből.
Hát igen, a kedves barátom valószínű ezekből indult ki. Elég messze vannak ahhoz, hogy elmenjek megnézni.
A kép/ video egyszerűen küldhető messengeren. Vajon miért nem küld? 22 éves srác. Én 50. Biztos jobban vágja a messengert, mint én.
Eldöntöttem, nem hívom fel. Ha felhív viszont beszélek vele. Ennyi.
Valószínű kinézték a Terézanyut és a jóhiszeműséget belőlem.
Mai világban nem árt gyanakodni.
Anno a Bmw-125-öt kisebbségi embernek adtam el. Alkudni akart, leírtam, meg mondtam neki, hogy alku nincs. Kell, vagy nem.
Mikor oda jött, mondta, hogy ő aztán alku nélkül.még nem vett autót. Én: akkor ha alkudni akarsz, odébb lehet állni. Erre kipengette a forintot.
Maj 2 nap múlva hívott, hogy baj van. Lerepült a viszkó, átütütötte a venti a motorháztetőt. Meg kiszakadt a hátsó híd. Vegyem vissza. Kimostam a fogát, hogy a vízpumpa új volt, kizárt, meg az e34 betegség ellenére nem volt kirohadva a hídazilent. Úgyhogy kamu. Hozza vissza saját rréleren, vagy lábán, akkor meglátjuk. Akkor.mondja a javításba 100 ezret adjak. Leráztam a francba. Majd küldött pár sms-t, egyre kevesebb kért összeggel, utána lekopott.
Mindeközben a kocsit láttam Érden, ugyanaz a motorháztető volt rajta, nyilván kamu volt az egész. Megnyugodva csekkoltam, hogy szerncsére nem voltam balek.
Érdemleges semmi. Messengeren írta, hogy kb mi történt, ami kicsit zagyva. Feltehetőleg a szívótengely törhetett el. Fura feltevései voltak, hogy a leengedett vízben olaj volt. Így tuti hengerfejes volt már. Tehát megbontották. Amit ír nem, vagy nem úgy igaz. Biztos nem volt hengerfejes, egy gramm vizet se kellett utána tölteni, és egyáltalán nem melegedett. Ha olaj került a vízbe, az a veztengely törés okozta mechanikai roncsolás végett is történhetett. Gondolom a szelepek beverődtek, görbülhettek, így gátat is repeszthettek, vagy maga a hengerfej is repedhetett akár....
Ezután egyszer próbáltam felhívni, hogy ne üzenhessen párbeszédben egyeztessünk. Tegnap rámírt, hogy nem válaszoltam, én írtam, hogy nem vette fel a telefont.
Ma nem volt kedvem felhívni.
Egyik barátom mondta, hogy ha nem küldött képet, vagy videót, akár utólagos alku is lehet.
Gyanítom, hogy valós lehet a probléma.
Oly sokszor voltam már Terézanyu, hogy nem nagyon akarnék beszállni a kárrendezésbe. Olcsón is vitte, ár alatt, és azért nem is volt hibátlannak mondva soha. (Az üzenetváltásokban is le van írva) A feltételezett görgő hiba nem tudom mi volt. Annyira görgő hangnak tűnt. Nem volt időm szétkapni az elejét. Így az olajfolyás és a görgőhang miatt még egy kis alku is volt.
Egy Z350-370 -es nem lehet rossz, az új supra meg egyenesen BMW :P Nekem a corvette c6-c7 nagyon tetszik, meg szinte az összes 6hengeres porsche, de még egyikhez sem volt szerencsém. M3-asból még az E46-ig kipróbálnám, de a többi már hidegen hagy, de egy másik bmwre nem nagyon cserélném a compactot...
Én nem vagyok benne biztos, hogy bmw lesz az igazán öregkori autóm, de egy darabig még biztos szükségem lesz rá. Egyet tudok, hamarabb lesz japán sportkocsim, mint mercedesből bármi is. A csillagot nagyon megutáltam, biztos nagyon f@szák is vannak, de már elengedtem minden vonzódást...
Az jó lenne igen, a küszöb feltételek azok, hogy 300LE +, hátsó vagy 4 kerék és max 4MFt. Na ilyen nagyon kevés van. Igen és gyári állapot, öreg vagyok már a tuninghoz, és a kókányt se szeretem. Az eredeti terv amúgy 997 lett volna, de soha nem ment le annyira az ára, hogy számomra elérhető legyen a 996 pedig betegágy. Na a Corvette az már jobb alternatíva. De menet közben rájöttem, hogy az öreg autókkal csak a gond van, csinátam restaurálást, vagy mindent kicserélsz megcsinálsz, vagy bele se kezdj, de az kurva sok idő, még több pénz és idegeskedés.
Ha már sperr téma, 3 hónapja nézek autókat, szeretnék venni valami jó kis élmény autót, de olyat ami a 28i után határozott előrelépés, meg persze van is még egy 28i e30. Na a lényeg, hogy nyitott voltam mindenre és a GT86 is beleesett a szórásba, az áruk is elérték azt a szintet ami már vállalható számomra.A GT86 LSD-je teljesen más világ mint a bmw lamellás sperr, sokkal jobban hasonlít egy hegesztett difire, nagyon direkt, kikapcsolt kipörgés gátlóval gyakorlatilag nem is tudsz egyenesen menni, viszont gázelvételre kevésbé zár. Nagyon jó kis autó, kezdő autónak vagy másodiknak ajánlom.
hegesztettel kétféleképpen tudsz(lehet) kanyarodni, vagy keresztbe mész, vagy eltolja az orrát a fenébe...
minden kanyarban csúszik, ha akarod, ha nem, megfelelő rutin nélkül (szerintem rutinnal is) kiszámíthatatlan, ráadásul mindent megesz gumi/hajtáslánc/hátsó futómű, mert folyamatosan feszül tőle az egész
nekem volt (off autóban) ilyen is, szükségmegoldásnak indult, aztán hülyülni bent maradt kicsit, egy rendes sperr ezerszer jobb, bár kétségtelenül olcsóbb a hegesztőpálca...
Éjszaka azt álmodtam, hogy volt egy (elfelejtett) bordó e36 m3 kupém egy fészerben. Valamiért eszembe jutott és elővettem. Meg megvolt még az ex fekete kupém is, meg egy e30 kupé is állt az udvarban.....
Nyilván az erők visszafelé az egész hajtásláncra, (kardánra, váltóra), a motor főtengelyéig, és a hátsó futóműre is visszahat :)))) Én nem tennék hegesztettet még veresnyautóba sem.
Gondolj bele, mindig zárt, mindig egyfomán viszi át az erőt a két kerékre. Ha kanyarodsz, a gumik veszik fel a differálás erőhatásait, azaz az ívek miatti eltérő hosszúságú útszakaszra ugyanolyan erők hatnak, mivel nincs a teherelosztó differáló hatás. A hegesztettel ugyanannyi vonóerő hat mindkét kerékre, így az egyik kereket (gumit, hisz az viszi át az erőt az útra) fékezi, a másikat húzza.
Gumi élettartama nagyságrenddel kisebb, és a közúti biztonság is oda. Minden kanyarban csikorog, különösen szűk íveken.
A sperr, az differál, de a lényege, ha bizonyos nyomaték különbség lép fel, zár, és nem engedi elforogni az egyik kereket. Elviekben azért találták ki, ha elinduláskor kikaparna az egyik kerék, ne akadjon el az autó, hanem a másik kerékre a záráskor ébredő erőhatás átvigye a nyomatékot, és képes legyen az autó annak a keréknek a működése, illetve a két kerékre egyformán átvitt erők segítségével elindulni.
Más kérdés, hogy az erős autókban a sperr difi az egyébként normális, haladó közlekedésben egyáltalán nem kívánatos zárás miatti összazárás miatt látványosan képes keresztbe állni, így jöhet létre a drift.
Persze egy sima diffivel is összejöhet a drift, csak sokkal nehezebb, nagyobb erő kell, és nem is olyan szép megoldás. :))))
Kis és nagyházas: A nagyházast erősebb autókra tervezték, így többet is bírnak. A féltengelyek nem egyfomák, és a beépítési méret sem, így nem kompatibilisek egymással, de tartozékokkal együtt cserélhetők egymással.
Áttételekre is célszerű figyelni, nem a váltók áttételei különböznek (ill minimális a kézi váltók közbenső fokozatai különbsége), hanem a diffik átteételi határozzák meg leginkább az adott sebességhez a motor fordulaszámát. És a kocsi gyorsuló képességét :)))
Sziasztok,felmerült a kérdés hogy az e36-omba vagy sperr vagy heggesztett difi lesz.Valaki elmagyarázná mi a különbség a nagy és a kis házas difik között?
Tegnap 5 felnőtt férfivel megpakolva gyönyörűen ment a Touring. Szóvá is tették az utasok, hogy milyen jól húz így is. Egyikük sosem ült még BMW-ben, most már végre tudja, milyen. :)
Tegnapi nap peca poroszlón .Jövök kényelmesen haza a dízellel egy e36 touring beleáll a s--be 20cm -re , villog ..csak menjek ..irányjelző jobbra ,csak menjen el , de nagyon erős volt, igazi provokáló sofőr .Gyerek tolja neki a kocsi is szép volt valami benzin . Kisvártatva a pályán meg látom fölnyitott motorháztetővel a korlát mögött telefonálva ...ha nem lett volna tolakodó , akkor még meg is álltam volna segíteni , de az előzmények miatt nem . Mikor lesz már hogy a sok idióta nem vesz bmw-t ....
Köszi a választ.Időközben felmerült még néhány probléma.Az egyik hogy néha valamiért ráz a kormány.Fékezéskor jobban előjön.A másik hogy a klíma kompresszor ki-be kapcsolgat.Amúgy a klíma jég hideg.
Köszi! A Lebmann- féle oldalon lévő ETK-t szoktam használni, ott mindkettőt írja, a Realoem- en meg csak azt listázza, amelyik az automatáé (ahogy kell) A 26111225624 számú az. A Lebmann-t inkább hanyagolom a jövőben, mert nyilvánvalóan nem pontos, az alvázszám megadása ellenére sem.🤔
Sziasztok! Hardy tárcsám cserés. Az ETK (alvázszám szerint) kétfélét is dob a vashoz. Az egyik 26111227410 vastagság: 32,0mm belső átm.: 38,0mm külső átm.: 110,0mm osztókör-Ø: 78mm
A másik: 26111225624 itt a vastagság 28 mm, illetve a belső átmérő 40mm
A kérdésem pedig, hogy mindenképpen szedjem le,mérjem le a régit (addig nem tudok vele közlekedni, amíg meg nem érkezik a rendelés), vagy a vastagabb egy, a BMW által lecserélt, erősített, revízionált alkatrész, mindegy melyiket veszem? Az alany egy M44 Ti automataváltóval.
Értem én, hogy te mit mondasz, de egy 3xx lóerős, közel másfél tonnás, széria gyártású utcai autó nem megy háromszázat, az kurvaisten, linkelhetsz ide akármilyen videót.
Az is van,de azt már az asszony hajtja.Mióta meg van a BMW azóta csak akkor használom ha a "bömbi"éppen rossz.Sajnos ez az utóbbi időben gyakran előfordult.Volt már egy-két "szaki" keze alatt akikkel nem voltam megelégedve teljesen,ezért döntöttem úgy hogy megpróbálkozok magam az egyszerűbb javításokkal.Mivel még eléggé amatőr vagyok ehhez a márkához ezért kérem a tanácsaitokat.Most éppen a fék csere ügyében:)
Basszus, de írom, hogy nem versenyeztek, áá. Csak mentek egyet, és kész mindkettő tudja a 300km/h-t ennyi, 25 évig motoroztam képben vagyok motor témában, nyilván nincs ellenfele a motornak ezen a szinten. Nem ez a lényege a leírásomnak, hanem az, hogy egy kis ponyvás utcai autó mennyire tud menni, és mennyire féltem, benne, és azért mert nagyon érezhető a sebesség, ennyi.
Úgy 1990 körül 20 éves koromban a fater vadi új kocka ladájával toltam egy csörtét egy 250-es ETZ--vel.
Kanyargós úton, legalább 20 km-en kergettük egymást. A zsiguli szeme is ki volt nyomva. Kb 110-120-ig egy hajszállal jobban gyorsult az MZ, de utána az autó volt jobb.
Na azok voltak a küzdelmek, teljesen más erőviszonyok voltak. A hajszálakat kellett kihasználni, nem nagyságrendi különbségek voltak. :) az arányt át lehet vinni. Ha jól emlékszem az MZ 26 Le(???) a lada 70 Le. Tehát a kb hasonló gyorsuláshoz az autónak majd 3x akkora motorerőre volt szüksége. A tárgyi súlyarányok sztem a modern technika vonatkozásában sem igen térnek el nagyobb arányban. Egy Gsx-r nehezebb az Mz-től, de a Z4M is jóval nehezebb a kocka ladától.
Tudom nem releváns ide, csak előjött az emlékeimből.
Egyszer én is gondoltam emberkedek egy régi 5-700-as kawasakival, amin ketten ületek a piros lámpánál. Hát nem kicsit húzott el, pedig jól rajtoltam...
De hát nem mehet, ha egyszer nem megy 300-at a z4. De ha menne is, a gsxr biztosan hamarabb eléri ezt a (vég)sebességet, tehát utolérni sosem fogja a BMW.
A 306 (os pözsó) legyorsulta a 206-os egységet, miközben a zénégyemhárom feltartotta 300-nál, de a géesikszeres csávó meg ámulatában elfelejtette, hogy tovább lehetne még húzni a gázt.
Én is szeretnék majd féket cserélni. Van 335i, 330i, meg a gyári szett (hátul tömör tárcsa). De valami könnyebb, kisebb tárcsás többdugattyúst is el tudnék képzelni.
Szép jó napot Mindenkinek.Ismét a segítségeteket szeretném kérni.Ki akarom cserélni a hátsó tárcsafékeket.Milyen márkát javasoltok ill. milyen kombinációt(tárcsa,betét)?A válaszokat előre is köszönöm.
Hát persze. Azt se nagyon tudom elképzelni, hogy a 600-ast befogja, de az meg nem megy 300-at, csak az ezres. A z4 meg pláne nem. Andersen legszebb meséi.
Megálltak beszélgetni a GSXR-es fószerral, mert azt mondta neki, szar érzés volt motoron, hogy 300nál még jönnek a seggébe :) Amúgy a Z4 ponyvásba kicsit motor feelingem volt. Az nagyon meglepő, hogy úgy reagál a gázra mint egy motor, és bármilyen sebességnél. És nagyon érzed benne a sebességet.
19 évesen egy nyáron volt egy CBR-em, de már akkor felfogtam, hogy gyorsan el kell adni, mert egyre bátrabban használtam, és rájöttem nem a hosszú élet titka. Azután még 15 évig motoroztam, de csak enurokkal.
Akkor gondold el milyen volt a gsxr, ami sokkal komolyabban megy, mint az m3 és tényleg semmi nincs védelemnek, ha a két tenyérnyi helyen tapadó abroncs nem úgy megy, ahogy kéne. :)
Múltkorában mentem z4 m3-al, hát elég agyamant egy autó, beülsz egy pici tető nélküli autóba, ami 200-nál, ugyan úgy gyorsul gázra, mint 50-ről. Szó szerint félelmetes egy jószág. Az, hogy 220-nál elnyújtott hosszú kanyarívet végig lehet írni... Tulaj mesélte, hogy GSXR-t 300-ig kergetett. Nekem nem kellene az tuti, semmilyen biztonság érzetem nem volt benne, kurva jó, de lassan nem tudnék vele járni.
Nemrég rendeltem tőlük egy vákuumcsövet ..27600ft .Bevittem hatvanba a hidraulikás haver megnézte ,beazonosította 3500ft -ért legyártotta .Az a különbség , hogy nincs beleütve a bmw embléma . Viszont ők tudtak ilyen csövet hozni ..sem bárdi , unix ..akárki nem tudott .Ezt kell megfizetni.
Annó 2006 ban vettem az E34 et.Ti meg vettetek tőlünk viszkót, de garis lett.Kiment a sasch központba bevizsgálásra.Ügyfeleteknek nem tudni mi volt a baja,de nem volt baja.Ugyhogy áron alul beszereztem,és hibátlanun müködött az e34 ben. 2100 xxx ,de nem a 042 es végü ugynevezett trópusi kivitel volt.de jóvá lett irva nektek arra emlékszem.
Látszik, nem rendeltél még az Unixtól Bárditól gyári alkatrészt. 2x figyelmeztet a webshop, hogy nem visszáruzható. Akkor se, ha ott van a központi raktárukban, és délután már ott is van nálad.
Ha egyszer kivitték neked, és ott a cucc, és látod, hogy nem lesz neked jó, téves azonosítás volt rendelés, és nem veszed át, nem fizeted ki a kiszállítónak, addig nem visznek neked egy O-gyűrűt se, amíg ezt az ügyet el nem rendezted velük. Némi szájkarate a kirendeltség vezetővel, és akkor talán nagy kínnal megoldódik.
Vagyis van garancia, csak ki kell várni. Várni nem kerül semmibe. Benne áll az ügyfél pénze, és? Ha nem állna benne, és elutasítanák a garanciát, soha többé nem látnám se őt, se az én pénzem.
Én csak teherautóval foglalkozom, és ha elismerte egy gyár a garanciális problémát, saját döntésem alapján nem kötöm semmilyen levásárláshoz meg kuponhoz vagy bónhoz a dolgot, hanem ügyfél kap egy mínusz végösszegű számlát, és visszakapja a készpénzt a két kezébe. Ez így egyenes és korrekt szerintem.
Ellentétben én soha nem kapok vissza pénzt a gyártól, csak a levásárlás játszik, de mivel folyamatosan ezt csinálom, ez nem probléma.
Ó hát simán.Mondjuk arról sincs foggalma,hogy mit visz...És visszaviszi az unixos/bárdis visszárut....Ja hogy nem a bárdiban unixnál dolgozik? Utóbbikon van matrica a dobozon...És vissszaviszi.
Olyan is van, de van egy meghatározott euro-s ár, ami az importőr magyarországi beszerzési ára a gyártól, amit csak saccolni lehet a végső listaárhoz képest, de valahol 20-30e forint nettó között szokott lenni a végső listaárnál. Mostanában inkább 30e.
Ami ennél olcsóbb, az visszaküldés alól ki van zárva.
Ami drágább, ott van lehetőség visszaküldésre, általában félévente 2x lehet visszaküldeni egy nagy kupacot a márkaképviseletnek a gyár felé... aztán a gyár elbírálja, a már említett kicsi levonás, és 1-2 hónap alatt meg is van a jóváírás.
Nem túl rugalmas, de legalább megvan a lehetőség, nem marad az ember nyakán.
Simán lehet velük garanciáztatni. Ha van a beépítésről munkalap és számla. Ami az esetek 99%-ban nincs, annyira fehér az autójavító ipar. Ezek nélkül meg máshova se lehet visszavinni.
Az a baj, hogy ezek a kis f@sszopó gyökerek annyira kretének, hogy a Messenger, Facebook, Viber hármason kívül nem is létezik számukra más. Nem tudnak leírni egy értelmes, egybefüggő 5 soros szöveget, meg felemelni a telefont se, csak makogna bele össze-vissza. Az e-mailről azt se tudja, mi az. Soha nem írna egy értelmes levelet, hogy ez meg ez történt, ezt szeretném tőled, mit szólsz ehhez? Pont.
Ne keresd az ürgét, a láncszakadásért szerintem nem lehetsz felelős. Előjel nélküli motorhiba egy öreg és sokat futott autón. Ezért olcsóbbak ezek az autók, mint az újak. A kompresszió alacsony volta meg blöff. Láncszakadás előtt tuti nem mérette meg, utána meg már nem lehetett mérni. Tehát ezt nem tudhatja, mennyi volt a kompresszió. Hacsak nem szedette szét a motort - valószínűleg igazságügyi szakértő nélkül - és látszik valami csúnya a hengerfalon vagy a dugón.
Mindenesetre ha értelmesen jelentkezne, pl. fényképekkel dokumentálva a szétszedett motort, tudathatná veled, hogy kuka-e az egész, vagy csak pár szelep görbült el, és akkor én is a megegyezésre törekednék.
De kőkeményen levonnám az esetleges kártérítésből, hogy kapott hozzá egy donor motort is.
Az a furcsa, hogy nem hívott fel egyáltalán. Sem amikor üzente az elsőt, hogy baj van, sem amikor közölte az álláspontot, hogy eláll a vételtől.két rövid infó. Amit írtam neki nem válaszolt. Lehet keres valakit, aki felvilágosítja. Amit írt indok, hogy kompresszió hiányos volt a motor és én tudtam, az meg nem állja meg a helyét.
Ellenben a közbenső tájékoztatása a képeivel utalás, hogy szétcsapatták. Jelezte, hogy legjobban megy a 4 közül.
22 éves srác. Nem akarom szívatni, de egy kiikszelt roncsot se szeretnék visszavenni, ultra bukó. Így is rohadtul beszívtam.
Gondoltam, hogy ha felhívna normálisan, valamennyit felajánlanék kárenyhítésre. De elég nyomott áron vette meg, plusz egy szétszedett motort is kapott hozzá, amit egy hengerfej felújítással simán berakhat. Ezt az álláspontomban is jeleztem.
Igazából magán embernél nincs szavatosság, de ugye el várható, hogy az autó nem 8 nap után szarik be.
Sok mindent nem tud a vevő tenni. Ez lelki ismeret kérdése, be szállsz, vagy nem szállsz be a javításba. Persze kérdés, hogy 200-al használta e az autót amíg ment.
Polgári peres úton tud kezdeni valamit veled majd 3 év múlva. ha már szét szedték akkor bukta, csak is független szakértő jelenlétében lehet szét bontani. Deeee, ez megállja a rejtett hibát.
Próbálj meg egyezni velük mindenkinek jobb, neked főleg.
Az adásvételiben nincs semmi a szokásos eladó a gépkocsi összes hibájáról tájékoztatta a vevőt fejezeten kívül. Messengeres megeleőző tájékoztatásban viszont minden ott van. Az az adásvétel előtti időszakban van, és több alkalmas, igen részletes. Szinte leírtam hogy egy van, biztos kell az autó? Nekem már nem felel meg.
Próbaúton a srác vezette, én csak utas voltam. Elég nagy sebességig és egy szabályzás közeli kihúzatás is volt. Presze ennek nyoma nincs, csak említés, hogy igen jó erőben van a motor. Az nem csattogott. A vonyítást görgő hangnak tudtuk be, de többször is említve van az írott kommunikációban. Amúgy pár hete készítettem gyorsulós videót ( nem tettem fel sehová) 0-160. A 0-100 6 és 7 s közt van, a 160-at 15-16 s közt érte el. Km állás látszik erőnlét nem kifogásolható. 26 éves autó..
Az egymás közti írásos dokumentációban nagyon sok minden dokumentált. (Messenger) képek vannak az olajfolyásról, a vezérműháznál folyt az olaj. Ha az odaadott tömítést gyorsan kicserélte volna, lehet talál olyan hibát, amit észrevéve akár megelőzhető lett volna a kár.
De mivel elég szépen folyt az olaj, lehet, hogy nem is ellenőrizte a szintet, akár megszorulhattak a veztengelyek, pl ez elszaggathatta a láncot, ami dupla soros. Valami vonyító hang is volt, ez is meg van említve az átadott információkban. A messengert emiatt nem tudja ellenem felhasználni. Elég összeszedett választ írtam, nem kaptam rá viszont választ. Kíváncsi vagyok folytatja-e a visszaadási akciót.
Te soha nem forgattad 2500 fölé hiszen öreg autó, vigyáztál rá. Elvitte meghajtotta megállt.
Felteszek egy elméleti kérdést. Akarsz venni egy öreg autót, próbaút, az eladó vezet, és vétel előtt megkéred az eladót, hogy egyszer húzassa már ki rendesen, hátha dadog, csattog, stb. De ő erre nem hajlandó, mert vigyáz az autójára. Te megvennéd így ezt az autót?
Újabb kérdés. A kérésedre kihúzatja 6000-ig, amit ő soha nem tett, mert kímélte, és pont akkor elszakad a vezérlés. Megvennéd ezután az autót az eredeti áron? Vagy beszállnál a javítási díjba?
Reméljük nem fog BMW fórumokon off autó hiba után kutakodni. Nem írom le a márka nevét, így nem dobja fel semmilyen kereső, amit írok.
Szavatosság fél év. A szavatosság azt jelenti, hogy az eladónak kell bizonyítania, hogy az autója hibamentes volt az értékesítés pillanatában.
Az alacsony kompresszió vagy az olajfogyasztás tipikusan olyan hiba, ami nem 1 hét alatt alakul ki, szóval ha ezzel érvel a vevő, akkor kérhet kártérítést, pl. a gyűrűzésbe az eladó valamekkora összeggel lehet, hogy beszállhatna, így írom, hogy beszállhatna, mert ez "önkéntes", ha az eladó se tudta, de a hiba tényleg adott volt, akkor lehet korrekt az eladó. De ha nem akar az eladó beszállni, mert mégis mit várt a vevő egy 30 éves autótól??, kopásmentes motort??, akkor a vevőnek bíróságra kell mennie egy 30 éves autó ügyével, műszaki szakértőt fogadnia, ez rengeteg pénz és sok év idő. Lehet okulni itt a totalcaron a 3 betűs @@@ illetve a cso*ti kereskedésekkel szemben zajló perekből. Ezt a vevő úgyse fogja akarni. Ez csak pár éves autóknál éri meg.
De az elszakadt vezérműlánc (szíj?) hibátlanul tette a dolgát az értékesítés pillanatában, sőt, később is, a marhája még dokumentálta is ezt az eladónak, és küldött képeket a túrázásairól. Szóval a szakadt vezérlésért nem hibáztatható az eladó, az nem állt fenn az értékesítés pillanatában. Amúgy ez az autó már sok kellemetlen percet okozott az eladónak is, nem kizárt, hogy ha nem adja el, most neki lenne egy szakadt vezérléses autója.
Azért, biztos ami biztos, én lementeném pár Printscreen-nel a vevő facebook oldalát, ahol látszik, hogy használja az autót, túrázik vele, bizonyítékként lehet, később még jól jöhet.
A legfontosabb hogy ne olvassa vissza ezt a fórumot 😬. Egyébként pedig vett egy közel 30 éves ismeretlen előéletű autót, amit átnézett, több hibáról tudott, neked fogalmad sincs semmiről. Nincs az a szakértő aki állást foglalna ilyen ügyben. Te soha nem forgattad 2500 fölé hiszen öreg autó, vigyázzál rá. Elvitte meghajtotta megállt.
Off: A mercit múltkor meghirdettem, majd meggondoltam magam. Akkor egy srác nagyon meg akarta venni, igazából cserélte volna egy nekem egyáltalán nem megfelelő autóra. Az autóját eladta, lett pénze, megkeresett, hogy elvinné a kocsit. Hát, kikönyörögte, odaadtam neki, múlt hétvégén.
Küldött nekem képeket, hogy bandáznak vele, mennyire fasza, milyen jól megy.
Volt pár hibája, folyt az olaj a motorból, oda is adtam neki minden cuccot. Tegnap jelentkezett, FB-n írt, hogy leállás után induláskor nagy reccsenés, majd nem indul a motor, és furán teker az bönindító.
Majd később írta, hogy a főtengely forog, de az olajbeöntő apkát levéve nem forog a vezérmű tengely....
Meg hogy kompresszióhiányos volt, tudtam, és eláll a vételtől.
Szerintetek? Kapott tőlem választ, de kíváncsi vagyok van-e vélemény? A válaszban benne van, hogy az olaj folyt a motorból, megkapta az alkatrészt, de a szemlekor a motor másik részéből is folt az olaj, és szint ellenőrzés nélkül indultak az ország másik részére....
Teljesen más nyomtékgörbéje van, és msak a mentulajdonságok is.
Nincs egyás mellé állítva. Abban biztos vagyok, hogy a 23i motor fenti fordulaszám tartományokban egészen jól megy, de érdemes lenne majd egyszer egyáms mellett kipróbálni.
Az is biztos, hogy összességében jobban megy a 23i, azaz nagyobb a végsebessége, szerintem 170-180 felett a légellánás nagyon lefogja a tucsont, stb.
Szóval más mindenre. De nem rossza tucson, csak a bmw meg jobban szeretnető.
Melegen hajtsd meg, pörgesd magas fordulaton, húzasd ki tiltás elé egy hajszállal, olyankor tol legjobban a vízpumpa, kikergeti a levegőt mindenhonnan. Aztán másnap, mikor lehűlt, tölts rá a tartályra, ha szükséges. Eltelhet pár nap, mire nem kell többet utána tölteni.
Ma Miskolc-Eger útvonalon "csapattam" a - Tucsonnal. 7 seb dupla kuplungos automata, kb úgy megy, mint egy jó 23i.
Meg kellett állapítanom, hogy hegyi viszonylatra k@rva szar az automata.
Maga a kocsi viselkedése abszolút tolerálta a kanyarokat, meg is előztem mindenit, egy motoros elmaradt, egy új valami kupé merci nem bírta a nyomást, indexelve elengedett.
De az élményt csak kézi módban sikerült begyűjteni. Vicces volt, mikor.2-3-ba már tologattam vissza, mert fordulaton akartam beesni a kanyarba, a műszerafalon meg tolta a képembe a 7-es számot.
Sose fogja tudni a buzi automatája azt, hogy nem a 7-ik, vagy akárhanyadik jön, miközben vissza felé kell kapcsolni, mert jön a tűkanyar.
Még jó, hogy lehet tologatni. Azt.meg gyakorolni kell, úgy érzem menni fog. Az e46 automatája is ilyen, csak az nem dupla kuplung, meg csak 5-ig számol. Legalább van azon is sport mód.
Ma vettem rá 30i 325-ös fékszettet. Hát van súlya, el vagyok képedve. Pedig volt a kezeim közt már, de elfelejtettem, hogy milyen nehéz.
Úgy nézz ki egyenlőre hogy sikerült a "beavatkozás."Ma mentem vele 60km-t vegyes használatban-város,országút-és a "checklista" szerint minden rendben volt.Remélem marad is így.Köszönöm még egyszer a segítséget.Szép estét mindenkinek.
Gondolom a viszkó le van véve a termosztát cseréhez. Akkor a szíjtárcsa 4 db csavarját leveszed, majd a 4 db 6-os anya le 10-es kulccsal, aztán a két 6-os menetes lyukba becsavarsz 2 db kb 30 mm-es 6-os csavart, ha nincs egy trafó csavarja megteszi. És addig csavarod, míg ki nem nyomja magát. Utána új betesz, 4 anya rögzít. A régi pumpeszból a kihajtó csavarok visszanyerhetők. Nem egy nagykaland, csak legyen lenn a viszkó! :D ha az nem jön le, az már mókolással jár...
Tényleg tanácsos cserélni ha nem volt. Nekem mikor egyszer szét volt borítva rámjött hogy cseréljük ki ha már igy állunk. Az emberke aki csinálta megmutatta hogy ha még bent marad 1 évig tuti nem szedi ki annyira berohadt.
Én cserélném, ha csak nem tudnám, hogy max 10-20 ezret futott. Egyébként lehet ma jó, holnap nem jó. Igen, pl engedni kezdi a vizet, a csapágyasság ritkább. Könnyebb egyszerre cserélni a termosztáttal.
Köszi a választ.Termosztát csere volt.Nem lett leengedve az egész rendszerből a hűtővíz csak a hűtőből.Hétvégén nekiállok aztán meglátjuk hogy sikerül.
Mi a kiindulási pont? Hűtőcsere? Termosztát, vízpumpa?
Végülis a lényeg: Javasolt hűtőfolyadék és ioncserélt víz keveréket beönteni a kiegyenlítő tartályba, nem külön-külön. Ha full üres a rendszer, akkor min 10 l belemegy. Na nem egyből, hanem fokozatosan. Asszem a csontszáraz rendszer olyan 11 l folyadékot emészt fel.
Én úgy csináltam rendszerint a feltöltést, hogy a kocsi eleje magasabban legyen, mint a többi része, tehát a légbubi előre jöjjön.
A feltöltést úgy kezdd, hogy a kiegyenlítő tartályba álló motornál beöntöd, amit lehet, kinyitott légtelenítő csavarral. Majd beindítod, járatod alapjáraton a motort.
Utána töltöd folyamatosan, ahogy emészti a löttyöt, miközben felveszed a fűtést max fokozatra, a ventit is.
Majd eléred a pontot, amikor a légtelenítő csavarnál ömleni kezd a cucc, akkor lezárod. Utána én még járatom, de közben a hűtő alsó ponttól a termosztátig vezető gumi ágat nyomkodom, az kicsit dolgozza kifelé a levegőt. Majd mikor már úgy érzem, lezárhatom a hűtősapkát, akkor lezárom, és adok kis fordulatot neki. Majd nézem, hogy langyosodik-e benn a levegő. Addig járatom, míg nem lesz benn forró a levegő, illetve az említett alulról termosztátba vezető cő el nem kezd melegedni.
Lehet 2X-3X is kell utána tölteni, a légtelenítő csavar ki-kinyitásával.
Érdemes egy nagyobb fordulaton megtett kört menni vele. Majd kihűlés után szint ellenőrzés.
Hát, leírni nehéz, de valahogy rá kell érezni.:)))) M52-nél kulcsfontosságú a légtelenítés, hűtőrendszer hiba miatt szokott leginkább kuka lenni a motor...
A 20 i nagyon könnyen lelégtelenett, miután a viszkó levevételnél annak rendje módja szerint eltörtem a csodás tervezésű müanyag termosztátházat.:)))))Csak tudtam szerzni. M50B25Na az nehezebb volt. E34 ben a fütésben volt egy + keringtető szivattyú..Ott levált a lapát a pirgenytűről.Ami egy egér méretű kis szivattyú .36 320 i-n egyszerübb.
Nekem volt ilyen gondom.Első lépés fütés rárak.Én itt bőgettem a 320i t este megjött a fütés..Ha van rá mód próbáld "kilövő állásba helyezni" a verdát tehát minél magasabbban legyen az eleje.Hűtő tetején van egy kis 4 szögletü műanyag csavar. na onnan jön a bubi,de ha már nem, kész van.Javasolt nagy csavarhúzó vagy 10 forintos kesztyüben. De nem ám teljesen kitekerni.Az e34 em ilyen csavarja már az űrben kering:))))) Kitarás,sok sikert
Sziasztok.Megint kérnék egy kis segítséget.Le tudná valaki írni nekem a hűtőrendszer légtelenítésének a menetét.M52B20 motor 1997-es évjárat.A válaszokat előre is köszönöm.Szép napot.
Na meg vajon milyen gyári kábelköteget ad hozzá? Mert mégcsak az se stimmt, hogy dízel helyére került az e46 motor. Semmi se passzol semmivel. Nyilván fogós kérdés lett a "mesternek" : DDDD
Az ecuja meg lett íratva... a kábelköteget megcsináltattam, viszont valami nem jó, úgyhogy jelenleg nem indul, adok hozzá egy gyári kábelköteget, így aki tudja, hogy mit hova kell kötni, az egy délután alatt megoldja magának.
Azért ezt örökítsük meg. Aki ezt a problémát egy délután megoldja, ember nincs a Földön.
Motor ECU honnan veszi a sebességjelet? Mert az E36 a difiről veszi, az E46 meg a 4 db ABS szenzorból számol.
Anélkül csak vészprogram van. Vajon mit írt a mester az ECU-ban? És a kábelkötegen mit csinált? A végeredmény valószínűleg egy jó nagy zárlat.
Frt szabadszálláson indul , lacháza egyenlőre nem , de ahogy hallom lehet már nem is lesz .Szabadszállás laktanya területén ,de inkább rally-s pálya az nem az én világom.A gyorsaságiról meg még semmi konkrét.
Azzal életet mentettél, így a 27 éves M3-ba van működő óra ismét :) Köszönöm!
Az biztos, hogy ha bárhová viszem a kocsit már szedem ki az órát és rakok egy sima 6 hengerest bele... Sajnos rohadt érzékenyek, és senki nem javítja. A pixelfix vette át egyedül bevizsgálásra de ők is vissza adták, hogy nem tudnak mit kezdeni vele... Haudekhez bevittem mondták előtte utána minden javítható ez sajnos egy szar... Két szar órám is volt, sajnos ezek ilyenek...
Igazából a hozzáértőknek semmi újat. Gyermán Zsoltira érdemes pörgetni, de neked ő sem fog. Az aluajtó esetleg jó lehet, de azt hiszem csak kupénak volt...
Az biztos, hogy ebben nem futja ki magát egy 270 pacis motor, de azért jó móka lehet. Az mx5-nél os kapott feltöltőt az erőforrás és a gyengébb boxter megette pályán...
Anno volt egy borsodi lanciás barátom. Neki egy dedra turboja volt, elsőkerekes, sperres. Mikor kipróbáltam, egy 80 körülről induló, 3-asba visszaváltásos előzésnél, emlékszem, majdnem az árokban kötöttünk ki. Szinte kirántotta a kormányt a kezemből. De beteg konstrukció volt.
A Gt az elég.összhangba hozott.cucc volt. A.súly-lóerő, futómű-hang tekintetben pont az volt, hogy mindig nyélen akartál menni vele.
Ugyanannak a cimbinek volt e PUG 205 Gti-je akkor. Azzal tök egyformát ment, összenéztük párszor.
És vittek egy integrále tuninggal, asszem 240 Le.volt. na abban rosszul.éreztem magam, mikor a töltés előtéren gyakoroltuk a 0-100-at, meg 160-180 földúton....
Én szinte mindig nyélen mentem. Jól ment, könnyű volt. Nekem a Gt volt, nem turbós. De az is ütőképes volt, több, mint 20 éve. Csak sajnos az olasz bulladék minőség megutáltatta magát. Nem kívánom vissza. De emlékeimben a megfelelő helyen el van taktározva.
Vannak beégett élmények bőven.
Pl Tokaj-Tarcal közt kb 140-150-el vett kanyarban szembe jött az ugyanilyen barom, hasonló sebességgel jövő kolléga, és mindkét autó tükörje elrobbant. Nem mertünk megállni ő sem, én sem. Akkora adrenalin fröccsök voltak. Az utak réme huligánkodás időszaka volt....
Nem sorolom a sok elkövetett baromságot, de még egy:
Utánfutóval + kocsiban vittem 35 láda almát Borsodba. A 37-esen egy suzuki nagyon meg akart előzni. Hát, mimor kirakta az irányjelzőt, úgy maradt. 160-ig jött utánam, de nem bírt úgy gyorsulni, mint a delta felcuccolva.
Mennyire más idők voltak. Sokkal kisebb forgalommal. Mai viszonylatban nagyon gyengének.mondható teljesítményszinttel mekkora élmények voltak. Csak egy 900 kg-os.kocsi kellett hozzá, meg 100 Le-nél valamivel több motor. Sztem a régi swift Gti-től jobban ment, és markánsabb élményt adott. Mikor jó volt... :XD
Én anno lancia deltával jártam így. Persze nem ekkora sebességgel, de konkrétan motoros rendőrök csíptek el a.37-es úton, a megengexett több, mint 2x-esével. Erős ejnye-bejnye, meg hova az a nagy sietség, stb kérdésekre megfelelőnek találták a választ, erős csibész mosollyal. Megfenyítettek, hogy a 20 km-re.lévő úticélomig 3 db trafi van, csak óvatosan. :D és.mehettem...
Alublokkos, ahhoz valót. Én vagy a Mannolt, vagy valamely rózsaszínt veszem bele mindig. (M52 egyébhez, de mind egyforma ilyen szempontból). Alu kompatibilis legyen, ez a lényeg. 5 kg .indenképp kell, minimum, és 5 l ioncserélt víz nem elég, ill, csak akkor, ha nincs kivéreztetve a rendszer.